| נשלח ב-20/4/2024 22:44 |
|
| |
תמהלו את הארבע כוסות יין במים!
ניתן להוסיף מים לארבע כוסות, וע"פ הגמרא בפסחים: חייבים למהול את הארבע כוסות במים, כך שאין שום סיבה לאלה שקשה להם לשתות יין נקי לעשות כך, ההפך הנכון, להתענות, כידוע, זה לא דרך חרות...
תוקן על ידי לךתדע1 ב- 20/04/2024 23:29:17
|
|
|
|
| נשלח ב-20/4/2024 23:28 |
|
| |
עד כמה שאני זוכר לפי המשנה ברורה עדיף יין אדום ולא מעורב ולמי שהולך לפי הרמב"ם אפילו סולפיט ששמים במקום פיסטור אסור נשלח מהאנדרואיד שלי
|
| נשלח ב-20/4/2024 23:38 |
|
| |
תמליצו על יין טוב ל4 כוסות,
שיהיה קל לשתיה
המחיר עד 200 שח
|
|
|
|
| נשלח ב-21/4/2024 00:16 |
|
| |
לשיטת הרמב"ם אין בעיה עם סולפיט , אלא עם תמציות טעם וכו'
תוקן על ידי לךתדע1 ב- 21/04/2024 00:31:42
|
|
|
|
| נשלח ב-21/4/2024 00:28 |
|
| |
היין בתקופת הגמרא היה הרבה יותר חזק מהיין בימינו. איזה חוסר אחריות להפריח פסקים לא מוסמכים ועוד להסתמך על "רבני" האינטרנט...
|
|
|
|
| נשלח ב-21/4/2024 10:39 |
|
| |
סדר פליז. לפי הרמב"ם לכתחילה צריך יין לא מעורב עם סוכר וכדו' שיהיה כשר לניסוך בעז"ה בקרוב, עירוב עם מים לא רק שהוא מותר לניסוך אלא אף ראוי כן ליין של קידוש (הרמב"ם דיבר גם בקידוש) וד' כוסות אלא לכתחילה יין חי (היינו לא מהול) הוא דיעבד. תוס' כותב שהיינות שלנו חלשים לכן היום אין חיוב למהול, השו"ע לא מביא את תוס' בהלכה, אמנם הרמ"א הביא את דברי תוס' ולכך אין ענין לכתחילה למהול (אמנם הגר"ש אוירבך אחז שזה דווא היינות של תוס' חלשים אבל היום חזר הדין המקורי של חז"ל, והקפיד למהול כל קידוש את יינו). בכמה למהול, בדין הגמ' מספיק חומש יין ושישית בטל, וכן הביא ברמ"א יו"ד קכג ח, למרות שהוא עצמו מביא את שיטת תוס' להלכה שנשתנו היינות, ובמשנה ברורה לא נזכר שינוי בזה למרות הרמ"א והתוס', והנראה בפשטות דעתם שלא נשתנה בזה הדין, אמנם הפרמ"ג והא"ר והערוה"ש סברו שגם דין זה נשתנה, והמקובל כהפר"מ שאם יש רוב ביין זה ודואי טוב, ולכך אפשר למהול מים כל עוד היין הוא רוב. ולגבי מיץ ענבים ידוע שהגריש"א והגרש"ז החמירו בזה למאוד שכיוןש האין הוא חזק מהילה אפי' במשהו אוסרת, והשיעור הוא כל שהמהילה משנה קצת את הטעם.
|
|
|
|
| נשלח ב-21/4/2024 10:48 |
|
| |
ולא הזכרתם את נושא הביסופליט שהרב אלישיב החמיר ל 4 כוסות
|
|
|
|
|
| נשלח ב-21/4/2024 13:26 |
|
| |
הרב אלישיב זצ"ל, עשה למתקשים לשתות יין: "חיים קלים" הוא סבר שניתן להוסיף ליין שלושת רבעים מיץ ענבים, כי זה משבח טעם היין, לעומת מים שמקלקל טעמו...
תוקן על ידי לךתדע1 ב- 21/04/2024 13:40:35
|
|
|
|
| נשלח ב-21/4/2024 20:43 |
|
| |
גם היום, הינות הם לרוב יין נקי מאה אחוז, ודאי אם כתוב לך על היין - כשר לדעת הבית יוסף. אפשר בשקט לקחת מיץ ענבים כדי להשאר צלולים. אנשים כאן נהיו צדיקים וצדיקות... אפשר להוסיף טיפה יין יבש או חצי יבש שיהיה טעים נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-21/4/2024 23:33 |
|
| |
למיטב הבנתי, היינות בתקופות קדומות היו חזקים וסמיכים יותר מיינות ימינו בגלל איכות הענבים שהייתה ללא השוואה לענבים בימינו. כך שזה לא קשור רק ל %. בכל מקרה, כאישה, אינני שותה יין בד"כ, אבל בליל הסדר אני אוהבת להוסיף מעט יין (אך בשום אופן לא מים!) למיץ הענבים של 4 הכוסות... מכל מקום, כל אחד ישאל את רבותיו איך כיצד עליו לנהוג ולא יסתמך על עיצות לא מוסמכות באינטרנט.
|
|
|
|
| נשלח ב-22/4/2024 13:54 |
|
| |
אגב, לא פוסקים הלכות מהגמרא או מהמשניות, כי יתכן חז"ל במקום אחר שאומר ההפך, ויש עוד סיבות. מי ששותה יין, חושבני שעדיף לשתות יין יבש או חצי יבש, זה קל לגוף, ולא לשתות יינות מתוקים, שהם עלולים להכביד נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-22/4/2024 16:11 |
|
| |
ההתעסקות הקפדנית הזאת ביין היא נרווים שתוקפים חלק מהאנשים בפרט בפסח וגורמים להם להתחרפן עד כי לפעמים הם ממאיסים את עצמם על ילדיהם שמסרבים לבוא להתארח אצלם בליל הסדר.
זה לא רק בעניין יין, אלא גם במרור, בכזית, ובעוד דברים ובאופן כללי נדמה להם כל הזמן שפירורי חמץ הסתננו לביתם.
תוקן על ידי גרשום ב- 22/04/2024 17:05:25
|
|
|
|
| נשלח ב-23/4/2024 22:10 |
|
| |
יש כאלה שהם לא מקפידים על כל צעד ושעל, הם מקפידים על מה שהם הבינו שיש עניין להקפיד, או מה שהחמירו בבית אבא, העיסוק והפילפול בזה עושה להם טוב על הנשמה נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-17/4/2025 08:25 |
|
| |
פותח האשכול המתקשה להניע את אצבעותיו ביקש להקפיץ עבורו את האשכול שפתח לפני שנה, ומה לא עושים למען יהודי המציג את עצמו כיהודיה.
|
|
|
|
| נשלח ב-17/4/2025 17:07 |
|
| |
תשדל לעשות טובה גם לגברים, אחרת עוד יחשדו בך, בכל אופן מודה לך מאוד!
|
|
|
|
| נשלח ב-17/4/2025 17:52 |
|
| |
המיץ ענבים " הלייט" של "קדם" מהול במים ומוסף לו חומרי טעם וריח ואספרטיים שזה ממתיק מלאכותי שמוסף גם לדיאט קולה, למרבה הפליאה הוא מתהדר בהכשר "העדה החרדית". האם המיץ הזה עונה על כל הדרישות ההלכתיות של כל הפוסקים?
|
|
|
|
|