בית פורומים בחדרי חרדים

הגר"ד כהן על רגש הכרת הטוב לחיילים "מה זה נותן?". על הימין: "מסכן את כלל ישראל". השמאל שונא יהודים

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-6/9/2024 01:52 לינק ישיר 

הוא בדיוק אמר , זה לא פוליטקלי קורקט והשאלות מוקלטות, כך נוהגים לומר זאת בבית מדרשה של ישיבת חברון, רק חסר שהוא יוקלט אומר אני לא יכול לדבר כי זה לא פוליטיקלי קורקט, אז כל מי שמכיר את סגנון השיח ובעל אינטלגנציה מספיקה, מבין שבהתחמקות שלו מלענות, זה בדיוק מה שהוא אומר, בלי להשאיר עקבות של אני לא רוצה לומר כי.. כמובן שמי שסולד מעולם הישיבות בכלל, מחברון בפרט ומהגר"ד עוד יותר בפרט, ינסה לפרשן את הדברים על הצד המגוכח, והאמירה של מי שנוהג כך מסבירה מיהו ומהו

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-6/9/2024 02:12 לינק ישיר 

אסור גם לשכוח שכראש ישיבה מחנך יש מצבים בהם נצרך להעמיד את השואל במקום ולא לענות על שאלתו - למרות שיש תשובה. שאלות תאורטיות של הילכתא למשיחא יכולות להיות נידונות בפורומים המתאימים בהם לומדים את הסוגיה לעומק כדי להבין באמת, לא בפורום של שאלות ותשובות בענייני השעה האקטואליים. כי כאקטואליה - זה רק נועד לעשות כותרות (אקטואליות) מזיקות וכו', ולכן זו שאלה שאין לענות עליה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-6/9/2024 10:35 לינק ישיר 

העיקרון של לא לחשוף את הקלפים, נועד כדי לא לאפשר ליריב שלך ליצור מציאות שתכפה עליך את מה שאתה אמרת (בערך מה שהשמאל עושה לביבי על מה שהוא אמר על אולמרט בזמן המשפטים). אני לא בטוח שלהגיד "אם תשתנה המציאות, אין שום כלי מדיד בעולם שינבא מה אני אעשה", זה פתרון טוב לפלונטר הזה. ככלל, כשכל הזמן משננים "הרב שך אמר", "יש רק אמת אחת (ומאידך: אין לי שום השגה בה)", זה לא משדר בינה יתרה. שימו לב שעדיין תמיד יש אפשרות לשנות את הסיטואציה ולהגיד לך "הנה עכשיו אין את מה שעליו דיבר הרב שך, אז מה עושים?", כך שלא רק שזה מופע מאוד עלוב, זה גם לא תועלתי. שוב, אין לי בעיה עם ההבנה המאוד נכונה, שיש מי שמנסה יותר מדי לרקוד על ה"הכרת הטוב" וגם לזה צריך לעשות ברקסים לפעמים (שיהיה ברור, גם אם תטבע בים ולא תהיה שום דרך להציל אותך ויבוא אדם פשוט מן השורה וימשה אותך במסירות עילאית וידאג לך במשך חודש ימים עד שתעמוד על רגליך - גם אז אתה תודה מאוד ותישה הרבה פעולות, אבל לא תעשה הכל בשם ההכרת הטוב). כמובן שיש דרך להבהיר את זה וגם להגדיר מה כן ומה לא ובאיזה גבול ולמה (וכמובן שר' דוד לא ביצע את זה טוב, כי אנחנו רואים כמה הוא טוב ב"להגיש" את הדברים...). אז עם המסקנות אני די יכול להזדהות, אבל הסגנון דיבור הזה היה ממש רדוד. בשביל לדבר ככה, כבר עדיף להגיד "זה לא פוליטיקלי קורקט, כשיהיה צורך נדבר". או, כמו שבאמת מצופה, שהחברונער באמת "יוריד הברקה" שתרצה את כולנו.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-8/9/2024 19:08 לינק ישיר 

גם לו וגם לבונים שרייבר מותר קצת להכיר טוב אפילו לפועלי הזבל, ק"ו לעובדי המטבח בישיבותיהם.

