דרמה: קיום חתונת חסידות ויז'ניץ (של ר' מנדל'ה) במתנ"ס העירוני - התבטל
דרמה: קיום חתונת חסידות ויז'ניץ במתנ"ס העירוני - התבטל בעקבות עתירה שהוגשה על ידי מספר פעילי ש"ס לבית משפט. אי"ה החתונה תתקיים בבני ברק. (אלעד און ליין)
תוקן על ידי אופטימיסת ב- 07/07/2024 12:01:10
נשלח ב-5/7/2024 12:43
*מחוייב רק לתושבים: לא יתקיימו באודיטוריום אירועי שמחות משפחתיים - הלילה הלבן חוזר לתושבים!*
בית המשפט המחוזי נתן תוקף של פסק דין להסכם הפשרה שנחתם בעניין העתירה שהגיש שותפי עו"ד יחיאל ועקנין שייצג אותי ותושבים נוספים הגרים בסמוך לאודיטוריום וניזוקו מאירועי השמחות באודיטוריום.
אירועים אלו הפריעו למנוחתם עד שעות מאוחרות, פגעו בהם ובשאר תושבי העיר ושיבשו את החיים ואת מנוחת הלילה.
בהסכם התחייבו עיריית אלעד ומתנס אלעד שלא לקיים אירועי שמחות משפחתיים באולמות העירייה והמתנ"ס, וכן לבטל את החלטת המועצה לאשר לילה לבן בתאריך 09.07.24 ולהחזירו לייעודו לקומזיץ לאלפי בחורי ישיבות. (כפי שטענתי גם בישיבת המועצה והובהר לעירייה על ידי מכתב ששלח עו"ד יחיאל ועקנין עוד בטרם ישיבת המועצה)
התחייבתי לשמור על זכויות התושבים ואני מחויב *אך ורק לתושבים*.
ידידי הרב יהודה ראש העיר שלנו, עם כל החברות האישית שלנו יש דברים שפוגעים בתושבים ואיני יכול לעמוד מנגד, צר לי שהגענו למצב שהגשנו עתירה לתיקון החלטת המועצה. כולנו מחויבים לתושבים, לפני הכל.
נאמרה היום אמירה ברורה, לא ניתן לכל מיני עסקנים לנהל לנו את העיר ולפגוע בתושבים, לא ניתן להפוך מבני ציבור לאולמות שמחות שפוגעים באיכות חיי התושבים.
התחייבתי לפני הבחירות ואני עומד מאחורי זה, מהיום: *אלעד של התושבים!*
מוזמנים להעביר זאת גם לראש הממשלה החרדי.
*בנימה אישית,*
כאב לי שלא הצלחנו להגיע להבנות רחבות יותר, כאב לי שבטעות יש קהילה חשובה שנפגעה מכך שמראש היה להם סיכום לא חוקי, (גילוי נאות: חלק מחברי הקהילה תמכו בי בבחירות והם אנשים אהובים ומקסימים), כאב לי שיש חתן וכלה שמיקום סעודת החתונה שלהם השתנה.
אני מאחל המון מזל טוב לזוג!
קיבלתי המון לחצים ואיומים אך אני נושא בתפקיד ציבורי מחייב ואני *היחיד* שמחויב קודם כל לתושבי העיר והשכונה.
תמיד פה בשבילכם,
יצחק חלה
052-2221552
נשלח ב-5/7/2024 12:44
אלעד סוערת: גם דרעי ובבצ'יק לא מצאו פתרון למשבר
פרשת ביטול חתונת וי'זניץ באלעד: גם התערבות יו"ר ש"ס אריה דרעי והאיש החזק ב'אגודת ישראל' מוטי בבציק לא הצליחה לפתוח את המשבר הקשה בין לשכת ראש העיר לקהילות החסידיות בעיר
פנחס בן זיו
א' בתמוז תשפ"ד, 07/07/24 17:04 עודכן: 17:10
א+
א-
הדפסה
"האיש החזק באגודת ישראל": מוטי בבצ'יק | צילום: פלאש 90
בלעדי ל'אמס': הדרגים הפוליטיים הבכירים ביותר שהיו מעורבים בניסיון לפתור את המשבר שנוצר באלעד עם ביטול חתונת ויזניץ באודיטוריום העירוני, והפיצוץ במגעים.
הפרשה מתפרצת הבוקר בעוצמה נוכח העובדה שהוויכוח לפני הבחירות על ראשות העיר נגע בדיוק בנקודה זו – האם העיר תוכל להמשיך ולהתקיים כבעבר או שאופייה ישתנה כאשר נציג ש"ס יכבוש את כס ראש העיר.
