בית פורומים בחדרי חרדים

קלמן ליבסקינד: החברה החרדית תיזכר לדיראון עולם בשל השתמטותה מאחריות לגורל העם היושב בציון

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-3/11/2024 09:38 לינק ישיר 

בונדמן כתב:
למה עוד לא היה רמטכ"ל אחד מקום המדינה משורות הציונות הדתית ? (1) 

וסתם ככה איזה מהלך חיים של מיזרוחניק מצוי, אחרי שאחיינו נהרג ואביו נפטר אז הוא נוסע "להתאוורר" בוורונה, לך תדע אם היה לו מנין שלוש פעמים ביום להגיד קדיש, (2)
1. הרמטכל הנוכחי הוא מבני הציונות הדתית. 2. סתם ככה מהלך חיים של חרדי מצוי. אתה לא יודע עובדות מה היה לו ומה לא היה לו, אבל אתה בוחר לעבור בשאט נפש על "הוי דן את כל האדם לכף זכות". זה אמור להוסיף זכויות לעם ישראל? זה סוג של קיום תורה שמהווה אלטרנטיבה לצבא??

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/11/2024 09:41 לינק ישיר 

משגיחבשער כתב:
קלמן וכל אלה שכמותו הם לדראון עולם כבר מזמן בכל הדת הפושרת שלהם ושנאתם לתלמידי חכמים,
רוצה קצת תיעודים של אהבת תלמידי חכמים שנשפכה על הרב קוק, הרב עובדיה, הרבי מחבד, הרב פוברסקי, הרב אדלשטיין, הרב קנייבסקי? או סתם בשיח כאן על אנשים כמו הרב מיכה הלוי והרב יצחק שילת? מתי שפכו דלי ג'ורה או גביע לבן על תלמיד חכם בישיבת הגוש או בכרם ביבנה? בבקשה תזכיר לי...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/11/2024 09:53 לינק ישיר 

