|
|
| נשלח ב-29/7/2024 21:58 |
|
| |
דברי טעם!
| הדיבוק כתב: |  | | מכיוון שאין לי באמת מושג מי ומה היה לפני 300 ו400 שנה, והכל בסוף כל מיני סיפורי נרטיב ומסמכים ללא קונקטקס ברור (זה לא רע, ככה חוקרים היסטוריה... ). אז בואו ניכנס לפרופורציות. הרב לייבל ממש לא קוטל קנים, הוא כבר הרבה שנים מתאמץ לסייע לחרדים העובדים, שהם ציבור גדול שרוצה תורה ויר"ש ועובדתית הוא מחזיק בדרך כלשהי למרות שהממסד לא עשה עבורו כלום חוץ מכמה הבטחות חלולות במחזוריות של 4 ו5 שנים במקביל. אוכלוסיית העובדים היא קהילה גדולה שמונה אנשים יותר תורניים, גדולי ישראל אף פעם לא היו נגד עבודה והתפרנסות באופן מהותי, ואחד היחידים שדאג לאנשים האלה היה לייבל, בזמן שכל הרבנים לא עסקו בזה (אם נתנסח בעדינות). מאידך, הרב ברגמן הוא ראש כולל יקר וחתנא דבי נשיאה ובעל שושלת יוחסין ומח"ס יפים, אבל מעבר לכמה סיפורים שנכתבים עכשיו על ידי אשר ויששכר, אנחנו יודעים שלא ניתן לומר ששמועותיו מתבדרות בי מדרשא או שכל דברי מלכות נחתכין על פיו. אז בואו ניתן לשניהם כבוד. כבר קרו מקרים שהקטנים והצעירים צדקו יותר מהמובגרים (וכמו שאמר הרב של טימבול וכו'), כולנו פוסקים כמו הש"ך והט"ז בהרבה מקרים נגד הסמ"ע והלבוש, וכמו הנקוה"כ נגד הט"ז. לא תמיד הזקן צודק. ככה זה בחיים. אני לפחות לא רואה סיבה לשמוע לאחד מהם כדי לזלזל בשני, זו סתם שיטה של "מיגו דהוו פסלי להו בגזלנותא" (ראו תוס' כתובות יט:). בסופו של דבר יש שני צדיקים, שניהם נחמדים ושימשיכו/נמשיך לאכול קוגל |
|

|
|
|
|
|
| נשלח ב-30/7/2024 09:09 |
|
| |
עכשיו שר' דוב ורד משה הלל יצאו נגדו ביתד נאמן אתם רגועים? אתם לא רואים שיש רב שפועל באופן עצמאי במנותק מכל גדולי וזקני הדור?
במכתב כותבים גדולי ישראל: "זכה דורנו בס"ד לריבוי בתי מדרשות ישיבות וכוללים, והמון רב של רבבות אברכים כ"י נשאם לבם להבינם מדעם לפרוק עול חשבונות הרבים ולהבדיל מחיי העולם הזה ולהתקדש בקדושת התורה ועבודת ה', אשר מלבד עוצם המעלה, דרך זו היא הערובה היחידה לממר קדושת בית ישראל. וגם אלו העוסקים לפרנסתם משתיתים חייהם על אדני התורה ברוח השקפת התורה כפי שקבלנו מורשה קהלת יעקב מרבותינו זצ"ל". "בעת האחרונה קם מתריס כנגד זה בטענות כזב ושוא ותולה עצמו בנימוקי כחש ובוקי סריקי, ופועל ביוזמות חמורות ומסוכנות על מנת לשנות את צביון עולם התורה ולמעט לומדי תורה, ומשפיע על שומעיו לסור מהנהגת דעת תורה לחצוב בורות נשברים, ואף מסתייע באלו אשר תכליתם לאבד את היהדות החרדית ה"י". "וכבר לחמו ויצאו כנגדו רבותינו גדולי הדור מרנן הגראי"ל שטיינמן, הגר"ח קנייבסקי, הגר"נ קרליץ והגרי"ג אדלשטיין זצ"ל, והגדיל לפתוח מוסדות שעטנז לבני הישיבות, והוא זיוף גמור, ואף פועל להקים מסלולים בשם 'משמר התורה' ובזה להביא לידי גיוס בני הישיבות, ואף מציג שדעת הרבנים מסכמת עמו, על כן הננו במחאה נמרצת ואזהרה כי כל השקפותיו הם רוח רעה וזרה בכרם בית ישראל, וכל יוזמותיו ומעשיו כוונתם להזיק והם סכנה לעתיד עולם התורה, ועל כן יש להזהר מליתן לו סיוע והכרה, ולמנוע ממנו להוציא זממו לפועל, הרחק מעליך דרכו".
