בית פורומים בחדרי חרדים

כל הכבוד: הרבי מאמשינוב צם מעל 60 שעות

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-16/10/2024 14:28 לינק ישיר 

איש_חשוב כתב:
איש חשוב. אם היית מאלה שמבינים דבר מתוך דבר, או למצער- מהחכמים שדי להם ברמיזא, היית קולט שכוונתי "ב-קול נדרי" הוא, שיותר מהשמעת "קולות" אין "בתפילת כל נדרי" שנאמרת בשעה 1:30 בלילה!! ולמעשה המתפלל לא יוצא ידי חובת התרת נדרים...

זוהי הבעיה של כתיבה בפורום, מאפשר לך מספיק זמן למצוא פלפולים ולתרץ טעויות..

חובה גם להעיר שהסגנון שלך כשאתה מדבר על אדמורים הוא ברמה של "דיבור על חברים"
הרבי מאמשינוב מלאך שרף ולא אדם! העבודה שלו מעבר לכוחות של ילוד אשה, אנשים רק יודעים שהוא מאחר את זמני התפילות, ולא יודעים על עבודתו הפלאית, לא יודע אם בדורות ראשונים היו עבודת השם ברמה כזו, מאמר חז"ל "אם ראשונים כמלאכים אנו כבני אדם, ואם הם כבני אדם אנו כחמורים" מלאכים מתאים בדיוק לומר עליו, ממש לא מתאים צורת הדיבור הזה, והביקורת עליו, אין לך טיפת השגה מיהו, וכדי שתעמוד שם פעם ותראה את עבודתו לפני שתבוא לדבר עליו.
מניין לך שהוא מלאך ושרף?! כדי להיות "מומחה למלאכים" גם אתה חייב להיות מלאך ושרף אחרת אלה דיבורים בעלמא, ומזכירים לי יותר את הוויכוח שלך באשכול אחר. איך אעמוד שם כעצתך כדי לראות את העבודה שלו, בה בעת שרק את ההבדלה הוא עושה ברבים ולא את התפילות שלו. ההיגיון הבריא אומר שאת התפילות צריך לעשות ברבים כפי שרבי יקותיאל יהודה מקלויזבורג נהג כדי לעורר את נשמות ישראל, ולהכניס בליבם שבימינו עוד קיים מושג של תפילה כזאת, אבל אם הכול מתבסס על זמן ההבדלה, ואת התפילות בחדרים סגורים? אז לכאורה מדובר בפייק אחד גדול...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-16/10/2024 15:59 לינק ישיר 

muki28 כתב:
מה כואב לך? תנוח דעתך, אף אחד מהחסידים לא צם איתו והם סיימו את הצום יחד עם כל עם ישראל
לתומי חשבתי-שכולם צמו, והראיה שראו לנכון להיות נוכחים בהבדלה. במחשבה שנייה, אתה צודק כי בתפילות לא ראו אותם כי משום מה הן סגורות לקהל! ולא רק התפילות של יום הקדוש, אלא גם התפילות מדי שבת, האדמור למיטב ידיעתי לא מתפלל עם הציבור אולי שומע בציבור קריאת התורה...כך שלא ניתן באמת לכמת את שעות התפילה שלו, כי הכול מבוסס על שמועות לא מבוססות ולא על ראיות...

תוקן על ידי לךתדע1 ב- 16/10/2024 16:11:56

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-17/10/2024 20:11 לינק ישיר 

לךתדע1 כתב:
מה כואב לך? תנוח דעתך, אף אחד מהחסידים לא צם איתו והם סיימו את הצום יחד עם כל עם ישראללתומי חשבתי-שכולם צמו, והראיה שראו לנכון להיות נוכחים בהבדלה. במחשבה שנייה, אתה צודק כי בתפילות לא ראו אותם כי משום מה הן סגורות לקהל! ולא רק התפילות של יום הקדוש, אלא גם התפילות מדי שבת, האדמור למיטב ידיעתי לא מתפלל עם הציבור אולי שומע בציבור קריאת התורה...כך שלא ניתן באמת לכמת את שעות התפילה שלו, כי הכול מבוסס על שמועות לא מבוססות ולא על ראיות...