רציף כתב:
הכעס הוא, לקוצר הבנתי, יותר על השאט נפש והשיח המפולפל (ובדרך כלל - המוטעה והצבוע), לגבי מי ולמה לא מתגייסים. תקרא כאן את האשכולות בנושא ותראה בעצמך, אנשים יושבים בבית בניחותא, באמת אין להם בעיה עם הסבל והכאב של אחרים. הם לא הולכים מעצרת תפילה לעצרת חיזוק. הם מצידם, מעדיף לעסוק בשאלות קיומיות, כמו כמה אינסטלטורים יש אשכנזים דתיים (רק "הוא" מסוגל להבין איזו מסקנה ניתן לגזור מזה...). על זה הכעס ותכלס זה מאוד כואב. אפשר לדבר על התוצאות של הכעס הזה לטווח הארוך, על הסברים מי לא הולך לאן, מה כן אפשר לעשות ומה לא. אבל כשהחרדים יושבים ומחכים שכולם יקיזו עבורם דם, והטענה שלהם היא שאם ואם... אז בגצ יהרוס להם ויחלן אותם (מה החרדים עשו למען הרפורמה המשפטית? הם ישבו אז בדיוק כמו היום, וחיכו שמישהו יילחם במקומם...). אני מאוד מתנגד לשיח המתלהם וברור לנו מי מתדלק אותו, אבל מאוד קשה לשתוק על זה. כי רק במגזר החרדי קיימת האווירה הזו של לא עושים כלום ושכולם יילחמי בשבילנו (וכאמור זה בכל נושא. במקרי קיצור הם מוכנים גם לוותר על ערכים בשביל להזיק ל"אדיוטים השימושיים". זוכר את ההתנתקות? היא כללה פינוי קברים והיה ברור כבר אז שהיא תכניס את החרדים בשדרות ואשקלון ונתיבות ואשדוד לסבל ואיום מתמשך, אבל אז החרדים אמרו כמו תושבי בארי - אנחנו מוכנים לסבול קצת העיקר להרוס להם). כך שיש כאן מי שמלבה כעס, אבל הוא מלבה גרעין קיים והגיוני. לשבת כאן ולספור אינסטלטורים (שזה גם מוטה ושקרי, אבל נניח...), זה המשך של אותה שיטה שבזמנים כאלה מאוד מכעיסה את הציבור. לדעתי זה הכעס של הדתיים, אפשר לחלוק על זה אבל צריך להיות אמפתי ולהבין את זה (לא מדבר על הצפונבונים, אלא על הדתיים) כולנו כואבים על האסונות, ושמחים בהצלחות, המדינה היא חלק מאתנו . אל נא תמצי המצאות . לא משתתפים בהפגנות כי זה לא עוזר, ואם נשתתף בהפגנות תגיד שבמקום ללמוד הם משתתפים בהפגנות
בנפגנות על פינוי קברים, הרבה ישיבות יצאו להפגין. בעצרת נגד בגצ או נגד הגיוס, כולם יצאו להפגין. לא הייתה שום סיבה שלא ייצאו בנפגנות נגד ההתנתקות ובעד הרפורמה המשפטית, ולפחות חגבי הרפורמה, אני בטוח שהפגנות חרדיות היו משנות את הטון ויש סיכוי שהיו עוזרות מאוד למאבק (עיין ערך החרם על אנג'ל). וזה לא קשור לזה שיושבים בישיבה, הטענה שלא ללכת להפגין כי צריך ללמוד, ר' מאיר חדש אמר אותה וחינך ככה את תלמידיו, אבל הרב שך היה בדעה אחרת ורוב הבחורים ובוודאי האברכים וכו, יצאו להפגין. הבעיה היא לא שלא כואבים או דואגים וכו (צריך להיות שוטה, או לחלופין הרב שרייבר והרב גפן, כדי להישאר אדיש למצב של עם ישראל כעת). הבעיה היא שהציבור החרדי כציבור, אוהב לשבת בצד ולצחוק על כולם. צריך להראות שרוצים ולנסות להוביל צעדים משמעותיים מתוך הציבור (וחד משמעית, זה טוב גם לרוחניות של הנוער! כי כיום, נער מקולקל, או הולך לצבא חילוני או נשאר בבית ומקלקל את חבריו). אם רוצים יש מספיק דרכים, אישית אני בעד איזה שירות אזרחי משמעותי שישתווה בתועלתו ואיכותו לשירות של חיילים לא קרביים (אפשרי שיהיה ארוך קצת יותר וככה יסתמו לכולם את הפה), או איזה קורס רבנים וכדו שיאפשר גם לאלה עם האפיק היותר תורני להשתלב (ואני לא מדבר על "עילויים" וכדו, ברגע שיהיו מסלולים טובים לרוב הציבור, כבר יימצא פתרון לכמות קטנה של עילויים). זה לא בשמים, רק צריך לרצות את זה ולהבין שחובת הנשיאה בעול היא שלך ולא של בגצ או של המדינה. עד עכשיו יש רק תירוצים, שההחלטות של המפקדים לא טובות; שהצבא לא רוצה; שהיועמשית והפצרית והרבצרוש ואנילאיודעמה לא נחמדים לך. איך אמר מי שבזכותו יש לך חיים נוחים וטובים מאוד? "אם תרצו, אין זו אגדה".

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/11/2024 09:54 לינק ישיר 

שלג_דאשתקד כתב:
זוהי אכן שאלה מצויינת על החינוך הדתי לאומי אחרי שכ"כ הרבה סרוגים נכנסים לצבא עם הכיפה והתפילין ויוצאים דתלשי"ם. מה שווה כל החינוך?
יש לך נתונים יקירי? (כמה עזבו את הדת רק בגלל השירות בצבא) לזרוק רפש אני יכול גם על החרדים, והמון!

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/11/2024 10:09 לינק ישיר 

הכאב והעומס הוא אכן עצום ולכן הכעס מובן בהחלט 
מי שלא מצליח להבין מה כואב להם כנראה ערל לב ! 

בבית האבל שותקים כי כשיש כאב שום הסבר הגיוני לא יעזור 

מצד שני כשפונים בציבורית ברשת צריך לענות עבור אלו שלא כואבים כמוהו וכן צריכים לקבל תשובות 

התשובות הכי טובות הם אלו שבאים מהצד של הטוען .... בעיתון בשבע האחרון היו לא מעט טורים שהסבירו למה הוא טועה וכמה המאבק הזה לא נכון ולא צודק מוזמנים לקרוא... 

