בית פורומים בחדרי חרדים

בנט צדק. ברית האחים עם לפיד מייצגת כנראה את רוב הכיפות הסרוגות

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-5/11/2024 13:06 לינק ישיר 

הכובס1 כתב:
אסור להתגייס לצבא שמזניח את חייליו, לא מבין את הציבור הדת"ל שמתגייס לצבא ששונא אותו, לצבא ששולח אותו למות, אבל לא נותן לו לפקד, למדיניות שמונעת מהם לגור בשטחים, למדיניות שבשביל תקשורת אוהדת יתנו לחיילים למות....אז אסור להתגייס ומי שבכל זאת רוצה להיות פרייר במשינה דמוקרטית שיערב לו......אבל מכאן ועד לערבב תקציבים בשירות צבאי, מה זה כאן רוסיה, במה אנחנו דמקורטיה, באיזה חלק של החיים.....
נשגב מבינתי איך חרדי יכול לטעון בשם הדמוקרטיה, כאשר התרבות והאידיאולוגיה החרדית היא אנטי-דמוקרטיה בכל נימי נשמתה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/11/2024 13:12 לינק ישיר 

בוודאי שכן, עברתי את גיל הגיוס מזמן, אבל הייתי מתגייס.

רק מזכיר, שבאחרונה הוקמו בהרבה מהישובים גדודי כוננות חרדים, שאומנו בנשק ארוך, זה אמנם אינו דומה לגיוס, אבל אני מדבר על העיקרון של לחימה, שאינו מופרך במצב הקיים.

תוקן על ידי איש_חשוב ב- 05/11/2024 13:13:15

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-7/11/2024 17:36 לינק ישיר 

ברור לי שמי שצריכים להוביל את המסלול החרדי צריכים להיות חרדים.
אם הצבא יוביל מהלך כזה הוא לא באמת יתאים.

גם הסרוגים יזמו את ישיבות ההסדר שלהם וצריך ללמוד מהם.
להבדיל מהגיוס הרגיל שם דתיים רבים באמת עוזבים את הדת, ישיבות ההסדר הן הצלחה עצומה.

זה מסלול של 5 שנים בו השירות בפועל הוא כשנה וחצי, שילוב של לימודים בישיבה עם יציאה יחד כגדוד ביינישים לשירות.    זה רחוק מלהיות מושלם אבל יש הנהגה של הרבנים, אלה לא רבנים מטעם, זאת מסגרת אותנטית של דתיים לאומיים.

כל יזמה צבאית למסגרת חרדית תהיה יזמה של הצבא שיהיה קשה לקבל אותה.
אני מנחש שאם יהיו ישיבות הסדר חרדיות, הן גם יקבלו אופי שונה, ישיבות שיותר מזוהות עם ליטאים, עם חסידים, ש״סניקים, וכו׳.

שוב, גם היום בישיבות ההסדר יש הרבה תלונות על הצבא אבל בסה״כ זאת מסגרת שבחורים מגיעים אליה דתיים ויוצאים יותר חזקים באמונותם.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-8/11/2024 01:11 לינק ישיר 

לא יהיו ישיבות הסדר חרדיות. חלומות באספמיה. יהיה אולי גדוד חרדי נפרד לגמרי, אבל זה יהיה בהובלת הצבא, אולי עם פיקוח חרדי. לא נראה בר ישום כרגע או באופק הקרוב.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-8/11/2024 02:15 לינק ישיר 

נקודה נוספת בנוגע לגיוס תלמידי ישיבות
בחורי ישיבות כידוע, טהורים וקדושים, אינם מסתובבים עם בנות כדרך החילונים, ומסיבה זו מחתנים אותם מוקדם, כי עד לחתונה הם שומרים את עצמם בקדושה ובטהרה.
מה מצפה הצבא בדיוק שהם יעשו?
שימתינו ולא יתחתנו עד גיל 21? זוהי בדיוק ההתערבות הכי גסה שיכולה להיות בצורת החיים החרדיים, שמתוך אידואולוגיה נדרשים להתחתן מוקדם ואין צורך להכביד במאמרי חז"ל על חומרת וגדולת נושא הנישואין המוקדמים כדי שלא לפגום ואכמ"ל.
שכן יתחתנו, ואז ייפרדו לשלוש שנים מהאשה? נשמע נורמלי? הבעל יראה את אשתו אחת לשבועיים?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-8/11/2024 07:37 לינק ישיר 

hhaavv כתב:
לא יהיו ישיבות הסדר חרדיות.
לתשומת ליבך, יש כמה כאלה ובימים האחרונים נפתחה עוד אחת. במבט שטחי, הלימוד והיר"ש שם לפני ואחרי הצבא, לא נופלות מהרבה ישיבות "קדושות".

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-8/11/2024 09:10 לינק ישיר 

ההתנהגות הזו של הדלי"ם יש לה שם - "התקה".

זה קורה למשל כאשר ילד חוטף ממי שחזק ממנו, אח גדול למשל, ופורק את הזעם והתסכול על מי שחלש ממנו, האח הקטן.

