|
|
| נשלח ב-9/5/2024 05:46 |
|
| |
ההתבטאות שלך בקשר לאדמורים בוטה ודוחה. אתה ויוחנן מדברים באותו סגנון, ככל שמדובר ברבנים שאינם קשורים לחוג שלכם, אתם שמים דרור לפיכם. אין כבוד, לא לרבנים, לא לחברי פורום כאן שמכבדים את אותם רבנים ונפגעים מהכתיבה הבוטה. אני ואפסי עוד, מידות מושחתות, רק תכבדו את הרב שלי.
|
|
|
|
| נשלח ב-9/5/2024 06:47 |
|
| |
לא בטוח ששייך כאן כל הלכות חזקה, מאחר ורוב השנים מדובר אך ורק בשליחת כסף להוצאות (ולהכנסות משפחה מסוימת) ההדלקה וצעיף שנהגו להשליך לתוך האש (אגב, זה כבר אינו קיים כיום, מעניין למה), לא מדובר בהדלקה פיזית כי הבויאנר הרי לא היה בארץ ישראל. משל למה הדבר דומה, ליהודי מווארשא שקונה בכסף מלא מדי שנה מפטיר יונה לצדיק אחד בקרקוב, ככה שנים רבות, כשאותו יהודי נפטר הגיעו יורשיו בטענה כי מפטיר יונה שייך להם מכח חזקה. בלי לשלם אגורה ואפילו לא צעיף. הרי ילעגו להם. כן הדבר הזה, רק כאן מדובר בקבוצה שיש להם כח פוליטי והם מנצלים את זה עד תום, כאמור לא בטוח שאם יתקיים על זה דיון הלכתי שהם יצאו נשכרים.
|
|
|
|
|
| נשלח ב-9/5/2024 07:18 |
|
| |
| איש_חשוב כתב: |  | ההתבטאות שלך בקשר לאדמורים בוטה ודוחה. אתה ויוחנן מדברים באותו סגנון, ככל שמדובר ברבנים שאינם קשורים לחוג שלכם, אתם שמים דרור לפיכם. אין כבוד, לא לרבנים, לא לחברי פורום כאן שמכבדים את אותם רבנים ונפגעים מהכתיבה הבוטה. אני ואפסי עוד, מידות מושחתות, רק תכבדו את הרב שלי. |
| אני מבין את דבריך. אבהיר, כשאני כותב 'אדמו"רים' בהקשר הענין הנדון וכיוצ"ב כוונתי למי שאחראי לבלגן והטראסק וכו', ולא תמיד ה'אדמו"ר' גופא בענין אלא ה'מצב' של האדמורי"ם (כשם שבאמת לא כל האדמורי"ם יודעים שאנשיהם דוחפים ומפילים אנשים כדי לפנות ולפלס דרך המלך עבורם).
ואגב, לא תמצא בכל היסטוריית כתיבתי שחיפיתי על' שלי'. מקוה שהובהר י.
|
|
|
|
| נשלח ב-9/5/2024 15:21 |
|
| |
| פלדלפי כתב: |  | אני לא יודע חשבונות שמים אבל מאז הפעם האחרונה של"ג בעומר היה במוצ"ש והאדמורים התעקשו לא לדחות ואלפי יהודים חיללו שבת בשבילם מאז לא היה שנה אחת נורמאלית... קורונה .. אסון |
|
פעם קודמת של"ג בעומר היה במוצש"ק היה תשע"ז, ואכן זה היה חרפה גדולה מאוד שהאירוע הביא לחילולי שבת בהיקפים מרובים. אבל אח"כ תשע"ח ותשע"ט היה ל"ג בעומר ללא כל תקלה. ואם התאוריה שלך נכונה, למה התחילו הבעיות בתש"פ ?
בכל אופן על כך כנראה אין חולק. בשמים לא מרוצים ממה שקורה בל"ג בעומר במירון. הקורונה. אסון תשפ"א. עוד פעם קורונה. עכשיו חיזבאללה. אי אפשר להסתכל על כל אלו כמקרה.
למה ומה ? אין עוד נביא ולא אתנו יודע עד מה.
