| נשלח ב-5/7/2024 14:14 |
|
| |
בעקבות עתירת תושבים לא תתקיים באלעד ביום שני חתונת ויזניץ-מרכז
בעקבות עתירת תושבים הסמוכים למתנ''ס העירוני באלעד נגד עריכת החתונה במקום, היא תתקיים בב''ב.
תוקן על ידי על_הדרך ב- 05/07/2024 14:20:44
|
|
|
|
| נשלח ב-7/7/2024 12:23 |
|
| |
כל הכבוד לתושבי ופרנסי אלעד
מספיק תושבי בני ברק סובלים מהחסידות הזו .. אגב אני חושב שצריך לעתור גם לא להכניס את הרב הנ"ל עם חסידו לכותל ולא שחלילה יש לי דבר וחצי דבר עימו . אני כותב בכאב בעקבות סרטונים שרצו בכל מקום על הפוגרום שערכו חסידיו של ר' מנדלה' למתפללים שהיו בכותל שכל חטאם שהוציאו מצלמה או טלפון לצלם את ר' מנדלה זה היה מביש לראות את חסידו השוטים מכים ללא רחם יהודים פשוטים דת"ל או ספרדים שלא הבינו על מה המהומה . מנדליסטים תבינו זה מקום צבורי ומותר לכל אחד להוציא את הנייד ולצלם את ראש החבירה שלכם
תוקן על ידי bakבוק ב- 07/07/2024 12:24:16
|
|
|
|
| נשלח ב-7/7/2024 13:05 |
|
| |
מבלי לתמוך בכת הזאת, כדאי שתדייק, הם צעקו לעבר האדמור דברי גנאי, עבודה זרה וכאלה. "מכים ללא רחם יהודים פשוטים דת"ל".. נו באמת.
לא מכיר חסידים שלא היו מכים עד זוב דם את מי שיבייש את האדמור שלהם, ויודע מה? גם ליטאים וספרדים מכירים את המלאכה הזאת בימינו.
|
|
|
|
| נשלח ב-7/7/2024 13:25 |
|
| |
לא צועקים סתם על אדמורים ברחובות, כנראה שהוא הצליח להמאיס את עצמו על כלל ישראל, וככה צריך לנהוג אתו, בכל מקום שהוא יגיע לצעוק עליו ועל חסידיו 'עבודה זרה עבודה זרה' עד שהוא יתבייש להוציא את האף שלו, באנטוורפן, שם נסעו חסידיו אתו למפגן כוח, הם ספגו בוז בכל מקום אליו הם נכנסו, כמו מקווה ומכולת, ביום שיהיה להם היתקלות עם כוח ברלנד, יהיה מעניין, והרבה עבודה למשטרה
|
|
|
|
| נשלח ב-7/7/2024 13:54 |
|
| |
א. כדאי שתדגישו שזה לא "האדמו"ר מויזניץ", אלא אדמו"ר שעל אף צוואה ברורה ומפורשת של אביו, גנב לעצמו את השם ויזניץ, ואחיו הצדיק שותק. לגופו של ענין, גם אני הייתי מתנגד שהכת ההזויה הזו תעשה חתונה ליד הבית שלי. הם כת של מטורפים, ורק אספר סיפור קטן א' מיני רבים שלפני כחודשיים האדמו"ר הנ"ל היה באשדוד, ובא לבקר את א' מראשי הישיבות, כמובן שאיך שהוא עלה לבקר את אותו ראש ישיבה חסידי הכת 'חסמו' את הכניסה לבנין, ועל אף תחנוני השכנים שהם בס"ה רוצים לעלות לביתם הם לא הסכימו בשום אופן, ומי שהעיז להמרות את פיהם חטף מכות רצח. לאחר מכן אותו ראש ישיבה ירד ללוות את האדמו"ר, וכיון שכשהאדמו"ר הולך לא איכפת להם מכלום, אותו ראש ישיבה כמעט נדרס, שלא לדבר על כך שתלמידי ראש הישיבה חטפו מכות רצח, שהם לא זזו מהמקום מיד. אני לא יודע מי יותר גרוע חסידי ברלנד או חסידיו, הצד השוה שהציבור החרדי צריך להקיע ולהוקיע אותם.
|
|
|
|
| נשלח ב-7/7/2024 14:37 |
|
| |
סימן בידינו, ככל שה'צדיק' יותר קטן בעיני העם, כך המקורבים שלו יותר 'שאהידים' על כבודו המדומה.
