| נשלח ב-2/7/2024 13:51 |
|
| |
פיקוח נפש בזמן מלחמה
השנה מוקדשת התחרות לכתיבת חיבורים תורניים שעל ידי מפעל הפיס לנושא "פיקוח נפש בזמן מלחמה"
אני מבין שהשנה היא שעת מלחמה וצריך לקשר כל שהוא למלחמה, אבל מה הפשט פיקוח נפש בזמן מלחמה, פיקו"נ הוא נושא רחב לכשעצמו מה הגדר של פיקו"נ, ומה זה מחייב ומה זה מתיר, אבל מה ההבדל בין פיקוח נפש רגיל לפיקוח נפש בזמן מלחמה,
הציניקנים יגידו שמפעל הפיס שהוא ארגון לאומי מכווין לתוצאה של חובת גיוס לצבא בזמן מלחמה מטעמי פיקו"נ
|
|
|
|
| נשלח ב-2/7/2024 14:53 |
|
| |
בחייאת, הנושא נכתב על ידי איזה משרד יח"צ חרדי, שכמה קופירייטרים שלו החליטו על הנושא. מה אתה מתעמק בזה.
|
|
|
|
| נשלח ב-2/7/2024 17:04 |
|
| |
חלק מבני משפחתי שוקלים ברצינות להשתתף בתחרות הכתיבה, בכל זאת פרס ראשון עומד על ארבעים אלף ש"ח, והפרסים המשניים הם גם לא סכומים מבוטלים, וזה בדיוק הבעיה, שזה נכתב על ידי קופירייטרים, והת"ח לא יודעים במה צריך להתמקד........ ולכן הם שואלים אותי, ואני שואל אתכם
|
|
|
|
| נשלח ב-2/7/2024 17:15 |
|
| |
מתוך ויק. הצלת נפשו של היחיד נדחית לעיתים מול הצלת הציבור כולו או חלקו. לכן, במקרה שיש סכנה לציבור, כגון שאויב עולה עליהם, היחידים מצווים לצאת למלחמה ולסכן את חייהם
|
|
|
|
|
| נשלח ב-2/7/2024 17:56 |
|
| |
חלק מהעניין של כתיבה תורנית כיום, זה לדעת להגדיר מושגים קונקרטים ולהבין בעיות שבעין שטחית נראות כמו משהו פשוט וטריוויאלי. אם קרובי משפחתך ממש מתעניינים, אתן לך מספר דוגמות שהת"ח יוכלו לחשוב ולכתוב: 1. על מה מוצר לצאת למלחמה ולגרום לפיקוח נפש? (שים לב שמלחמת רשות היא דבר די אמורפי ולא מדובר על ערכים ממש, ובכל זאת מותר ליצור פיקו"נ). 2. האם, למי ומתי מותרת נטילת סיכון עבור הצלת אחר/ים? (יש כאן כמה וכמה נושאים...). 3. מהי חובת רופא או נותן שירות במקרים של הסתכנות. 4. מהי דרגת הסתכנות המותרת בשגרת חירום? (לדוגמה, נסיעה בכבעשי עוטף עזה ללא סיבה מיוחדת). 5. מי מוסמך להכריע במקרים של ספק עם דני צדדים סיכון? (לדוגמה, אישה הכורעת ללדת בשדרות בזמן מטחי טילים, עדיף לידה ביתית עם סיכונים או לנסוע לבי"ח ברזילי). אלו רק דוגמיות, אני בטוח שאם החברה' שלך מספיק ת"ח, או לחיחופין תאבי בצע , בוודאי הם ימצאו עוד נושאים רבים...
|
|
|
|
| נשלח ב-2/7/2024 19:10 |
|
| |
האם בזמן מלחמה יש מצוה וחובה גדולה יותר לעסוק בפיקוח נפש ? (היות וזה פיקוח נפש של רבים) .
יתכן שאיזה אירגון רפורמי דוחף לנושא כזה
|
|
|
|
|