בית פורומים בחדרי חרדים

שוויון בנטל?החלפת מילואימניקים?חיילים חדשים?+קצת מספרים

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-11/11/2024 20:17 לינק ישיר 

בבקשה לצפות בשורט הזה. https://youtube.com/shorts/BHcpAlNhEG4?si=Vo0EqthfobZ3q_zD

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-11/11/2024 22:29 לינק ישיר 

איש_חשוב יקר, אתה (כמו קודמיך) מערב מין בשאינו מינו. כשיוצאים למלחמה, בדרך כלל לא צריך את כולם. צריך כמות מסוימת של לוחמים לפי המשימות, וזה לא עניין דתי אלא יותר טקטיקות של מלחמה. השאלה היא מאיפה לוקחים את הלוחמים, אז התשובה היא שהם נלקחים באופן שוויוני, אלף למטה לכל מטות ישראל (ברור שמתוך כל שבט בוחרים את האנשים היותר מתאימים; גיבורים, צדיקים או כל מה שתרצה), ולא שיש שבט שמוותרים עליו (חוץ משבט לוי, שלפי הרמב"ם לא יוצא לכל מלחמה, והמפרשים דנו הרבה במקור וגדרי דין זה והאם כך נהגו תמיד). על זה אמר משה רבינו "האחיכם יבאו במלחמה ואתם תשבו פה". זו הטענה והיא צודקת כשלעצמה (בוא ניתן קצת קרדיט למשה רבינו, בכל אב לחכמים ולנביאים...). אם יש בעיה אחרת של אדם מסוים במלחמה מסוימת, זה נושא אחר. אבל להגיד שהטענה "למה שאנחנו נלך לצבא והם לא" היא לא טענה מוצדקת, זה גם הזוי וגם מופרך מבחינה פרשנית-דתית. על זה דיברתי. (לגבי סיבות אחרות למה לא ללעת לצבא ואחך פותרים את זה, כתבתי מספיק פעמים. נראה לי שאני יותר "מחמיר" בנושא הזה מרוב חברי הפורום)

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-12/11/2024 03:00 לינק ישיר 

איזה יופי
גול עצמי..
אנחנו שבט לוי.
אין שוויוניות.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-12/11/2024 07:08 לינק ישיר 

אתה מגלה לי שהחרדים קוראים לעצמם שבט לוי? אתה מניח שאני יודע את זה, נכון?! כשהבקעתי את הגול העצמי הזה בעיקר הפלתי אותך יקירי, כדאי שתקרא קצת יותר מציטוט שטחי של הרמב"ם, תבדוק מה המקור של דברי הרמב"ם ואם יש עוד פוסקים שמסכימים איתו, וגם תשאל את עצמך אם כל שנורר שנסרח אחרי איזה משפיע תמהוני, או סתם ערס מצוי מהמגזר הליטאי/ספרדי, ראוי להיכלל בתואר שבט לוי... ואז תמשיך ותבדוק, שגם אם בהנחה שכולם שבט לוי, האם שבט לוי פטור מהכל והאם הדבר נכון גם על מלחמת מצוה... בעצם אולי עדיף שלא תקרא, זה סתם יכול לבאס. מצחיק לחשוב על אנשים שמחמירים בפנאטיות על כל "אפשר" של החזון איש, ופתאום קוראים רמב"ם בשטחיות ויאללה הולכים אחריו באש ובמים (הלוואי שככה היו עושים גם עם הרמב"ם לגבי יישוב ארץ ישראל וכניסה להר הבית והגדרת משיח וכו', למרות שבנושאים ההם דעת הרמב"ם הרבה יותר מוסכמת להלכה...)

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-12/11/2024 13:42 לינק ישיר 

ברור שהערסים והפושטקים המסתובבים ברחובות אינם תחת חסותו של שבט לוי, כבר כתבתי את זה אינספור פעמים שהגיוס רק יועיל איתם, שבט לוי הם אלו היושבים ולומדים, ולצורך הענין, כל יהודי שומר תורה ומצוות, שעשוי להתפקר בצבא, יש לשמור עליו מכל משמר, ולא לשלוח אותו לבית כור ההיתוך החילוני המתפקר המסואב, שאי אפשר לו ללכת ד' אמות בלי ערבוביא של נשים גברים, וכל זה בכלל שבט לוי.
המזרחיסטים והדלי"ם בחרו להקריב את רוחניותם על מזבח הגיוס, טעות פטאלית, ואין צורך לגרור עוד יהודים, כשמישהו עושה טעות אין שום חובה לגרור איתו עוד ועוד אנשים.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-12/11/2024 21:31 לינק ישיר 