האמת שגם קצת קשה להתווכח עם מזרוחניק. 
בוויכוח עם חילוני זה יותר פשוט - האמונה שלנו שונה וכדו' הצבא לא מתאים לחרדים... 
אבל מזרוחניק שלומד את התורה לא כספר היסטורייה אלא מאמין במה שכתוב ומכיר את הסיפורים יותר טוב מהחרדים ובכ"א בטוח שהצבא הוא זה שמנצח אז מה יש לענות? פעמיים ביום הוא אומר והיה אם שמוע תשמעו... פעם בשנה קורא אם בחוקותי תלכו.. ועושה בגרות בתנך על סיפורים הנביאים והשופטים שנצחו עמים רבים בלוחמים בודדים כשהקשיבו בקול ה' 

המזרוחניק שרואה את החברים שלו מורידים כיפה אחד אחרי השני בצבא (ע"פ נתונים שאני קורא בעלונים שלהם) ויודע כמה קשה לחייל דתי וכמה הצבא מפר כל סיכום אבל מצפה שהחרדים גם כמהו יקריבו את האמונה שלהם על מזבח המדינה 

מכיוון שאנו בימים של אחדות אני ילמד זכות - כנראה אהבת ארץ ישראל מעוורת אותם ....  

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/11/2024 10:12 לינק ישיר 

הדיבוק כתב:
זוהי אכן שאלה מצויינת על החינוך הדתי לאומי אחרי שכ"כ הרבה סרוגים נכנסים לצבא עם הכיפה והתפילין ויוצאים דתלשי"ם. מה שווה כל החינוך? יש לך נתונים יקירי? (כמה עזבו את הדת רק בגלל השירות בצבא) לזרוק רפש אני יכול גם על החרדים, והמון!
לצערי מבחינת נתונים יבשים הוא צודק. יש נתונים וזה עלה פה לא פעם בפורום. בפועל אם מישהו עזב את הדת 'רק' בגלל השירות הצבאי זה משהו שאי אפשר לדעת וככל הנראה האמת תהיה איפשהו באמצע והמסגרת הצבאית היה לה חלק מהתרומה לזה ולא 'רק'. השאלה שצריכה להישאל היא היא מה היה קורה לאותו אחד עם אופי חלש לו היה נשאר במסגרת דתית ולא הולך לצבא. האם היה גם עוזב את הדת או שהמסגרת והחברה היו מחזיקים אותו שלא יפול ובסופו של דבר היה מקים משפחה דתית. גםזה אי אפשר להוכיח בנתונים,אבל ברי ושמא ברי עדיף וזו התפיסה ההנהגתית החרדית. אם מישהו מרגיש חזק אופי והרב שלו גם חושב כך אז הוא יקבל אישור פרטני להתגייס, אבל כהוראה כללית זה לא יקרה כל עוד הצבא מנוהל ע"י כאלו שהנושא הדתי לא בראש מעייניהם ולפעמים הפוך מכך.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/11/2024 10:25 לינק ישיר 

חוזרים על הטעות של 2003. 

הקיבוצניק משמרת בסך הכל רוצה להפריד בין החרדים לדתיים-הלאומיים בשביל שהוא יוכל לחזור לשלטון ולפנות את הישובים ביו"ש ולהקים שם מדינה פלסטינית.

ב-2005 כששרון הכניס את החרדים לממשלה אחרי שנתיים של מצוקה תחת 'ממשלה ללא חרדים' עם טומי לפיד והציונות הדתית, הסרוגים לא הבינו למה אנחנו נותנים יד לממשלה שרוצה לעקור אותם מאדמתם.

תמשיכו כך לשחק לידי האוייבים האמיתיים שלכם, אלה שמנצלים את הכאב שלכם אבל במקביל קוראים לכם 'אוכלי מוות', רק אחר כך אל תבואו אלינו בטענות שנקריב את עצמינו להיות המגן הפוליטי שלכם.

לעצם העניין, 1. החרדים לא שירתו בצבא חילוני, תתאימו את הצבא לערכים שלנו ונבוא לשרת שם עמכם. 2. אנחנו מאמינים שלימוד התורה שלנו מגן עליכם ומציל אתכם ומסייע לכם במלחמתכם. 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/11/2024 11:19 לינק ישיר 

בעת הזאת כשרשימת האלמנות והיתומים הולכת ומתארכת מידי יום רח"ל, לא נכון ולא ראוי להגיב על הביקורת. עלינו להרכין ראש בבחינת וידום אהרן.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/11/2024 14:00 לינק ישיר 

הדיבוק כתב:
למה עוד לא היה רמטכ"ל אחד מקום המדינה משורות הציונות הדתית ? (1) 

וסתם ככה איזה מהלך חיים של מיזרוחניק מצוי, אחרי שאחיינו נהרג ואביו נפטר אז הוא נוסע "להתאוורר" בוורונה, לך תדע אם היה לו מנין שלוש פעמים ביום להגיד קדיש, (2) 1. הרמטכל הנוכחי הוא מבני הציונות הדתית. 2. סתם ככה מהלך חיים של חרדי מצוי. אתה לא יודע עובדות מה היה לו ומה לא היה לו, אבל אתה בוחר לעבור בשאט נפש על "הוי דן את כל האדם לכף זכות". זה אמור להוסיף זכויות לעם ישראל? זה סוג של קיום תורה שמהווה אלטרנטיבה לצבא??

