בית פורומים בחדרי חרדים

מדוע הרב דוד לייבל שליט"א ייכשל בגדול עם החטיבה החרדית?

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-22/7/2024 08:43 לינק ישיר 

muki28 כתב:
בתכלס, הקש ששבר את גב הגמל ועשה הכי הרבה נזק לגיוס החרדים היה יהיר לפיד הטיפש שאצה לו הדרך ורצה לגזור קופון על שנאת החרדים. זה כמובן לא מפריע לו כיום לעמוד בראש המתנגדים להסכם מכל סוג שהוא כי לא עמדנו ביעדי הגיוס בעוד הוא האשם העיקרי בזה שלא עמדנו ביעדים..
יאיר לפיד ממש לא טיפש (בהקשר הזה). המטרה שלו היא אי גיוס חרדיים, ברגע שחרדיים יתגייסו הם יתרמו הרבה יותר ממנו ומחבריו ולא יהיה לו מה "למכור" לעדר המטומטמים שלו. מתחילת הקמפיין שלו (ובהמשך גם ההתנהלות שלו כשר אוצר), היה ברור שיהיו תירוצים למה להגדיל את תעשיית הפטורים. זה שקוף שהוא מנע בכל דרך גיוס חרדיים

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-22/7/2024 11:54 לינק ישיר 

יתכן שאתה צודק. שורה תחתונה הוא נושא בחלק גדול מהתוצאה כיום. כמובן שהעדר שלו לא יודה בזה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-22/7/2024 17:26 לינק ישיר 

התוצאה כיום היא המשך ישיר של החזון שלו. שולחים צווים לכולם, הולכים על הראש של כולם, לא מנהלים דיאלוג עם רוב מנהיגים אלא עם כמה מנהיגים זניחים שבלאו הכי חלק מתלמידיהם הולכים לצבא (בואו נעזוב את זה שהחרדים העובדים זה מגזר בחתך גיל לא ככ רלוונטי...). הכל מיועד כדי למנוע גיוס נורמלי לחרדים נורמלים, ולהשאיר המון טררם שיסתיים בפיחות ולא בעלייה, ואז יוכלו להמשיך להתבכיין.... מה העדר של לפיד אומר? בקושי אותו אפשר לשמוע בלי להקיא, שאקשיב לעדר שלו?!

תוקן על ידי הדיבוק ב- 22/07/2024 17:27:06

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-22/7/2024 20:29 לינק ישיר 

אם חרדים לא קמים לתפילת שחרית הם מלכתחילה לא היו חרדים.

בישיבות ההסדר אין כזה דבר לא להתפלל במנין 3 פעמים ביום. וכן, גם שם יש לפעמים בעיות עם הצבא.

אולי הבעיה היא בחינוך החרדי?
חינוך שלא מחנך מספיק ליראת שמים.

אם הוא לא יצליח כי לא יאפשרו לו להצליח.
אפשר לראות כבר תגובות כאן כדי להבין שיש מספיק אנשים בציבור החרדי שלא מעוניינים במסגרת חרדית בצבא.

לדעתי אם הוא יצליח להקים מסגרת חרדית ללוחמה זה יהיה קידוש שם שמים עצום.

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-23/7/2024 09:51 לינק ישיר 

הדיבוק כתב:
למה?

איפה בדיוק הם קיבלו יראת שמים שם בצבא? בשירת נשים? בדיבוק עם חברים חילונים בכור ההיתוך?
נו באמת.. דיברתי על כלל הפרויקטים של הרב לייבל ועל מטרת העל שלו. מה יהיה בצבא, אני לא יודע, ואני גם לא יודע מה יהיה אם לא יהיה צבא. אין לי עסק בעתידות
כל הפרויקטים שלו הינם העתק הדבק לפרויקטים שבנו המשכילים, לשכנע אברכים לצאת לשוק העבודה, לשכנע ולעודד את הצבא לבנות יחידות כשרות (כשהוא עצמו אומר שישרתו שם נשים). נו, באמת… משכיל אמיתי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-23/7/2024 13:46 לינק ישיר 
מצדרביעי

איש_חשוב כתב:
למה?

