|
|
| נשלח ב-4/8/2024 09:29 |
|
| |
קלעפער, כתבתי לך שזה נמצא בפרקי משה. במהדורת מוסד הרב קוק: רמב"ם כתבים רפואיים, חלק ב, עמ' 313, סעיף 52 (אתה תראה מיד שבעמ' 314 יש הערה ארוכה, כי זה נושא טיפה מסובך גם מבחינה תרגומית). אין לי עוד איך לסייע לך אהובי
|
|
|
|
| נשלח ב-4/8/2024 09:48 |
|
| |
ועכשיו נסביר לכל הגאונים המחוכמים, איך אני יודע שמדובר בחבדניק. אז הנה: 1. אדם שחושב בשכל, לא כותב בהודעה אחת "ברוור שאין לו מושג במסכתא דכלה, האם אתם תלמידי ליטא יש לכם את הידע שיש לחכמי ספרד? לרבני הונגריה? ... וואס פאשרטייט א ליטווישער", ואז הוא מוכיח את דבריו בטענה ש"קנה המידה הוא ר' אברמסקי ר' שמואלביץ ר' גריינמן ר' קנייבסקי". זה מצחיק, נכון? ככה כותב רק אדם שמאוד מאוד נעול על איזה מסר מאוד ספציפי. 2. עם הרב שך יש לכולנו חשבון ארוך, יש הרבה מה לומר עליו. להתמקד כל הזמן כמו מחוגה, רק בנושא של המחלוקת ושרצה להיות כמו הרבי (שימו לב, מי קורא "הרבי" למי שלא הרבי שלו?). 3. לא הזכרתי עד כה את נושא חוסר ההבנה המעמיקה של חבדניקים, כי באמת לא רציתי להיכנס לזה. מבחינתי כל מי שמשקיע בקדושה הוא קדוש. אבל פעם אחר פעם לטעות בהבנה פשוטה של סוגיות או נתונים, זה לא לא לדעת - זה ממש לא להבין; להיות שבוי באיזה ווארט שניסית להוריד, ולא לשים לב שהווארט שלך, יאכל קצתו את קצתו... - והנה הבאת את המקור שמספיק שיידע מסכתא דכלה, אני מנסה להבין מה זו מסכתא דכלה בהקשר הזה ואני פותח פירוש רש"י ופסיקה של הרמב"ם, והנה, ברור מדבריהם שכל מי שיודע את השתי דפים שהוא לומד זה מסכתא דכלה. אז למה הבאת את הראיה הזו? יכולת להביא 50 הסברים וראיות על גדלות בתורה ופערים בין תלמידי חכמים ומחלוקות בין ת"ח וכו וכו (ויש אגב אחלה ראיות מאגרות חזו"א וכדו - בשבילי זה לא אומר הרבה אבל את השכניקים זה וודאי יאתגר), שהיו משרתים אותך הרבה יותר? - תשובה, כי אתה חבדניק, כי באמת לא למדת את הגמרא טוב ולא הבנת אותה ורק רצית להוריד איזה ווארט שיישמע וואו. האמן לי כמקורב לחבד, אני חי את זה, עם משיחיסטים ואנטים וכו וכו, הרבה דברים אפשר לומר על שיטת הלימוד הליטאית, אבל לפחות יש דייקנות בפרטים, ובזה אתם החבדניקים היקרים, תמיד תמיד נופלים!! דבר נוסף, זה שוב ההסתכלות השטחית והפשטנית על מציאות. חתן לא משקף באופן מוחלט את חמיו, בשום מובן - ומי כמוך יודע מי היה החתן הבכור של הריי"ץ, ולמה הוא לא המשיך את חמיו. ובכלל אם לא היית שונא את הרב שך בצורה עיוורת, היית יודע קצת עובדות על בתו של הרב שך שהיו מבהירות לך שבעלה הוא לא בהכרח התלמיד הכי מובהק של אביה. אבל גם בלי זה, אם היה לקהילה שלך סניף בבני ברק, היית יודע שהברגמנים הם ללא ספק גאונים מטורפים. חריפים ו(חלקם) בקיאים בצורה מדהימה. זה לא אומר שהם תמיד צודקים, אבל לזלזל בכזו פשטות מוכיח שאין לך קשר לבני ברק וזה שוב מרמז: לאיזו קהילה חרדית יש כח קטן יחסית בבני ברק? 3. זה התפיסה המוחלטת. לא בדקת מי זו משפחת ברגמן (יש לרב ברגמן ייחוס מאוד גדול גם בלי קשר לרב שך...), החלטת שהוא ליטאי (כמדומני שזה בכלל לא נכון), החלטת שהוא עם הארץ בלי לבדוק ולהכיר את ספריו ותלמידיו ושיעוריו, ולא הצגת שום נתון משמעותי עליו. רק אדם צר אופקים שדרוי במחלוקת נצחית יכול להגיב בצורה כזו רדודה ופשטנית. עד כאן ההוכחות שאתה חבדניק (ואני חוזר שוב: אני מאוד אוהב את קהילת חבד, יש לה הרבה מעלות. בהודעות שלך הדגשת כמה מנקודות התורפה שלה)
תוקן על ידי הדיבוק ב- 04/08/2024 10:06:32
 |
|
|
|
|
|
| נשלח ב-4/8/2024 10:45 |
|
| |
שבת קיד ע"א , שם אמר רבי יוחנן: "איזהו תלמיד חכם שממנין אותו פרנס על הציבור - זה ששואלין אותו דבר הלכה בכל מקום ואומר, ואפילו במסכת כלה".