בשלומי אמונים מציגים כעת את המקרה הזה כהוכחה לאזהרותיהם מראש, כאשר הבוקר אף פורסם ב'המבשר' טור מאשים וזועם. מנגד אנשי ש"ס האלעדית וגורמים בכירים בעירייה מאשימים את פרוש במחדלים שהביאו למצב.
עד כמה הפרשה רגישה נוכל ללמוד מפרטים בלעדיים שהגיעו ל'אמס' מתברר כי האיש החזק בסיעה המרכזית באגודת ישראל, מוטי בבצ'יק היה מעורב אישית בניסיון למצוא פתרון לסיפור, ואף נסע לאלעד להיפגש עם ראש העיר בוטבול.
יצויין כי בבצ'יק היה חלק מאדריכלי הדיל בין 'אגודת ישראל' של גור וויז'ניץ לש"ס – על תמיכת ויזניץ בראש העיר בוטבול מה שכידוע הביא לש"ס את הזכייה בראשות העיר אחר עשור של הפסדים.
בבצ'יק, כך על פי המידע שהגיע ל'אמס' לא הצליח לשכנע את ראש העיר בוטבול לאפשר לויז'ניץ לקיים את החתונה באודיטוריום, על אף שלכל הטענות שהועלו נמצאו פתרונות בסיוע חסידי ויז'ניץ ונציגם בעירייה סגן ראש העיר שפעל ללא לאות עבור החסידות-האחות.
מקורות מסרו כי בליל יום חמישי האחרון הגיע בבצ'יק ללשכת ראש העיר בוטבול, לצד נציג הוועדה הפוליטית של ויז'ניץ – מוטי שרף. יחד עמם הצטרפו מספר עסקנים בכירים מקהילת ויזניץ – האחות. במשך שעות ארוכות ישבו הנאספים עם ראש העיר בוטבול וסגנו ברקוביץ, בשלב מסויים הצטרף לישיבה הסוערת גם עורך דין שמייצג את קהילת ויזניץ.
אחד הנוכחים בישיבה מסר ל'אמס' כי הטונים היו צורמים ובשלב מסויים בבצ'יק התעמת עם ראש העיר בצעקות של ממש. כאשר בבצ'יק נתקל בהתנגדות גורפת פנה לעזרת יו"ר סיעת ש"ס אריה דרעי. דרעי הופתע לקבל טלפןון מבבצ'יק בשעה כזו, ומיד שלח מסר לבוטבול שייישר את ההדורים.
לסיום הוחלט כי העירייה תגלגל את הגלגל אחורה: היא תודיע לבית המשפט שאין ליועץ המשפטי סמכות להודיע על ביטול האירוע, ובעצם לומר שכן מקיימים את האירוע. עוד סוכם כי ביום ראשון (היום) יתקיים דיון בבית המשפט שם ידונו בעתירה נגד האירוע. לדברי הגורם, הישיבה הסתיימה בשעות הקטנות של הלילה.
ביום שישי הוחלט כאמור בויזניץ שלא לסמוך על תוצאות הדיון שיתקיים סמוך מידי לחתונה, והוחלט לחפש מקום חילופי לעריכת השמחה. כאן נחלצו לעזרה בחסידות צאנז, כפי שדיווחנו אמש לראשונה.
www.emess.co.il/radio/1043304/?utm_source=mivzakimnet&utm_medium=xhtml&utm_campaign=mivzakimnet
תוקן על ידי אופטימיסת ב- 07/07/2024 18:30:08
נשלח ב-5/7/2024 18:21
החופה תתקיים בבני ברק
לאחר שלא ניתן אישור באלעד: ויז'ניץ תחגוג חתונה בצאנז
לאחר שעיריית אלעד ביטלה לחסידות ויז'ניץ את החתונה שהייתה אמורה להתקיים בשבוע הקרוב באודיטוריום בעיר, עסקני החסידות סגרו עם הנהלת מוסדות צאנז על קיום החתונה בהיכל הטישים הגדול בקרית צאנז בנתניה. כל הפרטים
משה ויסברג
06.07.24 | 21:43
6 תגובות
האזינו לכתבה 2 דקות
colbass.com
לאחר שלא ניתן אישור באלעד: ויז'ניץ תחגוג חתונה בצאנז
היכל רוזנבג בקרית צאנז בנתניה צילום: משה גולדשטיין
אילו חרדים זכאים למאה אחוז מימון לימודים?!
יוסף אור כתבה מקודמת
00:01
"אין להם בית לחזור": מימדי הטרגדיה בכוכב יעקב
בשיתוף קופת העיר
22:28
שמחת החתונה לנכדת האדמו"ר מויז'ניץ שהייתה אמורה להתקיים ביום שלישי הקרוב בהיכל המתנ"ס הגדול באלעד תתקיים בהיכל רוזנברג בקרית צאנז בנתניה.