הכאב שלהם ברור, אך הם התרגלו לנשוך שפתיים וחלילה לא לדבר סרה בצבא המשליך אותם מתחת לגלגלים כדי לפנות למקורביו את הג'ובים היותר נחשקים. הכל 'באהבה', חלילה להם מלהתלונן (ושרק החרדים לא ישמעו על זה...).

ואת התסכול שנצבר משליכים על אחיהם החרדים, בדורסנות מנוכרת כל כך, תוך הזדהות מוחלטת עם השנאה החילונית הכמעט אנטישמית והפיכתם של החרדים לעלוקות פרזיטים ומוצצי דם. בעוד הם הראשונים שהיו צריכים להבין שלא בזה מדובר, אלא בקושי אמיתי ובחרדה קיומית של גדולי הדור להמשכיות האמונה והמסורת החרדית.

נסתפק בזה, ולא נאריך במנגנון ההגנה היותר חולני של החרדים המאמצים את כל הרע הזה - תסמונת סטוקהולם...

(ואני ממש לא מאלה שאין להם בעיה עם הטענה החילונית כלפי החרדים, זה ממש מציק לי, אבל עם הדלי"ם אין לי בעיה, כואב לי עליהם).

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-8/11/2024 10:32 לינק ישיר 

ירושלמי, אתה נשמע מייבין לא קטן בפסיכיאטריה. אולי תמשיך תתאר לנו את התסמין של המיינסטרים החרדי - הכחשה או הדחקה? או שזה בכלל סוג של נרקיסיזם, שכולם חייבים לי ואני אשב עם הרגליים למעלה ומדי פעם אסדר איזו התנתקות?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-8/11/2024 10:43 לינק ישיר 

על זה דיברתי, מכבסת מילים חלופיות ל'עלוקות ומוצצי דם' האנטישמיות.

לא. הדלי"ם לא מתים בהמוניהם בגלל מענטשישקייט יוצאת מהכלל, אלא בגלל הזיה ציונית משיחית, הם מוכנים למות בה כשם שאנו מוכנים למות על ג' עבירות חמורות, הם לא 'משתתפים בנטל' כי הם המקור ואם לא הם לא נשארו הרבה במדינה שעדיין מאמינים במטרות לשמן נולדה המדינה.

ואתם הראשונים שאמורים להבין כי גם החרדים לא מתחמקים מתוך נרקיסיזם אלא, בדיוק כמוכם, בגלל האמונה והדת שכל כך חשובה לשנינו. אבל אתם מתעלמים ומאשימים אותנו באותן מילים בהן בוחרים אנשי השמאל החילונים לשסות בנו, תתביישו!

ותפסיקו לצעוק 'התנתקות', מי שצועק את זה לא היה שם/אז, החרדים היו נגד, ש"ס הצביעה נגד, יהדות התורה נמנעה, והם היו טובים בעניין הזה מביבי עצמו... זה היה מצב מוזר בו חלק מהימין החליט שזה מה שנכון, וזאת היתה ממשלת הימין היחידה שהיתה לנו, ומי שמוכן להבין יודע שאין בזה עשירית מהבגידה של הדלי"ם בזמן בנט ולפיד, ולא הספיקה להם הנקמה המרושעת של אז, הם עדיין משתמשים בשם התנתקות לנקמה שלב ב'...

וכל זה, בעוד בחילונים, בצבא, בנתניהו, בעוד, הם לא נוגעים לרעה, קוראים לזה 'התקה'....

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-8/11/2024 13:08 לינק ישיר 

תודה על ההסבר המדעי הנכון! הסתפקתי אם מדובר בהדחקה - כלומר שהחרדים מנסים להתעלם ולשכוח מהעובדה שמישהו מאפשר להם לחיות די בטוב ובשקט ולא למות ולהיחטף, או שזה נרקסיזם - כלומר, אמונה שבאמת כולם חייבים לך את חייהם. עכשיו הוכחת בצורה פשוטה שאכן מדובר בהכחשה - לא היו מאורעות תרפט, לא הייתה שואה, לא היה פרהוד, לא היה טבח המוני לפני שנה, לא מתרחש ממש ברגעים אלו טבח באמסטרדם (מחוץ לגבולות היידות הציונית!). אנחנו חיים בשוויץ. הם סתם מתים על הסיה משיחית, מאות חרדיים הרוגים באשקלון שדרות ואופקים זה שקר או דבר נורמלי (ואני אומר הרוגים חרדיים, כי אחרי הכל יש קצת נרקיסיזם - הרוגים דתליים זה סבבה, אתה ממש בסדר עם זה). ולא, להימנע בהתנתקות ובמקביל לכתוב "מאמרי השקופע" כמה אסור להשתתף בהפגנות נגדה, זה לבצע את ההתנתקות דה פקטו. זה מה שזה. (על שס בהסכמי אוסלו יש דוחות על פרשת בראון חברון, אתה מוזמן לקרוא ולהביע דעה).

