בית פורומים בחדרי חרדים

בושה ! מפורסמים חרדים מתבדחים בקריאת התורה

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-21/4/2025 09:31 לינק ישיר 

Safra כתב:
הכס"מ הוא השו"ע שבעקבותיו אנו הולכים, והוא הסביר יפה את פסק ההלכה שלו. אבל אין נפק"מ, אתה סתם גורר את הדיון למקומות שוליים. 
הכסף משנה הוא פוסק חשוב וי"א שהוא הספר המכריע להלכה מבין ספרי מר"ן, אבל לא ידוע לי שהוא מוסמך לפרש את הרמב"ם יותר טוב מאחרים. נהפוך הוא, הדעת נותנת שכדי לפרש את הרמב"ם תסמוך או על המ"מ (כמו שנהג הרדב"ז) או על הפרשנות הטובה ביותר, בפרט אם הכס"מ בעצמו נראה מסופק.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/4/2025 09:32 לינק ישיר 

תמחל לי שלא טרחתי לענות על שאר הדברים. דבריי מובנים מההודעות שכתבתי.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-22/4/2025 22:02 לינק ישיר 

הדיבוק כתב:
לגבי 1, אנא תביא מקור לדבריך

ספר הליכות שלמה להגרש"ז, פורים פרק י"ט: "דנהי דלענין פרסום הנס מהני מה שמכנס עשרה שישמעו קריאתו אף שהם כבר יצאו ידי חובתם, מכל מקום נראה פשוט דאין מברכים בכי האי גוונא ברכת הרב את ריבנו אלא בעשרה השומעים לקיים חובתם". ובהערה: "ואפילו תשעה שומעים לחובתם ורק אחד כבר שמע המגילה, לא יברכו".

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-22/4/2025 22:05 לינק ישיר 

הדיבוק כתב:
 לגבי 2 זה ממש לא נכון, חובת קריאת מגילה יש לה משמעויות חמורות יותר מקריאת התורה, אבל חובת קריאת מגילה בציבור אינה יותר חמטרה מדין ציבור של קריאת התורה ולהיפך (דעת כמה פוסקים שמותר לכתחילה להפסיק, וכ"ש למצוה עוברת כמו תשובת נו"ב הידועה על קידוש לבנה, והסיבה היא שהברכה האחרונה תלויה במנהג ופותחת בברוך ולכן אינה קשטרה לקריאה ואינה הפסק. זה בשונה מקריאת התורה, שהאיסור לקרוא בתורה הוא משום כבוד התורה ואיסור כזה לא נידון בכלל לגבי מקרא מגילה). אבל אתה צודק שכל הפלפול הוא לרווחא דמלתא, כי אנשים שאומרים פסוקים באמצע מקרא מגילה - יוצאים יד"ח בעצמם, ולכן אין כאן כל בעיה, וזה בשונה מאנשים שנובחים באמצע קריאת התורה שברור שאינם יוצאים יד"ח. ולכן בהקשר זה קריאת התורה יותר חמורה ממק"מ (ושים לב לכל הנימוקים שציינתי שכולם בסוף אומרים את אותו דבר: אין איסור עקרוני להפסיק באמצע מק"מ וכל האיסורים שנידונו הם מסיבות צדדיות שלא קיימות באמירת הפסוקים בקול; בשונה מקה"ת)

כתבת כבר הכל בתחילת דבריך: יש לה משמעויות חמורות יותר מקריאת התורה. ואידך זיל גמור, דאם בקריאת מגילה החמורה קורא הקהל עם החזן, והחזן חוזר שוב, ממילא בקריאת התורה קל וחומר בן בנו של קל וחומר שיהיה הדבר מותר בשופי, ואין בו שום שמץ זלזול, אלא לעורר הקהל.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-22/4/2025 22:35 לינק ישיר 

הדיבוק כתב:
דעת כמה פוסקים שמותר לכתחילה להפסיק

אתה דן ב"הפסק", אבל כאן אין כלל הפסק. 

הפסק משמעותו הפסקה מהקריאה ועיסוק בדברים אחרים, וכאן הציבור קורא יחד את המילה שאותה קוראים בתורה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-22/4/2025 22:57 לינק ישיר 

עוד הוכחה שיש לנו עסק עם חמור נושא ספרים? 1. הבאתי לך הרבה רמיזות של הפטסקים שמשתמע מהם שאי"צ לצאת ידי חובה בעשרה, ואני יכול להביא לך עוד ראיות רבות. אתה מביא לי הערה מהליכות שלמה? 2. עניתי לך, גם אם יש רבדים שקריאת מגילה יותר חמורה מקריאת התורה, בזיון המגילה ודאי יותר קל מבזיון ס"ת ואת זה כל טיפש מבין. מה גם שכשרוראים פסוקים באמצע המגילה אין בזיון כי יוצאים ידי חובה גם אם קראו בעל פה, בניגוד לקריאת התורה שלכאורה לא יוצאחם יד"ח אם קראו בע"פ (מלבד שיטת התוס' רי"ד ברפ"ב דמגילה). 3. כבר כתבתי שע"י קריאת הפסוקים בזמן מקרא מגילה, יוצאים ידי חובה ולכן אין הפסק, אבל בקריאת התורה אסור לדבר גם בכלל כבוד ספר התורה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-22/4/2025 23:13 לינק ישיר 

