|
|
| נשלח ב-23/8/2024 03:26 |
|
| |
| טלית_גדול כתב: |  | או שאתה פשוט לא רואה את הנולד, כמאמר חז"ל איזהו חכם הרואה את הנולד, והיפוכיהן וכו'.
.
מי שמדבר על ראיית הנולד, הרי ברור ושקוף שכל הצעדים החריפים שלא נודע כמותם לא עצרו את הסחף החרדי לסמארטפון ולאינטרנט. הם במו ידיהם מביאים כליה חלילה על היהדות החרדית, ובדרך הם גוזרים קופון שמן. אם רק היו רואים את הנולד היו מתירים את האסאמסים שאין בזה שום מכשול כלל, וההתעקשות של חוג מסוים והכפייה של אותו חוג את שיטתם הקיצונית ללא שום היגיון הוא זה שיביא עלינו את הכלייה, כדאמרן. |
|
1. הדיון כאן לא היה על מסרונים ומצלמות, עליהם אכן היו רבנים שחלקו וסברו שלא כדאי לאסור יותר מידי, הדיון הוא על הכשרים חדשים שיצוצו, ועלולים להתיר דברים הרבה יותר גרועים ממסרונים ומצלמה בכשרים
2. כל אלו שרצו טלפונים לא כשרים, ומשתמשים בסמארטפונים כשרים או שלא, הלכו על שימוש בסמארטפונים כי זה מה שהם רצו וחיפשו, הם לא קנו אותם רק בשביל מצלמה או אסמסים.
|
|
|
|
|
| נשלח ב-23/8/2024 03:30 |
|
| |
| הדיבוק כתב: |  | | איש חשוב, תןכל להסביר לנו במילים פשוטות, למה בטוכל אפשר שיהיו רמות שונות של כשרות ובפלאפונים לא? (וכי שמירת כשרות המזון היא דבר של מה בכך, או שמאוד קל לפקח עליה?) ומה הקשר בין רמת ה"כשרות" של הפלאון שלך, ובין הצורך שכל העולם יידע מהי? (האם ליד השם שלך בספר הטלפונים, מופיע מתי אתה אומר קריאת שמע, כמה שיעורי תורה אתה שומע בשבוע וכמה שעות אתה מקדיש ללימוד עצמי, אלו כשרויות אתה אוכל וכו?) |
|
1. אין להשוות אדם שאוכל אוכל פחות כשר, למי שנופל לפלאפון לא כשר, דבר שעלול להוריד ממנו את הכיפה ואת כל היהדות והדת.
2. הבושה של אדם חרדי, מכך שעל ידי המספר שלו ידעו כל חביריו שהוא מסתובב עם טלפון לא כשר, היא זאת שמצילה אותו, והצילה הרבה מאוד יהודים חרדים, אנחנו בדור ירוד, בה הדבר שיכול להציל בנאדם מנפילה זה הבושה מחברים.
|
|
|
|
| נשלח ב-23/8/2024 09:56 |
|
| |
איש, הודעתך האחרונה לא מתקבלת על דעתי. לאכול לא כשר זה הרבה יותר חמור מלהוריד את הכיפה ומרוב הבעיות הפשטניות שקיימות בפלאפון לא כשר (לפי מה שהבנתי מנערים שדיברתי איתם). לגבי האיום של בושה, קשה לי לסתור את דבריך אבל לי אין עניין שאנשים יעשו או לא יעשו משהו ואני מקווה שהדתיים שסביבי לא עושים רק מה שלא מבייש אותם. אנחנו מציעים אופציה של פלאפון כשר, מי שרוצה שישתמש בה ומי שלא לא.
|
|
|
|
| נשלח ב-23/8/2024 10:12 |
|
| |
[quote]
כל אלו שרצו טלפונים לא כשרים, ומשתמשים בסמארטפונים כשרים או שלא, הלכו על שימוש בסמארטפונים כי זה מה שהם רצו וחיפשו, הם לא קנו אותם רק בשביל מצלמה או אסמסים.[/quote]
מה הבסיס לקביעה הזו?