איפה בדיוק הם קיבלו יראת שמים שם בצבא? בשירת נשים? בדיבוק עם חברים חילונים בכור ההיתוך?
נו באמת..

למרות שכבר ענו לך, דרך ארץ ותרומה לעם הם כשלעצמם ערך רוחני גדול המוביל ליראת שמים (כמובן שבבעיות יש לטפל).
עיין לדוגמא -אור רש"ז של הסבא מקלם על הפסוק מפרשת בראשית "לשמור את דרך עץ החיים"...

עכשיו מצאתי את הטקסט בשיטוט באינטרנט(ברוך בורא האינטרנט):

מאמר ל״ט

[עריכה]

לשמור את דרך עץ החיים (בראשית ג:כד)

[עריכה]

אתמול הביא לי ידידי ר׳ דוד דסלר, איזה בשורות מכלל ישראל לטובה.

ובתוכם מה שהיה לי התפעלות גדולה, לא אשקיט אותה, כתבו מהדואר המלכותי מגרמניא, כי בערב ר״ח העבר, התענו שם כמה אלפים אנשים על צרת אחינו שברוסיא, והתפללו בבכי ומספד גדול, והתנדבו נדבות מרובות לאחב״י, והרב ד״ר הירש נ״י דרש בערך שלוש שעות התעוררות רבה יותר מההשערה, כמו כן באנגליא היהודים והגויים יחד בפה אחד מכל הצדדים, לבוא לעזרה, וכו׳.

ואמרתי היום מזה הערה גדולה כי ציירתי הענין לפני, ושאלתי לרד״ד הנ״ל, מדוע לא ימצא גם בנו הרגש לדאוג עבור אחינו במדינות אחרות, לצום ולהתפלל בעדם.

נצייר לפנינו אילו היו מציעים בעירנו לגזור תענית בעד אחינו בבולגריא וכדומה, לזרה היה זה בעינינו, ומה גם דמעות לא היו יורדים, כן אדמה בשום אופן, ומהו הסיבה לזה? האם הם יראי אלקים יותר מאחינו דפה, זה לא!

אבל סיבת הדבר, כי השי״ת ברא העולם למטה ״סולם מוצב ארצה וראשו מגיע השמימה״, וא״כ חוק האנושיות כך הם, — ההתחלה לעלות בסולם מהארץ והלאה למעלה, עד השמים, ולכן יפה אחז״ל על הכתוב (בראשית ג:כד) ״לשמור עץ החיים״ ״ללמדך שדרך ארץ קדמה לתורה״ (ילקוט שמעוני א:לד).

הענין, כי אז״ל (קידושין מ) כל שאין בו דרך ארץ אינו מן הישוב, פי׳ כי קשר המדיני וישוב העולם על כנו, הוא הוא כונת דרך ארץ, — הדרך לישוב הארץ, והיינו שיתרגל האדם להקריב רצונו הוא על מזבח ישוב העולם, אף בדבר אשר לעת עתה טוב לפניו לעשות כן אבל יתבונן, כי בזה חסרון הוא לקשר המדינה, ולמחר יתעצב אף הוא ממה שהוא היום שמח, כי גם הוא תחת הקשר הזה.

והנה כמו מכונת־חשבון, התכלית ממנה לדעת החשבון, אבל ממילא כשיעשה על מכונת־החשבון כחוק שלה, יבוא חשבון הצודק, כן מי שמורגל בחשבון דרך־ארץ לישוב העולם, ממילא יבוא חשבון הצדק בכללו, — היינו קיום התורה, כי מטרתה על ישוב העולם ולמעלה מהשכל, ובחינה לזה, כדומה, זלזול המקח כפי החוק, יעציבו למחר ממה שהיום שמח, כי לבסוף יזולזל גם מדתו לו.

והנה במדינתנו אינם למודים ומורגלים בבחינת ישוב העולם, באשר דברנו כמה פעמים, וחסר מפני זה מעשה הישוב הארצי לצעוד בצעד הסולם וכו׳ כנ״ל,

משא״כ במדינות ידועות, ראיתי בעצמי, כי למודים המה בחכמת ישוב העולם, ונקל להם לבוא להרגש הזה, כדומה מי שמרגיל עצמו שלא לזלזל המו״מ אף גם בשבילו, פן למחר גם הוא יתעצב מזה, כנ״ל.

