| נשלח ב-14/6/2024 19:09 |
|
| |
הרב אילעאי עופרן על ההשקפה החרדית: תורה שמגואלת בדם חיילים יהודים. נעשתה להם סם המוות
הרב אילעאי עופרן
את הדברים הבאים אני כותב לא בשביל הציבור החרדי שלא מתגייס. ממנו אין לי שום ציפיות. גם לא בשביל הציבור החילוני, שאני לא בטוח שהשאלות הללו מטרידות אותו בכלל, אלא בשביל לא מעט תמימים וישרים בציבור הציוני-דתי, צעירים ומבוגרים, שבלי משים אימצו לעצמם כמה רעיונות מדף המסרים החרדי. החלחול של הדעות הללו לציבור הדתי שכן מתגייס הוא סכנה קיומית, לא פחות. ולכן אני כותב. 1. "גם אנחנו מאמינים שלימוד התורה שומר על עם ישראל" - ובכן, לא. אני למשל לגמרי לא מאמין בזה. למען האמת מדובר בקשקוש חרדי די חדש שנולד כמענה לטענות בדבר ההשתמטות החרדית המבישה, כאילו גם הם נושאים באיזשהו נטל. קשה למצוא לדעה הזו מקורות בספרות הקדומה, למעט כמה מימרות אגדיות שהוצאו מהקשרן (כשהגמרא אומרת "תורה מגנא ומצלא" היא מתכוונת שהעוסק בתורה ניצל מעבירות, לא ממוות). את התורה אנחנו לומדים כי היא חיינו ואורך ימינו, לא בגלל שזה משתלם ולא בגלל שיוצאת לנו מזה איזו תועלת. התורה לא הגנה על העם היהודי משום צרה בהיסטוריה, וזה לא גרם ליהודים להפסיק ללמוד במסירות. שיח האינטרסים הזה בתוך בית המדרש הוא חילול הקודש וביזיון התורה. קרדום לחפור בה. 2. "גם אנחנו מסכימים שצריך קומץ של לומדי תורה שיקבלו פטור משירות" - ובכן, לא! אני לגמרי לא מסכים לזה. גיוס לצה"ל, במיוחד בעת מלחמה, הוא מצווה. כשם שלא יעלה על הדעת שלומדי תורה יהיו פטורים משמירת שבת, או מדיני כשרות, כך לא יעלה על הדעת שלומדי תורה יהיו פטורים מגיוס. ללמוד תורה ממשתמט, שקול בעיני ללימוד תורה ממחללי שבת בפרהסיה ואוכלי שפנים. אמנם יש פתח להתיר לצרפם למניין, משום שרוב החרדים בישראל הם באמת "תינוקות שנשבו". אבל עליהם בדיוק אמרו חז"ל את מה שאמרו על מי ש"עוסקים בתורה ואין בהם יראת שמים". יכול להיות שיש להם זקן, והם יודעים לקרוא כתב רש"י מתוך ספרים בכריכה אדומה ואותיות מוזהבות, אבל תורה זה לא. 3. "לכולם ברור שאי אפשר לגייס בכפייה" - ובכן, לא! לי זה לגמרי לא ברור. הבעיה הזו לא תיפתר בשיח, לא בהסכמה ולא בפשרה. שינוי יקרה רק בכפייה, בסנקציות קשות לא רק על הישיבות, המפלגות והמוסדות החרדיים, אלא בעיקר על האדם הפרטי, איש או אישה, שבוחר להשתמט. חברת הלומדים החרדית בישראל, היא יצור חדש שאין לו שחר בהיסטוריה ואין לו מקבילה בשום קהילה יהודית בעולם. הוא נולד בעקבות התנאים המפליגים שהעניקה לו מדינת ישראל, והוא ייכחד, במהרה בימינו, כשהתנאים הללו יבוטלו. התורה שניתנה לנו בסיני היא תורת חיים - היא אמורה להנחות את חיינו, והצדיקים החיים לאורה, "אפילו במיתתם קרויים חיים". התורה של החרדיות הישראלית החדשה, היא "תורת חיים" מסוג אחר לגמרי - היא שומרת על חיי מי שנאחז בה, על ידי כך שהיא דורשת מאחרים למות בשמה במקומה. תורה שמגואלת בדם של חיילים יהודים.
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-15/6/2024 21:20 |
|
| |
זה האיש, שמו וחזותו מעידים היטב אם לקבל את דעתו.

