| נשלח ב-25/8/2024 20:10 |
|
| |
1. זו לא הסיבה העיקרית וגם לא סיבה שנידונה אצל פוליטיקאים/רבנים. דווקא הנושא העיקרי (שנידון גם באשכול זה) הוא הדרישה שיהיו מספרים ייחודיים לכשר. בכל מקרה אני חושב שהסיבה הזו לא באמת חשובה או נכונה, כי כבר יש סמארטפונים מסוננים במגוון איכויות ורמות וזה בכלל לא משנה ולא ישנה כלום בהקשר הזה. לכאורה אם תוקמנה עוד כשרויות, הפלאפונים שלהם יהיו ללא אינטרנט בכלל וההבדלים יהיו בעיקר באיכות המכשיר ובהודעות ומצלמה וכדו'. כך שלמרות שהדיון נחמד, אליבא דאמת הוא הוא מיותר. 2. קשה לי להידיין איתך ואני מעריך באמת את החשדות והדאגה שלך, אבל אני חושב שאתה רואה דברים בצורה קצת קיצונית. לדעתי, מי שבאמת לא חשוף, לא ייחשף באוטובוס וחשיפה באוטובוס לא תפריע לו (תחשוב לבד שמי שלא חשוף לאינטרנט לא יודע להשתמש בו ברמה הכי בסיסית, וד"ל שהסיכוי שלו להיחשף ממש במקרה תוך דקה זה אפסי), ובכלל לא מובן מה הצעד הבא אחרי החשיפה (הוא יחסוך 1000 ש"ח מ150 ש"ח של מבחני בקיאות וישיבת משקימי קום ויקנה אייפון? אולי הוא יגמל ככה מסיגריות ויתחיל לנסוע בטרמפים? - ואחר כך עם האייפון מה הוא יעשה? יחביא מתחת לכרית כל החיים?!). מי שכבר קצת חשוף ומכיר, זה כבר לא יגיע באקראי וכאן יש ציפייה שהמחנכים שלו ידריכו אותו ובכל מקרה זה כבר סיבה למתן הכשר מסויג למכשירים ולא להתנזרות, כי בינינו זו הייתה הטיפשות מלכתחילה שלא התירו רימון וכדו ונתנו לציבור למצוא תירוצים ולהכניס אינטרנט ללא חשיבה וסינון והדרכה. ובכל מקרה לא ברור לי אם בסיטואציה של מתן הכשר למגוון רחב יותר של פלאפונים, האם תהיה יותר חשיפה למכשירים עם כשרות נמוכה. לענ"ד מי שרוצה ויכול, כבר היום מחזיק מה שהוא רוצה, ואדרבה ככל שיהיו יותר כשרויות ויהיה יותר שיח, אנשים בעצמם ירצו להתכבד בקהילה ויחסיקו מכשירים עם כשרות שנישבת לראויה. בקיצור אני מבין את החששות שלך ומעריך את נקודת המבט שלך. (תמחל לי אם לא אגיב לך יותר, כי גם לדעתי הגישה שלך לגיטימית ולדעתי הסברתי את עמדתי כראוי,
ובדוואי אינני אומר קבלו דבריי)
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-26/8/2024 10:19 |
|
| |
הויכוח מזמן עזב את מסלולו, וכל הדו שיח כאן הוא רק להסביר לך שאתה לא מבין בכלל מה כתבתי לך אני שוב חוזר על מה שכתבתי שוב ושוב, הנושא אינו אותו בחור שעלה לאוטובוס וראה סמארטפון אצל שכנו, משום מה אתה כל הזמן מדבר על זה, אבל את המשל הזה הבאתי רק כדי להסביר למה סמארטפון הוא דבר חמור מאוד, יותר מכשרות מאכלים, אתה לא מחזיק ראש בויכוח ומאבד את הקצוות.
הדבר השני שאיבדת בויכוח, הוא - על מה הוא בכלל נסוב. אתה כל הזמן הולך על הודעת פותח האשכול ודן עליו, אבל שים לב שרעיונוביץ פנה אלי בשאלה באחת התגובות הראשונות, שאל שאלה "מה היה קורה אילו היו קמים עוד ועדות תקשורת", עניתי לו מה הבעיה, זהו הנידון, ולא הבעיה בחוק עצמו.
|
|
|
|
|