|
|
| נשלח ב-2/9/2024 20:59 |
|
| |
מה אתה לא מבין? סטרא דשמאלה דאריך אנפין קוראת את עיתון הארץ ושונאת דתיים. מה יותר ברור מזה?!
|
|
|
|
| נשלח ב-2/9/2024 21:53 |
|
| |
סתם אשכול של ביזוי ת"ח יקר שביקרים ללא צידוק וטיעון, הקשבתי מקופיא לרישא שע"ז יצא הקצף ולא הבנתי מה אתם רוצים . שיחה קצרה על ימין הקיצוני מול השמאל הקיצוני זה טוען כולה שלי וזה טוען קח את שלי [חוץ מהבית שלי בתל אביב כמובן ] . אכן השמאל מעדיף לדאוג לערבים מאשר לאחיהם החרדים והימני מדבר על גאולה ואין לוותר . [זה סוד?] השאר אכן לא שמאל ולא ימין אלא הכול לפי הענין ,התודעה התנ"כית של ביבי [כנ"ל זבוטינסקי] הבא לידי ביטוי בנאומים בנכר ובראינותיו אכן מאוד חזק ודומיננטי והוא חלק מהצלחתו בממלכת הימין.
תסלחו לי אבל יהודים שבד"כ מדברים כאן לעניין פשוט איבדו את זה לגמרי כלפי אותו ת"ח ומעניין מה המניע וחבל.[ ואם טעיתי אז זה קרה בחברה טובה] ד"א ר' דוד כהן נקרא יהודי מאוד חכם ,כנ"ל ר' משה הלל הירש שליט"א שלא הוזכר כאן משום מה.
תוקן על ידי חסדא ב- 02/09/2024 22:07:53
|
|
|
|
| נשלח ב-2/9/2024 23:59 |
|
| |
מובן היה לי שקלעפר היקר יתעכב על השולים של מה שכתבתי, על מנת שיוכל להמשיך ללעוג, יש לי מה לענות, אבל זה לא רלבנטי, מטרתי המרכזית בכתיבה , להדגיש שהמסר של הגר"ד הוא, שאנחנו לא שמאל ולא ימין, וכל מי שדברי הגר"ד אינם עילה כדי להשתלח בו , מבין זאת, כל מי שמתאמץ לפרשן אחרת למרות שבאפשרותו לפרשן כדברי, מעיד על עצמו, מדוע הוא מעדיף את הפרשנות המבזה, אלא שגדוד המשמיצים כבר מזמן לא מפתיע אותי, רק לעג ובוז ללומדי תורה ותלמידי חכמים
|
|
|
|
| נשלח ב-3/9/2024 00:59 |
|
| |
לא לעגתי לר"ד, הקשתי עליו ותהיתי אם זהה בהשפעת סבו שהיה בעצמו אדם גדול בענקים.
אין אדם רואה אלא מהרהורי לבו...
מה שכן, לעגתי לך על ההמצאה שהוא התכוון למושגים בקבלה....
תוקן על ידי קלעפער ב- 03/09/2024 00:59:23
|
|
|
|
|
| נשלח ב-3/9/2024 11:57 |
|
| |
נו טוף
|
|
|
|
| נשלח ב-3/9/2024 21:03 |
|
| |
הטוף והמטיף...
|
|
|
|
| נשלח ב-4/9/2024 00:58 |
|
| |
מתנצל, לא חשבתי שזאת הרמה שאיתה אני מנהל שיח
|
|
|
|
| נשלח ב-4/9/2024 01:38 |
|
| |
אאוץ'
|
|
|
|
| נשלח ב-4/9/2024 11:01 |
|
| |
רוב רובם של דבריך צודקים, המיעוט שאינו נכון הוא שגם ר' שך ושאר רבנים שהזכרת "קטנים" כפי שהגדרת היטב
| יוחנןש כתב: |  | בדקתי כעת, רוב ככל חברי שתי מועצות גדולי התורה, אינם מוכשרים ברמה, בגדר 'חכימא דיהודאי' (כמו שהיו המון חברי מועצגה"ת בדור הקודם והקודם). רובם המוחלט קטנים או בינוניים בענייני 'דעת תורה' ורק שניים מהם (מדגל התורה) מוכשרים טכנית ברמה גבוהה. (הגרד"ל והגרבד"פ). הרוב בדגה"ת בינוניים. וכחמש מהם (שהם אכן יודעי תורה באמת) קטנוניים בדעתם. כלומר הבנתם בהנהגת היהדות והישיבות בא"י אינה עולה ברמה על זה של אברך ממוצע בישיבת מיר.
ואילו במועצגה"ת החסידית, כמעט כולם קטני דעת או מצומצמים (ומן הסתם יש שם קדושים וצדיקים) ורק אחד מוכשר נעלה (רבי מבעלז).
