|
|
| נשלח ב-16/9/2024 22:36 |
|
| |
התחושה עד לבחירות היא של תשעה באב...
|
|
|
|
| נשלח ב-17/9/2024 00:33 |
|
| |
ב"ה שהציבור הספרדי מעמיד תלמידי חכמים מובהקים כמו הרב דוד יוסף בנו של מרן שימשיך את המסורת של אביו זצוקל
|
|
|
|
| נשלח ב-17/9/2024 07:20 |
|
| |
| אופסס כתב: |  | | ב"ה שהציבור הספרדי מעמיד תלמידי חכמים מובהקים כמו הרב דוד יוסף בנו של מרן שימשיך את המסורת של אביו זצוקל |
|
מה הקטע לחטוא באבק לשון הרע?
|
|
|
|
| נשלח ב-17/9/2024 09:38 |
|
| |
נעילה אלו שטויות כתבת לגבי מבחני רבנות. המבחנים של יורה יורה (שזה בעצם כושר לרב שכונה) הם מבחנים קשים מאוד. יש קרוב משפחה אברך רציני וידען שלמד והשקיע שנים כדי לעבור אותם. נכון שיש כאלו שעושים זאת מתוך כל מיני קיצורים ועזרים, אבל עדיין זה לא אפשרי בלי השקעה ניכרת, גם לתלמידי חכמים.
|
|
|
|
|
| נשלח ב-17/9/2024 22:09 |
|
| |
פדהאל אתה צודק לחלוטין, לעמוד בבחינות לרבנות, גם בדרגת יורה יורה, זה דורש השקעה לא קטנה. עם זאת אאל"ט יש אנשים שקיבלו סמיכות גם ללא המבחנים (והראשלץ האחרון הוא אחד מהם, כצפוי), ועל אלה ברור שעומדת התמיהה, איך נהיו הרב הראשי אם הם לא ראויים להיות אפילו ריש דוכנא... (אגב עד כמה שידוע לי הר"ד לאו כן עשה בחינות כאחד האדם, ובאופן כללי, עם כל הסתייגותי ממשפ' לאו כולל אותו, האדם הספציפי הזה הוא כנראה לא ע"ה גמור)
|
|
|
|
| נשלח ב-25/1/2025 21:15 |
|
| |
לכן אסור למנות רבנים שביקשו פטור על מבחנים, והם לכאורה "מרגישים" גונבי דעת ומפחדים שיעתירו נגדם לבג"ץ העצה הראשונה להיות מקובלים בעיני אלה שמגישים עתירות לפסילתם הוא להתיר חילול שבת...בקיצור מדובר במי שמחופש כל השנה לראשון לציון, "המחופש לציון" כזכור, הוא לא נבחן לקבל כושר רב עיר לא בכתב ולא בעל פה!
|
|
|
|
| נשלח ב-25/1/2025 23:19 |
|
| |
לא הבנתי את הודעתך. רק שים לב שאני התכוונתי לראשל הקודם שהוא אח של הנוכחי.
|
|
|
|
| נשלח ב-26/1/2025 11:01 |
|
| |
שוב, הרב דוד יוסף לא נבחן לקבל כושר לרב עיר, לא בכתב ולא בעל פה. אתה אומר שגם אחיו לא נבחן? אולי בכלל מדובר בפגם משפחתי...
|
|
|
|
| נשלח ב-27/1/2025 00:33 |
|
| |
כמדומני שאחיו מחזיק במסמך ש"מעיד" על בחינה בעל פה, בהיקף של רבנות שכונה או רב יישוב. אנא פרט לנו מניין לך מה יש ומה אין לראשל הנוכחי?
|
|
|
|
| נשלח ב-27/1/2025 02:21 |
|
| |
המקור: הרבנות הראשית
|
|
|
|
| נשלח ב-27/1/2025 05:18 |
|
| |
מבלי להשוות, גם הרב אלישיב לא נבחן. הוא התקבל בזכות מכתב המלצה מהרב הרצוג.
|
|
|
|
| נשלח ב-27/1/2025 09:33 |
|
| |
| קלעפער כתב: |  | | מבלי להשוות, גם הרב אלישיב לא נבחן. הוא התקבל בזכות מכתב המלצה מהרב הרצוג. |
|
היו תקופות שהרבנות הייתה צריכה לבסס את עצמה והיו רהנים מבוגרים שהגיעו מבחוץ (ניצולי שואה וכדו, או כל מיני אוטודידקטים כמו זה שהזכרת), אז הייתה פרוצדורה כזו. נדמה לי שאפילו הרב כרוסי נכנס לכל תפקידין על סמך אידור כזה. אבל ככל שעולם התורה בישרטל גדל והבחינות התמסדו מאוד, זה נהיה פחות מוצדק. עד כמה שידוע לי, כיום אין לזה בכלל ערך. (אני לא כותב כאן מה יש או אין לאיש זה או אחר ממשפחת יוסף וממתי, כי אין לי ממש מושג). סיפרתי לעיל שהיה רב גדול מאוד מארה"ב שהגיע לישראל אי שם בשנות ה70-80 והיה בטוח שהוא יתקבל במקום להיות דיין, וכשהוא הגיע הרב גורן אמר לו שהוא בהחלט יתקבל לדיינות במהירות האפשרית, רק שיעשה את המבחנים... והוא נעלב מעצם הדרישה, לא עשה מבחנים ולא עסק בדיינות.
|
|
|
|
| נשלח ב-27/1/2025 10:18 |
|
| |
| קלעפער כתב: |  | | מבלי להשוות, גם הרב אלישיב לא נבחן. הוא התקבל בזכות מכתב המלצה מהרב הרצוג. |
| הרב אלישיב נבחן אצל הרבנים בנגיס ופולונסק זצ"ל. אבל הפוסק משה רבנו קיבל פטור מהבחינות
תוקן על ידי לךתדע1 ב- 27/01/2025 10:19:36
|
|
|
|
| נשלח ב-27/1/2025 11:31 |
|
| |
יש חוסר כבוד בביטוי שלך על משה רבינו, אבי החכמים והנביאים, שדיבר עמו ה' פנים אל פנים. "ומדוע לא יראתם לדבר בעבדי במשה".
|
|
|
|
| נשלח ב-27/1/2025 11:34 |
|
| |
דברי נאמרו במענה לקלעפער, אבל אין בהם משום זילות כלפי משה רעיא מהימנא ח"ו. תכלס, מעט חוש הומור עוד לא הזיק לאיש, גם אם הוא חשוב מאוד.
תוקן על ידי לךתדע1 ב- 27/01/2025 11:57:45
|
|
|
|
|