*כשלוקחים לנו את האפשרות להגן עליכם - קריאה מהלב של חייל הגמ"ר מביתר עילית*
אני כותב לכם היום עם כאב אמיתי וחוסר אונים.
אני, יחד עם חבריי ליחידה, תושבי העיר התגייסנו להגנה המרחבית (הגמ"ר) מתוך תחושת שליחות אמיתית. בחרנו לשרת כאן, בביתר עילית, כדי להגן על המשפחות שלנו, על השכנים שלנו, על הקהילה שלנו. אבל היום עומדים אנו בפני מציאות בלתי אפשרית.
הקב"ט החליט לקחת מאיתנו את הרכב שהיה משמש אותנו לסיורים. רכב שהיה חיוני לעבודתנו. רכב שאפשר לנו להגיע במהירות לכל נקודה בעיר, לסייר באופן יעיל ולהגיב מיד לכל אירוע חריג.
הצבא אוסר עלינו להשתמש ברכבים הפרטיים שלנו לצורכי הסיורים. כי אין ביטוח לרכבים פרטים בציר בטחוני
*איך בדיוק אנחנו אמורים להגן עליכם?*
תחשבו על זה רגע - בעיר שמונה כ-80 אלף תושבים, הסד"כ הביטחוני שלנו בלילה עומד על:
ש"ג A חמוש אחד
ש"ג B חמוש אחד
סייר אחד לגדר A, מול נאחלין (האזור המאוים ביותר)
סייר נוסף שצריך לכסות את אזורים B ו-C ביחד
בסך הכל *ארבעה חמושים*, מתוכם שנים רכובים ושניים סטטיים. וכל הסיירים מצוידים רק *בנשק קצר*.
עכשיו תוסיפו לזה את זמני האיסופים והפיזורים, החלפות המשמרות של מחלקת הביטחון כולל אירועים בטחוניים בעיר אדם חשוד, קטטה, פריצה לבתים וכדו' - זמנים שהם אין סייר זמין בשטח, על הגדר!
ולכן אנחנו כאן, חיילי הגמ"ר כדי לתת את המענה הבטחוני הראשוני האימיתי, שח"ו לא נגיע לסיטואציה קשה ל"ע ר"ל.
כל ערב, בזמן שאתם ישנים בבתיכם, אנחנו אמורים להיות בחוץ, עיניים פקוחות, דרוכים. אבל איך נגיע לקצה השני של העיר כשיש קריאה? איך נוכל לכסות את כל האזורים הרגישים? הסיורים הרגליים חשובים, אבל הם פשוט לא מספיקים במרחב העירוני שלנו.
אני רואה את הפנים של התושבים. אני שומע את הדאגות. אני מרגיש את האחריות הכבדה על כתפיי. ובכל זאת, קשרו לנו את הידיים.
זו לא בקשה לפריבילגיה. זו זעקה לאפשר לנו למלא את חובתנו הבסיסית. אנחנו רוצים להגן עליכם, אבל קיצצו לנו את הרגליים.
אני פונה באופן אישי לראש העיר, למפקדי בצבא, ולכל מי שיכול להשפיע: החזירו לנו את האמצעים הבסיסיים כדי לעשות את העבודה שלנו. לא בשבילנו - בשביל הביטחון של כל אחד ואחת מתושבי ביתר עילית.
אם אתם קוראים את זה - אנא שתפו. עזרו לנו להעביר את המסר. אנחנו כאן בשבילכם, אבל אנחנו זקוקים לעזרתכם כעת.
בכאב ובתקווה,
חייל הגמ"ר - ביתר עילית
_מוזמנים להפיץ כדי לעזור להפעיל לחץ על העירייה להחזיר את הרכבים. אנחנו כאן כדי לתת את כל כולנו בשביל ביטחון העיר, אבל קיצצו לנו את הרגליים._
 |
|
|