מה נעשה לאחותנו ביום שידובר בה.
ואולי הפרמטר הוא לא כשרון מנהיגותי (למרות שבעבר היו כאן: אדמור"י גור המוכשרים, ואוז'ורוב. וגם בצד הליטאי: הרב שך, הרב שטיינמן, הרב קוטלר, הרב סרנא,
שפע של גאונים.
ירידת הדורות נוראה. |
|
|
|
|
|
| נשלח ב-4/9/2024 11:35 |
|
| |
ציטוט "ד"א ר' דוד כהן נקרא יהודי מאוד חכם" אמנם מדובר בתלמיד חכם אפילו בתלמיד חכם גדול, אבל הוא אינו אדם חכם בלשון המעטה אין אחד שמכיר אותו וחושב שהוא חכם.
[quote]סתם אשכול של ביזוי ת"ח יקר שביקרים ללא צידוק וטיעון, הקשבתי מקופיא לרישא שע"ז יצא הקצף ולא הבנתי מה אתם רוצים . שיחה קצרה על ימין הקיצוני מול השמאל הקיצוני זה טוען כולה שלי וזה טוען קח את שלי [חוץ מהבית שלי בתל אביב כמובן ] . אכן השמאל מעדיף לדאוג לערבים מאשר לאחיהם החרדים והימני מדבר על גאולה ואין לוותר . [זה סוד?] השאר אכן לא שמאל ולא ימין אלא הכול לפי הענין ,התודעה התנ"כית של ביבי [כנ"ל זבוטינסקי] הבא לידי ביטוי בנאומים בנכר ובראינותיו אכן מאוד חזק ודומיננטי והוא חלק מהצלחתו בממלכת הימין.
תסלחו לי אבל יהודים שבד"כ מדברים כאן לעניין פשוט איבדו את זה לגמרי כלפי אותו ת"ח ומעניין מה המניע וחבל.[ ואם טעיתי אז זה קרה בחברה טובה] ד"א ר' דוד כהן נקרא יהודי מאוד חכם ,כנ"ל ר' משה הלל הירש שליט"א שלא הוזכר כאן משום מה.
תוקן על ידי ben_nahum ב- 04/09/2024 11:37:09
|
|
|
|
| נשלח ב-4/9/2024 12:15 |
|
| |
יש מצב שהצדיקומטר שלכם הוא מתוצרת סין?
|
|
|
|
| נשלח ב-4/9/2024 12:20 |
|
| |
אין דרך לבדוק "צדיקות" את זה יודע רק בוחן כליות ולב, חכם/חוכמה יש דרך לבדוק, אתה כמשל די טיפש, מנין? חוסר ההבדלה שלך בין צדיק לחכם, מראה שאינך מבדיל בניהם, על זה אמרו חכמינו אם אין הבדלה דעת מנין?
| הדיבוק כתב: |  | | יש מצב שהצדיקומטר שלכם הוא מתוצרת סין? |
|
|
|
|
|
| נשלח ב-4/9/2024 14:31 |
|
| |
אינני נמנה על מעריצי רד"כ. (אם כבר הפך הגמור..) אבל הכותרת כאן מעוותת את דבריו. הוא אמר שאנחנו לא ימין ולא שמאל אלא בדרך התורה כל דבר לגופו. הוא הביע בוז הן לימין והן לשמאל. אם יהיה לי פנאי אנסה לתמלל את דבריו בעזרת כלים אוטומטיים חינמיים ואז לבצע תיקונים נדרשים. אך זה יהיה באשכול נפרד שיוכל לשמש לדיון על ציטוט מלא ולא על חצי משפט.
|
|
|
|
| נשלח ב-4/9/2024 14:51 |
|
| |
https://hm-news.co.il/501420/
כאן בלינק יש את הקטע המלא, ואין כל עיוות בכותרת שהיא ציטוט מדוייק של דבריו. נכון שהוא גם מבקר את הימין על מרידה באומות ורצון להתנחל בעזה (בשים לב ששאלו אותו שהרב שך התנגד גם לקרית ספר) אבל הוא אמר שהימין זה משיח וגאולה. בן גביר וסמוטריץ ופייגלין ענינם משיח וגאולה...
תוקן על ידי קלעפער ב- 04/09/2024 14:51:55
|
|
|
|
| נשלח ב-4/9/2024 23:40 |
|
| |
באמת לא מבין? שכוונתו היא, שבעיני סמוטריץ ובן גביר הגאולה הגיעה ולכן אפשר לעשות מה שרוצים, בלי רגישות לעמדת אומות העולם, עמדה שקרובה מאוד למה שאתה נוהג לכתוב, אבל התאווה להבין תלמיד חכם בצורה נלעגת עולה על הכל
|
|
|
|
|