אבל עכ״ז בין כך יוקבע בו הרגש הארצי שלא לזלזל סחורת זולתו, ויתדבק בו הרגש דאגת זולתו, כי זה מענין הישוב, וביחוד אחינו ב״י אשר רק ששזפתני השמש, נגע בם, נקל להם לבוא מזה לרגש קודש להתחנן לפניו ית״ש בעד אחיהם, משא״כ מי שלא למוד בהרגש חכמת ישוב העולם.

וע״כ ראינו בעינינו מי שהיה מחוכם יותר במוסר אנושי (כי מוסר הוא ג״כ בחינת דרך־ ארץ כידוע אצל הפילוסופים) היה קרוב יותר לדעת התורה, והמבין יבין גודל ההתבוננות הזאת, להשתומם ולהתפעל, להשכיל להיטיב התבוננותו בחכמת דרך־ארץ, הוא בחינת המוסר, ואין להעלות על הכתב, כפי שדברנו.

אבל אתה בני יקירי, תבין היטב הדבר לאשורו, כמה משולבות עניני אנושיות עם הצדק והחסידות בקיום התורה, והדברים עתיקים למתבונן, ומי שחסר בד״א, אינו מן הישוב להתקשר בגדר מיישבי העולם, אבל הוא בגדר מחריבי העולם,

ועל כן יש להתחזק ג״כ בשמחה ובטוב לב, כי גם זה מישוב העולם וקישורה, והנאתה לו ולזולתו. גם סיפר רד״ד הנ״ל ממכתבים מפרנקפורט שבאו לליבוי, כי התענו שם כולם, גם אנשי שרד שיש להם הצטינות גנרלי, והיו כל היום בביהכ״נ כמו ביוה״כ, בבכי ומספד, והיה היום ההוא, יוקר גדול על תפילין וציציות, וגם נסגרו כמה מטבחי טרפה, וזה לנו למוסר גדול, כי נטיב דרכינו, והעיקר בפנימיות כאשר דברנו פה הרבה מזה.

תוקן על ידי מצדרביעי ב- 23/07/2024 13:49:30

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-23/7/2024 14:59 לינק ישיר 

אינני הולך אפילו לחפש לך ציטוטים הפוכים, כל בר דעת מבין, שהליכה בין אנשים רשעים, עוזבי תורה ומצוות, פושעי ישראל בגופם העוברים בשאט נפש על איסורים חמורים שבתורה, כשהתירוץ הוא "תתרום לחברה זה יוסיף לך יראת שמים", ובעינינו אנחנו רואים הרי שמה שקורה בשטח הוא - אחוזים גדולים של עזיבת הדת, בצבא נופלת הכיפה, כל בר דעת מבין עד כמה טענתך מופרכת לחלוטין, אתה משכנע אדם להפסיד את כל ממונו, כי מצד שני הוא ירויח 100 שקל..

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-23/7/2024 16:26 לינק ישיר 

timobl כתב:
למה?

נו באמת.. דיברתי על כלל הפרויקטים של הרב לייבל ועל מטרת העל שלו. מה יהיה בצבא, אני לא יודע, ואני גם לא יודע מה יהיה אם לא יהיה צבא. אין לי עסק בעתידות כל הפרויקטים שלו הינם העתק הדבק לפרויקטים שבנו המשכילים, לשכנע אברכים לצאת לשוק העבודה, לשכנע ולעודד את הצבא לבנות יחידות כשרות (כשהוא עצמו אומר שישרתו שם נשים). נו, באמת… משכיל אמיתי
תודה רבה! ועכשיו בלי סיסמאות, תביא לי בבקשה סימוכין ברורים (תעודות , צילומים, תיאורים מספרים מזמן ההשכלה וכדו'), מה היו הפרויקטים של המשכילים; האם היו פרויקטים של המשכילים להוציא אברכים לעבודה (היה בכלל כולל אברכים כמקור פרנסה בתקופת ההשכלה?!?!?); תראה לנו תוכנית שיטתית מסודרת ותשווה אותה אחד לאחד לתוכניותיו של הרב לייבל. אחרי שתראה לנו את כל זה, יישארו לנו עוד כמה דברים לסגור לפני שנעבור לסיסמאות, אבל בוא נתחיל בזה ואחכ נדבר