כמובן שזה לא סתירה לדרשה על הכרת הטוב ליאור.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-8/9/2024 19:13 לינק ישיר 

הדיבוק כתב:
דווקא אפשר להבין את המסר ואת העמדה. רק לאדם כמוני ההגשה של הדברחם לא מובנת, מדובר באחד האנשים החזקים והדעתנים בחברה החרדית, וראש ישיבה באחד מהמגדלורים של החברה הישראלית בכלל. "חברון" נחשבה מאז ומעולם כמקום של אנשים עם רמת משכל גבוהה, עם גיבוש עמדות עצמאי ויציב, עם יכולת להיכנס לפרדס המחבה ולהיות מסוגלים להבדיל בין אנשי שיש למים ובין תכלת לקלא אילן. והנה בוועד שנמסר אי שם, באחד ממגדלי השן של חכמת ישראל, עומד תלמיד ומתחנן לרבו "תסביר לי", או "תבהיר לי הבדלים", "מהם המדדים בסיטואציות שונות", ובמקום לקבל תשובות יציבות ומוצקות, או מבריקות וגאוניות, הוא נענה ב"ככה הרב שוך אמר", "זאת ההשקופע", "ההשקופע כל כך ברורה ויציבה שהיא לעולם לא תשתנה, אבל במצב של שינוי עובדתי אף אחד לא יוסע ובכלל אסור לחשוב מה תהיה התוצאה". בכלל משעשע לחשוב על רב שמוסר חצי שנה שיעורים על חצי נזק למרות שהוא לא נגבה כיום, ועוד חצי שנה על צרת צרה - תופעה כמעט לא מציאותית - בעידן שבלאו הכי חליצה קודמת לייבום. אבל רק על שאלות עובדתיות-קונקרטיות הוא ממש לא יכול לחשוב ולענות... (התשובה היא ברורה, אבל למה כשמדברים עם אנשים כל כך מרוממים, אי אפשר לומר פשוט: "אנחנו מוקלטים, זה לא פוליטיקלי קורקט, עכשיו לא נפתח את זה לציבור"). במקום שבמקום כל כך מרומם ואצילי נשמע הנמקות ודיונים עמוקים וסברות, אנחנו שומעים את אותם משפטים של "ככה הרב שך אמר", כאילו להבדיל, רוצים להדריך בוגר עם מוגבלות שכלית איך להתנהג ברחוב, ואומרים לו "ככה הפסיכיאטר אמר" (כי המפגר גם ככה לא עמוק עד כדי לשאול שאלות). זה מה שקצת היה נראה לי הק' מוזר בשיחה הזו, אבל אולי זו באמת הרמה של חברון בכל מה שזז ימינה או שמאלה מגבולות נשים-נזיקין, מי יודע...
עד לבואו של ר"ד... תשאל אותם.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-8/9/2024 19:24 לינק ישיר 