| הדיבוק כתב: |  | ועכשיו נסביר לכל הגאונים המחוכמים, איך אני יודע שמדובר בחבדניק. אז הנה: 1. אדם שחושב בשכל, לא כותב בהודעה אחת "ברוור שאין לו מושג במסכתא דכלה, האם אתם תלמידי ליטא יש לכם את הידע שיש לחכמי ספרד? לרבני הונגריה? ... וואס פאשרטייט א ליטווישער", ואז הוא מוכיח את דבריו בטענה ש"קנה המידה הוא ר' אברמסקי ר' שמואלביץ ר' גריינמן ר' קנייבסקי". זה מצחיק, נכון? ככה כותב רק אדם שמאוד מאוד נעול על איזה מסר מאוד ספציפי. 2. עם הרב שך יש לכולנו חשבון ארוך, יש הרבה מה לומר עליו. להתמקד כל הזמן כמו מחוגה, רק בנושא של המחלוקת ושרצה להיות כמו הרבי (שימו לב, מי קורא "הרבי" למי שלא הרבי שלו?). 3. לא הזכרתי עד כה את נושא חוסר ההבנה המעמיקה של חבדניקים, כי באמת לא רציתי להיכנס לזה. מבחינתי כל מי שמשקיע בקדושה הוא קדוש. אבל פעם אחר פעם לטעות בהבנה פשוטה של סוגיות או נתונים, זה לא לא לדעת - זה ממש לא להבין; להיות שבוי באיזה ווארט שניסית להוריד, ולא לשים לב שהווארט שלך, יאכל קצתו את קצתו... - והנה הבאת את המקור שמספיק שיידע מסכתא דכלה, אני מנסה להבין מה זו מסכתא דכלה בהקשר הזה ואני פותח פירוש רש"י ופסיקה של הרמב"ם, והנה, ברור מדבריהם שכל מי שיודע את השתי דפים שהוא לומד זה מסכתא דכלה. אז למה הבאת את הראיה הזו? יכולת להביא 50 הסברים וראיות על גדלות בתורה ופערים בין תלמידי חכמים ומחלוקות בין ת"ח וכו וכו (ויש אגב אחלה ראיות מאגרות חזו"א וכדו - בשבילי זה לא אומר הרבה אבל את השכניקים זה וודאי יאתגר), שהיו משרתים אותך הרבה יותר? - תשובה, כי אתה חבדניק, כי באמת לא למדת את הגמרא טוב ולא הבנת אותה ורק רצית להוריד איזה ווארט שיישמע וואו. האמן לי כמקורב לחבד, אני חי את זה, עם משיחיסטים ואנטים וכו וכו, הרבה דברים אפשר לומר על שיטת הלימוד הליטאית, אבל לפחות יש דייקנות בפרטים, ובזה אתם החבדניקים היקרים, תמיד תמיד נופלים!! דבר נוסף, זה שוב ההסתכלות השטחית והפשטנית על מציאות. חתן לא משקף באופן מוחלט את חמיו, בשום מובן - ומי כמוך יודע מי היה החתן הבכור של הריי"ץ, ולמה הוא לא המשיך את חמיו. ובכלל אם לא היית שונא את הרב שך בצורה עיוורת, היית יודע קצת עובדות על בתו של הרב שך שהיו מבהירות לך שבעלה הוא לא בהכרח התלמיד הכי מובהק של אביה. אבל גם בלי זה, אם היה לקהילה שלך סניף בבני ברק, היית יודע שהברגמנים הם ללא ספק גאונים מטורפים. חריפים ו(חלקם) בקיאים בצורה מדהימה. זה לא אומר שהם תמיד צודקים, אבל לזלזל בכזו פשטות מוכיח שאין לך קשר לבני ברק וזה שוב מרמז: לאיזו קהילה חרדית יש כח קטן יחסית בבני ברק? 3. זה התפיסה המוחלטת. לא בדקת מי זו משפחת ברגמן (יש לרב ברגמן ייחוס מאוד גדול גם בלי קשר לרב שך...), החלטת שהוא ליטאי (כמדומני שזה בכלל לא נכון), החלטת שהוא עם הארץ בלי לבדוק ולהכיר את ספריו ותלמידיו ושיעוריו, ולא הצגת שום נתון משמעותי עליו. רק אדם צר אופקים שדרוי במחלוקת נצחית יכול להגיב בצורה כזו רדודה ופשטנית. עד כאן ההוכחות שאתה חבדניק (ואני חוזר שוב: אני מאוד אוהב את קהילת חבד, יש לה הרבה מעלות. בהודעות שלך הדגשת כמה מנקודות התורפה שלה)
תוקן על ידי הדיבוק ב- 04/08/2024 10:06:32 |
|
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-4/8/2024 11:19 |
|
| |
יש לך הזדמנות להוכיח שאתה מביא הוכחות ברורות ומדויקות, אז אתה מביא הוכחה מגמרא בלי לעיין בתוספות. אולי אמנה אותך לדובר שלי?
|
|
|
|
|