אכן בחילה וגועל . הדרעקים האלו אח"כ מטיפים לנו מוסר ע"ג המדיה ויש להם תמיד ביקורת על כל ציבור וציבור טוב שלפחות נדע מי הם וכמה הם שוים .
נשלח ב-26/4/2024 09:28
לימוד זכות: הם לא אוכלים קטניות, אז יש להם לפחות תענוגון של 'כאלה'
נשלח ב-26/4/2024 10:01
זה לא משהו חדש. נראה לי שזה הגיע מאמריקה.
מי יודע? אולי זה ילך ויתפשט ובעוד דור הדבר הזה כבר יהפוך להיות מנהג. וכידוע מנהג ישראל - דין הוא.
נשלח ב-26/4/2024 11:48
הבעיה מתחילה ב׳מפורסמים׳, שבימים כתיקונם יושבי קרנות רדודים אלו היו זוכים לתשומת לב במקרה הטוב מחבריהם הטפשים ב׳פוליש׳ ואילו שאר הקהל היו מסתכלים עליהם (אם בכלל) במבטי רחמנות. אבל כהיום אווילים וקלים אלו הפכו ל׳מפורסמים׳ ו׳כוכבי רשת׳ שכל כוחם בטפשותם ובכלי אשר בידם. זה אכן התחיל בארה"ב ששם ההפקרות העזות והרדידות היא במצב נורא מאד, ׳סלבים׳ ׳אמנים׳ וסתם אידיוטים ריקים ופוחזים מכתיבים את הטון וביניהם אף הפכו להוגי דעות ובעלי מוסר. ולאט לאט תופעה מבישה זו החלה לחדור אצלנו בקצה המחנה. יש פשוט לגנותם ולהודיעם שהם לא חכמים בעיני אף בר דעת אלא בעיני הסכלים הנבערים כמותם.
נשלח ב-26/4/2024 11:52
הבזיון הגדול לא פחות ממבזי התורה קדושת בית הכנסת - הוא זה שמפרסמו.
תופעה מחליאה ע"י ׳עיתונאים חרדים׳ שעושים ׳עבודת קודש׳ במלאכתם הבזויה והשפלה הנקראת ׳עיתונות׳ ועוד ׳חרדית׳.
נשלח ב-26/4/2024 13:46
פלנטה כתב:
הבעיה מתחילה ב׳מפורסמים׳, שבימים כתיקונם יושבי קרנות רדודים אלו היו זוכים לתשומת לב במקרה הטוב מחבריהם הטפשים ב׳פוליש׳ ואילו שאר הקהל היו מסתכלים עליהם (אם בכלל) במבטי רחמנות. אבל כהיום אווילים וקלים אלו הפכו ל׳מפורסמים׳ ו׳כוכבי רשת׳ שכל כוחם בטפשותם ובכלי אשר בידם. זה אכן התחיל בארה"ב ששם ההפקרות העזות והרדידות היא במצב נורא מאד, ׳סלבים׳ ׳אמנים׳ וסתם אידיוטים ריקים ופוחזים מכתיבים את הטון וביניהם אף הפכו להוגי דעות ובעלי מוסר. ולאט לאט תופעה מבישה זו החלה לחדור אצלנו בקצה המחנה. יש פשוט לגנותם ולהודיעם שהם לא חכמים בעיני אף בר דעת אלא בעיני הסכלים הנבערים כמותם.
לצערי אני חושב שדייקת בדבריך. הכל מתחיל משעמום של כאלה שאין להם ערך לקדושת המעשים של האיש המאמין, ומתמזג עם תרבות הידוענים, שגורמת להערצה של כל מיני יושבי קרנות חסרי מוח וערך. הרווח הגדול הוא שמטיבם של קרובים אתה למד על הרחוקים, שתמיד התקשורת והעיתונות (של כל המחנות למיניהם) היה מבוסס על אוסף אריה-ארליכים שמכתיבים את ה"דעה" שלהם בתקשורת שחוץ מפרסום ותעסוקה למשועממים אין בה כל ערך. אולי הגיע הזמן שהעיתונאים יפסיקו ללמד אותנו מה "ההשקפה הטהורה", ככה לפחות הם לא יובכו כל פעם שיתגלה טפח מערכם האמיתי...
נשלח ב-26/4/2024 14:07
זה אסור לנצח עם היד לכל הציבור, לחייך, ולקרא עם כולם בנעימה ובקול "כאלה" ?
מה הקשר בין קונצרט סליחות שמראש נועד למי שהשירה מרוממת אותו (גילוי נאות: אני לא מאוהבי הקונצרטים של יצחק מאיר, ובאופן כללי אני לא מחבב את משפ' מאיר וההידחפות שלהם לכל שטות). כאן מדובר בלעשות צחוק מאיזה ניגון שמוטמע בקריאה בתורה. (קשה לי להסביר את זה, אולי בגלל הרגישות שלי כבעל קורא. לענ"ד, אם יש סעיף מיותר ברמב"ם ובשו"ע זה הסעיף של עמידה באימה וביראה בזמן שקוראים את הטקסט האותנטי של דבר ה'. בזמן הזה מבצעים את הכל בדיוק האפשרי בלי נהמות וצימעס וסלבריטי)
נשלח ב-27/4/2024 22:46
בתורה יש חמש מקומות עם אזלא גרש שחלק מהציבור אוהב להשתתף בנגינתו: ואת האלף, כאלה, הלא המה, קטונתי, לדעת.