הדיבוק כתב:
וזה בשונה מאנשים שנובחים באמצע קריאת התורה שברור שאינם יוצאים יד"ח. ולכן בהקשר זה קריאת התורה יותר חמורה ממק"מ

אין כאן נביחות, יש כאן קריאה יחד עם החזן, שלאחר מכן חוזר עליה בעצמו. וא"כ מה שייך לומר שלא יוצאים ידי חובה?

ולפיכך דומה הדבר לקריאת מגילה שכתב הרמ"א בסי' תר"צ: יש שכתבו, שנוהגין לומר ארבעה פסוקים של גאולה בקול רם, דהיינו:
"איש יהודי" וגו' (אסתר ב, ה),
"ומרדכי יצא" וגו' (אסתר ח, טו),
"ליהודים היתה אורה" וגו' (אסתר ח, טז),
"כי מרדכי היהודי" וגו' (אסתר י, ג),

וכתב משנ"ב: "משום שמחה, ומה שחוזר וקורא אותן כדי להשמיע לצבור שמצוה לכתחלה לשמוע כל המגילה מתוך הכתב".

הנה לפנינו מנהג ישראל שנוהג בכל העדות, שהקהל קורא (פסוק שלם ולא מילה אחת), ומשום שמחה, ואין פוצה פה ומצפצף... ומאי שנא הך שמחה מהך שמחה? למה לזה יקרא נביחות?

כמו כן דומה הדבר למנהג קהילות הספרדים להשלים כל קטע בחזרת הש"ץ יחד עם החזן בתפילות השבת. הש"ץ ממתין, הקהל מזמר את סוף הקטע "זכר למעשה בראשית" (לדוגמא) והוא חוזר.

וגם אצל האשכנזים, יש להם את המנגינה המיוחדת, גם במוסף ר"ח עושים אותה, ושני תמידים.... והקהל אומר "כהלכתם" (יש גם חזנים ספרדים שמשתמשים במנגינה זו להנאתם לפעמים).

ורוב ככל מנהגי עדות המערב יסודם בהררי קודש (כפי שהרחיב הגר"ש טולדנו בסדרת הספרים הנפלאה "דברי שלום ואמת" ד' כרכים).

כמו כן נהגו בעדות המערב שהציבור השומע את הקידוש משתתף עם המקדש באמירת אמצע הברכה כולם ביחד.

וטעם המנהג בהוספת מילים כמו "עליהם השלום" וכדו' לאורך כל חזרת הש"ץ, כמו גם השתתפות השומעים באמצע טקסט הקידוש, הוא לגרום לשומעים להקשיב לחזן או למקדש, ואכן רואים בחוש שזה פועל את פעולתו, ואין בזה חשש הפסק ואכמ"ל כאן.

כך יש להתייחס גם לנדון דידן, אמירת ה"כאלה", שאולי בתחילה נוצר ע"י אדם שראה בזה שעשוע, אבל בפועל גורם הקשבה מלאה של השומעים. ומסתבר שר' לוי יצחק היה מוצא לימוד זכות גדול באנשים שנהנים בקריאת התורה ומוצאים איך לעורר את הציבור מתרדמתו.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-22/4/2025 23:15 לינק ישיר 

הדיבוק כתב:
עוד הוכחה שיש לנו עסק עם חמור נושא ספרים?

אם אתה מרגיש שאתה מאבד את העשתונות ומתחיל לפלוט כינויי גנאי, אתה יכול לבקש שאפסיק לענות לך... אין צורך בשפת ביבים.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-22/4/2025 23:17 לינק ישיר 

הדיבוק כתב:
הבאתי לך הרבה רמיזות של הפטסקים שמשתמע מהם שאי"צ לצאת ידי חובה בעשרה, ואני יכול להביא לך עוד ראיות רבות. אתה מביא לי הערה מהליכות שלמה?

לא זכיתי להבין.

בנקודה זו ספציפית מובא בהליכות שלמה בשם הגרש"ז שלא יוצאים ידי חובה ללא עשרה שמקשיבים ויוצאים ידי חובה. מה אתה רוצה?

אז יש פוסקים שחולקים, אבל החילוק שכתבת לעיל לא קיים לשיטת הגרש"ז.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-22/4/2025 23:19 לינק ישיר 

הדיבוק כתב:
2. עניתי לך, גם אם יש רבדים שקריאת מגילה יותר חמורה מקריאת התורה, בזיון המגילה ודאי יותר קל מבזיון ס"ת ואת זה כל טיפש מבין. מה גם שכשרוראים פסוקים באמצע המגילה אין בזיון כי יוצאים ידי חובה גם אם קראו בעל פה, בניגוד לקריאת התורה שלכאורה לא יוצאחם יד"ח אם קראו בע"פ (מלבד שיטת התוס' רי"ד ברפ"ב דמגילה).