ע"ע גור
ולהערכתי, תוך פרק זמן קצר, נראה כזאת גם באח האדמו"ר מוויזניץ הגדולה, כעס הרבים עליו, ובעיקר קצפו הגדול עליו מצד מרן ר' דוב, מוריד את ערכו בעיני ההמון ואוטוטו, נראה כי גם חסידיו יחלו לנהוג בהאדרת כבודו והצבתו השמיימה למעלה למעלה - כאיזון פסיכולוגי כנגד ההתנגדות
תוקן על ידי יוחנןש ב- 07/07/2024 14:39:18
|
|
|
|
| נשלח ב-7/7/2024 14:43 |
|
| |
| timobl כתב: |  | א. כדאי שתדגישו שזה לא "האדמו"ר מויזניץ", אלא אדמו"ר שעל אף צוואה ברורה ומפורשת של אביו, גנב לעצמו את השם ויזניץ, ואחיו הצדיק שותק. . |
|
צוואה ברורה??.? אולי תחשוף לנו אותה
|
|
|
|
| נשלח ב-7/7/2024 20:39 |
|
| |
החסידים לא אשמים. הם קרבנות של האידאולוגיה השקרית! כך חינכו אותם. להיות 'שוואנצנים' 'המרכז' של כל העולם זו רק הקהילה שלהם והרב'ה שלהם. חוץ מזה שום דבר לא קיים! כך חינכו אותם, כך גידלו אותם. וזה לא רק בחסידות הספציפית הזו. יש עוד כמה כאלה... גם אם הרב'ה הוא עם הארץ מדאורייתא, גם אם הרב'ה הוא בעל מידות רעות ומגונות, הם מחונכים ומאמינים שלרב'ה יש כוחות על טבעיים, גם אם הרב'ה הוא בעל תאיווניק, רודף כבוד, אכול קנאה באחיו או בני הדודים המיוחסים שלו וכו' הם יאמינו שהשיריים מהצלחת שלו , או שאריות יין ממנו זה כמו לאכול מהקרבנות בבית המקדש....שעצם אכילת השיריים וההתבוננות ברב'ה זה סגולה ליראת שמיים, הרב'ה רואה על המצח את כל העבירות שלך... כמובן שהוא בנש"ק אז יש לו רוח הקודש בירושה מאבותיו הקדושים. ההתבטלות המוחלטת לרב'ה (על כל גחמותיו) זה מושכל ראשון והכרחי בעבודת ה' , כידוע 'צדיק' גוזר וגו' אז ברור שהרב'ה יש בכוחו לבטל גזירות קשות לכלל ולפרט וכו' וכו'. המהרהר אחרי רבו כמהרהר אחרי השכינה.. וחסיד צריך להילחם עם עצמו , אחרת אין לו תקנה לא בזה ולא בבא. אוי ואבוי למי שיעז לומר את האמת ש 'המלך עירום' הן מתורה, הן ממידות טובות והן מיראת שמיים' אחת דתו... לכן לענ"ד אין שום פיתרון! (להבדיל כמו שאומרים על ה.... אי אפשר לעקור רעיון/אידאולוגיה) חברים, זה מה יש!
 |
|
|
|
|
|
| נשלח ב-8/7/2024 00:24 |
|
| |
| איש_חשוב כתב: |  | | לא מכיר חסידים שלא היו מכים עד זוב דם את מי שיבייש את האדמור שלהם, ויודע מה? גם ליטאים וספרדים מכירים את המלאכה הזאת בימינו. |
|
אני לא יודע באיזו חברה אתה מסתובב, אבל הייתי ממליץ לך לעבור לחברת בני אדם
|
|
|
|
| נשלח ב-8/7/2024 02:16 |
|
| |
על איזו חברה אתה מדבר? כתבתי שלאחרונה גם ליטאים וגם ספרדים יודעים את מלאכת המכות על כבוד הרבנים / התורה. אז מה אתה מציע? לעזוב את החרדים וללכת לקהילות מנומסות? האם רצית שנהפוך להיות כמו אצל החילונים, שקפלניסטים ושמאלנים קוראים חופשי מול ביתו של ביבי, מילות גנאי כמו אחרי אחד הפושעים, וזה מקובל על ידי החברה כנורמה? (מבלי להתייחס לקריאות הרצח נגדו) אצל חרדים מכבדים רבנים גם אם הוא לא מוצא חן בעיניך (ובעיני), ולא קוראים בשום אופן קריאות גנאי לרב / אדמור באמצע הרחוב, לא מקובל ולא מתקבל על הדעת.
|
|
|
|
| נשלח ב-8/7/2024 02:18 |
|
| |
לאן נגיע, אם כל אחד ישפוט בעצמו כל אדמור / רב, האם הוא ראוי לתואר אדמור או רב, והאם אפשר לקרוא קריאות תגר נגדו באמצע הרחוב?
|
|
|
|
| נשלח ב-8/7/2024 09:34 |
|
| |
| איש_חשוב כתב: |  | על איזו חברה אתה מדבר? כתבתי שלאחרונה גם ליטאים וגם ספרדים יודעים את מלאכת המכות על כבוד הרבנים / התורה. אז מה אתה מציע? לעזוב את החרדים וללכת לקהילות מנומסות? האם רצית שנהפוך להיות כמו אצל החילונים, שקפלניסטים ושמאלנים קוראים חופשי מול ביתו של ביבי, מילות גנאי כמו אחרי אחד הפושעים, וזה מקובל על ידי החברה כנורמה? (מבלי להתייחס לקריאות הרצח נגדו) אצל חרדים מכבדים רבנים גם אם הוא לא מוצא חן בעיניך (ובעיני), ולא קוראים בשום אופן קריאות גנאי לרב / אדמור באמצע הרחוב, לא מקובל ולא מתקבל על הדעת. |
|
בחברה בה אני מסתובב, (חברה חרדית למהדרין) לא נהוג להכות את מי שאינו חושב כמוני. נכון שהאלימות פושה בחברה החרדית על כל גווניה (מי יותר, ומי פחות) אבל מכאן ועד להגיע לאמירה ש"אני לא מכיר אף חסיד שלא יכה את מי שמבזה את רבו" הדרך ארוכה. לכן המלצתי לך למצוא חברה חדשה. מתגובתך נראה שאתה מצדיק, מעודד וכנראה אף משתייך לחלק האלים יותר בחברה, לכן אשנה במעט את המלצתי, ואמליץ לך, בנוסף לשינוי החברה, לקבוע לעצמך סדר ללימוד מוסר יומי.
