בית פורומים בחדרי חרדים

"הרב" חיים נבון

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-9/7/2024 01:19 לינק ישיר 
"הרב" חיים נבון

הנבון המטומטם הזה כותב במקור ראשון הבלים  בנושא הגיוס שמצות הגיוס לצהל מתיר לבני הישיבות לוותר על איסור הירידה בדת לצורך דחוף זה, עפרא לפומיה עוד מתיוון ציוני שההבנה שלו בתחום היהדות אפסית ועוד מתקרא רב, בושה בושה בושה

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-9/7/2024 03:22 לינק ישיר 

לא לשכוח שכשליש מהמזרחיסטים איבדו את הדת בשלב גיוסם לצה"ל, ומבלי להכליל, כולנו יודעים כמה שומרים החילונים על ג' עבירות שיש למסור עליהם את הנפש.
לא מספיק להם שאיבדו המזרחיסטים שליש מבניהם, הם רוצים גם להחטיא את החרדים.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-9/7/2024 06:06 לינק ישיר 

היכן הוא אמר ככה? אפשר ציטוט?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-9/7/2024 06:34 לינק ישיר 

תמיד נחמד לשמוע על דברים מהרב חיים נבון, שמהכירותי איתו צריך להתאמץ הרבה כדי למצוא טיעון שלא מבוסס (גם אם אפשר לחלוק עליו), כמיטב המסורת של ביהמ"ד ה"בריסקערי" בו גדל:)

לגופו של עניין- נשמח למקור לדבריו ונדון בהם כדרכה של תורה...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-9/7/2024 06:52 לינק ישיר 

סתם לידיעה: בחמישים-שישים שנה הראשונות של קיום המדינה, ואי גיוס בני הישיבות, לא שמענו כלל את הטיעון הזה בשם רבותינו גדולי התורה ואנשי ההשקפה השונים, כי הסיבה מדוע איננו שולחים את ילדינו לצבא היא - בגלל סכנת הירידה הרוחנית.

מעניין מדוע הטענה וההנמקה הזו צברה תאוצה לאחרונה. עד שהפכה להיות הטיעון המרכזי.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-9/7/2024 13:15 לינק ישיר 

"מצד רביעי" המקור של הרב נבון שב"ה איני מכירו ודי בהבליו המודפסים בריש גלי הוא העיתון "מקור ראשון" ומסתבר שעבור כבוד הרב הנ"ל מדובר במקור מספיק

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-9/7/2024 14:23 לינק ישיר 

https://www.makorrishon.co.il/opinion/768888/

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-9/7/2024 15:27 לינק ישיר 

מצדרביעי כתב:
תמיד נחמד לשמוע על דברים מהרב חיים נבון, שמהכירותי איתו צריך להתאמץ הרבה כדי למצוא טיעון שלא מבוסס (גם אם אפשר לחלוק עליו), כמיטב המסורת של ביהמ"ד ה"בריסקערי" בו גדל:)

אולי מהפסוק "כי תצא מחנה על אויביך.. וראה בך ערוות דבר ושב מאחריך"?
רואים שם ממש שאין שום בעיה עם ירידה ברוחניות העיקר לנצח במלחמה
וצה"ל הרי אחד המקומות היותר נקיים עלי כדור הארץ..

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-9/7/2024 16:50 לינק ישיר 

איש_חשוב כתב:

ממקום שבאת, כתוב שלא להתגייס אם יש סכנה של ירידה רוחנית?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-9/7/2024 16:57 לינק ישיר 

הוא לא כתב את מה שאתה מייחס לו. עקרונית הוא צודק. בין הזמנים זה סיכון רוחני. הליכה לים זה סיכון רוחני, עבודה בבחירות זה סיכון רוחני וכו' אבל לא נמנעים מלעשות זאת גם הצבא הוא סיכון רוחני וממילא אין להימנע מכך במקום חובה. זו טענתו. היהדות החרדית טענה שזה סיכון רוחני כללי כלומר איבוד הישיבות, לא על זה הוא מדבר אלא על אחוזים של סיכון.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-9/7/2024 17:11 לינק ישיר 

אשמח להעתקה של דברי הרב נבון לכאן, לצורך דיון. ככלל מדובר ברב מזרם פושר, הוא תלמיד של הגוש - במלוא מובן המילה, ומהצד הוא מחברם של כמה ספרי פרוזה רבי מכר. אני זוכר אותו בעיקר כשטינף על תורת המלך (והתייחסו אליו, בצדק, בביזיון רב). בשנים האחרונות הוא משתדל לחזור לתלם התורני יותר (סברתי היא שאין מספיק אנשי תורה אמיתיים בזרמים הליברליים, ולכן הת"ח שתמכו בהם בסוף מרגישים ריקנות וחוזרים אחורה. נדמה לי שהוא בעצמו כתב משהו בסגנון, שאהבו אותו בתור רב מגולח שמצטט משוררים אמריקאים, וכשהוא התחיל להגיד מה אסור ומה מותר כולם זזו הצידה. במקרה ממש, הייתי לפני שבוע במפגש של נאו-אורתודטקסיים, וזה בערך מה שהם אמרו עליו, בקשר לנושאים אחרים). בכל מקרה, מותר לו להיות ליברלי ולחשוב על ערכים בדרך שלו (וברור שהפסוק "כי תצא מחנה על אויבך" אומר שיציאה לצבא יותר חשובה מסיכון רוחני, זה מפורש ברמב"ן שם. זו ראיה נחמה, אבל זה ממש לא סוגר את הדיון האקטואלי). מטומטמים ו/או אנשים עם פה גדול יש בכל מגזר, עדיין מותר לדבר בכבוד וללמוד את הדברים בצורה שהייתי רוצה שילמדו את דבריי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-9/7/2024 19:21 לינק ישיר 

גם עבודה, לא עובדים בכל מקום.