הדיבוק כתב:
דווקא אפשר להבין את המסר ואת העמדה. רק לאדם כמוני ההגשה של הדברחם לא מובנת, מדובר באחד האנשים החזקים והדעתנים בחברה החרדית, וראש ישיבה באחד מהמגדלורים של החברה הישראלית בכלל. "חברון" נחשבה מאז ומעולם כמקום של אנשים עם רמת משכל גבוהה, עם גיבוש עמדות עצמאי ויציב, עם יכולת להיכנס לפרדס המחבה ולהיות מסוגלים להבדיל בין אנשי שיש למים ובין תכלת לקלא אילן. והנה בוועד שנמסר אי שם, באחד ממגדלי השן של חכמת ישראל, עומד תלמיד ומתחנן לרבו "תסביר לי", או "תבהיר לי הבדלים", "מהם המדדים בסיטואציות שונות", ובמקום לקבל תשובות יציבות ומוצקות, או מבריקות וגאוניות, הוא נענה ב"ככה הרב שוך אמר", "זאת ההשקופע", "ההשקופע כל כך ברורה ויציבה שהיא לעולם לא תשתנה, אבל במצב של שינוי עובדתי אף אחד לא יוסע ובכלל אסור לחשוב מה תהיה התוצאה". בכלל משעשע לחשוב על רב שמוסר חצי שנה שיעורים על חצי נזק למרות שהוא לא נגבה כיום, ועוד חצי שנה על צרת צרה - תופעה כמעט לא מציאותית - בעידן שבלאו הכי חליצה קודמת לייבום. אבל רק על שאלות עובדתיות-קונקרטיות הוא ממש לא יכול לחשוב ולענות... (התשובה היא ברורה, אבל למה כשמדברים עם אנשים כל כך מרוממים, אי אפשר לומר פשוט: "אנחנו מוקלטים, זה לא פוליטיקלי קורקט, עכשיו לא נפתח את זה לציבור"). במקום שבמקום כל כך מרומם ואצילי נשמע הנמקות ודיונים עמוקים וסברות, אנחנו שומעים את אותם משפטים של "ככה הרב שך אמר", כאילו להבדיל, רוצים להדריך בוגר עם מוגבלות שכלית איך להתנהג ברחוב, ואומרים לו "ככה הפסיכיאטר אמר" (כי המפגר גם ככה לא עמוק עד כדי לשאול שאלות). זה מה שקצת היה נראה לי הק' מוזר בשיחה הזו, אבל אולי זו באמת הרמה של חברון בכל מה שזז ימינה או שמאלה מגבולות נשים-נזיקין, מי יודע...

החברונערס הקלאסיים מתהפכים בקברם.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-8/9/2024 21:14 לינק ישיר 

שאגתשביט כתב:
גם לו וגם לבונים שרייבר מותר קצת להכיר טוב אפילו לפועלי הזבל, ק"ו לעובדי המטבח בישיבותיהם.

כמובן שזה לא סתירה לדרשה על הכרת הטוב ליאור.
הוא לא אמר שאין הכרת הטוב, הוא אמר שלאדם הפרטי צריך מאוד להכיר טובה ולגבי הארגון אם אני מבין נכון הוא בעיקר ענה בשאלה "איזה הכרת הטוב אתה חושב שצריך?". הוא כן מכיר טובה במידה כלשהי. (גם אני לא מסכים עם הדברים, אבל עדיין אפשר להבין אותו). זה קצת שונה מההוא שניסה לעשות צחוק ממידת הכרת הטוב, כאילו הוא מותר לו לגור באשדוד או בב"ב ועכשיו כולם חייבים לדמור עליו ולסלול לו כבישים ולהביא לו מים ולשמור עליו מטילים.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-8/9/2024 21:15 לינק ישיר 

קלעפער היקר, לא הבנתי את הערתך המחכימה (אני בטוח)

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-9/9/2024 02:04 לינק ישיר 

שהאגדה על עצמאות המחשבה בחברון נעצרה אצל הרד"כ. כך שמעתי מבוגרי חברון.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-9/9/2024 08:31 לינק ישיר 

מבלי להיכנס לשאלה אם יש דבר כמה עצמאות מחשבתית, אתה מעלה נושא מאוד נכון וחשוב: האם עצם הבאתו והנכחתו של ר' דוד בחברון, זה לא סימן וסיבה לשינוי בכל הבגרות והרחבות המנטלית והשכלית שיוחסו לישיבה הזו? אשמח מאוד אם ייפתח אשכול בנושא הזה, סוף סוף נדבר היסטוריה ופילוסופיה ולא כל מיני מציצנות לבגד ים של בן גביר (אני לא אפתח אשכול כי אין לי ידע משמעותי מאוד לתרום, אם ייפתח אשכול אשתף במעט שאני יודע, ואולי יהיה מקום לניתוח על כל עולם התורה כתוצאה מהתערות של אסכולות זו בזו)