דיבורים (פוגעניים ככל שיהיו) לא מצדיקים אלימות!
|
|
|
|
| נשלח ב-8/7/2024 14:31 |
|
| |
בחברה נורמלית לא נהוג לקרוא קריאות גנאי לאף אחד. גם למי שבהחלט מגיע לו - אין כל תועלת בעצם הקריאות. השמאל המטורף וודאי שאינו דוגמה לשום דבר נורמלי. אחד אחד לא אפויים שם בקפלן. אלה שצועקים למנדלה או אפילו לברלנד קריאות גנאי - גם הם לא מאה. מה הטעם? וזה לא הופך את מנדלה ליותר נורמלי או את ברלנד לדתי יותר. נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-8/7/2024 16:33 |
|
| |
| אבודאבי כתב: |  | בחברה בה אני מסתובב, (חברה חרדית למהדרין) לא נהוג להכות את מי שאינו חושב כמוני. נכון שהאלימות פושה בחברה החרדית על כל גווניה (מי יותר, ומי פחות) אבל מכאן ועד להגיע לאמירה ש"אני לא מכיר אף חסיד שלא יכה את מי שמבזה את רבו" הדרך ארוכה. לכן המלצתי לך למצוא חברה חדשה. מתגובתך נראה שאתה מצדיק, מעודד וכנראה אף משתייך לחלק האלים יותר בחברה, לכן אשנה במעט את המלצתי, ואמליץ לך, בנוסף לשינוי החברה, לקבוע לעצמך סדר ללימוד מוסר יומי.
דיבורים (פוגעניים ככל שיהיו) לא מצדיקים אלימות!
|
|
אתה טיפה משנה ממה שקרה, ואז יוצא בגאון בהצהרה "אצלינו לא נהוג להכות מי שאינו חושב כמוני" אבל רק רגע, האם הכו את אותם מחוצפים רק כי אינם חושבים כמוהם? לא. אז למה להתחכם? מחוצף שצועק על רב באמצע רחוב, ולא משנה אם זה קורה היום, או לפני 200 שנה, אם מישהו היה הולך וקורא ככה אחרי רב העיר וצועק עליו קריאות גנאי, ולא סתם אלא "עבודה זרה", היו תופסים אותו ושוברים לו ידים ורגלים, כך שהוא לא ישקול לחזור על זה פעם נוספת. זה החברה שלנו, החרדית, לא שותקים על בזיון לרב, ולא מעירים על כך בנימוס ובתחנונים בתקוה שהמחוצף יואיל להפסיק בקריאות הגנאי, כך מתנהגים וכך צריך לנהוג. לעומת זאת, אדם חרדי שמבזים אותו ואפילו מכים אותו, חרדי אמיתי שותק ולא משיב מנה אפים בחזרה, וזה מעיד על כך שהסיפור הוא לא אלימות בקהילה, אלא שמירה על כבוד הרב.
בקשר לחברה המנומסת שלך, החרדים למהדרין.. כבר ראיתי מה עושים המנומסים גלוחי הזקן והפאות הדקים המודרניים עם השטריימלים השפיציים, או ליטאים מודרנים מעונבים, כשמישהו נוגע בקצה הזרת שלהם, אז אל תספר לי על אלימות וחברה אחרת.
|
|
|
|
| נשלח ב-8/7/2024 16:34 |
|
| |
שוב מדגיש שאני רחוק כרחוק מזרח ממערב מחסידי השוונצנים אבל לעולם לא אקרא קריאות גנאי, לא על האדמור מויזניץ מרכז, ולא על שום רב משום קהילה, יהיו חילוקי הדעות אשר יהיו.
|
|
|
|
| נשלח ב-8/7/2024 22:21 |
|
| |
ישנה צוואה ברורה
| חיזוקתשובה כתב: |  | א. כדאי שתדגישו שזה לא "האדמו"ר מויזניץ", אלא אדמו"ר שעל אף צוואה ברורה ומפורשת של אביו, גנב לעצמו את השם ויזניץ, ואחיו הצדיק שותק. .
צוואה ברורה??.? אולי תחשוף לנו אותה |
|
ישנה צוואה שהופקדה בידי הרב וואזנר, ושם כתוב דברים ברורים, אך האדמו"ר ר' ישראל הצדיק ויתר על הכל למען השלום, והורה לא לפרסם את הצוואה.
|
|
|
|
|