אתה לא מדייק, יש הרבה מאוד שרחוקים מלהיות "ה' הוא נחלתם" ועדיין אתה לא רוצה שיידרדרו. בכלל יש קהילות וישיבות שלמות שזה בערך החינוך שלהם, ולדבריך לא ברור מה ההיתר שלהם בתור שבט לוי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-13/11/2024 01:53 לינק ישיר 

התייחסתי לזה בתגובתי, (האם אתה קורא שורה כן שורה לא?)
ציטוט "ולצורך הענין, כל יהודי שומר תורה ומצוות, שעשוי להתפקר בצבא, יש לשמור עליו מכל משמר, ולא לשלוח אותו לבית כור ההיתוך החילוני המתפקר המסואב, שאי אפשר לו ללכת ד' אמות בלי ערבוביא של נשים גברים, וכל זה בכלל שבט לוי".

החרדים הם השבט לוי של היום, כשיש לך חילונים וחרדים במדינה, והחרדים לקחו על עצמם עול תורה ומצוות, אז ככל שניתן, אם אפשר להסתדר בלעדיהם בצבא, וזה בדיוק המצב כיום לפי העדויות, צריך להניח להם ולשלוח את החילונים, נכון חלק מהחרדים עובדים, אבל גם לומדים, ואם תשלח אותם לצבא הם יתפקרו, הם הלויים של היום.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-13/11/2024 09:11 לינק ישיר 

אם הייתי קורא שורה כן שורה לא, הייתי חותם על כל מילה שלך. הבעיה שלי היא הפסיחה על שני הסעיפים. כל טיעון כשלעצמו ראוי לדיון, אבל שילוב של שניהם יוצר לי קצת בלגן. (לא ממש הבנתי מה הכוונ כל החרדיים הם שבט לוי, האם הבנת מהרמבם ששבט ראובן הוא שבט לוי?)

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-13/11/2024 10:05 לינק ישיר 

אם זה לשם השוויון, אז למה שנשים לא תתגייסנה? אה? יש ענין של צניעות. וזה גבול שגם הדתיים מסכימים עליו. מעולה. בואו נתקדם לגבול הבא. חרדים גברים, גם אמורים לשמור על טהרה וצניעות. ואם זה צבא שחורת על דגלו חוסר צניעות , איך בדיוק ניתן לחבור אליו? עם כלהרצון הטוב. ויש רצון.. 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-13/11/2024 12:54 לינק ישיר 

הדיבוק כתב:
אם הייתי קורא שורה כן שורה לא, הייתי חותם על כל מילה שלך. הבעיה שלי היא הפסיחה על שני הסעיפים. כל טיעון כשלעצמו ראוי לדיון, אבל שילוב של שניהם יוצר לי קצת בלגן. (לא ממש הבנתי מה הכוונ כל החרדיים הם שבט לוי, האם הבנת מהרמבם ששבט ראובן הוא שבט לוי?)

לא יודע על אלו שני סעיפים, אבל הבנתי מהרמב"ם שהחרדים של היום, לומדי התורה ושומרי המצוות, הם הלווים של פעם, כי מה שפטר את הלווים אז, היה שהם בחרו בעבודת הקב"ה ביחס לכל עם ישראל, וזה מה שהחרדים של היום עושים, ביחס לחילונים.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-13/11/2024 21:45 לינק ישיר 

לא ברור לי איך הבנת מהרמבם שתפקיד שבט לוי הוא יחסי. אבל דברי הרמבם - גם אם נבין את כל כוונותיו - דורשים עוד בירור גדול.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/11/2024 01:00 לינק ישיר 

כי הסיבה שבגללה שבט לוי אינם יוצאים למלחמות, הוא שהם עסוקים בעבודת הקודש, וזה בדיוק מה שקורה היום עם החילונים סוחבי העגלה הריקה, מול החרדים שלקחו על עצמם עול תורה ומצוות.
מלבד זאת בגמ' מובא כמה וכמה פעמים ראיה מבני לוי, שת"ח פטורים ממיסים וארנונה.
ולא רק הרמב"ם עצמו מביא את זה, יש עוד כמה וכמה מקורות על כך.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/11/2024 08:33 לינק ישיר 