היתה תקופה שהיה לי מכשיר פשוט עם הודעות
עכשיו אין ביקוש להודעות כי רוב הציבור בחר בשתי החלופות האחרות - הבחירה החרדית הטבעית בין כשר לבין סמארטפון (או שניהם במקביל, לחלשים) - אבל אם מקבלי ההחלטות יאשרו רשמית מכשירים עם הודעות מניין לך שלא יהיה ביקוש?
אולי אם יתירו הכשרים מתחרים לקבוצה קטנה, תהיה קבוצה שתעדיף את המכשירים האלו על פני שתי החלופות הקיימות.
תוקן על ידי YYona ב- 23/08/2024 10:16:41
|
|
|
|
| נשלח ב-23/8/2024 11:25 |
|
| |
| הדיבוק כתב: |  | | איש, הודעתך האחרונה לא מתקבלת על דעתי. לאכול לא כשר זה הרבה יותר חמור מלהוריד את הכיפה ומרוב הבעיות הפשטניות שקיימות בפלאפון לא כשר (לפי מה שהבנתי מנערים שדיברתי איתם). לגבי האיום של בושה, קשה לי לסתור את דבריך אבל לי אין עניין שאנשים יעשו או לא יעשו משהו ואני מקווה שהדתיים שסביבי לא עושים רק מה שלא מבייש אותם. אנחנו מציעים אופציה של פלאפון כשר, מי שרוצה שישתמש בה ומי שלא לא. |
|
שים לב לשינוי הקל שעשית בדברי - דיברנו כל הזמן על לאכול 'פחות כשר', דהיינו מאכלים כשרים אבל בהכשר פחות טוב, ופתאום הלכת כאן על לאכול לא כשר, דהיינו מאכלים שאינם כשרים בכלל. ואם נחזור למשה שדיברנו כאן כל הזמן, אוכל בהכשר פחות טוב, אבל אינו טריפה, ונשווה אותו לאדם שזורק את הכיפה וזריקת כיפה כזאת היינו יציאה בשאלה חילול שבת ועבירות על כל התורה כולה, ולא מעטים הם אלו שנשמתם נשרפה ויצאו בשאלה בגלל נושא זה, נראה לי שיהיה מיותר להסביר למה אין כאן השוואה.
|
|
|
|
| נשלח ב-23/8/2024 11:27 |
|
| |
| YYona כתב: |  | [quote]
כל אלו שרצו טלפונים לא כשרים, ומשתמשים בסמארטפונים כשרים או שלא, הלכו על שימוש בסמארטפונים כי זה מה שהם רצו וחיפשו, הם לא קנו אותם רק בשביל מצלמה או אסמסים.[/quote]
מה הבסיס לקביעה הזו?
היתה תקופה שהיה לי מכשיר פשוט עם הודעות
עכשיו אין ביקוש להודעות כי רוב הציבור בחר בשתי החלופות האחרות - הבחירה החרדית הטבעית בין כשר לבין סמארטפון (או שניהם במקביל, לחלשים) - אבל אם מקבלי ההחלטות יאשרו רשמית מכשירים עם הודעות מניין לך שלא יהיה ביקוש?
אולי אם יתירו הכשרים מתחרים לקבוצה קטנה, תהיה קבוצה שתעדיף את המכשירים האלו על פני שתי החלופות הקיימות.
|
|
אדם שכל מה שהוא רוצה זה רק הודעות סמס ומצלמה, לא היה קונה סמארטפון לשם כך, היה מסתדר בלי, וזה מה שעושים רוב החרדים, מסתדרים בלי וזהו, לא הולכים רק בגלל זה להחזיק סמארטפון. מי שהלך וקנה סמארטפון, רצה כנראה עוד דברים בחבילה.