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-9/9/2024 15:16 לינק ישיר 

אני יודע בטח עוד פחות. לפעמים היה נדמה לי שהציניות של בוגרי חברון נחזתה כאילו עומק מחשבתי וכו'. אבל אין לי בזה שום ידע מיוחד. וזה גם לא ממש מסקרן אותי.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-9/9/2024 23:54 לינק ישיר 

הדיבוק כתב:
 הוא לא אמר שאין הכרת הטוב, הוא אמר שלאדם הפרטי צריך מאוד להכיר טובה ולגבי הארגון אם אני מבין נכון הוא בעיקר ענה בשאלה "איזה הכרת הטוב אתה חושב שצריך?". הוא כן מכיר טובה במידה כלשהי. (גם אני לא מסכים עם הדברים, אבל עדיין אפשר להבין אותו). זה קצת שונה מההוא שניסה לעשות צחוק ממידת הכרת הטוב, כאילו הוא מותר לו לגור באשדוד או בב"ב ועכשיו כולם חייבים לדמור עליו ולסלול לו כבישים ולהביא לו מים ולשמור עליו מטילים.

רד"כ נשאל על רגש הכרת הטוב לחיילים, וזו התשובה שסיפק:
"מה זה נותן?..
תעשו לי טובה, לכו ללמוד. אתם מבלבלים את המוח..
אין פה שום דבר מעשי. אנחנו חיים בעולם המעשה..
מה זה הכרת הטוב?
שמה? מה אתה רוצה?
לשלוח כל החיים פרחים?
מה אתה רוצה?".

לטעמי, זה בהחלט יכול ליפול בתוך ההגדרה של "לעשות צחוק מהכרת הטוב".

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-10/9/2024 21:35 לינק ישיר 

חו"מ, לכאורה יש אמת בדבריך. אני בעיקר מנסה לדון לכף זכות (את ר' דוד ואת בנגביר ואת כל אדם אחר...), מתוך איזו תקווה נואשת שהמשוגעים הם מעטים ורוב אנשי הציבור לא משתטים באופן מודע. הלוואי שאני צודק ושמשמים ידונו גם אותי לכף זכות...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-12/9/2024 07:59 לינק ישיר 

.

אם בכל בוקר אנו שונים וחוזרים כי "תלמידי חכמים מרבים שלום בעולם",
ואם אנו נתקלים ברב ש...עפעס... לא ממש מרבה שלום. 
לא מרבה שלום בעולם,
לא מרבה שלום בעם ישראל,
ואולי אפילו ההיפך...

האם תלמיד חכם ייקרא לו?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-12/9/2024 10:30 לינק ישיר 

תוכל גם להביא מקור של האב ובנו וכו נעשים אויבים זה לזה. בפשטות הכוונה שת"ח מרבים שלום בעולם, זה עניין מטאפיזי, שבזכות לימוד התורה נהיה שלום בדרך ניסית. ככה אני מבין. בכל מקרה, זה ברור שר' כהן ור' בונים שרייבר ור' יעקב פרידמן הם הוגים ולומדים בתורה בצורה טובה והם אנשים מאוד חכמים בתורה. יש רק שאלה זניחה - אז מה אם הם תלמידי חכמים? - ואת נשאלה כזו, כידוע, אסור לשאול (או ליתר דיוק: מותר לשאול רק כשזה הרב גורן או הרב עובדיה)

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > אקטואליה וחדשות > בחדרי חרדים > הגר"ד כהן על רגש הכרת הטוב לחיילים "מה זה נותן?". על הימין: "מסכן את כלל ישראל". השמאל שונא יהודים
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 לדף הבא סך הכל 3 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.