בית פורומים בחדרי חרדים

יש איזה מסר חינוכי ממסע האדמורים "בנאות דשא"

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-20/8/2024 00:44 לינק ישיר 

על_הדרך כתב:
 לצאת בקיץ לארצות בהם הפרוץ מרובה על הביגוד, מנין ההיתר לכך? כל שפת אגם וכל שביל טיולים מזמין מראות אסורים. איזה דוגמא בחור חסידי -שעיקר חינוכו זה שמירת העיניים- יכול לקחת מהרבי שלו שמסתובב בין שיקצעס?!

תוקן על ידי על_הדרך ב- 19/08/2024 22:23:29

מאיפה הוא יודע את כל זה ר' קלויצמאך?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-20/8/2024 00:50 לינק ישיר 

אליהו1000 כתב:
אחת המעלות הגדולות בנופשים האלו היא, שכל בחור צעיר ומפוקח מבין עם מי יש לו עסק, ושום דברי תעמולה מטומטמים לא יעזרו להסוות , המענין הוא שהרביעס מסלונים כדוגמה, והם אינם היחידים הסתדרו מצוין עם נופש שקט בארץ שהוקדש נטו ללימוד תורה, מה שהמוני הנופשים הקדושים אינם קולטים הוא, שבניגוד לעבר שבו אף אחד לא ראה ואף אחד לא תקשר בשום דרך מעבר לעיתון המודיע המצונזר, היום כל ישיבה על כסא נדנדה בארץ העמים זוכה לפרסום מיידי בעזרתם הפעילה, ולהרבה ביקורת שעוברת דרך רשתות חברתיות
הזכרת לי שבמשך הרבה שנים היה ידוע שהגר"ח קנייבסקי נוסע לפוש בצפת, כדי להיות בשקט מעול הציבור. קרוב משפחה שלי היה זקוק לעצה בעניין דחוף (אין לי מושג במה היה מדובר, הוא סיפר לי את זה שנים רבות אח"כ), ואז התברר שהגר"ח בכלל נמצא ליד הסטנדר בביתו ורק דואגים שהציבור לא יידע את זה... ועוד סיפור יפה (מספריו של שמחה רז), שפעם הציעו לר' אריה לוין לפוש באיזה מלון כדרך הרבה רבנים שיוצאים לפוש מעול הציבור. ר' אריה נענה אבל למחרת היום הוא החליט לחזור, כי שמא אדם שזקוק לתמיכה ועצה יזדקק לו ולא יהיה לו עם מי לדבר ולהתייעץ... אולי זה ההבדל בין אלו שצדיק גוזר וה' מקיים, לאלו שה' גוזר והצדיק מקיים

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-20/8/2024 01:02 לינק ישיר 

על_הדרך כתב:
 לצאת בקיץ לארצות בהם הפרוץ מרובה על הביגוד, מנין ההיתר לכך? כל שפת אגם וכל שביל טיולים מזמין מראות אסורים. איזה דוגמא בחור חסידי -שעיקר חינוכו זה שמירת העיניים- יכול לקחת מהרבי שלו שמסתובב בין שיקצעס?!

תוקן על ידי על_הדרך ב- 19/08/2024 22:23:29

תיארת את זה עדין... באירופה ובשוויץ בפרט תופעת הנודיזם רווחת מאוד, השיזוף הוא טרנד משוגע וגם ההתראות על סרטן לא מזיזות את השוויצריות ממרבצן על שפת המים כמו הפרות מעלות הגרה על ההרים שם. 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-20/8/2024 15:11 לינק ישיר 

על_הדרך כתב:

חובה להעיר על מה שכתבת כאן, שיש בו השמצה והוצאת שם רע ממש, כאילו האדמורים הולכים למקומות בהם יש נשים ומראות אסורים.
לפני יציאה לכל אתר, בודקים הגבאים, של כל אדמור ללא יוצא דופן! האם המקום ריק שומם ונקי לגמרי.
הנסיעה לשם מתבצעת ברכב, והאדמור מן הסתם אינו יושב ומציץ בחלון על העוברים ושבים.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-20/8/2024 18:10 לינק ישיר 
על_הדרך

אתה מדומיין לא שייך לדאוג לשטח סטרילי ממבקרים אחרים אולי מיקום האכסניה מבודד אבל בטח לא שבילי הטיולים מסביב 

תוקן על ידי על_הדרך ב- 20/08/2024 18:11:47

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-20/8/2024 20:31 לינק ישיר 

איש_חשוב כתב:
לפני יציאה לכל אתר, בודקים הגבאים, של כל אדמור ללא יוצא דופן! האם המקום ריק שומם ונקי לגמרי.
זכור לי איזה רב שהתיר לראות סרטים ולהיכנס למוזיאונים שיש להם מתחמים לא צנועים, ובלבד שמישהו שכבר מכיר (גוי, או שההיכרות שלו הייתה באיסור) ואומר לאן לא להיכנס או באיזה קטעים בסרט יש לעצום עיניים. טוב לדעת שההיתר הזה מקורו בגדולי האדמורים, והאדם המצנזר הוא לא אחר מהמשבק הראשי (ועל זה כבר אמר אהובינו ר' קלויצמאך: "אל תשכח שאני הייתי יו"ר ועדת הצנזורה; אני הייתי חייב לראות את כל הזוהמה הזו").

תוקן על ידי הדיבוק ב- 20/08/2024 20:32:19

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-20/8/2024 23:40 לינק ישיר 

איש_חשוב כתב:

חובה להעיר על מה שכתבת כאן, שיש בו השמצה והוצאת שם רע ממש, כאילו האדמורים הולכים למקומות בהם יש נשים ומראות אסורים.
הנסיעה לשם מתבצעת ברכב, והאדמור מן הסתם אינו יושב ומציץ בחלון על העוברים ושבים.
הגבאים הם השאבעס גוי?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/8/2024 00:33 לינק ישיר 

והאדמורים שנשענים על הגבאים מטעמי שמירת עיניים
האם הגבאים הם שמירת עינים גוי שהם לא צריכים להישמר?

