| נשלח ב-27/6/2024 16:33 |
|
| |
פייגלין: ביבי עשה רק נזק כראש ממשלה...
כראש ממשלה אני לא יכול לחשוב על דבר טוב אחד שהוא עשה"
"כראש ממשלה הוא עשה רק נזק"
|
|
|
|
| נשלח ב-27/6/2024 17:18 |
|
| |
יתכן בהחלט. השאלה הגדולה היא אם הנזקים שהוא עשה מתקרבים לנזקים של ממששת מחורבנט או אהוד ברח למשל
|
|
|
|
| נשלח ב-27/6/2024 19:27 |
|
| |
אל תתייראו מן הפרושים ואל תתייראו מן הצדוקים - התייראו מן הקיצונים. מי שיכול לומר משפט כזה "שום דבר טוב" (שוב: שום דבר טוב) - אינו אדם ראלי שניתן לסמוך עליו. הוא גם שקרן וגם דמגוג. לפייגלין יש כמובן קבלות שכל מה שהוא עשה הצליח, בכלכלה, בביטחון, ביחסים בינלאומיים, במו"מ מול ידידים ומול אויבים. מזכיר את איווט האיום שגם הוא מלא בעצמו על מלא, ויש לו קבלות של 48 שעות... זו גם הבעיה של בן גביר. הביטחון העצמי המופרז, שיש לו פתרון לכל תחלואי המדינה - פשוט מפחיד. מי שאינו מסוגל להיות פרגמאטי ופוליטיקאי שגם לעיתים מסוגל לשקר כשצריך בלי למצמץ, עדיף שיישאר בבית. כל אותם שמצהירים שצריך לגרש ולחסל את האויב עד הסוף ומיד, בלי לבדוק את הסביבה, את התחמושת ואת האספקה, את האיומים וכו' - הם כאלה שמעולם לא עשו דבר. מצד שני הרבה שעשו הפכו לקיצוניים לצד השני לאחר שגילו את המציאות, כי גם הם קיצוניים להצלחות, והעולם ממש לא עובד כך. נתניהו, על כל מגרעותיו וחסרונותיו וגם כישלונותיו טוב עשרת מונים מכל המתרברבים למיניהם. הכי מרתק זה לשמוע את אלה שמצהירים שהם ימניים ליכודניקים ביביסטים לשעבר שלאחר ה-7/10 דורשים לא רק בחירות, אלא פיטורין והעמדה לדין של כל הצמרת הפוליטית והצבאית. יפה, זו נקמה ממש ממש מתוקה. אבל מי ינהל את המדינה? 120 איש שמעולם לא היו בכנסת, שרים שמעולם לא עסקו בניהול מערכות ולא יודעים להתנהל מול אויבים ולא מול בג"ץ וגם לא זה מול זה, יש להם מושג אולי תאורטי בניהול כלכת מדינה וביטחון, אבל מעולם לא היו בשטח (מה שיקרה - יהיה שלטון פקידים על מלא, הפרוגרס יחגוג בכל פינה בלית דין ולית דיין). הצבא ינוהל על ידי קצינים לא באמת מנוסים בסדר גודל כזה, רמטכ"ל שאפילו לא היה תת אלוף, ראש שב"כ ואמ"ן שהיה בדרג נמוך. בטח, זה יביא מיד את הגאולה ואת משיח והכל יתנהל על מי מנוחות. יצר נקמה זה משהו קיים ואף פעיל, אבל בשם כך להרוס את המדינה עד היסוד? עדיף מישהו שכבר מכירים, שיודעים שלא פעל בזדון (כן כן, למרות הכל לא כל הצמרת היו שת"פים על מלא של סינוור), ומפקחים עליהם מהיום בשבע עיניים. זה מה יש, אין ברירה אחרת. עם כל הסימפטיה לבן גביר, ויש, וגם קצת לפייגלין (למרות דעתו בענייני דת ומדינה שממש לא עולה בקנה אחד עם דעת תורה) - הם ממש לא הפתרון. גם דמויות אחרות בליכוד שבטוחים שהם יהיו יורשי נתניהו, יש לחלקם הרבה מעלות, אבל ניסיון אפסי וכך גם קבלות, בכל התחומים הקריטיים. כבר שבענו מבנטים שבטוחים שבידם הפתרון לכל הבעיות יחדיו, לדבר לא עולה כסף, וראינו מיידית כמה הוא כשל בכל התחומים שהוא התרברב בהם ללא כל כיסוי.
