אדם בשם 'אורי קירשנבאום' מסביר בצורה ברורה ופשוטה למה בעצם עצרו את אלי פדלשטיין
(ההדגשה שלי)
קראתי את כתב האישום נגד פלדשטיין והנגד ואי אפשר להגיע למסקנה אחרת: התכלית הבלעדית של הסיפור הזה מראשית ועד כלה היא הרתעת עובדים במערכת הביטחון מחשיפת רוה"מ למידעים חיוניים בסוגיות של בטחון המדינה שמוסתרים ממנו משיקולים פסולים. גופי המודיעין מקפידים לתחזק את העליונות המודיעינית שלהם על ראש הממשלה כדי להחזיק ביד תחמושת שאין לראש הממשלה במאבק הדעות במדינת ישראל בסוגיות הביטחון, כדי שהם יוכלו להדליף מה שהם רוצים למי שהם רוצים ולקבוע את סדר היום התקשורתי. כשמשהו מאיים על העליונות הזו - יצאו בשטאזי למלחמת חורמה הכי אגרסיבית שאפשר כדי להלך אימים על כל עובדי השב"כ, המוסד, אמ"ן. כולם. למען יראו וייראו. כל החלטה בתיק הזה הייתה פונקציה של השאלה הזו. אין פה שום עניין משפטי. כמו כל הסוגיות המשפטיות בעניינים ציבוריים - הכל גמיש וההחלטה איך להגמיש את המושגים והחוקים נתונה בידי הצד החזק שמחליט. הכל פה כל כך הזוי. יש פה גוף שמנהל מאבק תקשורתי ומיוחצ"ן נגד ראש הממשלה והמדיניות שהוא מנהיג. הגוף הזה, שנקרא לו לצורך העניין שב"כ, מדליף ומתדרך עיתונאים בדברים הכי רגישים, משחק בדעת הקהל באמצעות מידעים מודיעיניים ומקפיד שלראש הממשלה לא יהיו את הכלים האלה. ואיכשהו הגוף הזה הוא גם זה שמחליט מתי הדלפה היא פגיעה בביטחון המדינה וצריך לחקור אותה במניעת מפגש ולהגיש כתב אישום של מאסר עולם ומעצר תום הליכים בבידוד מהעולם. הבנתם? זה כמו סכסוך שכנים בין אדם מן השורה לבין מפקד המחוז במשטרה שעושה שימוש בסמכותו כדי לעצור את השכן שמסוכבך איתו ולמרר לו את החיים. זה הסיפור. איך השב"כ משמר את העליונות שלו? פשוט. כמו שכתוב בכתב האישום: לא כל מידע מועבר לראש הממשלה, צריך לעבד ולסדר אותו (מזכיר למישהו את הדלקת מאות הסימים בליל ה-7 באוקטובר שלשיטת השב"כ לא צריכים לעניין את רוה"מ?!) ומי שמעביר אותו הלאה עובר עבירת ביטחון חמורה. ומה אם כבר הודלף משהו שלא מסתדר עם האג'נדה? אה פשוט. יש צנזורה. ואז מי שעוקף את הצנזורה ומפרסם משהו בחו"ל כדי לשקף לציבור הישראלי את השימוש שחמאס עושה בקפלניסטים כדי לכסח את היהודים כבר עובר עבירה של מאסר עולם. כי הצנזורה החליטה שזה פוגע בבטחון המדינה. אז אחת ולתמיד: אין לי גרם של אמון בטרמינולוגיה הבטחונית המומצאת הזו, אין לי גרם של אמון שההחלטות של הצנזורה מתקבלות משיקולים ישרים, שההחלטה של שב"כ לעצור מישהו ולהוציא לו צווי מניעת מפגש עם עו"ד ולבודד אותו בבית המעצר ולגרום לו לנסות להתאבד - אין שום שיקול בטחוני בסיפור הזה. זה הכל שמירת מעמדות וצבירות כוח פוליטי בגוף הכי אנטי דמוקרטי שיכול להתקיים במדינה שטוענת שהיא מערבית.
תוקן על ידי רעיונוביץ ב- 21/11/2024 19:22:37 |