|
|
|
|
| נשלח ב-23/8/2024 13:34 |
|
| |
איש חשוב, קשה לי להתווכח איתך כי אני מבין את המקום שבו אתה עומד. בכל זאת אענה נקודתית לדבריך: 1. החשש העיקרי בסמארטפונים הוא לא הורדת כיפהאו שאלות כפירה, זה קיים באינטרנט ולא באינטרנט, ובאינטרנט יש גם הרבה מאוד אתרי תמיכה וסיוע מכל הסוגים (ככלל, גם כשמסיונרים אטאיסטים/מוסלמים/נוצרים מנסים ליצור מציאות, הקהילות באינטרנט לא ממש תומכות בזה, בוא לא ניכנס לפרטים, תסתפק בזה שאני מכיר טיפה את הנושא). הנושא העיקרי בסמארטפונים הוא הפריצות המינית (וגם כאן דומני שיש פחות חשש לזנות וכדו, ככה משיחות רבות שהיו לי עם נערים). לעומת זאת, בכשרות, כשההשגחה לא מוחלטת אז זה לא עניין של חומרא כשיטת הט"ז, אלא בעיקר חוסר שימת לב לחומרים או לפעולות וכאן זה כן חשש של אוכל חא כשר. 2. ההבדל בין צריכת אוכל לשימוש בסמארטפון, זה שבאוכל הצרכן לא יודע מה מכניסים באוכל, ואם הייתה פעולה לא כשרה - נניח ערבוב של חמץ במאכלי פסח - אז אלפי אנשים ייכשלו שלא במודע. זה כמובן הרבה יותר חמור משאלת הסמארטפונים. 3. אני לא מקל ראש בשום דבר, אני רק חושב שאנשים בוגרים מחליטים על איזו כשרות הם סומכים. אם אתה חושש שירמו אותך, בסמארטפון הרבה יותר פשוט לדעת מי מרמה ולהחליט מה לעשות. 4. לגבי טענות שהועלו כאן על אלו שמלחמו נגד הודעות ס.מ.ס., העובדות מדברות בעד עצמן, שאם היו מתירים אותן בעבר, השימוש בפלאפון היה נוח ואנשים לא היו צריכים את הווצפ ולא היו מגיעים אליו (ברגע שיש לי ווצפ- יש לי אינטרנט בפלאפון, וכאן מתחיל הבלגן של מה טוב וחמי וכו וכו...). הציבור החרדי לא דאג לזה בזמן וכיום אי אפשר להחזיר את הגלגל אחורה כי הס.מ.ס. יכול להיות נוח רק אם כולם משתנשים בו. אז כיום אתה צועק בגרון ניחר ולכולם כבר יש ווצפ וכו. זו עובדה שידועה לכולם (לצערי אני חווה את זה הרבה ומתפלא כל פעם מחדש כי זה חלק מהעבודה שלי, וכמעט אי אפשר להיעזר בי ללא ווצפ ומייל בפלאפון, ואיכשהו אני מגלה שכמעט אין מי שאין לו...)
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-23/8/2024 13:54 |
|
| |
| הדיבוק כתב: |  | איש חשוב, קשה לי להתווכח איתך כי אני מבין את המקום שבו אתה עומד. בכל זאת אענה נקודתית לדבריך: 1. החשש העיקרי בסמארטפונים הוא לא הורדת כיפהאו שאלות כפירה, זה קיים באינטרנט ולא באינטרנט, ובאינטרנט יש גם הרבה מאוד אתרי תמיכה וסיוע מכל הסוגים
|
|
נראה לי שאנחנו מדברים בשפות אחרות לגמרי.. לא התכוונתי שיש סיכון ביציאה בשאלה לצעירים מחזיקי סמארטפונים בגלל קשר שהם יכולים ליצור קשר עם אתרי תמיכה ליציאה בשאלה, ללא שום קשר לנקודה שהעלית, המציאות מוכיחה שצעיר חרדי שמחזיק סמארטפון, כל אישיותו משתנה, הראש שלו הופך להיות חילוני, ולא רק בגלל תמונות פרוצות, אלא כל המכלול, אם זה כולל לראות טלויזיה או סרטים, חדשות, מודעות, כל העולם הגויי / החילוני נמצא אצלו בכיס ובעיניים, ובעיקר במוח, וכך במקום חרדי שיש לו תורה ותפילה נטו בראש, נכנסים לו מליון מושגים, וחלק ניכר מצעירים החרדים שעזבו את הדת, הגיע בעקבות סמארטפון / אינטרנט.