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-30/7/2024 09:28 |
|
| |
נעזוב רגע את הפוליטיקה, תוכלו לספר לי מה עשו החתומים כדי ש"גם אלו העוסקים לפרנסתם משתיתים חייהם על אדני התורה ברוח השקפת התורה כפי שקבלנו מורשה קהלת יעקב מרבותינו זצ"ל"? בעיר שלי יש להם קהילה קטנה ונרדפת, אחד החתומים על המכתב, הוא דמות מוכרת בעיר שלי ואני מעריך שהוא מגיע אלינו מדי פעם (וגם אם לא), לא זכור לי שהוא פעם הגיע לחזק אותם, להקשיב להם או לדאוג שלא ימררו את חייהם בדרך לקבלה לחיידרים וכו.
|
|
|
|
| נשלח ב-30/7/2024 09:43 |
|
| |
ben_nahum
הגמל לא רואה את הדבשת שלו "הגרמ"צ ברגמן התבטא בחריפות חריגה שלא זכורה, ושלא כהרגלו: "תגיד להם שהוא בעל גאווה גדול, רק גאווה יש כאן ולחפש להרוס את הבני תורה ה' ירחם". www.bhol.co.il/news/1669826
|
|
|
|
| נשלח ב-30/7/2024 11:18 |
|
| |
על ר' ברגמן חתנו של... הידוע התנבא הנביא ישעיהו
שִׁמְעµוּ דְבַר־יְהֹוָ¦ה קְצִינֵ³י סְדֹ¡ם הַאֲזִ«ינוּ תּוֹרַµת אֱלֹהֵ¦ינוּ עַµם עֲמֹרָֽה׃ יאלָמָּה־לִּ´י רֹב־זִבְחֵיכֶם© יֹאמַ³ר יְהֹוָ₪ה שָׂבַ«עְתִּי עֹלµוֹת אֵילִ¦ים וְחֵ³לֶב מְרִיאִ¡ים וְדַ¸ם פָּרִ·ים וּכְבָשִׂ«ים וְעַתּוּדִ¦ים לֹµא חָפָֽצְתִּי׃ יבכִּ³י תָבֹ₪אוּ לֵֽרָא¦וֹת פָּנָ¡י מִֽי־בִקֵּµשׁ זֹ«את מִיֶּדְכֶ¦ם רְמֹµס חֲצֵרָֽי׃ יגלֹ³א תוֹסִ§יפוּ הָבִיא© מִנְחַת־שָׁ₪וְא קְטֹ·רֶת תּוֹעֵבָ«ה הִ¦יא לִ¡י חֹ´דֶשׁ וְשַׁבָּת© קְרֹ³א מִקְרָ₪א לֹא־אוּכַµל אָ¦וֶן וַעֲצָרָֽה׃ ידח׳דְשֵׁיכֶ´ם וּמֽוֹעֲדֵיכֶם© שָֽׂנְאָ³ה נַפְשִׁ₪י הָיµוּ עָלַ¦י לָטֹ¡רַח נִלְאֵ¦יתִי נְשֹֽׂא׃ טווּבְפָרִשְׂכֶ³ם כַּפֵּיכֶ§ם אַעְלִ´ים עֵינַי© מִכֶּ₪ם גַּ«ם כִּֽי־תַרְבּµוּ תְפִלָּ¦ה אֵינֶ³נִּי שֹׁמֵ¡עַ יְדֵיכֶ¦ם דָּמִµים מָלֵֽאוּ׃ טזרַֽחֲצוּ© הִזַּכּ₪וּ הָסִ«ירוּ רֹµעַ מַעַלְלֵיכֶ¦ם מִנֶּ³גֶד עֵינָ¡י חִדְל¦וּ הָרֵֽעַ׃ יזלִמְדµוּ הֵיטֵ«ב דִּרְשׁµוּ מִשְׁפָּ¦ט אַשְּׁר³וּ חָמ¡וֹץ שִׁפְט³וּ יָת₪וֹם רִ¦יבוּ אַלְמָנָֽה׃
|
|
|
|
| נשלח ב-30/7/2024 17:40 |
|
| |
האם אתה מודע לכך שאתה מדבר בסגנון כזה על תלמיד חכם זקן שלומד תורה כבר הרבה שנים? על בסיס מה אתה מרשה לעצמך להתבטא ככה על כל אדם - ובפרט על אדם כזה?