הדרא קושיא לדוכתא.. מה כואב לך? הרבי לא מטריח את הציבור ולא דורש ממנו להצטרף אליו אלא להיפך, אז מה בדיוק מציק לך?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-17/10/2024 20:21 לינק ישיר 

לךתדע1 כתב:

מניין לך שהוא מלאך ושרף?! כדי להיות "מומחה למלאכים" גם אתה חייב להיות מלאך ושרף אחרת אלה דיבורים בעלמא, ומזכירים לי יותר את הוויכוח שלך באשכול אחר. איך אעמוד שם כעצתך כדי לראות את העבודה שלו, בה בעת שרק את ההבדלה הוא עושה ברבים ולא את התפילות שלו. ההיגיון הבריא אומר שאת התפילות צריך לעשות ברבים כפי שרבי יקותיאל יהודה מקלויזבורג נהג כדי לעורר את נשמות ישראל, ולהכניס בליבם שבימינו עוד קיים מושג של תפילה כזאת, אבל אם הכול מתבסס על זמן ההבדלה, ואת התפילות בחדרים סגורים? אז לכאורה מדובר בפייק אחד גדול...

בקיצור, האדמור מאמשינוב בבעיה כי פישר קטן מבחדרי לא יכול לבדוק אותו להחליט מיהו ומהו...
כשתכיר את מקומך, תדע שנרפאת..

ייתכן ולא רואים אותו בכל התפילות, אבל די לראות איך הוא מברך ברכת המזון או הבדלה, וכמה זמן זה לוקח לו, ועד כמה הוא שרוי בדבקות, ולפי זה ניתן "לכמת" את זמני התפילות שלו, ולהאמין שהוא לא יושב וקורא עיתונים שם בחדרו הסגור (..) וכך תוכל מעט "לכמת" את רום ערכו..

אשכול הזוי של אדם שבא למדוד את מידת צדקותם של צדיקי הדור.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-17/10/2024 20:56 לינק ישיר 
האם המתחזה לאישה 'לך תדע' הוא חסיד גור?

לא מבין מהיכן 'לך תדע' לוקח/ת את החוצפה, גסות הרוח ועזות המצח, לפעור את הפה המטונף על אחד מהמיוחדים שבצדיקי הדור האמיתיים.   נכון! יש גם רב'ס מזוייפים. נכון! יש גם כאלה שהם רק בנשקי"ם ותו לא. אבל פוק חזי מאי עמא דבר. אלפים שאינם חסידי אמשינוב, מבקשים ממנו עיצה ותושיה. גם אני שאינני חסיד והוא לא היה חייב לי כלום, הייתי אצלו לפני שנים להתייעצות ב  3:00   לפנות בוקר.  הוא כל כולו למען הזולת, איש עניו אמיתי , איש שכל כולו קודש. כל כולו עבודת ה' במושגים שקשה לתאר.
ריבונו של עולם, כמה רוע צריך להיות בגב'/אדון 'לך תדע' כדי לפתוח את האשכול המגעיל הזה.
איכס!  הגיהנום קטן עליך איש/ה מטונף/פת!  
יש שטוענים שמרן ראש הישיבה הגר"ש אלתר שליט"א , התייעץ עם הצדיק מאמשינוב, לפני שפתח את הקהילה ואף קיבל את ברכתו , לכן יש לי יסוד סביר להניח שלכאורה שהמתחזה לאישה, הנאלח 'לך תדע' שר"י הוא חסיד גור. 

תוקן על ידי momeir ב- 17/10/2024 20:59:00

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-17/10/2024 22:56 לינק ישיר 

muki28 כתב:
מה כואב לך? תנוח דעתך, אף אחד מהחסידים לא צם איתו והם סיימו את הצום יחד עם כל עם ישראללתומי חשבתי-שכולם צמו, והראיה שראו לנכון להיות נוכחים בהבדלה. במחשבה שנייה, אתה צודק כי בתפילות לא ראו אותם כי משום מה הן סגורות לקהל! ולא רק התפילות של יום הקדוש, אלא גם התפילות מדי שבת, האדמור למיטב ידיעתי לא מתפלל עם הציבור אולי שומע בציבור קריאת התורה...כך שלא ניתן באמת לכמת את שעות התפילה שלו, כי הכול מבוסס על שמועות לא מבוססות ולא על ראיות...

הדרא קושיא לדוכתא.. מה כואב לך? הרבי לא מטריח את הציבור ולא דורש ממנו להצטרף אליו אלא להיפך, אז מה בדיוק מציק לך?
שוב, כבר כתבתי באשכול שדברי אינם מכוונים אליו, אלא לאחרים שעלולים לחקות את דרכו. תגיד לי אתה שפוי?! התנהגות ששמה בזבל את ההלכה?, ואתה חוזר עם "מה כואב לי"!?