צה"ל הפך למקום שמד מטונף, מלא כפירה.
בהתחלת המדינה, צה"ל התחשב בחייל הדתי, רק בהמשך צה"ל אימץ את ההנהגה של "כור היתוך/שמד", בעבר היה אוכל כשר וסביבה כשירה, אז החרדים שירתו הרבה יותר . היום, לדאבוננו, חייל שמתלונן - מציקים לו כהוגן, כל יומיים יש תלונה חמורה, אין שבת, יש טומאה, לא נותנים לחיות, צה"ל רוצח לנו את הנפש . והסרוגים שותקים, כעת המצפון מציק להם שהם לא עשו יותר למען הכשרות והקדושה בצה"ל, אולי זה היה חוסך לנו חללים, אז קמים להם רע בנים סרוגים ויש להם חזית -החרדים, סמוטריץ גם התחיל להלחם בחרדים, פתאום הוא תפס את עצמו. בן גביר תמיד היה אתנו

תוקן על ידי רציף ב- 09/07/2024 19:39:05

תוקן על ידי רציף ב- 09/07/2024 19:40:49

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-9/7/2024 19:55 לינק ישיר 

מצדרביעי כתב:

אני מאוד מתפלא על שאלתך
הפסוק מדבר על דבר לכאורה על דבר קל שאינו איסור חמור, וראה בך ערוות דבר ושב מאחריך - הקב"ה אומר, אני לא אהיה עם המחנה שלכם במלחמה אם דברים שם לא ימצאו חן בעיני
ואתה בא לשאול אותי מה יקרה אם יעזבו לגמרי את התורה??? אם יעברו על איסור נדה, אשת איש, וכל החוליים שיש היום בצבא?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-9/7/2024 23:31 לינק ישיר 

רציף כתב:
גם עבודה, לא עובדים בכל מקום.

צה"ל הפך למקום שמד מטונף, מלא כפירה.
בהתחלת המדינה, צה"ל התחשב בחייל הדתי, רק בהמשך צה"ל אימץ את ההנהגה של "כור היתוך/שמד", בעבר היה אוכל כשר וסביבה כשירה, אז החרדים שירתו הרבה יותר . היום, לדאבוננו, חייל שמתלונן - מציקים לו כהוגן, כל יומיים יש תלונה חמורה, אין שבת, יש טומאה, לא נותנים לחיות, צה"ל רוצח לנו את הנפש . והסרוגים שותקים, כעת המצפון מציק להם שהם לא עשו יותר למען הכשרות והקדושה בצה"ל, אולי זה היה חוסך לנו חללים, אז קמים להם רע בנים סרוגים ויש להם חזית -החרדים, סמוטריץ גם התחיל להלחם בחרדים, פתאום הוא תפס את עצמו. בן גביר תמיד היה אתנו

תוקן על ידי רציף ב- 09/07/2024 19:39:05

תוקן על ידי רציף ב- 09/07/2024 19:40:49

זו אחת ההודעות הכי הזויות ומגעילות שציפיתי שאקרא כאן, ובוודאי ממך לא ציפיתי. אני דן אותך לכף זכות שאינך יודע היסטוריה, לא קרובה ולא רחוקה. מציע לך לקרוא ולהכיר את העובדות, הד"תלים כל השנים (מהרגע הראשון שהיה צבא!) נלחמו על שמירת מצוות וצביון דתי, ויש הצלחות משמעותיות בזכותם. יש עוד הרבה מה לשפר, וזה גם הרבה בגלל התקפלויות של פוליטיקאים ורבנים, אבל הכל קרה רק בזכות אנשים שרצו ולחמו, ולא בגלל החרדים שמעולם לא התגייסו (למהנראה לך נסגר גדוד טוביה?) ואף פעם לא נלחמו עד הסוף (הרב היחיד שאני מכיר שפרש בגלל מריבות, זה הרב רמי ראבד, החרדי. הרב גורן עמד מול קשיים גדולים יותר, נלחם והגיע להישגים. ושלא יבינו שאני שופט א הרב ראבד). והם כועסים עליך כי אתה לא הולך לצבא ובמקום להיכנס ולהילחם מבפנים אתה שובר את הכלים ולא משחק. זו הסיבה שהם כועסים ומבחינתם הם צודקים. אני לא אומר שאין צד שני, אבל לשבת בצד ועוד לכעוס על אנשים שעושים את מה שאתה לא מסוגל? אין גבול??

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-9/7/2024 23:31 לינק ישיר 

איש_חשוב כתב:

אני מאוד מתפלא על שאלתך
הפסוק מדבר על דבר לכאורה על דבר קל שאינו איסור חמור, וראה בך ערוות דבר ושב מאחריך - הקב"ה אומר, אני לא אהיה עם המחנה שלכם במלחמה אם דברים שם לא ימצאו חן בעיני
ואתה בא לשאול אותי מה יקרה אם יעזבו לגמרי את התורה??? אם יעברו על איסור נדה, אשת איש, וכל החוליים שיש היום בצבא?
אנא קרא את הרמב"ן על הפסוק

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-10/7/2024 00:12 לינק ישיר 

הדיבוק,
התוצאה בצה"ל היא מאוד עלובה.
מסתבר שהסרוגים לא עשו מספיק.

כעת יש כמה וכמה רע בנים סרוגים
שמסיתים ולועגים על הציבור החרדי .
נשמע שאין לך בעיה עם ההרס
בצבא, העיקר שיש לך תירוץ נאה

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני