אתמול פורסם סקר (בעצם שישה סקרים) של מכון הסקרים החביב עלי, קולג' אמרסון, בשש מדינות המפתח: אריזונה, ג'ורג'יה, ויסקונסין, מישיגן, נבדה ופנסילבניה. בסקרים האלה קיבלה האריס יותר קולות מטראמפ במישיגן, ובכל שאר החמש קיבל טראמפ יותר קולות מהאריס.
ברור שאם אלה תהיינה תוצאות הבחירות טראמפ ינצח בקלי קלות. אבל כפי שמיד אראה, המסר העיקרי של ששת הסקרים האלה הוא שבכל(!) אחת משש המדינות, המצב כמעט מאוזן לגמרי.
עובדה זו מחזקת את חישוב הסיכויים שלי, שנערך בהנחה שבכל אחת משש המדינות הסיכויים הם 50:50, כשבכל שאר המדינות באמריקה מי שניצח בבחירות 2020 ינצח גם בבחירות הנוכחיות. כפי שכבר הראיתי כאן, חישוב זה מוביל לסיכויים של 39:61 לטובת טראמפ – סיכויים שבעצם ממש לא רחוקים מחצי חצי.
אבל לפני שאני מראה את התוצאות אני רוצה להדגיש דבר אחד: זה בכלל הפלא של הסטטיסטיקה שאפשר על סמך מדגם של 900 מצביעים שנבחרו באקראי להעריך מה יצביעו מיליוני המצביעים האחרים.
ולפלא הזה יש מגבלה והיא סטיית התקן של המדגם, המבטאת את מידת אי הוודאות בקשר לתוצאות באוכלוסיה כולה. גם הסוקר הטוב ביותר בעולם לא יכול להתחמק מהמגבלה הזאת, ולדעת בדיוק(!) מה יצביעו מיליוני בוחרים על סמך מדגם של 900 מהם.
סטיית התקן של ההפרש בין שני מועמדים במדגם של 900 בוחרים - שזה בערך גודל המדגמים שלקח קולג' אמרסון בכל אחת מהמדינות - היא של 30 בוחרים (פשוט שורש מ-900).
המשמעות של סטיית התקן הזאת היא שכשההפרש בין בוחרי טראמפ לבוחרי האריס בסקר שנערך בויסקונסין היה 11, כלומר בערך שליש מסטיית התקן, הסיכויים בויסקונסין הם 36:64 לטובת טראמפ, שזה ממש לא רחוק מחצי חצי.
והנה התוצאות בשש המדינות האלה:
באריזונה: שישה יותר לטרמאפ.
בג'ורג'יה: עשרים וחמישה יותר לטראמפ.
בויסקונסין, כאמור, אחד עשר יותר לטראמפ.
במישיגן: שלושה עשר יותר להאריס.
בנבדה: שישה יותר לטראמפ.
בפנסילבניה: שמונה יותר לטראמפ.
ההפרשים האלה הם פשוט כלום!
אף אחד מהם לא מגיע לסטיית התקן של הסקר.
ההפרש הכי גדול הוא בג'ורג'יה, 25 יותר לטראמפ מתוך 975 נסקרים, שזה 0.8 סטיות תקן, והסיכויים הם 21:79 לטובת טראמפ. קצת יותר רחוק מחצי חצי, אבל עדיין לא באופן משמעותי.
ולמי שבכל זאת רוצה שאני אתן את ג'ורג'יה לטראמפ ואחשב את הסיכויים בהנחה של חצי חצי בכל שאר החמש: בהנחה זו הסיכויים הם 22:78 לטובת טראמפ. (בלי שום קשר לכך שבסקר קיבלנו 21:79 לטראמפ במישיגן).
אני אוהב את הסקרים האלה של קולג' אמרסון בגלל שמוצגים בהם המספרים עצמם, וגם בגלל שהנסקרים נשאלים גם מה הם הצביעו בבחירות 2020. והנה הסיכום של הסקרים שנערכו בשש המדינות:
בבחירות 2020 הצביעו לביידן 2,555 נסקרים, שמתוכם 2,339 מתכוונים להצביע להאריס, ו-143 לטראמפ. השאר יצביעו למועמדים אחרים או טרם החליטו.
בבחירות 2020 הצביעו לטראמפ 2,494 נסקרים, שמתוכם 2,348 מתכוונים להצביע לטראמפ, ו-95 להאריס. השאר יצביעו למועמדים אחרים או טרם החליטו.
ברור שמצביעיו של טראמפ יותר נאמנים לו, ושפחות מהם עוברים להאריס משעוברים מביידן לטראמפ. אבל טעה בגדול(!) אחד המגיבים שכתב לי שאין אדם אחד שהצביע לטראמפ ב-2020 ויעבור להצביע עכשיו להאריס.
מהנתונים האלה מסתבר שבערך 4% ממצביעיו של טראמפ ב-2020 מתכוונים להצביע להאריס, מה שאומר שבכל אמריקה יש מיליונים ממצביעיו של טראמפ ב-2020 שיצביעו עכשיו להאריס.
מיליונים!
ובשורה התחתונה, צדקו אנשי קולג' אמרסון שבכותרת של סיכום הסקרים האלה שלהם כתבו שטראמפ והאריס נעולים במרוץ צמוד לנשיאות.
סיכויים של 39:61 לטובת טראמפ מצביעים על מרוץ צמוד בהחלט.
לפני בחירות 2016 העריך מנתח הסקרים נייט סילבר שסיכוייה של קלינטון הם 71%, והעלה את חמתם של השמאלנים שהיו בטוחים שהסיכויים שלה הרבה יותר טובים, והעדיפו את ההערכה של הניו יורק טיימס שהיתה שסיכוייה לנצח הם 85%.
והיא הפסידה!
בכל זאת 39:61 לטובת טראמפ זה יותר טוב מ-39:61 לטובת האריס, ויש לי הרגשה טובה. אלא שאני חושש שהיא מסתמכת יותר על הרהורי ליבי מאשר על המציאות.
נקוה שהפעם ההרגשה שלי תוכח כמוצדקת.
אודי פרלסמן - פייסבוק .
בקיצור, הוא אומר שהכל צמוד, אם כי בסקר הנ"ל טראמפ מנצח .
ראיתי גם כתבה באתר 12 שהרבה ערבים לא יצביעו להאריס, לדעתם האריס היא פחות מדי תומכת בטרור הערבי
.
תוקן על ידי רציף ב- 21/09/2024 21:29:35
 |
|
|