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-23/7/2024 16:47 לינק ישיר 

תגיד את האמת, דוגרי, אתה רואה אברך צדיק עובר את שנתים וחצי בצבא, ואז חוזר לשבת על תלמודו?
(ועוד ביתר יראת שמים...)

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-23/7/2024 17:38 לינק ישיר 

אתה מערב כאן שני נושאים (שים לב שאני פחות עונה לך ויותר לטימבול. יש הבדל בין שאלות של אם לשאלות של איך). באופן אישי אני מכיר הרבה מאוד בחורים ואברכים שלמדו לפני, אחרי ותוך כדי שירות קרבי משמעותי מאוד (שים לב שהשמתטי את המילה חרדי, האם זה בגלל שהחינוך החרדי יותר טוב? מסופקני). הבעיה היא שהשאלה לא נוגעת רק לסיטואציה של אברך חסידי בצבא, אלא גם לשתי אפשרויות נוספות: 1. בטלן חסידי שהולך לצבא, מתפנה מאזור הבית שלו ונותן לחרדים שקט מערסים ומוזיקה ובחורות וקלקולים, וגם בעצמו עושה את חובותיו ומתכשר לאזרחות נורמלית. 2. הדיכוטומיה בין ביטול תורה ללימוד תורה, מחייבת גם את הלומדים ללמוד יותר טוב (כך שמעתי מאדם שלמד במרכז הרב לפני כ50 שנה, שהשיחות של הרצי"ה על חשיבות המלחמה והצבא, הבהירו לתלמידים שעליהם להתמודד ביתר שאת, והשפיע מאוד על האווירה בישיבה), ועוד לא דיברנו על העודה שהבטלנים בישיבות יוצרים אווירה של שעמום והתעסקויות בשטויות ועיתונים וכדורגל וקוגלים וכו', וזה גם גורם למשהו בהווי החברתי...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/7/2024 01:35 לינק ישיר 
מצדרביעי

הדיבוק כתב:
התוצאה כיום היא המשך ישיר של החזון שלו. שולחים צווים לכולם, הולכים על הראש של כולם, לא מנהלים דיאלוג עם רוב מנהיגים אלא עם כמה מנהיגים זניחים שבלאו הכי חלק מתלמידיהם הולכים לצבא (בואו נעזוב את זה שהחרדים העובדים זה מגזר בחתך גיל לא ככ רלוונטי...). הכל מיועד כדי למנוע גיוס נורמלי לחרדים נורמלים, ולהשאיר המון טררם שיסתיים בפיחות ולא בעלייה, ואז יוכלו להמשיך להתבכיין.... מה העדר של לפיד אומר? בקושי אותו אפשר לשמוע בלי להקיא, שאקשיב לעדר שלו?!

תוקן על ידי הדיבוק ב- 22/07/2024 17:27:06

אתה צודק, שרוב ה"חרדים העובדים" הם שכבת גיל מבוגרת, אבל יש להם גם ילדים בלעה"ר(מזהיר שמדובר במוזיקה שקטה, שאמנם הגרש"ז מתיר אבל מי שמחמיר כדאי שידע מראש)...