עזיבת דת, הכוללת חילולי שבת ואכילת נבילות וטריפות, גרועים כמובן בכל קנה מידה נורמלי מאכילת הכשר פחות מהודר.
|
|
|
|
| נשלח ב-23/8/2024 17:31 |
|
| |
שים לב יקירי: 1. האנשים עם הסמארטפונים, הם עם מכשיר מסונן או ללא כל הכשר? אם לא, אתה מבין לבד שטין הנידון דומה לראיה (ולהיפך, אולי אם הייתה לגיטימציה לכשרויות שונות אולי הבעיה הזו הייתה נפטרת). 2. אתה מדבר על אנשים שעשו שתי פעולות- קנו סמארטפון ונהיו חילוניים, השאלה איך החלטת מה הגורם ומה התוצאה?
|
|
|
|
| נשלח ב-25/8/2024 04:52 |
|
| |
1. בלהט בויכוח שכחת על מה נסוב הויכוח. מדובר כאן על הכשרים ירודים שעלולים לצוץ ולהכשיר כמעט הכל, על זה טענת שנושא הכשר ירוד על פלפון חשוב פחות מהכשר ירוד על מאכלים. תחזיק ראש..
2. לא זוכר את המספרים, אבל בסקרים ומחקרים שנעשו בנושא, הסתבר שרוב החוזרים בשאלה הצהירו שהמסארטפון דרדר אותם והביא אותם לתהום של עזיבת דת מלאה, שגרמה כמובן בין כל חילולי השבת ועבירות חמורות שבתורה, גם לאכילת מאכלים ללא הכשר רח"ל, ללא הכשר בכלל, הנושא שמטריד אותך..
|
|
|
|
| נשלח ב-25/8/2024 08:37 |
|
| |
1. יקירי, זה לא היה הנושא. אף אחד לא קבע שיש כשרויות ירודות, זה חשש שלך. השאלה שלי היא למה אתה חושש שאנשים ישתמשו בכשרויות ירודות של סמארטפון ואתה לא חושש שאנשים ישתמשו בכשרויות ירודות של אוכל. (אגב אם מדברים קונקרטית, יש הרבה מאוד "כשרויות ירודות של סמארטפון" וזה מה שרוב מוחלט של הציבור הדתי משתמש, קוראים לזה רימון, נטספארק וכו וכו, הם הרבה יותר מתירניים ממה שאתה מדברים ועדיין הם מחזיקים מצוין ובזכותם רוב הציבור שצורך אינטרנט נהנה מאינטרנט מסונן - וזה בניגוד לתפיסה של כשרות מחמירה או התנזרות מוחלטת, שעובדתית לא הפחיתה את סכנות האינטרנט, כי תוך 10 שנים מאז שהנושא עלה לסדר היום, היו המוני משפחות עם אינרנט בבית והיו להם תירוצים של פרנסה וכו - ןמה שהציל אותם זה הרימון שהקימו המזרוחניקים...). 2. לא הבנתי, בחורי חמד עבדקנים ביום בהיר קנו סמאטרפון ענקי עם חבילת גלישה אינסופית ונכנסו למורטוריום של שנתיים ובסופו חזרו בשאלה? אתה לא חושב שקרה משהו שבעקבותיו הם קנו את הסמארטפון ועוד משהו שבעקבותיו הם חיפשו דברים מסוימים באינטרנט ובחרו בתשובות מסוימות לשאלות שלהם ושבמשך הזמן שהם החזיקו סמארטפון הם נדחו עוד יותר מהקהילה בגלל הסמארטפון ולכן הידרדרו יותר? ומה שלא יהיה, לא ברור לי מנין לך שזה היה המצב לו היה להם ביד סמארטפון מסונן ברמה כלשהי.