הרמטכ"ל הוא מבני הציונות הדתית ? אז איפה הוא הפך לחילוני גמור ? ואני שואל למה אין רמטכ"ל שהוא בהווה ציוני-דתי, לא על דתל"ש 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/11/2024 15:22 לינק ישיר 

אני לא יודע מה מצבו הדתי של הרמטכל הנוכחי, כבר שנים יש אגדות על אלופים שמסתירים את היותם דתיים. ככלל יש היום הרבה יותר אלופים דתיים-מזרחיים ברמה זו או אחרת, וזה פרי של תהליך. עכשיו הם משרתים את השמאל הפרוגרסיבי אבל ככל שהם יהיו רבים ומשמעותיים זה גם ישתנה (זו לא התופעה הראשונה שצועדת בקצב הזה. בעבר, כש"התירו" לנשים להיות שופטות, הן היו השופטות הכי מקלות על אנסים...). אבל תהליך מתחולל רק כשמתחילים אותו, אם כל החיים תשב בצד ולא תתחיל, לא תתקדם לשום מקום.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/11/2024 22:55 לינק ישיר 

מעניין, את הערבים הוא פוטר מראש? למה שהוא לא יתקוף את ההסדרניקים שמשרתים בפועל פחות מהחיילים הרגילים? ואם הוא היה מתכוון ברצינות, הוא לא היה מתעלם מזה, שלא ניתן לגייס חרדי לצה"ל ולהפוך אותו בין לילה ללוחם, כך שבאמת עם כל הכבוד ויש כבוד לליבסקינד אין ממש בהטפה שלו נגד החרדים.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/11/2024 23:52 לינק ישיר 

muki28 כתב:
לצערי מבחינת נתונים יבשים הוא צודק. יש נתונים וזה עלה פה לא פעם בפורום. בפועל אם מישהו עזב את הדת 'רק' בגלל השירות הצבאי זה משהו שאי אפשר לדעת וככל הנראה האמת תהיה איפשהו באמצע והמסגרת הצבאית היה לה חלק מהתרומה לזה ולא 'רק'. השאלה שצריכה להישאל היא היא מה היה קורה לאותו אחד עם אופי חלש לו היה נשאר במסגרת דתית ולא הולך לצבא. האם היה גם עוזב את הדת או שהמסגרת והחברה היו מחזיקים אותו שלא יפול ובסופו של דבר היה מקים משפחה דתית. גם זה אי אפשר להוכיח בנתונים, אבל ברי ושמא ברי עדיף וזו התפיסה ההנהגתית החרדית.
יישר כח שהדהדת את דבריי. שים לב לכמה פרטים ששזורים בדבריך: 1. ה"נתונים" על ההתחלנות בצבא, הם בעצם הרגשה כלשהי של אנשים שקוראים עלונים של ה"אויב" שלהם ומחפשים פגמים, ולכן מקור הנתונים הוא דיונים בבחדרי... ככל הנראה, מדובר במאמרים שעוסקים בבעיית ההתחלנות בצבא, כי הציבור הדת"לי דן בבעיות שלו בקול, כי בשונה מהחרדים הם לא מתביישים בבעיות והם מעדיפים לפתור מאשר לטאטא. אבל זה לא אומר שמדובר בתופעה ענקית ולא פתירה. עובדתית הם כבר 75 שנה מתגייסים והם עדיין קיימים... בכל מקרה, מהמעט שאני מכיר, התופעה הזו כתופעה, בכלל לא קיימת אצל ההסדרניקים ובוודאי לא אצל אנשי הסדר מרכז (שבעיקרון כולם קרביים!!), ובכלל, יש אומרים שהציבור עם הכי פחות נשירה יחסית הם החרדלים. אז כל העניין הזה בכלל לא מהווה ראיה. 2. כפי שאתה מהדהד אותי, בצדק, ההתחלנות היא לא בהכרח בגלל הצבא. גיל ההתבגרו מזמן הרבה שאלות, ובצבא יש הזדמנות לחשוב ולדבר ובכלל יש חופש מסוים מההורים. לכן יש ירידה מסוימת, אבל לא בטוח שזה מוביל לנשיקה המונית, ובכלל במספרים לא נראה לי שהצהד עם אחוז הילודה שלה, פוחתת משמעותית מהמגזר החרדי ע"פ אחוז הילודה שלו. אז כשאומרים "אנחנו מפחדים מהתחלנות בצבא", זה לא בדיוק נכון, אלא אמירה רחבה יותר שמבטאת גישה חינוכית, אבל לא כ"כ ביקורת על האחרים. 3. האם זה אומר משהו על המגזר החרדי, או מאשים את המגזר החרדי? אני לא בטוח. הטענה שלי בהקשר זה, היא בעיקר להסביר שאלו לא טענות על הציונות הדתית אבל זה יכול להיות הסבר מסוים להתנהגות החרדית.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-4/11/2024 00:31 לינק ישיר 