תוקן על ידי מצדרביעי ב- 24/07/2024 01:35:47

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/7/2024 03:45 לינק ישיר 

הדיבוק כתב:
אתה מערב כאן שני נושאים (שים לב שאני פחות עונה לך ויותר לטימבול. יש הבדל בין שאלות של אם לשאלות של איך). באופן אישי אני מכיר הרבה מאוד בחורים ואברכים שלמדו לפני, אחרי ותוך כדי שירות קרבי משמעותי מאוד (שים לב שהשמתטי את המילה חרדי, האם זה בגלל שהחינוך החרדי יותר טוב? מסופקני). הבעיה היא שהשאלה לא נוגעת רק לסיטואציה של אברך חסידי בצבא, אלא גם לשתי אפשרויות נוספות: 1. בטלן חסידי שהולך לצבא, מתפנה מאזור הבית שלו ונותן לחרדים שקט מערסים ומוזיקה ובחורות וקלקולים, וגם בעצמו עושה את חובותיו ומתכשר לאזרחות נורמלית. 2. הדיכוטומיה בין ביטול תורה ללימוד תורה, מחייבת גם את הלומדים ללמוד יותר טוב (כך שמעתי מאדם שלמד במרכז הרב לפני כ50 שנה, שהשיחות של הרצי"ה על חשיבות המלחמה והצבא, הבהירו לתלמידים שעליהם להתמודד ביתר שאת, והשפיע מאוד על האווירה בישיבה), ועוד לא דיברנו על העודה שהבטלנים בישיבות יוצרים אווירה של שעמום והתעסקויות בשטויות ועיתונים וכדורגל וקוגלים וכו', וזה גם גורם למשהו בהווי החברתי...

בררתי את המילים המודגשות באדום, כי בהם ניסית לענות על שאלתי.
התשובה היא - לערסים מקולקלים הצבא עוזר, שומר עליהם שלא יתפרקו לגמרי.
אבל שכחת שהנידון כאן הוא לא על ערסים מקולקלים, אלא על רצון הבג"ץ לגייס חרדים מהשורה, ולא את הערסים והנושרים
הבג"ץ רוצה הרי להתחיל מ3000 תלמידי ישיבות וכוללים, ולהגדיל את המספרים, וממש לא בורר נושרים, הלוואי וזה היה כך.

רק מזכיר ש1000 צווי גיוס שנשלחו השבוע, נשלחו ברובם לבחורים / אברכים שמצאו בהם תלושי שכר וכדו', וממש לא נושרים, אלו בחורים ואברכים שיש להם הרבה מה להפסיד בצבא.

תוקן על ידי איש_חשוב ב- 24/07/2024 03:50:19

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/7/2024 16:34 לינק ישיר 

מסכים איתך, לא על זה דיברתי. כתבתי שיש כאן שני נושאים, גיוס כעיקרון וגיוס לומדי תורה. ברור שכשאין חוקים מגייסים את כולם, וזו המטרה של הלפידים למיניהם, ונגד זה צריך להילחם בחירוף נפש

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-30/7/2024 23:42 לינק ישיר 

הנה דוגמה\הוכחה מהיום למה הרב לייבל שליט"א ייכשל 

דיווח של יענקי פרבר - כתב בחדרי חרדים,

יש עכשיו כנס למתגייסים חרדים בתל אביב, וכמובן יש חיילות שם.
אני לא מעלה פה תמונות, יש בכל הרשתות.
עכשיו תבינו, חרדים וחיילות לא הולך יחד, למה? ככה.
שוב צה"ל עושה כל טעות אפשרית, איך אמר בכיר באכ"א? "אני רוצה מפקדים עם פלאפון כשר".
חבורת מטומטמים שם,  בחיי.

אני חושב שמר פרבר טועה, זה לא טעות, זה בכוונה תחילה ! ! ! במזיד, לנסות איך הציבור החרדי יגיב,

האם הם יצאו משם, כשהם יראו חיילות, או שהם יישארו,

ואז יהיה אפשר לפגוע ביראת השמים שלהם ולחלן אותם.

תוקן על ידי רעיונוביץ ב- 30/07/2024 23:43:07

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-30/7/2024 23:49 לינק ישיר 

לא חושב שזה בכוונה. פשוט חוסר הבנה מוחלט. אגב, רוב רובם של קציני הת"ש ומשאבי אנוש בצה"ל הם נשים.

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > אקטואליה וחדשות > בחדרי חרדים > מדוע הרב דוד לייבל שליט"א ייכשל בגדול עם החטיבה החרדית?
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 4 לדף הבא סך הכל 4 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.