האישור לחתונה ניתן כבר בקדנציה הקודמת עת עמד בראשות העיר ישראל פרוש, וכך היה אמור להיות כעת בקדנציה הנוכחית עם בחירתו של ראש העיר יהודה בוטבול.
בעקבות שורת עתירות שהוגשו על קיום האירוע, בויז'ניץ הגיעו להסכמות בנושא הרעש ובשאר דרישות שהוגשו ע"י תושבי האזור.
היועץ המשפטי של העירייה שהוא בא כוחו של ראש העיר התנגד והודיע שהעירייה מושכת את האישור ללילה לבן לקיום החתונה ואין לעשות שום אירוע פרטי בשום שטח השייך לעירייה.
חסידי ויז'ניץ שהבינו ביום חמישי בלילה שהחתונה לא תוכל להתקיים באלעד באו בדברים עם עסקני חסידות צאנז לקיים את החתונה בהיכל הגדול היכל רוזנברג של החסידות בקריה בנתניה לשם יגיעו אלפי החסידים להשתתף בשמחה. ואכן, ביום שישי נסגר הדבר והחתונה תתקיים בקריה בנתניה.
מעמד החופה צפוי להתקיים ברחבת בית המדרש הגדול ברחוב עזרא פינת שלמה המלך בבני ברק ולאחר מכן החסידים יגיעו לנתניה שם תיערך סעודת המצווה ומעמד המצווה טאנץ.
מדובר בשמחת החתונה לנכדת האדמו"ר מויז'ניץ, בת לבנו הרה"צ רבי חיים מאיר הגר חתן האדמו"ר מספינקא, עם בן הגה"צ אב"ד ברעזאן, בן הגה"צ אב"ד אולם, חתן הגה"צ אב"ד סטריזוב זאליזשא.
הערב (מוצאי שבת) תיערך שמחת הפאר-שפיל הפותחת את סדרת אירועי השמחה, רוב שמחות החתונות של נכדי האדמו"ר נערכו עד כה בארה"ב, כך שהתרגשות הינה כפולה ומכופלת בכך שזו הפעם שניה שנערכת חתונה בחצר החסידות בישראל.
www.bhol.co.il/news/1667333?utm_source=&utm_medium=ticker&utm_campaign=outer_ticker
תוקן על ידי אופטימיסת ב- 07/07/2024 01:48:35
תוקן על ידי אופטימיסת ב- 07/07/2024 01:49:12
נשלח ב-7/7/2024 02:16
*האמת יוצאת לאור:*
*התעללות והתעמרות של חסידי ׳ויז'ניץ שיכון׳- בראשות מוטי שרף ומוטי בבצ׳יק בציבור החסידי באלעד ממשיכות:*
חסידי ׳ויז'ניץ שיכון׳ ביקשו מראש העיר אלעד לעשות כל שביכולתו למנוע את קיום חתונת חסידי ׳ויז'ניץ מרכז׳ בעיר. מבחינתם הם השליטים כעת והם לא רוצים אותם בעיר.
הפריעו להם גם מאוד חתונות של חסידויות עם אדמורים באלעד, כיוון שהם לא יכולים לקיים שם אירועים משלהם.
להפתעת ויז׳ניץ שיכון, מוטי שרף שלח אליהם שליחים, הוא טען שהוא יכול לסדר את העניינים מול ראש העיר, אך היה לו תנאי אחד, שהם צריכים לפנות אליו רשמית והוא יסדר את זה, בצר להם הם כך עשו.
התוכנית המרושעת הייתה פשוטה: מוטי שרף דרש כביכול מהעירייה לפעול בכל דרך אפשרית לקיים את החתונה.
הם גם שלחו את מוטי בבצ׳יק לשבת עם ראש העיר ולייחצן את הפגישה בחוץ ככזו, ״בבצ׳יק המושיע הגדול מנסה להביא לידי כך שהחתונה תתקיים״.
בפגישה שהתקיימה הוסכם שראש העיר יעשה הכל כדי שהחתונה לא תתקיים. בין השאר הוא יגייס את חלה ועוד תושבים ספרדים לעתור לבית המשפט נגד קיום האירוע, כאשר הכוונה מלכתחילה הייתה להגיע להבנות לביטול החתונה.
במקביל, העבירו במועצה את ההחלטה לאפשר את האירוע, תוך שהם מעבירים שני לילות לבנים בכל ימות השנה, כי הרי זה הדבר הכי נורמלי שיש, בכל עיר יש אולמות ויש אפשרות ללילות לבנים.
כפי שסוכם, בא הכוח של בוטבול נשלח להגיע להבנות בבית המשפט עם העותרים, מה שאכן קרה והחתונה של החסידות החשובה בוטלה.