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-25/8/2024 09:20 |
|
| |
1. לא הבנתי מה "זה לא היה הנושא", תגלגל אחורה ותראה שזה היה הדיון כאן, רעיונוביץ שאל מה פסול בריבוי ועדות תקשורת, וכתבתי לו על כך שריבוי ועדות תקשורת, בהדגשה "לציבור החרדי הרחב" יביא גם ועדות תקשורת פשרניות שיתירו "לציבור החרדי הרחב" סמארטפון כשר מוכשר או איך שתקרא לזה, וזה ייחשב ל"עוד סוג של טלפון כשר" כשבעצם הוא יהיה פרוץ
2. לא דווקא הלכו לקנות, מדובר בכאלו שנפל לידם מכשיר של מישהו אחר, או של חבר, הציצו ונפגעו ונפלו,או ישבו באוטובוס ליד מישהו עם סמארטפון וראו בו באקראי, נמשכו לזה ונשרפו, לא חסרים הדוגמאות, ישנם המון עדויות של צעירים שנפלו כשמפגש הראשון שלהם עם הסמארטפון היה אקראי לגמרי.
|
|
|
|
| נשלח ב-25/8/2024 10:29 |
|
| |
נניח שאכן יש חשש מנותני כשרות לטלפון פרוץ. כמה מנויים יהיו להם? (זו השאלה הרלוונטית לחוק)
|
|
|
|
| נשלח ב-25/8/2024 11:43 |
|
| |
| איש_חשוב כתב: |  | 1. לא הבנתי מה "זה לא היה הנושא", תגלגל אחורה ותראה שזה היה הדיון כאן, רעיונוביץ שאל מה פסול בריבוי ועדות תקשורת, וכתבתי לו על כך שריבוי ועדות תקשורת, בהדגשה "לציבור החרדי הרחב" יביא גם ועדות תקשורת פשרניות שיתירו "לציבור החרדי הרחב" סמארטפון כשר מוכשר או איך שתקרא לזה, וזה ייחשב ל"עוד סוג של טלפון כשר" כשבעצם הוא יהיה פרוץ
2. לא דווקא הלכו לקנות, מדובר בכאלו שנפל לידם מכשיר של מישהו אחר, או של חבר, הציצו ונפגעו ונפלו,או ישבו באוטובוס ליד מישהו עם סמארטפון וראו בו באקראי, נמשכו לזה ונשרפו, לא חסרים הדוגמאות, ישנם המון עדויות של צעירים שנפלו כשמפגש הראשון שלהם עם הסמארטפון היה אקראי לגמרי. |
|
1. הנושא הוא אפשרות של סוגים/רמות של כשרות, אתה טענת שתהיינה כשרויות שהן בעצם אחיזת עיניים. זה חשש, זה לא ליבת הנושא. 2. לא הבנתי את דבריך: א. גם המפגש האקראי הוא לכאורה חלק מרצף של אירועים שכנראה קדמו לו. ב. גם המצב של כשרויות מחמירות לא מונע מפגש אקראי (וכנראה גם לא מצמצם אותו), וההוכחה שאתה בעצמך אומר שמפגש כזה מתרחש
|
|
|
|
| נשלח ב-25/8/2024 13:27 |
|
| |
1. לא הבנתי את הפלפול "זה חשש ולא ליבת הנושא", הרי זה בדיוק הסיבה שלא רוצים שיהיו עוד ועדות תקשורת, כדי שלא יקומו ועדות שיתירו כמעט כל דבר ויתנו חותמת. ולמה אתה טוען שזה אחיזת עינים ורמיה, זה פשוט הכשר מאוד מאוד מיקל.
2. אני מדבר כאן על בחור ישיבה צעיר שעולה לאוטובוס, מתישב לידו חרדי מודרני מוציא סמארטפון, והוא למרות שלא רוצה לראות, במקרה הוא ראה, ונפגע. למה אתה אומר שבוודאי קדמו לכך אירועים קודמים, הרי הבאתי לכאן מקרה אקראי לגמרי. זה יכול לקרות לתלמיד ישיבה הכי מצוין שיש. טענתך האחרונה "גם המצב של כשרויות מחמירות לא מונע מפגש אקראי",מוזרה מאוד. הרי את הבעיה של מפגש אקראי של חרדי עם סמארטפון הבאתי רק כדי להביא ראיה עד כמה הוא הרסני ומדרדר, ומה יקרה אם סמארטפונים כאלו יתחילו להתפשט מלכתחילה כי יהיו להם הכשרים.
|
|
|
|
|