הדיבוק.
אתה משחק כאן בנדמה לי, ושאתה לא בטוח שהנשירה המזרחיסטית היא דווקא בגלל הגיוס, ושאולי היא בגלל עוד סיבות.
סוג של "בוא ננסה, בוא נראה, מה יקרה, ואולי לא יקרה".
תבין, אצל החרדים אי אפשר לשחק במשחקים אלו ולנסות כל מיני דברים, נשירה גרועה יותר ממוות, הורים קורעים ויושבים שבעה, הצער גדול עד אין שיעור, אין להם את האופציה לשחק ב"בוא נבדוק מה גורם ומה יקרה אם הבן יתגייס", כשמדובר בשאלה של נשירה מהדת, לא משחקים באש, לא מנסים, אלא פשוט סוגרים הכל.
הקריאה "נמות ולא נתגייס" משקפת בדיוק את מה שאמרתי, נמות ולא נשתמד.

מה עוד שיש פיתרון לכל זה! יכולים היו לפתוח גדוד חרדי עצמאי לחלוטין, שהפיקוד שלו כולו חרדי, וההתנהלות חרדית לגמרי, וזה לא קורה כי החולנים במדינתנו (כולל בעלי כיפות סרוגות) היו מעדיפים להחזיק את הקלף של "החרדים לא מתגייסים, מאשר למצוא את החרדים מגויסים שווה ערך לחילונים ואין יותר במי להכות את כל הגועל נפש שיש להם בבטן.

תוקן על ידי איש_חשוב ב- 04/11/2024 00:33:57

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-4/11/2024 07:16 לינק ישיר 

איש חשוב, הוא אשר דיברתי. ברור שבצהד, מראש פחות מפחדים מהתחלנות והם רואים מטרה ביציאה של הנער מהקונכיה, גם אם זה אומר שיהיו נערים שיעזו לעזוב את הדת. לכן הם לא מפחדים מצבא, אבל הם גם לא מפחגים מעוד הרהה דברים, וכאשר ילד עוזב את הדת הם פחות מבוהלים. זה עניין של השקפת עולם. (אסביר שוב למי שהולך לעוות את דבריי: אני חושב שבצהד התפיסה היא שהאדם צריך למצוא את מה שנכון לא ולא מחזיקים אף אחד בכח, לכן הם מאפשרים יותר ולכן יש פה ושם יותר ירידות באיכות שמירת המצוות - ואולי גם באמת יותר עזיבה, אבל אני לא כ"כ בטוח). אני מבין שהחרדים לא מעוניינים לקחת את הסיכון הזה, וזה בסדר גמור. אני רק אומר שזה לא נכון ולא בסדר למתוח ביקורת על מי שחושב ועושה אחרת. (לגבי פלוגה חרדית וכו, הבעתי את דעתי לעיל. אני חושב שיש הרבה פתרונות ואולי בכלל לא צריך שהשירות יהיה דרך צהל. בכל מקרה רק סנגרתי על אחרים וטענתי שיש כעס על זה שהחרדים מעצמם לא מנסים להגיע להידברות, אבל לא כ"כ עסקתי במה החרדים צריכים לעשות בפועל)

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-4/11/2024 13:12 לינק ישיר 

הדיבוק כתב:
אני מבין שהחרדים לא מעוניינים לקחת את הסיכון הזה, וזה בסדר גמור. אני רק אומר שזה לא נכון ולא בסדר למתוח ביקורת על מי שחושב ועושה אחרת.

האם לא המזרחיסטים במצב של מתיחת ביקורת בימים אלו על מי שחושב אחרת מהם?

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > אקטואליה וחדשות > בחדרי חרדים > קלמן ליבסקינד: החברה החרדית תיזכר לדיראון עולם בשל השתמטותה מאחריות לגורל העם היושב בציון
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 4 5 לדף הבא סך הכל 5 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.