|
|
|
|
| נשלח ב-30/7/2024 23:29 |
|
| |
הכסף יענה הכל. מסתבר שבשביל 'השנור' החרדים העובדים ראויים לבוא בקהל. שירות ותשבחות...
|
|
|
|
| נשלח ב-31/7/2024 01:40 |
|
| |
מהפךבחררה
| ben_nahum כתב: |  | | שִׁמְעµוּ דְבַר־יְהֹוָ¦ה קְצִינֵ³י סְדֹ¡ם הַאֲזִ«ינוּ תּוֹרַµת אֱלֹהֵ¦ינוּ עַµם עֲמֹרָֽה׃ יאלָמָּה־לִּ´י רֹב־זִבְחֵיכֶם© יֹאמַ³ר יְהֹוָ₪ה שָׂבַ«עְתִּי עֹלµוֹת אֵילִ¦ים וְחֵ³לֶב מְרִיאִ¡ים וְדַ¸ם פָּרִ·ים וּכְבָשִׂ«ים וְעַתּוּדִ¦ים לֹµא חָפָֽצְתִּי׃ יבכִּ³י תָבֹ₪אוּ לֵֽרָא¦וֹת פָּנָ¡י מִֽי־בִקֵּµשׁ זֹ«את מִיֶּדְכֶ¦ם רְמֹµס חֲצֵרָֽי׃ יגלֹ³א תוֹסִ§יפוּ הָבִיא© מִנְחַת־שָׁ₪וְא קְטֹ·רֶת תּוֹעֵבָ«ה הִ¦יא לִ¡י חֹ´דֶשׁ וְשַׁבָּת© קְרֹ³א מִקְרָ₪א לֹא־אוּכַµל אָ¦וֶן וַעֲצָרָֽה׃ ידח׳דְשֵׁיכֶ´ם וּמֽוֹעֲדֵיכֶם© שָֽׂנְאָ³ה נַפְשִׁ₪י הָיµוּ עָלַ¦י לָטֹ¡רַח נִלְאֵ¦יתִי נְשֹֽׂא׃ טווּבְפָרִשְׂכֶ³ם כַּפֵּיכֶ§ם אַעְלִ´ים עֵינַי© מִכֶּ₪ם גַּ«ם כִּֽי־תַרְבּµוּ תְפִלָּ¦ה אֵינֶ³נִּי שֹׁמֵ¡עַ יְדֵיכֶ¦ם דָּמִµים מָלֵֽאוּ׃ טזרַֽחֲצוּ© הִזַּכּ₪וּ הָסִ«ירוּ רֹµעַ מַעַלְלֵיכֶ¦ם מִנֶּ³גֶד עֵינָ¡י חִדְל¦וּ הָרֵֽעַ׃ יזלִמְדµוּ הֵיטֵ«ב דִּרְשׁµוּ מִשְׁפָּ¦ט אַשְּׁר³וּ חָמ¡וֹץ שִׁפְט³וּ יָת₪וֹם רִ¦יבוּ אַלְמָנָֽה׃ |
| לא בן NAHUM יקרא שמך אלא בן נעוות המרדות, אולי השם NAHUM בא מעבדא "נהום" כריסא. מתבטא ככה על רב ת"ח ועל הדרך מצליח לזלזל בשווער שלו יהודי ת"ח עצום שחיבר ספרים שהם אבן יסוד בארון הספרים היהודי. אחרי שעברתי קצת על ההודעות שלך בעבר אני לא מתפלא, מי שכותב שהפטור לבחורי ישיבות הוא טעות מיסודו אין לי שום שאלות עליו, רק אני לא מבין למה אתה בפורום חרדי, כלך לך אל מקומך, למי שזה נאמר מתאים גם לך. ועוד יותר אני מתפלא על האתר שלא חש לכבודם של גדולי ישראל יושבי על מידין, על אלה אני בוכיה עיני עיני יורדה מים.
תוקן על ידי מהפךבחררה ב- 31/07/2024 01:41:17
|
|
|
|
| נשלח ב-31/7/2024 08:48 |
|
| |
לא מודע שהוא תלמיד חכם, (קידושין מט' ע"ב) "על מנת שאני תלמיד - אין אומרים כשמעון בן עזאי וכשמעון בן זומא, אלא כל ששואלין אותו בכל מקום דבר אחד בלימודו ואומרו, ואפילו במסכתא דכלה. על מנת שאני חכם - אין אומרים כחכמי יבנה, כרבי עקיבא וחביריו, אלא כל ששואלים אותו דבר חכמה בכל מקום ואומרה".