תוקן על ידי לךתדע1 ב- 17/10/2024 23:19:00

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-17/10/2024 23:13 לינק ישיר 

לךתדע1 כתב:
בוא נראה אם אתה יודע משהו מהחיים שלך, למה לא מועיל בשעה 1:30 בלילה התרת נדרים ? חמודי, אתן לך רמז, שבת ויום טוב...

הגר"ש ואזנר היה מספיק בקיא בהלכה ? אני ראיתי אותו  אומר כל נדרי לאחר צאת הכוכבים, 

התרת נדרים עושים בערב ראש השנה, ולא בכל נדרי, כל נדרי זה מסירת מודעה על נדרים שיינדרו מיום כיפורים זה עד יום כיפורים הבא עלינו לטובה, ועל נדרים שעוד לא נעשו אי אפשר "להתיר " אלא גילוי דעת שאיננו חפצים בהם, ומסירת מודעה כזאת אפשר לעשות גם ב1:30 בלילה בשבת ויום  טוב, 

אלא אם אומרים כנוסח היעב"ץ וכך נוהגים בקצת קהילות שאומרים "מיום כיפורים שעבר עד יום כיפורים זה, ומיום כיפורים זה עד יום כיפורים הבא עלינו לטובה, שאז יש כאן גם התרת נדרים על השנה שעברה, וגם גילוי דעת על השנה הקרובה, ואת זה צריך אכן לומר מבעוד יום, או כפי שמופיע במחזור לפחות הפעם הראשונה מתוך השלוש שאומרים, 

עכשיו לך תברר מה הנוסח שאומר הרבי מאמשינוב 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-17/10/2024 23:19 לינק ישיר 

עכשיו אני רואה שאתה בעמך כתבת בפתיחת האשכול שהתחלת קול נדרי כלשונך בשש ושלושים שזה היה הרבה אחרי השקיעה ולחלק מהשיטות גם אחרי צאת הכוכבים של השיטה הכי מוקדמת, ואיך עשית התרת נדרים בשבת ויום טוב לשיטתך ? בקיצור טול קורה מבין עיניך 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-17/10/2024 23:25 לינק ישיר 

עדיין זה לפני רבנו תם. אבל עזוב, הנקודה היא לא השעה שבו התפלל כל נדרי , אלא הברכות לבטלות שהוא עשה בהמשך היום: של כל התפילות שמתפללים לאחר צאת היום, בהנחה שהוא לא חיכה יומיים להבדלה אזי גם שאר התפילות הוא לא התפלל? שוב אני חוזר ואומר, שכוונתי לא לאדמור אלא על אלה שיחקו אותו...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/10/2024 00:51 לינק ישיר 

לךתדע1 כתב:

הדרא קושיא לדוכתא.. מה כואב לך? הרבי לא מטריח את הציבור ולא דורש ממנו להצטרף אליו אלא להיפך, אז מה בדיוק מציק לך?שוב, כבר כתבתי באשכול שדברי אינם מכוונים אליו, אלא לאחרים שעלולים לחקות את דרכו. תגיד לי אתה שפוי?! התנהגות ששמה בזבל את ההלכה?, ואתה חוזר עם "מה כואב לי"!?

תנוח דעתך, הוא רבי כבר עשרות שנים ואף אחד לא מחקה אותו

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/10/2024 03:12 לינק ישיר 

muki28 כתב:
מה כואב לך? תנוח דעתך, אף אחד מהחסידים לא צם איתו והם סיימו את הצום יחד עם כל עם ישראל לתומי חשבתי-שכולם צמו, והראיה שראו לנכון להיות נוכחים בהבדלה. במחשבה שנייה, אתה צודק כי בתפילות לא ראו אותם כי משום מה הן סגורות לקהל! ולא רק התפילות של יום הקדוש, אלא גם התפילות מדי שבת, האדמור למיטב ידיעתי לא מתפלל עם הציבור אולי שומע בציבור קריאת התורה...כך שלא ניתן באמת לכמת את שעות התפילה שלו, כי הכול מבוסס על שמועות לא מבוססות ולא על ראיות...