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-8/11/2024 13:38 לינק ישיר 

עם קום המדינה, לא היו כמעט חרדים שלא תפסו נשק והיו בצבא, הסבים של כולנו נראים בתמונות במדי צבא, החרדים לאט לאט נדחקו החוצה כי החילונים הפכו את הצבא למקום מסואב שאינו מתאים לשומרי תורה ומצוות, אילו היינו רוב, היינו אנחנו היום העיקר בצבא, ומנהלים אותה בדרך חרדית.
החרדים מתנדבים בכל מקום פי מאה מהחילונים, לצבא, החילונים נגררים בעל כרחם בגלל צו וחוק, החרדים הראו את כוחם בהתנדבות ובמסירות נפש במקומות בהם הם לא נדרשו בכוח ללכת, אתה לא תציג את החרדים כאגואיסטים שרק רוצים שאחרים יעבדו במקומם. המציאות היא שהחרדים נדחקו לאט לאט מהצבא, כי החילונים מעדיפים את הצבא - חילוני.
היום הצבא נחשב למוקצה של ממש מחמת מיאוס, אחד המקומות הכי פחות מתאימים לחרדי להתובב בהם, מקומות המטונפים כמו רחוב יפו בירושלים או כל רחוב טיפוסי בתל אביב, ולבוא ולומר לחרדים "למה אינכם מתנדבים לצבא", זוהי צביעות במיטבה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-8/11/2024 13:47 לינק ישיר 

ירו_שלמי כתב:
הדלי"ם לא מתים בהמוניהם בגלל מענטשישקייט יוצאת מהכלל, אלא בגלל הזיה ציונית משיחית

בוז !!!
תתבייש לך !!

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-8/11/2024 13:55 לינק ישיר 

איש_חשוב, דעתך ידועה ואתה כותב אותה מדי פעם. יישר כח. הדברים שאני כותב לא מכוונים לדעה שאתה מציג (אני קצת חוחק עליך מבחינה טקטית, אני חושב שרוב מוחלט של החרדיים יכולים לשרת בגוף חשוב מספיק אבל לא דרך צהל, ולכן אני קצת כועס על זה שהחרדיים לא מספיק חותרים לכיוון הזה ומעדיפים לשבת בצד - מה שמסב נזק לקהילה החרדית וגם גביר את הכעס והתעמולה נגדה. אבל המחלוקת בינך וביני היא שולית ולא רלוונטית לכאן)

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-8/11/2024 14:37 לינק ישיר 

נראה שלא נזהרתי מספיק בלשוני, ויצאו דברים מוקצנים מתוך כעס.

חריף ומקשה

אני לא מזלזל חלילה במסירות הנפש שלהם (כשם שלא אזלזל במסירות נפש על ג' עבירות חמורות אותה השוויתי לעיל), ברור שזאת הנשמה היהודית ואהבת ישראל. ואני הראשון שכואב על כך ומעריץ את מה שהם עושים, וכועס ומוחה גם כאן בפורום על כל מי שמנסה לקרר קצת בעניין זה, וההיסטוריה שלי בפורום תוכיח.

אמרתי זאת רק בהשוואה שנעשתה פה בין חרדים לדלי"ם, כאילו הם יותר אלטרואיסטים מהחרדים, וזה פשוט לא נכון (לחילונים אני אומר תסתכלו על הדלי"ם ותבינו שזאת אותה תורה, וכך היינו אנו נוהגים אילו היינו יכולים להתגייס. הבעיה היא שהם שונאים לפעמים את הדלי"ם המתנדבים יותר מהחרדים המשתמטים)), וכן, אני קצת מאבד את זה כשאני שומע את זה, ובפרט כשזה קורה לחרדים שכן יודעים מה החינוך אצלנו. (ההמשך בתגובה להדיבוק).

הדיבוק

נראה שגם את זה ניתן למצוא בהיסטוריה שלי בפורום, אני לא סובל את התשובה שהפכה ללהיות כמעט היחידה, הן כלפי חוץ והן כלפי פנים, שאנחנו החרדים מגינים על המדינה בתורה שלנו, ומגיע לנו חלק כחלק.. ובכל שיחה שלי עם חילונים (או גם דלי"ם) בעניין זה, תמיד אמרתי שאני לא באמת יכול להסתכל להם בעיניים, כי תכל'ס זה מצב בלתי אפשרי ובלתי הוגן. ועדיין לא אשלח את ילדיי לצבא מפאת הנסיבות.

ובכל זאת, מהדלי"ם הייתי מצפה לקצת יותר הבנה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-8/11/2024 14:46 לינק ישיר 

חריף
שכחתי להשלים את העיקר. התכוונתי שהסיבה, היסטורית, למה הדלי"ם לא נמצאים היום באותו צד של המתרס עם ה'משתמטים' החרדים, היא, כי הם בחרו להאמין ב'אתחלתא דגאולה' ובמצוות הציונות כחלק מהתורה. זה לא היה אז עניין של 'שוויון בנטל'.

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > אקטואליה וחדשות > בחדרי חרדים > בנט צדק. ברית האחים עם לפיד מייצגת כנראה את רוב הכיפות הסרוגות
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 4 לדף הבא סך הכל 4 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.