| הדיבוק כתב: |  | | האם אתה מודע לכך שאתה מדבר בסגנון כזה על תלמיד חכם זקן שלומד תורה כבר הרבה שנים? על בסיס מה אתה מרשה לעצמך להתבטא ככה על כל אדם - ובפרט על אדם כזה? |
|
|
|
|
|
|
| נשלח ב-31/7/2024 08:57 |
|
| |
אחי, חבל שיש לך קושי בהבנת הנקרא, דעתי שהיתה סיבה טובה לפטור לחרדים ללא הבחנה האם הם בחורי ישיבה או עובדים,לכן אחרי ה 7/10 שאי אפשר לתת פטור לאף אחד צריכים את כולם, אז מה לי בחור ישיבה ומה לי חרדי עובד?
לא בן NAHUM יקרא שמך אלא בן נעוות המרדות, אולי השם NAHUM בא מעבדא "נהום" כריסא. מתבטא ככה על רב ת"ח ועל הדרך מצליח לזלזל בשווער שלו יהודי ת"ח עצום שחיבר ספרים שהם אבן יסוד בארון הספרים היהודי. אחרי שעברתי קצת על ההודעות שלך בעבר אני לא מתפלא, מי שכותב שהפטור לבחורי ישיבות הוא טעות מיסודו אין לי שום שאלות עליו, רק אני לא מבין למה אתה בפורום חרדי, כלך לך אל מקומך, למי שזה נאמר מתאים גם לך. ועוד יותר אני מתפלא על האתר שלא חש לכבודם של גדולי ישראל יושבי על מידין, על אלה אני בוכיה עיני עיני יורדה מים.
תוקן על ידי מהפךבחררה ב- 31/07/2024 01:41:17 [/quote]
|
|
|
|
| נשלח ב-31/7/2024 14:26 |
|
| |
בנחום, אני לא יודע מהי גדלותו של הרב ברגמן, אבל אתה בוודאי עם הארץ גמור. הראיה מהגמרא שהבאת, היא ההוכחה הכי טובה שהוא ראוי להיקרא תלמיד חכם. מדובר בסטנדרט מאוד נמוך ואין ספק שהוא עומד בו. כשאתה מצטט כדאי לך לברור טקסט שאתה מבין...
|
|
|
|
| נשלח ב-31/7/2024 16:42 |
|
| |
הספר אבי העזרי הוא "אבן יסוד בארון הספרים היהודי"?
לא קצת נסחפת?
|
|
|
|
| נשלח ב-31/7/2024 17:31 |
|
| |
בדומה לשרה שנירר ע"ה שיצאו נגדה במכתבי חרמות . והיום אחרי 100 שנה, כולם מסכימים שהגב' שנירר צדקה לגמרי! כך גם יהיה עם הרב לייבל שליט"א. אין לי ספק בכך! 'הרבה עשו כרשב"י ולא עלתה בידם' לענ"ד הרב לייבל שליט"א ראוי לכבוד לא פחות מהרש"ר הירש זצ"ל וסייעתו מ'תורה ודרך ארץ'. אישית מאוד מעריך אותו על אומץ ליבו. לצערי, יש הרבה 'שמשתנפים' פוחדים מהמיינסטרים. אבל בעולם האמת לא יהיו תירוצים.
|
|
|
|
| נשלח ב-31/7/2024 17:56 |
|
| |
אתם מדברים ללמפה. גיל לימון כבר פתר את הבעיה.
|
|
|
|
| נשלח ב-31/7/2024 20:31 |
|
| |
| momeir כתב: |  | בדומה לשרה שנירר ע"ה שיצאו נגדה במכתבי חרמות . והיום אחרי 100 שנה, כולם מסכימים שהגב' שנירר צדקה לגמרי! כך גם יהיה עם הרב לייבל שליט"א. אין לי ספק בכך! 'הרבה עשו כרשב"י ולא עלתה בידם' לענ"ד הרב לייבל שליט"א ראוי לכבוד לא פחות מהרש"ר הירש זצ"ל וסייעתו מ'תורה ודרך ארץ'. אישית מאוד מעריך אותו על אומץ ליבו. לצערי, יש הרבה 'שמשתנפים' פוחדים מהמיינסטרים. אבל בעולם האמת לא יהיו תירוצים. |
|
מבלי להיכנס לויכוח הנוכחי, שהוא נושא בפני עצמו, רוב גדולי ישראל החרדים של אז תמכו בשרה שנירר וברכו אותה על פועלה, לעומת זאת לרב לייבל אין היום תמיכה מגדולי ישראל חרדים.
|
|
|
|
|