|
|
|
|
| נשלח ב-15/6/2024 21:58 |
|
| |
הבירור לפני ביאת המשיח בעיצומו. כל אחד יכול להחליט האם הוא לד' או חלילה לא.
|
|
|
|
| נשלח ב-15/6/2024 22:03 |
|
| |

|
|
|
|
| נשלח ב-15/6/2024 22:05 |
|
| |
הוא נכדו של פרו' ישעיהו לייבוביץ וכך צריך להתייחס לדבריו.
|
|
|
|
| נשלח ב-15/6/2024 22:22 |
|
| |
עפרא לפומייא!
|
|
|
|
| נשלח ב-15/6/2024 22:23 |
|
| |
כפי שצוין, הוא נכד של הפרופסור הרשע, ואפילו בין רבני הקיבוץ הדתי (פלג מתון ופשרן יחסית בצה"ד), הוא דמות רדיקלית, צעיר ובעל השפעה תורנית מועטה יחסית. לכן לדעתי, לא חכם ולא נכון לדון בדבריו בפורום חרדי. אבל כיוון שהובא, בואו נדבר על הדברים: 1. דבריו הם בורות מוחלטת, גמרא מפורשת במכות יא., שתלמידי חכמים מגינים על האזור שלהם. זה סיפור על אליהו הנביא ורבי יהושע בן לוי, גם עין יעקב לא לומדים? 2. הרעיון שיש אנשים שמשרתים ב"לא להילחם", זה עיקרון שקיים מאברהם אבינו ועד לדוד המלך (ודוד המלך שם את זה כחוק על ישראל). ראה מדרש רבה בראשית מג,ט (אין לי זמן לחפש איפה זה במהדורה המדעית, אבל סביר להניח שזה גם שם...). הצבא בעצמו מקיים את זה כשהוא מחזיק חיילי עורף, חיילי מודיעין וסייבר וכדו'. הטענה שבזמן מלחמה כולם חייבים להתגייס היא כבמובן אווילית, הרי החיילים שיוצאים למלחמה מיומנים ע"י ההכנות בזמן שאינו זמן מלחמה, אז מתי בדיוק יש לגייס אותם? 3. שוב חוסר הבנה בעובדות. כל עוד מי שפטור מגיוס יקבל תקציבים (עם זה גם בגצ יסכים...), תמיד יהיו פטורים על סעיף נפשי, מבוגרים ונשואים וכו', אז שלילת תקציבים ממש לא תעזור. כל אחד מבין את זה.
 |
|
|
|
|
|
| נשלח ב-15/6/2024 22:50 |
|
| |
גם בנט הנבל מתאמץ להיות בצד של ה'אחים' הרשעים שלו. בהצלחה.
|
|
|
|
| נשלח ב-15/6/2024 23:03 |
|
| |
זה עוול לרבני כלל ישראל בכל הדורות, שמצמידים לשמו של השמויגער הזה את התואר "הרב"
|
|
|
|
| נשלח ב-15/6/2024 23:13 |
|
| |
כשהעפרון החיתי - הציוני הזה מדבר על חובת הגיוס של כל איש ו"אשה" כאשר כל גדולי ישראל אסרו גיוס בנות ביהרג ואל יעבור, כשהוא מקשקש שאין תקדים ללומדי תורה בכל ההיסטוריה של כלל ישראל, כאילו שהיתה איזה חובה מצד ההלכה או מנהג ישראל להתגייס לאיזה שהוא צבא, אם לא משום גזירות מלכות הרשעה שבדורות האחרונים, צריך לשאול אותו שאלה אחת, מי ביקש ממכם להקים מדינה ? מה בדיוק חשבתם, מי יגן עליה ?
|
|
|
|
| נשלח ב-15/6/2024 23:43 |
|
| |
במקרה (או שלא) בזמן האחרון קצת שוטטתי בסרטוניו שיעוריו והגיגיו.
בעניני השקפה הוא פשוט בור ועם הארץ דאורייתא.
הגיגיו ההשקפתייםרדודים ביותר ומבוססים על הוצאה מהקשר של ציטוטים של איזה רב מלפני 50 שנה שאיכשהו הוא חושב שמתאים להשקפתו.
באמת לא שווה יחס.
|
|
|
|
| נשלח ב-15/6/2024 23:46 |
|
| |
אני לא מבין את עילאי עופרן. תורה שמגואלת בדם ילדים פלסטינים יותר טובה בעיניך???
|
|
|
|
| נשלח ב-15/6/2024 23:49 |
|
| |
ועכשיו ברצינות. למי שלא מבין מה קורה לציבור שמתגייס לכור ההיתוך, אין ספק שנפתלי בנט ועילאי עופרן הם חומר הסברה לא רע.
|
|
|
|
| נשלח ב-16/6/2024 00:21 |
|
| |
מזרוחניקעס ציונים סרוחים, האם יש לכם גם מילה טובה והערכה ללומדי תורה. בגמ' במס' סנהדרין מובא שאיזהו אפיקורס,זה שאומר מאי אהני לו רבנן ולא מאי אהני לן חיילי צהל. מר אילעי ובנט מנהיגי האפיקורסים עפרא לפומייכו.
|
|
|
|
| נשלח ב-16/6/2024 00:32 |
|
| |
|
|
|
|
| נשלח ב-16/6/2024 00:33 |