הדרא קושיא לדוכתא.. מה כואב לך? הרבי לא מטריח את הציבור ולא דורש ממנו להצטרף אליו אלא להיפך, אז מה בדיוק מציק לך?שוב, כבר כתבתי באשכול שדברי אינם מכוונים אליו, אלא לאחרים שעלולים לחקות את דרכו. תגיד לי אתה שפוי?! התנהגות ששמה בזבל את ההלכה?, ואתה חוזר עם "מה כואב לי"!?

תנוח דעתך, הוא רבי כבר עשרות שנים ואף אחד לא מחקה אותו
לא רק אדמורים עלולים לחקות, אלא גם אנשים פשוטים, ועליהם אתה לא תדע לעולם, כך שאל תהיה כל כך בטוח שלא מסתמכים עליו.... בכל זאת אדמו"ר שרבים רואים בו אדם גדול וגם אני חושב כך. עם כל זאת לפרוץ גדר בפומבי עם הבדלה ביום שני (עם בדותא שכנראה החסידים המציאו

שהוא צם מעל 60 שעות
והתוצאה שפשוטי העם עלולים לחשוב שההלכה היא לא נר לרגליך ח"ו. הרי בתפילה כמעט ולא ראו אותו!? אז להבדלה הופיע ? למרות שהוא לא אמור להוציא אף אחד? אדרבה, אשמח אם יבוא תלמיד חכם ויגיד לנו שזה בסדר ולמה שכבוד האדמור בכבודו ובעצמו לא ימסור שיעור בנדון?...

דרך אגב: לא אכנס עכשיו לפולמוס הזה, אציין רק שלפני כמה שנים, אחד מגדולי הרבנים הליטאים אמר שהחרם של הגר"א  נגד החסידים חי וקיים, וכששאלו אותו למה הוא חושב כך, הרי כולנו רואים את דרכם הטובה של החסידים אז הוא השיב: שאם לא יוצאים בחרב ובחנית נגד מי שלא מחזיק את הזמנים בהלכה, ומדובר בברכות לבטלות הסימן שהבעל דבר חוגג ר"ל

תוקן על ידי לךתדע1 ב- 18/10/2024 03:45:27

תוקן על ידי לךתדע1 ב- 18/10/2024 04:04:38

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/10/2024 04:41 לינק ישיר 

לךתדע1 כתב:

תנוח דעתך, הוא רבי כבר עשרות שנים ואף אחד לא מחקה אותו לא רק אדמורים עלולים לחקות, אלא גם אנשים פשוטים, ועליהם אתה לא תדע לעולם, כך שאל תהיה כל כך בטוח שלא מסתמכים עליו.... בכל זאת אדמו"ר שרבים רואים בו אדם גדול וגם אני חושב כך. עם כל זאת לפרוץ גדר בפומבי עם הבדלה ביום שני (עם בדותא שכנראה החסידים המציאו שהוא צם מעל 60 שעות והתוצאה שפשוטי העם עלולים לחשוב שההלכה היא לא נר לרגליך ח"ו. הרי בתפילה כמעט ולא ראו אותו!? אז להבדלה הופיע ? למרות שהוא לא אמור להוציא אף אחד? אדרבה, אשמח אם יבוא תלמיד חכם ויגיד לנו שזה בסדר ולמה שכבוד האדמור בכבודו ובעצמו לא ימסור שיעור בנדון?...

חושב - בלשון זכר.
האם את כל האשכול כתב הבעל שלכם? או שהבעל (שהוא יותר ליטאי ככל הנראה....) החליט כאן להתערב?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/10/2024 11:13 לינק ישיר 

היא כנראה עשתה הבדלה כי לא יכלה להמתין להבדלה של הרבי וצמח לה זקן, לכן החליפה בטעות. מה לעשות, קורה

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/10/2024 13:38 לינק ישיר 

יש פה איזה ערבוביה גדולה, זכר בלשון נקבה, ליטאי שטוען שחרם הגר"א עדיין בתוקפו ומאידך שומר על זמן ר"ת ועורך התרת נדרים בליל יום כיפור בהנחה שהיום הקדוש עדיין לא נכנס, לך תדע(י) עד מתי הוא עוד אכל(ה)........................

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/10/2024 14:42 לינק ישיר 

תאלמנה שפתי שקר הדוברות על צדיק עתק בגאווה ובוז

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > אקטואליה וחדשות > בחדרי חרדים > כל הכבוד: הרבי מאמשינוב צם מעל 60 שעות
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 לדף הבא סך הכל 3 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.