הציבור אומר שוב ושוב שאלו שלא לומדים שילכו לצבא 
אבל זו בדיוק הבעיה! ראינו בענינו כמה התנדנדו בישיבה אבל נשארו מטעמי נוחות ופחד מהלא נודע וברגע שהלכו לצבא והכירו את העולם החילוני הורידו את הכיפה ונשאר ושם 
כ"כ אנו רואים כמה הבעיה גדולה בציבור המזרוחניק ואיזה אחוז נשירה יש להם בצבא (נתונים מעיתון בשבע שלהם) 
אז אם חייבים לגייס קחו קודם את אלו שלומדים שבטוח יחזרו חרדים 

זה ההגיון....  אבל אם הולכים לפי התורה אף אחד לא צריך להתגייס!!! כשעם ישראל הלך בדרך התורה בודדים נצחו צבאות ענק ולפעמים גם ללא מלחמה כמו אצל סנחריב אבל כשלא הולכים בדרך התורה כותבת במפורש מה יקרה 
אז נכון שאנו כואבים על כל חייל שנופל אבל אין שום סיבה לשלוח את הבנים שלנו שיפלו בקרב בגלל צבא של אג'נדות וזנות.. אלו שרקדו במצעד הגאווה שאותם תקיא הארץ 
אנחנו רוצים צבא של נצחון מוחלט!! צבא שבו הולכים בראש גדולי התורה אם האברכים ומנצחים... לא צריך טנקים ומטוסים.. כל אברך בא עם גמ' וילנא ושקית עם לבן ומלפפון ואחד רודף אלף ושנים רבהה 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/11/2024 15:53 לינק ישיר 

איש_חשוב כתב:
כי הסיבה שבגללה שבט לוי אינם יוצאים למלחמות, הוא שהם עסוקים בעבודת הקודש, וזה בדיוק מה שקורה היום עם החילונים סוחבי העגלה הריקה, מול החרדים שלקחו על עצמם עול תורה ומצוות.
מלבד זאת בגמ' מובא כמה וכמה פעמים ראיה מבני לוי, שת"ח פטורים ממיסים וארנונה.
ולא רק הרמב"ם עצמו מביא את זה, יש עוד כמה וכמה מקורות על כך.
לא הבנתי, כשדוד המלך נלחם זה בגלל שהוא סחב את העגלה הריקה? הרמב"ם מסביר בדיוק למי הכוונה, ואם אתה רוצה לתת גדרים חדשים זה תמיד נחמד, אבל מצופה ממך להוכיח את זה. העיקרון ששבט לוי לא נלחמים מקורו ברמבם (וגם זה לא מדויק, הוא כותב את זה במעורפל באמצע משפט על נושא אחר), המפרשים מאוד התאמצו לחפשמה המקור של הרמבם וזה תכלס תלוי בשתי גרסאות בספרי (עיין דרך אמונה שם), ועוד יותר מסובך להבין מה ההגיון בזה (תחפש ב"הלכות מדינה", הוא מדבר על זה איפשהו). הנושא שחכמים פטורים ממיסים, שמופיע בדיוק פעם אחת בגמ' ב"ב דף ח (אל תכתוב "כמה וכמה פעמים" על משהו שכתטב פעם אחת, זה עלול להחשיד שהעגלה שלך לא באמת מלאה), הוא נושא אחר ודווקא מוכיח שאלמלא ההיתר של "רבנן לא בעו נטירותא" לא פוטר את כל סוחבי העגלה המלאה מלדרת בצבא (תבין יקירי - אם אתה פוטר את כל החרדים מצבא כי הם סוחבים את העגלה המלאה - למה צריך את הפטור של שבט לוי? הרי בלאו הכי הם פטורים מהכל בגלל שהם לא בעו נטירותא). ולעצם המושג שרבנן לא בעו נטירותא, ברור לכל בר דעת שגם אם זה נכון על הגנה בשעת שלום, זה לא פוטר מעזרה בשעת מלחמה. ותלמידי ישיבות שדרות ואופקים יוכיחו, שבשמחת תורה דאשתקד הם היו במקלט ולא נשארו לרקוד... (ובחזרה לפתיחת דבריי: אם "רבנן לא בעו נטירותא" פוטר מגיוס, למה למען ה' משה, יהושע, כלב, שאול, דוד וכו, יצאו למחלמה?)

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-15/11/2024 14:05 לינק ישיר 

דוד המלך
לא היה שם מחבלים בכלא
הוא פשוט היה הורג אותם
שאול שריחם הפסיד את המלוכה

אולי 1 או 2 לחקור על איפה מתחבאים עוד מחבלים:

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > אקטואליה וחדשות > בחדרי חרדים > שוויון בנטל?החלפת מילואימניקים?חיילים חדשים?+קצת מספרים
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 לדף הבא סך הכל 3 דפים.

bholext