לא קוראים בע"פ את המגילה אלא שומעים שוב מהחזן, ולמיטב זכרוני כך כתב המשנ"ב במפורש, שלכתחילה צריך לשמוע מהחזן.

וגם בנדון דידן שומעים שוב מהחזן. 

אין כאן ביזיון למגילה, כמו שאין כאן ביזיון לס"ת. לא מובן לאן נסעת. קריאת פסוק יחד עם החזן לא מהווה בזיון וגם לא הפסק.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-22/4/2025 23:22 לינק ישיר 

הדיבוק כתב:
כבר כתבתי שע"י קריאת הפסוקים בזמן מקרא מגילה, יוצאים ידי חובה ולכן אין הפסק, אבל בקריאת התורה אסור לדבר גם בכלל כבוד ספר התורה.

אסור לדבר בעניינים אחרים, וזה לא קשור לנדון דידן.

ולקרוא עם הש"ץ מותר, רק בתנאי שלא יפריע לאחרים (שו"ע קמ"ו). הא למדת שאין כאן ביזיון ואין כאן הפסק, רק משום שמפריע לאחרים לשמוע, אסור להגביה קולו.

וכאן בנדון דידן אין שמץ של הפרעה, כי כאמור - החזן חוזר וקורא.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-22/4/2025 23:43 לינק ישיר 

1. חמור נושא ספרים זה לא כינוי גנאי, חכמי א"י קראו לכאלה "גברא רבה", עיין מגילה כח:, יחד עם זאת יש את העניין של להבין חילוקים של מקרים ודוגמות. 2. כשאני כותב פוסקים כוונתי לראשונים ואחרונים, לא לאיזה נכד של רב עם מקלדת. 3. כתבת שלכתחילה, וכאן בדיוק השאלה מה קורא אם כשאמרת את המילים החזן עוד לא קרא, אז כבר יצאת ידי חובה על ידי האמירה שלך ואין כאן הפסק. אחר כך אתה גם דומע ממנו אז הרווחת גם את ההידור, אבל כשקראת - עקרונית יצאת, לא מצאתי שום פוסק שמחייב לכוון לא לצאת יד"ח עי"ז (אולי תבדוק בהליכות שלמה). 4. מילה אחת נטולת הקשר היא לגמרי עניינים אחרים, הקשר זה 3-4 מילים, עיין גיטין ו: ותוס' שם (יש נידון גדול אם 3 או 4, לא ניכנס לזה). וכאמור אני לא מאמין שהשתרשות של מנהג כזה תתמשך בכך שבהכרח כולם יקפידו לחזור על המילים. כבר עכשיו אני די בטוח שאצל הליצנים האלה הרבה לא חוזרים על המילים.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-23/4/2025 00:25 לינק ישיר 

אני מתקשה להחזיק ראש בשו"ט כאן אבל אכן מוזר להשתמש בכינויי גנאי לא עושה רושם, מקופיא, שספרא טעה בדבר משנה גם אם נניח שאתה צודק. ואני בעוניי אין לי מושג כאמור.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-23/4/2025 07:15 לינק ישיר 

כתבתי חמור נושא ספרים, והדגשתי שכתבתי את זה במילים אחרות גם קודם. הרעיון הטא צטטנות רבה בלי להבין הקשרים. הדוגמה הפשוטה היא שמדברים על כבוד ספר תורה מול כבטד מגילת אסתר, ולא על מעלת קריאת התורה מול מעלת קריאת מגילת אסתר. לכן כל הראיות (שאני חולק עליהן בהקשר הנוכחי אבל מניח בצד) כאילו מעלת קריאת מגילה גדולה ממעלת קריאת התורה, הן עיסוק בציטוטים בלי להבין את המטרה. זה מה שכתבתי. לא במטרה לכבד או לבזות אף אחד.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-28/4/2025 22:04 לינק ישיר 

לא ברור מדוע אתה מרגיש צורך לפזר כינויי גנאי, אם הדיון ההלכתי מלחיץ אותך אתה יכול לפרוש תמיד.

דרכי היא להביא ציטוטים לרוב, אך דוקא בנושא זה התעמקתי היטב בסיבות לאסור ולהתיר, ולזה הבאתי ראיות. ההקשר הוא ברור, אתה יכול גם לחלוק, אם בכוחך לחלוק.

ואגב, התעסקת אך ורק במגילה והתעלמת לגמרי מהראיה שהבאתי ממנהג ישראל לומר יחד עם החזן בחזרת הש"ץ, וכן מנהג מרוקו לומר יחד עם המקדש את אמצע טקסט הקידוש, וכן הלאה.

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > אקטואליה וחדשות > בחדרי חרדים > בושה ! מפורסמים חרדים מתבדחים בקריאת התורה
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 ... 5 6 7 לדף הבא סך הכל 7 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.