| נשלח ב-5/8/2024 21:04 |
|
| |
איזה צביעות חרדית טיפוסית-אתמול העיפו אותם מהקהילה וכעת מונעים מהם מלהתגייס
זה לא רק צביעות. אלא בעיקר רשעות. והשילוב בניהם תמצית רוע מזוקק.
הבחורים שמגיעים להתגייס נתקלים בנערים מנוערים שמגיעים בשליחות או שלא , אבל הרי רק אתמול העיפו את הצעירים מכתלי הישיבה בחטאו עם אייפון בכיסו או כל חטא אחר שאימצו כיהרג ואל יעבור, רק אתמול המשגיחים נזפו בו קשות, הם והשפיץ בחורים הלבינו את פניו ברבים - כי הוא החזיק סמארטפון או השד יודע מה
והנה היום? בפתח שערי הגיוס הוא נתקל בקולות רמים "האלט עם האפ פון אריינגיין" - החולירעות האלו מגיעים ומנסים למנוע ממנו להתגייס. פתאום הם דואגים לאידיישקייט שלו. אבל איפה הייתם כשהוא קצת נכשל כשהוא פזל טיפה לצדדים? אימצתם אותו? מישהו עודד אותו וניסה למנוע ממנו בטוב ובנעימים את ההתדרדרותו? ממש לא, אלא ההיפך הציקו לו התקשרו באכזריות להוריו וחיש מהר מצא את עצמו מחוץ לכתלי הישיבה, וכעת שהוא מגיע להתגייס אותם הרעים עדיין מחשיבים אותו כנעבעך, בעוד כיום הוא לא "נעבעך" הבחור הזה מאושר כמו שלא היה בחייו, ברוך השם "הנעבעך" הזה מצא את מקומו, הוא שוחרר מהשבי של הני רשיעי ארורים מהממסד שרדפו אותו ללא רחם, ברוך ה' כיום הם לא דואגים לו ולא ליהדות שלו, כי דאגתם אך ורק להם עצמם. סילקתם אותו ,אז עכשיו תנו לו ללכת, צבועים! דו פרצופים.
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-5/8/2024 23:34 |
|
| |
צריך לעשות חריש עמוק, כדי לוודא שהכספים הממשלתיים המיועדים לנוער חרדי נושר וכו' מופנים למטרה זאת...
תוקן על ידי לךתדע1 ב- 05/08/2024 23:37:41
|
|
|
|
| נשלח ב-6/8/2024 00:43 |
|
| |
זה לא צביעות. יש המוני מסגרות לנוער נושר, ופעולות קירוב. כעת החליט מי שהחליט שחייבים להלחם בצבא השמד נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-6/8/2024 01:32 |
|
| |
|
|
|
|
| נשלח ב-6/8/2024 02:22 |
|
| |
לא מבין את הקשר שעשה כאן פותח האשכול -
נזרוק את הנושר מהישיבה, כן, לא ניתן לו ללכת למקום בו יתפקר לגמרי - לכור ההיתוך החילוני, שם נזרקות הכיפות לפח בזו אחר זו, ושלא יספרו לנו כאן סיפורי מופת על פלוני ואלמוני יחידים ש"החזיקו מעמד"..
נשמעת כאן טענה כביכול על זריקתם של נושרים מישיבות, כל מי מאיתנו שיש לו בן בישיבה, יודע מהי חרדה של הורה מהשפעת חברים רעים על בנו. האם מר "באג אלפים" היית מסכים שנושר יישאר בכיתה של בנך בישיבה?
|
|
|
|
| נשלח ב-6/8/2024 08:40 |
|
| |
חחח לפני שנים רבות מאוד כשהייתי בחור ישיבה עשיתי משהו שמאוד עצבן את הראש ישיבה והוא כמובן לא חשב פעמיים וזרק אותי ... אז הוא צעק עלי "תלך לבית.. תלך לכל מקום העיקר אל תישאר פה... תלך לצבא .. עלי.. העיקר לא בישיבה שלי..."
|
|
|
|
| נשלח ב-6/8/2024 09:34 |
|
| |
אין לי ספק (ואני לא ציני) שהאדמורי"ם וראשי הישיבות שליט"א הם יהודים יקרים, אנשים לוגיים, אוהבי יהודים אמיתיים שאהבת ישראל בוערת בעצמותיהם וכו' וכו' מאחר ואין דומה שמיעה לראייה, מציע לכנס יחד את מועצת גדולי התורה של החסידים/הליטאיםהספרדים ולהקרין בפניהם את הזוועות שביצעו הנוחבות בזמן אמת (ללא טשטוש וללא עריכה) שיחליטו האם במסגרת 'השתדלות' אפשר (ואולי אף חובה) להקים חטיבה חרדית למי שלא לא רוצה/לא יכול ללמוד כל היום. כך שלפחות השרות שלו יהיה במסגרת חרדית, או שהצבא זה גיוועלד 'יהרג ואל יעבור'. ועדיף ש'הנושר' יעבור על כל עבירות שבתורה, ויישאר בטלן... ועדיף שנשינו ובנותינו ייאנסו ושאנו ובנינו נמות במיתות משונות ואכזריות.