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/8/2024 00:40 לינק ישיר 

כמדומני שהאדמור מבעלז וגור שיש להם אלפי חסידים יותר מכל האדמורים כאן בארץ ואני מאמין שיש להם על הראש יותר מכל האדמורים ועדיין לא ראיתי תמונות שלהם נופשים בחו"ל
האדמור מבעלז נופש בדרכ בטלזסטון והאדמור מגור נופש בדרכ בצפת והשנה האדמור מבעלז סירב לנפוש בטלזסטון בגלל המלחמה יהודים בצער

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/8/2024 00:44 לינק ישיר 

המסר החינוכי:

אך תראו אותי תקחו מוסר - מה יוצא ממי שלא יושב ולומד...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/8/2024 04:03 לינק ישיר 

על_הדרך כתב:
אתה מדומיין לא שייך לדאוג לשטח סטרילי ממבקרים אחרים אולי מיקום האכסניה מבודד אבל בטח לא שבילי הטיולים מסביב 

מענין, אז לטענתך, כל התמונות בהם נראים האדמורים ומלויהם מחלדודנא או שוייץ או מכל מקום, כשכל האיזור מסביבם שומם לחלוטין בלי נפש חיה באופק, הכל פוטושופ???

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/8/2024 04:08 לינק ישיר 

הדיבוק כתב:
לפני יציאה לכל אתר, בודקים הגבאים, של כל אדמור ללא יוצא דופן! האם המקום ריק שומם ונקי לגמרי. זכור לי איזה רב שהתיר לראות סרטים ולהיכנס למוזיאונים שיש להם מתחמים לא צנועים, ובלבד שמישהו שכבר מכיר (גוי, או שההיכרות שלו הייתה באיסור) ואומר לאן לא להיכנס או באיזה קטעים בסרט יש לעצום עיניים. טוב לדעת שההיתר הזה מקורו בגדולי האדמורים, והאדם המצנזר הוא לא אחר מהמשבק הראשי (ועל זה כבר אמר אהובינו ר' קלויצמאך: "אל תשכח שאני הייתי יו"ר ועדת הצנזורה; אני הייתי חייב לראות את כל הזוהמה הזו").

זכור לך איזה רב..
תביא שמות או אל תביא כלום.

ולנושא הנופש, לא צריך להסתכל על נשים רק כדי לוודא שהמקום ריק, רואים מרחוק האם המקום ריק, מדובר הרי על פי רוב בטיול בשבילין בין הרים, ואדם ששומר את עיניו באמת כמו שצריך, יכול לעבור גם את רחובות ת"א ולשמור את העינים.

ויודע מה, נראה לי קצת צביעות לדון כאן על שמירת עינים של אחרים, כשהדיון מתנהל בין אנשים שרק הם והקב"ה יודע מה רמת שמירת העינים שלהם.. כל מי שכותב כאן ונגוע בשמירת עינים, שיהיה קצת הוגן ויסתום את הפה/מקלדת.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/8/2024 09:31 לינק ישיר 
פלדלפי

יוחנןש כתב:
רוב האדמורי"ם בימינו 
משמשים כל השנה
כ-מנכלי"ם פעילים, למוסדותיהם המגוונים
כמנהלים בפועל להנ"ל
והעיקר - 
כיועצים בגוף ובנפש, כשומעי צרות חסידיהם, 
כעסקנים המתעסקים בשידוכים בחינוך ובשלום בית.
מגידים ודרשנים

רוב האדמורי"ם
לא כולם
וגם חלק קטן, מראשי הישיבות, חלק מהנ"ל (רובם רק מתעסקים בשיעורים ובהעמדת תלמידים. חלקם גם בכספים אך לא בעסקנות של מאות ואלפי אנשים)

אכן מגיע להם, ואולי גם הכרחי להם "חופש" של כמה שבועות

כן, לפי התמונות, יש גם אדמורי"ם זוטרים, שאין להם רבע מהתפקידים הנ"ל, מבחינת איכות, ובוודאי ובוודאי מבחינת כמות (אינו דומה אדמו"ר שיש תחתיו אלף או כמה אלפי חסידים, לבין מי שיש לו עשרים משפחות, עד מאה) שלהם בוודאי ובוודאי תיאות הביקורת הנ"ל. גם מבחינה ערכית.

איזה אדמורי"ם עושים את כל זה ?? 
אולי כל אדמור עושה דבר אחד מהרשימה... 
לכל אדמור יש מנהלים חצר ומנכלי"ם.  בחסידות הגדולות יש אחראי לכל דבר 
ראש ישיבה קטנה עובד יותר קשה במהלך השנה 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/8/2024 09:49 לינק ישיר 

המסר הוא שאין צורך להיות חילוני כדי ליהנות מהעולם הזה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/8/2024 10:34 לינק ישיר 

באר_החיים כתב:
והאדמו"רים שנשענים על הגבאים מטעמי שמירת עיניים

יש בעניין הזה שני סוגים:

1) כאלה שהם כבר באים בימים. קשישים. העושים זאת מטעמי שמירת רגליים, שלא יקרסו.

2) כאלה שהם בגיל הביניים. העושים זאת מטעמי דאווין ושופוני, כתחליף עדכני למקל הכסף.

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > אקטואליה וחדשות > בחדרי חרדים > יש איזה מסר חינוכי ממסע האדמורים "בנאות דשא"
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 לדף הבא סך הכל 3 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.