בית פורומים בחדרי חרדים

הרב אילעאי עופרן על ההשקפה החרדית: תורה שמגואלת בדם חיילים יהודים. נעשתה להם סם המוות

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-19/6/2024 21:33 לינק ישיר 

מצדרביעי כתב:
זה לא רק הוא!
זה גם בני לאו!

נשלח מהאנדרואיד שלי

הפתעת אותי לגבי הטענה שהרב לאו והרב עופרן מנודים גם בחוגים הליברליים, למה? ומה לגבי הרב שרלו והרב סתיו (גילוי נאות- אני אישית דווקא מתרשם לטובה מהרב שרלו שנראה ישר ועמוק יותר משאר הרבנים המוזכרים)?
מחילה ידידי, אולי התבטאתי באופן חריף. אכתוב ממה שאני מרגיש ומהמעט שאני יודע: על הרב בני לאו, מי שמכיר את הגיגיו (אינני מדבר על הסדרה על חז"ל והספר על הרב עובדיה וכדו', שהם סה"כ תכנים טריוויאלים נחמדים, וכל הכבוד לו עליהם!), מאוד לא מכבדים אותו. יש גם מספיק מאמרים והרצאות וסרטונים שמבהירים היטב למה. ממה שזכור לי לא פעם, שהצעירים לא כינו אותו בתואר "הרב" (אז היה יחס דומה לרב חיים נבון, אבל כמדומני שהרב נבון השתנה עם השנים וכיום הוא יותר שמרן. לגבי מי שרמזתי בהודעתי הקודמת, אין לי כ"כ ידע מיהו ומה היחס אליו). לגבי הרב עופרן, תחפש אותו באינטרנט ותשפוט בעצמך, הוא בעיקר מתלהם עם כל מיני טענות ומאמרים שטחיים כאלה, מהסוג שר' אברום היה קורא "רעבאלאך" (לטעמי זה לא כינוי גנאי, אלא יותר להעמיד בפרופורציות). בנוסף קח בחשבון שקבוצת יבנה היא לא השפיץ של עמל תורה או דקדוק במצוות (כמובן שיש שם אנשים נפלאים שעושים הרבה טוב לעם ישראל!). תשווה את הרב עופרן עם הרב ד"ר יואל בן נון או הרב עמית קולא, ותבין בעצמך שלקיבוץ הדתי יש תלמידי חכמים חשובים ומעניינים (גם אם תתעב את כל הדעות שלהם). לגבי הרב שרלו, אני זוכר הרבה פעמים שהוא הוזכר בלי להזכיר את שמו, העריכו אותו כת"ח (וגם אני מאוד מאוד מעריך אותו כאדם חכם ועמוק וגדול בתורה, אבל לא אוהב את דעותיו), אבל דיברו בגנות הגישה שלו להקל וכדו'. היחס לרב סתיו בערך אותו דבר, כלפי חוץ מעריכים אותו אבל לא נראה לי שמקבלים את דעותיו (למרות שכידוע הוא הרבה פחות מקל מהרב שרלו ורוב הדברים שאומרים עליו במגזר החרדי הם שקרים ועיוותי מציאות וכדו').

תוקן על ידי הדיבוק ב- 19/06/2024 22:31:04

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-19/6/2024 22:27 לינק ישיר 

מאמר תגובה יפה, מראש ישיבת ההסדר בשדרות (לא מישהו שלא יודע מה המצב בדרום, או לא אכפת לו..): https://mobile.srugim.co.il/article/1006617

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-19/6/2024 23:42 לינק ישיר 

עוד הערה- האם מישהו יוכל להעלות לכאן את התגובה של יתד נאמן לדבר הרב עופרן?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-19/7/2024 18:08 לינק ישיר 

https://m.calcalist.co.il/Article.aspx?guid=r19idwrda כמובן שאחרי כאלה דברי חוכמה הוא זוכה לכתבות רציניות, מחמיאות ומלקקות, בכלי התקשורת. בכל מקרה נראה שיש כאן מעט הבהרות

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-20/7/2024 21:16 לינק ישיר 

דברי כתב:
מזרוחניקעס ציונים סרוחים, האם יש לכם גם מילה טובה והערכה ללומדי תורה. בגמ' במס' סנהדרין מובא שאיזהו אפיקורס,זה שאומר מאי אהני לו רבנן ולא מאי אהני לן חיילי צהל. מר אילעי ובנט מנהיגי האפיקורסים עפרא לפומייכו.

בגלל דעות עקומות כמוך ....
ציונים סרוחים 
גם אתה מכליל את כל הרבנים חובשי הכיפה הסרוגה כמו הרב אריאל הרב שפירא ועוד תלמידי חכמים ??..
האם אין בחורים שלא לומדים בישיבה ועדיף שיתגיסו לנחל או למסלול אחר????.

ציטטתי את הגמ' שאומרת שמי שאומר מאי אהני לן רבנן הוא אפיקורס זה לא משנה מה שמו של הרב אם הוא מזלזל בבני ישיבות שלומדים תורה ולא הולכים לצבא הוא אפיקורס זה לא משנה אם קוראים לו שפירא או עופרן או שם אחר, ואת מתוסכלת מהציבור החרדי חכמתך אולי בפלך ולא בהשקפות זה תשאירי לתלמידי חכמים

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/7/2024 00:11 לינק ישיר 
דברי

דברי כתב:

דברי כתב:
מזרוחניקעס ציונים סרוחים, האם יש לכם גם מילה טובה והערכה ללומדי תורה. בגמ' במס' סנהדרין מובא שאיזהו אפיקורס,זה שאומר מאי אהני לו רבנן ולא מאי אהני לן חיילי צהל. מר אילעי ובנט מנהיגי האפיקורסים עפרא לפומייכו.

שרי הוגת הדעות הגיבה בגסות  : בגלל דעות עקומות כמוך ....
ציונים סרוחים 
גם אתה מכליל את כל הרבנים חובשי הכיפה הסרוגה כמו הרב אריאל הרב שפירא ועוד תלמידי חכמים ??..
האם אין בחורים שלא לומדים בישיבה ועדיף שיתגיסו לנחל או למסלול אחר????.

ציטטתי את הגמ' שאומרת שמי שאומר מאי אהני לן רבנן הוא אפיקורס זה לא משנה מה שמו של הרב אם הוא מזלזל בבני ישיבות שלומדים תורה ולא הולכים לצבא הוא אפיקורס זה לא משנה אם קוראים לו שפירא או עופרן או שם אחר, ואת מתוסכלת מהציבור החרדי חכמתך אולי בפלך ולא בהשקפות זה תשאירי לתלמידי חכמים

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > אקטואליה וחדשות > בחדרי חרדים > הרב אילעאי עופרן על ההשקפה החרדית: תורה שמגואלת בדם חיילים יהודים. נעשתה להם סם המוות
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 סך הכל 3 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.