|
|
|
|
| נשלח ב-6/8/2024 10:46 |
|
| |
ברור לך שאתה מטעה אותנו ובעיקר את עצמך? אין לי ספק, וממש לא בציניות, שהחיילים המורעלים, הקרביים, הם נשמות טובות ובחורים טובים באמת. בחורים שמוכנים לתת את החיים שלהם כדי להציל יהודים מזוועות הנוחבה. אממה, זה לא יקרה. החייל בשטח לא קובע כלום, למרבה הצער. וכל זמן שאת ההחלטות האסטרטגיות מקבלת כת הקפלנוחבה, כל הדיבורים הפאתטיים על הצלת נפשות וניצחון אינם יותר מדמגוגיה, סחיטה רגשית ורמיה עצמית. נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-6/8/2024 11:10 |
|
| |
| לךתדע1 כתב: |  | צריך לעשות חריש עמוק, כדי לוודא שהכספים הממשלתיים המיועדים לנוער חרדי נושר וכו' מופנים למטרה זאת...
תוקן על ידי לךתדע1 ב- 05/08/2024 23:37:41 |
|
כמו תמיד אתה מקשקש בקומקום בלי לדעת כלום על שיטת התקצוב והעבודה עם נוער בסיכון. אין מוסד במדינה שאין בו שחיתויות קטנות וזה קיים גם שם, אבל ככלל יש הרבה פעילים והשקעה בנוער בסיכון.
|
|
|
|
|
| נשלח ב-6/8/2024 11:22 |
|
| |
| פלדלפי כתב: |  | חחח לפני שנים רבות מאוד כשהייתי בחור ישיבה עשיתי משהו שמאוד עצבן את הראש ישיבה והוא כמובן לא חשב פעמיים וזרק אותי ... אז הוא צעק עלי "תלך לבית.. תלך לכל מקום העיקר אל תישאר פה... תלך לצבא .. עלי.. העיקר לא בישיבה שלי..." |
|
בזה אני מסכים איתך לגמרי, הקטע הזה שבישיבות מצפים ממך לעמוד בכל מיני דרישות ומבחינתם היד קלה על ההדק, ואחר כך הם עוד כועסים עליך ש"התקלקלת". מאידך אפשר לסנגר, שהיום יש הבנה לצרכי התלמידים, גם במסגרות וגם מחוצה להם, ובהרבה מקרים הפעילים מספיק חכמים להבין שדווקא הצבא הוא האופציה הנכונה
|
|
|
|
| נשלח ב-6/8/2024 11:52 |
|
| |
| פיינשמקער כתב: |  | ברור לך שאתה מטעה אותנו ובעיקר את עצמך? אין לי ספק, וממש לא בציניות, שהחיילים המורעלים, הקרביים, הם נשמות טובות ובחורים טובים באמת. בחורים שמוכנים לתת את החיים שלהם כדי להציל יהודים מזוועות הנוחבה. אממה, זה לא יקרה. החייל בשטח לא קובע כלום, למרבה הצער. וכל זמן שאת ההחלטות האסטרטגיות מקבלת כת הקפלנוחבה, כל הדיבורים הפאתטיים על הצלת נפשות וניצחון אינם יותר מדמגוגיה, סחיטה רגשית ורמיה עצמית. נשלח מהאנדרואיד שלי |
|
ואם נחליף את כת הקפלנוחבה?, אם עופר וינטר יהיה הרמטכ"ל ? אז כן יסכימו? את מי אנחנו מרמים? בקום המדינה , עובדתית האדמורי"ם וראשי הישיבות (חוץ מהקנאים, סאטמר ושות') לא ראו פסול בשרות הצבאי. היה הייה נח"ל חרדי אמיתי (לא רק לחייבי כריתות) גם לחסידים וגם לצא"י. כיום המיינסטרים החרדי, מצד אחד (בניגוד לסאטמר ושות') לוקח תקציבים מהמדינה. המיינסטרים החרדי נהנה מ 'שולחנו של איזבל' אבל מצד שני אימצו את ההשקפה האנטי ציונית של סאטמר שהמדינה זה 'טרייף' מלכתחילה ובדיעבד. השרות בצה"ל זה 'ייהרג ואל יעבור' . גם אם שר הביטחון יהיה עם שטריימל והרמטכ"ל יחבוש פראק הם עדיין יהיו ה'עמלק' של הדור. וכו' וכו'. במצב כזה קשה, שחרב מונחת על צווארנו. אני שואל אפה הרב הגאון מנחם זמבה הי"ד של דורנו? אפה המקבילה של הרב פרידנזון הי"ד (שפסק שמותר להבריח נשק לגטו בשבת כי נמצאים במצב של 'פיקוח נפש') ? אפה האדמו"ר מפיאסנצ'ה של דורנו? (שחזר בו בחנוכה 1942) אפה הרב יוסף קניסברג הי"ד (המנהל של ישיבת חכמי לולבין) של דורנו? ועוע ועוד...
