אני צמתי 70 שעות ,אבל בניגוד לאדמו"ר שהתחיל את תפילת קול נדרי בשעה 1:30 לפנות בוקר, אני התחלתי קול נדרי בשעה 18:30. וגם מי שרצה לראות את זיו פניי במשך הצום? ראה!, מיותר לציין שגם עבודתי בכיפור היא טמירה ונעלמה, יחד עם זאת-הכול אצלי היה "על השולחן"...מעניין שלא פורסם במה האדמור היה עסוק מכניסת הצום עד לתחילת קול נדרי שכאמור היה בשעה 1:30 לפנות בוקר, והשאלה המתבקשת היא: מדוע לא נתנו לחסידים לראות את זיו פניו בשעות נעלות אלה...?!
תוקן על ידי לךתדע1 ב- 15/10/2024 05:14:32
נשלח ב-15/10/2024 09:03
לא דרך ההלכה
נשלח ב-15/10/2024 11:18
צמת שבעים שעות? זה פשרה בין הלכות הדת היהודית שצמים בה 25 שעות לבין השריעה של הדת המוסלמית שבה צמים את כל חודש הרמדן?
[quote]אני צמתי 70 שעות ,אבל בניגוד לאדמו"ר שהתחיל את תפילת קול נדרי בשעה 1:30 לפנות בוקר, אני התחלתי קול נדרי בשעה 18:30. וגם מי שרצה לראות את זיו פניי במשך הצום? ראה!, מיותר לציין שגם עבודתי בכיפור היא טמירה ונעלמה, יחד עם זאת-הכול אצלי היה "על השולחן"...מעניין שלא פורסם במה האדמור היה עסוק מכניסת הצום עד לתחילת קול נדרי שכאמור היה בשעה 1:30 לפנות בוקר, והשאלה המתבקשת היא: מדוע לא נתנו לחסידים לראות את זיו פניו בשעות נעלות אלה...?!
תוקן על ידי ben_nahum ב- 15/10/2024 11:19:13
נשלח ב-15/10/2024 12:42
לךתדע1 כתב:
אני צמתי 70 שעות ,אבל בניגוד לאדמו"ר שהתחיל את תפילת קול נדרי בשעה 1:30 לפנות בוקר, אני התחלתי קול נדרי בשעה 18:30. וגם מי שרצה לראות את זיו פניי במשך הצום? ראה!, מיותר לציין שגם עבודתי בכיפור היא טמירה ונעלמה, יחד עם זאת-הכול אצלי היה "על השולחן"...מעניין שלא פורסם במה האדמור היה עסוק מכניסת הצום עד לתחילת קול נדרי שכאמור היה בשעה 1:30 לפנות בוקר, והשאלה המתבקשת היא: מדוע לא נתנו לחסידים לראות את זיו פניו בשעות נעלות אלה...?!
צמת 70 שעות? ידוע הסיפור על אחד מהצדיקים שאמר לתלמידו "גם הסוס עשה גלגולי שלג, אך לא הגיע לשום דרגות נעלות".. וגם הפסוק ידוע, קראנו אותו ביום כיפור בהפטרה תוך כדי צום הֵן לְרִיב וּמַצָּה תָּצוּמוּ וּלְהַכּוֹת בְּאֶגְרֹף רֶשַׁע לֹא תָצוּמוּ כַיּוֹם לְהַשְׁמִיעַ בַּמָּרוֹם קוֹלְכֶם: הֲכָזֶה יִהְיֶה צוֹם אֶבְחָרֵהוּ יוֹם עַנּוֹת אָדָם נַפְשׁוֹ הֲלָכֹף כְּאַגְמֹן רֹאשׁוֹ וְשַׂק וָאֵפֶר יַצִּיעַ הֲלָזֶה תִּקְרָא צוֹם וְיוֹם רָצוֹן לַה': לצום הרבה אינו סיכום הענין, אלא עבודת יום הכיפורים הנשגבה של הרבי מאמשינוב.
מה עשה הרבי מאמשינוב עד 1:30? תנוח דעתך, מן הסתם השלים את תפילות ערב יום כיפור, מנחה של ערב יום כיפור שהוא תפילה מיוחדת ונשגבה לקח לו מן הסתם כמה שעות טובות.
ואם אתה מנסה להשתוות לרבי מאמשינוב, אולי תתחיל בקטנות, למשל, טעות פאטאלית כמו "קול נדרי", לא ממש הולך. מה זה "קול נדרי"? הקול של הנדרים? תתעמק מעט עם פירוש המילות בתפילה, למה להיות כזה עם הארץ..
נשלח ב-15/10/2024 13:56
מה כואב לך? תנוח דעתך, אף אחד מהחסידים לא צם איתו והם סיימו את הצום יחד עם כל עם ישראל
נשלח ב-15/10/2024 13:57
תאלמנה שפתי שקר הדוברות על צדיק עתק בגאווה ובוז
נשלח ב-15/10/2024 13:57
איש חשוב. אם היית מאלה שמבינים דבר מתוך דבר, או למצער- מהחכמים שדי להם ברמיזא, היית קולט שכוונתי "ב-קול נדרי" הוא, שיותר מהשמעת "קולות" אין "בתפילת כל נדרי" שנאמרת בשעה 1:30 בלילה!! ולמעשה המתפלל לא יוצא ידי חובת התרת נדרים...
תוקן על ידי לךתדע1 ב- 15/10/2024 14:22:39
נשלח ב-15/10/2024 14:13
ben_nahum
שוב יש חופש בתיכון ואתה יכול לבוא כאן ולהקיא את הג'ורה שלך?
אתה ממאיס את הפורום , תסלח לי. אנא, חפש לך מקומות אחרים המתאימים לגיל שלך.
נשלח ב-15/10/2024 15:04
לךתדע1 כתב:
איש חשוב. אם היית מאלה שמבינים דבר מתוך דבר, או למצער- מהחכמים שדי להם ברמיזא, היית קולט שכוונתי "ב-קול נדרי" הוא, שיותר מהשמעת "קולות" אין "בתפילת כל נדרי" שנאמרת בשעה 1:30 בלילה!! ולמעשה המתפלל לא יוצא ידי חובת התרת נדרים...
זוהי הבעיה של כתיבה בפורום, מאפשר לך מספיק זמן למצוא פלפולים ולתרץ טעויות..
חובה גם להעיר שהסגנון שלך כשאתה מדבר על אדמורים הוא ברמה של "דיבור על חברים" הרבי מאמשינוב מלאך שרף ולא אדם! העבודה שלו מעבר לכוחות של ילוד אשה, אנשים רק יודעים שהוא מאחר את זמני התפילות, ולא יודעים על עבודתו הפלאית, לא יודע אם בדורות ראשונים היו עבודת השם ברמה כזו, מאמר חז"ל "אם ראשונים כמלאכים אנו כבני אדם, ואם הם כבני אדם אנו כחמורים" מלאכים מתאים בדיוק לומר עליו, ממש לא מתאים צורת הדיבור הזה, והביקורת עליו, אין לך טיפת השגה מיהו, וכדי שתעמוד שם פעם ותראה את עבודתו לפני שתבוא לדבר עליו.
נשלח ב-15/10/2024 15:46
בוא נראה אם אתה יודע משהו מהחיים שלך, למה לא מועיל בשעה 1:30 בלילה התרת נדרים ?