תוקן על ידי hhaavv ב- 27/06/2024 19:32:31
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-27/6/2024 19:43 |
|
| |
נניח וביבי היה ימני כמו פייגלין, והיה רוצה באמת ליישם מדינה אחת מהנהר ועד הים, לטרנספר ערבים וכו', ונניח שהעולם לא מתערב לו והוא יכול לעשות מה שהוא רוצה. מה קורה כשהוא מתחיל ליישם את זה בפועל? נכון, הוא יקבל את מספר המצביעים שפייגלין ובן גביר מקבלים, כי רוב העם אינו ימני קיצוני אלא ימין מרכז. אז השאלה כאן היא לא מי צודק, אלא מה העם רוצה.
|
|
|
|
| נשלח ב-27/6/2024 22:21 |
|
| |
אני כמובן מתנגד לפייגלין בכל תוקף, אבל גם שעון מקולקל וכו'...
|
|
|
|
|
| נשלח ב-28/6/2024 17:35 |
|
| |
מצדרביעי
נראה לי שכוונתו הייתה שביבי עשה נזק לימין, היות ועלייתו הייתה במידה רבה על רקע ההפגנות נגד הסכמי אוסלו שפייגלין יזם , תוך הבטחה שיבטל אותם, כשפועל לא רק שלא ביטל אותם אלא גם "התקדם" איתם הלאה...
לא בטוח שאם ביבי היה מעז ליזום משהו הוא היה מקבל מספר מועט כל כך של קולות, הרי בפועל בכל מערכת בחירות הוא היה נשמע כמעט כמו בן גביר, כנראה שהוא מבין שזה כן מה שהעם רוצה, רק שבפועל הוא יודע לתרץ את כשלונותיו באמריקאים/אהרון ברק/חברים אחרים בקואליציה וכו'...
תוקן על ידי מצדרביעי ב- 28/06/2024 17:52:43
|
|
|
|
| נשלח ב-29/6/2024 22:29 |
|
| |
לפייגלין וביבי יש חשבון קטן (ששניהם צודקים בו), מהבחירות מיד אחרי ההתנתקות שביבי הפך עולמות כדי שפייגלין לא ייכנס לפריימריז. זה כמובן מיצב את ביבי במקום שהוא עד היום - יותר מרכז ממרכז, וממש לא מיצוי של האגף הימני - וגם את פייגלין זה מיצב, ובעיקר סכסך ביניהם. אני זוכר שבאותו זמן שביבי כל כך נלחם על זה, היה לי ברור שהליכוד יקבל מכה חזקה מאוד בבחירות. כשאין לך אמירה ברורה ואתה נלחם בתוך הנגמש, הציפיות ממך יורדות מאוד (ועדיין אני חושב שביבי הוא האופציה הטובה לבינתיים)
תוקן על ידי הדיבוק ב- 29/06/2024 22:32:58
|
|
|
|
| נשלח ב-30/6/2024 16:20 |
|
| |
הבעיה של פייגלין ורבים אחרים, שהם אפילו לא מהרהרים באפשרות שאולי בלי ביבי, המצב היה עוד יותר גרוע.
|
|
|
|
| נשלח ב-30/6/2024 17:14 |
|
| |
כאשר מישהו אומר שלא נעשה שום דבר טוב ונעשה רק נזק, אתה מבין את ההבל שבדבריו.
|
|
|
|
| נשלח ב-2/7/2024 01:11 |
|
| |
מצד רביעי, היכן טען נתניהו שהוא רוצה לבטל את הסכמי אוסלו?
|
|
|
|
| נשלח ב-2/7/2024 10:00 |
|
| |
מצדרביעי
| קלעפער כתב: |  | | מצד רביעי, היכן טען נתניהו שהוא רוצה לבטל את הסכמי אוסלו? |
|
הייתי אז ילד קטן (ומהמר שגם אתה?...), אבל הבנתי שעלייתו הראשונה של ביבי הייתה בדיוק על רקע ההפגנות נגד הסכמי אוסלו, כשהיה ברור שהוא אמור להציב "אלטרנטיבה" ולא להרחיב אותן כפי שלכאורה עשה...
אחפש בל"נ מקורות מדויקים יותר...
|
|
|
|
| נשלח ב-2/7/2024 13:16 |
|
| |
טוב- למר קלעפער, עד שתספר לנו אם אתה זוכר משהו מתקופת הסכמי אוסלו, זה מה שמצאתי מגוגל ראשוני, מניח שזה הכיוון
תוקן על ידי מצדרביעי ב- 02/07/2024 13:16:20
תוקן על ידי מצדרביעי ב- 02/07/2024 13:19:40
|
|
|
|
| נשלח ב-2/7/2024 14:47 |
|
| |
כבר סיים לעסות ברגליים ?
|
|
|
|
| נשלח ב-2/7/2024 15:37 |
|
| |
| קהלת כתב: |  | | כבר סיים לעסות ברגליים ? |
|
וואו, מקורי ומצחיק, על כל זה חשבת לבד?
|
|
|
|
| נשלח ב-2/7/2024 19:10 |
|
| |
למצד רביעי, זה מיולי 2001, לא תקופת הסכמי אוסלו.
ובשים לב שמצאת רק ידיעה אחת ואפילו לא ציטוט.
לא הייתי ילד בתקופה זו ואני לא זוכר אפילו ברמז קריאה של נתניהו לביטול ההסכמים ודאי לא הבטחה כזו.
|
|
|
|
|