תוקן על ידי momeir ב- 06/08/2024 12:25:36
|
|
|
|
| נשלח ב-6/8/2024 14:32 |
|
| |
|
|
|
|
| נשלח ב-6/8/2024 14:40 |
|
| |
מהפךבחררה
| momeir כתב: |  | ברור לך שאתה מטעה אותנו ובעיקר את עצמך? אין לי ספק, וממש לא בציניות, שהחיילים המורעלים, הקרביים, הם נשמות טובות ובחורים טובים באמת. בחורים שמוכנים לתת את החיים שלהם כדי להציל יהודים מזוועות הנוחבה. אממה, זה לא יקרה. החייל בשטח לא קובע כלום, למרבה הצער. וכל זמן שאת ההחלטות האסטרטגיות מקבלת כת הקפלנוחבה, כל הדיבורים הפאתטיים על הצלת נפשות וניצחון אינם יותר מדמגוגיה, סחיטה רגשית ורמיה עצמית. נשלח מהאנדרואיד שלי
ואם נחליף את כת הקפלנוחבה?, אם עופר וינטר יהיה הרמטכ"ל ? אז כן יסכימו? את מי אנחנו מרמים? בקום המדינה , עובדתית האדמורי"ם וראשי הישיבות (חוץ מהקנאים, סאטמר ושות') לא ראו פסול בשרות הצבאי. היה הייה נח"ל חרדי אמיתי (לא רק לחייבי כריתות) גם לחסידים וגם לצא"י. כיום המיינסטרים החרדי, מצד אחד (בניגוד לסאטמר ושות') לוקח תקציבים מהמדינה. המיינסטרים החרדי נהנה מ 'שולחנו של איזבל' אבל מצד שני אימצו את ההשקפה האנטי ציונית של סאטמר שהמדינה זה 'טרייף' מלכתחילה ובדיעבד. השרות בצה"ל זה 'ייהרג ואל יעבור' . גם אם שר הביטחון יהיה עם שטריימל והרמטכ"ל יחבוש פראק הם עדיין יהיו ה'עמלק' של הדור. וכו' וכו'. במצב כזה קשה, שחרב מונחת על צווארנו. אני שואל אפה הרב הגאון מנחם זמבה הי"ד של דורנו? אפה המקבילה של הרב פרידנזון הי"ד (שפסק שמותר להבריח נשק לגטו בשבת כי נמצאים במצב של 'פיקוח נפש') ? אפה האדמו"ר מפיאסנצ'ה של דורנו? (שחזר בו בחנוכה 1942) אפה הרב יוסף קניסברג הי"ד (המנהל של ישיבת חכמי לולבין) של דורנו? ועוע ועוד...
תוקן על ידי momeir ב- 06/08/2024 12:25:36 |
| כל הרשימה שהבאת קיימים גם היום, אבל, הפסיקה היא לפי המצב, זה מגוחך לומר אם בגטו הורו לאסוף אוכל איפה הרב יעקב כהן שהורה בגטו לאוסף אוכל, איפה הרבנים שיורו לאסוף אוכל, היי איזה רבנים היו אז, או לצורך הענין, אם היה צריך אז להתסנן לארץ באניות מעפילים בהסכמת הרב ראובן לוי, איי איפה הרבנים היום, פעם הרבנים היו אומרים ליסוע בספינות, איי איפה היום הרב שיגיד ליסוע בספינה. או אז, היה סכנת נפשות, ולא היה צבא והיו רבנים, (אגב ברוב המקרים הרבנים היו נגד, והוכח בגטו וורשא כמה צדקו הרבנים שהיו נגד המרי, כי נהרגו בגטו וורשא באחוזים יותר משאר הגטאות, וכמאמר הפסוק חבי כמעט רגע עד יעבור זעם), והיו צריכים משום פיקוח נפש, היום המצב שונה, והלימוד מגן על עם ישראל ולכן לא מפסיקים אותו, ולא מוטל בכזה מקרה על תלמידי החכמים לצאת ולאחוז בנשק.
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-6/8/2024 18:59 |
|
| |
המגעיל הוא לנסות להתמודד עם תת רמה של הכללה כאילו ה"דמון" החרדי הוא גוף אחד, כל החרדים כולם, הוא שזרק, הוא שהפגין, וכו', גם בוינט זה תת רמה
|
|
|
|
| נשלח ב-6/8/2024 20:20 |
|
| |
ווינט זה תת רמה, לא רק בגלל זה. הכרתי לא מעט שמאסו בתקשורת הצפלגתית, וככל שהם נחשפו לתקשורת הכללית הם היללו את יצד והמודיע והדרך והחומה וכו...
|
|
|
|
| נשלח ב-6/8/2024 21:28 |
|
| |
כל יום טיעונים אחרים ולא רק בנושא הזה.
|
|
|
|