|
|
|
|
| נשלח ב-10/5/2024 01:48 |
|
| |
| טרנוד כתב: |  | לא בטוח ששייך כאן כל הלכות חזקה, מאחר ורוב השנים מדובר אך ורק בשליחת כסף להוצאות (ולהכנסות משפחה מסוימת) ההדלקה וצעיף שנהגו להשליך לתוך האש (אגב, זה כבר אינו קיים כיום, מעניין למה), לא מדובר בהדלקה פיזית כי הבויאנר הרי לא היה בארץ ישראל. משל למה הדבר דומה, ליהודי מווארשא שקונה בכסף מלא מדי שנה מפטיר יונה לצדיק אחד בקרקוב, ככה שנים רבות, כשאותו יהודי נפטר הגיעו יורשיו בטענה כי מפטיר יונה שייך להם מכח חזקה. בלי לשלם אגורה ואפילו לא צעיף. הרי ילעגו להם. כן הדבר הזה, רק כאן מדובר בקבוצה שיש להם כח פוליטי והם מנצלים את זה עד תום, כאמור לא בטוח שאם יתקיים על זה דיון הלכתי שהם יצאו נשכרים. |
|
זו הערה נכונה, על פניו זה דומה לאדם שקונה כל שנה מפטיר יונה, וכי הוא הופך להיות מוחזק? ועוד, שלא מובן מה יש בחזקה הזו. הרי גם אם יש מוחזק 1000 שנה במפטיר יונה, אין שום איסור להקים מניין נוסף בשטיבלאך זה או בזה שלידו, ולהעלות שם אדם אחר (ובנמשל: לעשות עוד הדלקה במירון), וזה לכאורה רמ"א מפורש בשם תה"ד על רב שהגיע למקום שיש בו רב. עכ"פ צריך לברר את העובדות המדויקות ואז לחשוב על ההלכה
תוקן על ידי הדיבוק ב- 10/05/2024 02:08:10
|
|
|
|
| נשלח ב-10/5/2024 02:06 |
|
| |
| קהלת כתב: |  | אני לא יודע חשבונות שמים אבל מאז הפעם האחרונה של"ג בעומר היה במוצ"ש והאדמורים התעקשו לא לדחות ואלפי יהודים חיללו שבת בשבילם מאז לא היה שנה אחת נורמאלית... קורונה .. אסון
פעם קודמת של"ג בעומר היה במוצש"ק היה תשע"ז, ואכן זה היה חרפה גדולה מאוד שהאירוע הביא לחילולי שבת בהיקפים מרובים. אבל אח"כ תשע"ח ותשע"ט היה ל"ג בעומר ללא כל תקלה. ואם התאוריה שלך נכונה, למה התחילו הבעיות בתש"פ ?
בכל אופן על כך כנראה אין חולק. בשמים לא מרוצים ממה שקורה בל"ג בעומר במירון. הקורונה. אסון תשפ"א. עוד פעם קורונה. עכשיו חיזבאללה. אי אפשר להסתכל על כל אלו כמקרה.
למה ומה ? אין עוד נביא ולא אתנו יודע עד מה. |
| כמובא בספרים הקדושים: הקב"ה מאריך אף, אך לבסוף גובה את שלו...
|
|
|
|
| נשלח ב-10/5/2024 02:08 |
|
| |
| קהלת כתב: |  | אני לא יודע חשבונות שמים אבל מאז הפעם האחרונה של"ג בעומר היה במוצ"ש והאדמורים התעקשו לא לדחות ואלפי יהודים חיללו שבת בשבילם מאז לא היה שנה אחת נורמאלית... קורונה .. אסון
למה ומה ? אין עוד נביא ולא אתנו יודע עד מה. |
| אתחיל מסוף דבריך. אני מסכים אתך שרצף אירועי השנים האחרונות הם אות גלוי מן השמים שלא מרוצים מהדרך והאופן. החל בקורונה ואח"כ קבלנו זאת באופן כואב ונורא מאד בשנת תשפ"א, אבל יד ה' המשיך לנענע אותנו גם אחרי זה והנה גם השנה אנו נמנעים.
אני לא מקבל את זה שאי אפשר לדעת כי אין נביא וכו', כי אם לא היה לנו את האפשרות להבין את העונש וללמוד מזה מה לתקן - לא היינו נענשים מהשי"ת. גם בעת החורבן הנורא בשנות תש-תשה אמרו גדולי ישראל על ולמה בא החרי האף הגדול הזה, ואף הזהירו מפורשות לפני זה.
הקב"ה הוא מאריך אף והעונש לא בא תמיד תיכף ומיד ולכן אין לשאול מדוע שנה זו כן היה ושנה זו זו לא. ברור שיש הצטברות של תביעה מן השמים על האופן והדרך.
לענ"ד, ע"י התבוננות רצינית אפשר להבין מדוע זה בא ומדוע אנו מוגבלים מן השמים מלבוא אל הר הקודש מירון בלג בעומר. ואף להבין מדוע לא קרו הנסים הגדולים שהיו קורין בשנים האחרונות ואירע האסון הנורא והמחריד בתשפא.
כמובן שלא אכתוב את מה שאני מרגיש, גם כשאני ראה שהכל תואם, כלומר ההנהגה של מעלה לגבי מה שאני חושב. אבל בטוחני שכל אחד עם מח בקדקדו יבין זאת בהתבוננות רצינית וראויה.
|
|
|
|
| נשלח ב-10/5/2024 11:46 |
|
| |
1. לא שמעתי אף פעם מה אמרו גדולי ישראל על סיבות החורבן הגדול של תש-תשה, אולי תשבר את אוזני בכך ? 2. דוקא מעניין לדעת מה אתה מרגיש, כי אני מחזיק מעצמי כאחד שמח בקדקודו ועדיין לא מצליח להניח את האצבע על הנקודה.
|
|
|
|
| נשלח ב-10/5/2024 16:31 |
|
| |
לא רוצה להסיט את נושא האשכול אבל אירופה טרום השואה היתה מתבוללת באחוזים נוראים, שלא לדבר על אחוזי החילונים. בתחילה סבלו רדיפות נוראיות ברחבי אירופה, ומשזה לא עזר והיה נראה שבאה שואה רוחנית מדבקת על אירופה, ניער אותה הקב"ה ככברה. חשבונות שמים איננו עושים, אבל כשבאה צרה, צריכים יהודים לעשות חשבון הנפש, וכאן לא צריך לעשות יותר מידי חשבון, למי יש בכלל את הזכות לשאול למה הגיעה שואה על אירופה?
|
|
|
|
|