|
|
| נשלח ב-5/12/2024 08:40 |
|
| |
מעשה בצ'אלמר שבא לבית מדרש וביקש מהמתפללים לתרום עבור אלמנה ו-13 ילדים שנמצאים במצב נורא. שאלו אותו, מי האלמה והיתומים? אמר: אשתי וילדיי. אבל אתה חי, אמרו לו. השיב הצ'אלמר: מה אכפת לכם שאני חי. ואם לא הייתי חי אז מצבם היה טוב יותר?
|
|
|
|
| נשלח ב-5/12/2024 09:22 |
|
| |
פלדלפי
| בונדמן כתב: |  | כל יום יומיים נוחת בשטיבלעך שבכל עיר ירושלמי תורן, נעמד על יד ארון הקודש, באמצע שיר של יום, והזריזים, עוד לפני זה,ומתחיל לדרוש במונולוג ארוך, ומי התיר להם להפריע באמצע התפילה ? ואז אותו סיפור, חותני מחתן את הילד השביעי, ההורים לא מתפקדים עקב בעיות נפשיות, וגם עקצו אותו ועל ידי זה הוא נפל לחובות כבדים, ומי שיכול לתת מאה שקלים הכלה תתפלל עליו ביום חופתה,
מעניין שרק הירושלמים מחתנים את הילד השביעי, וזה נהיה דרך חיים לחתן על חשבון כלל ישראל, ושאר החסידים והליטאים לא מחתנים ? ואף על פי כן לא הולכים לדרוש דרשות באמצע התפילה,
המושג של לנסוע לחו"ל להכנסת כלה קיים כבר עשרות שנים בכל המיגזרים, אבל הדרשות והעלונים זה מושג חדש יחסית השמור רק לירושלמים,
חבר'ה, זה לא עובד יותר, כמה כבר אפשר לאסוף כשעשרות ומאות עושים את אותו דבר, תתחילו לחשוב על מקור הכנסה יותר מקורי, תלמדו מקצוע ותביאו פרנסה, אני מניח שנציגיהם פה בפורום יקללו שאני מדבר כמו חילוני שמדבר על ללכת לעבוד, אכן, אם זה מגיע לקיבוץ נדבות, אין היתר לשבת וללמוד, זה בכלל לא כבוד ויושר להכריז אבא שלי לומד כל היום ויש לו 14 ילדים ואין לו לחם לאכול, נכון שהמשכורות והעבודות שיש לציבור החרדי להציע זה לא משהו, אבל זה אחרת אם בן אדם מביא מהכולל 2000 ש"ח, או שהוא מלמד שוחט סופר סת"ם וכו' ומביא 9000.
שלא לדבר על החילול השם שזה עושה כשהם לא פוסחים על בתי הכנסת של הדת"לים והמסורתיים מעדות המזרח |
|
השאלה קשה אבל עם טעות ביסודה... אתה כותב שאין היתר לשבת וללמוד אבל אין בציבור הזה רשת כוללים או ישיבת מיר... בודדים שם נשארים ללמוד כמה שנים אחרי החתונה הדיון פה הוא לא האם לימוד תורה קודם לפרנסה כי בקשת צדקה לא קשורה לתורה אלא לדרך חיים האמונה שלהם זה להביא הרבה ילדים ולחיות מהיד לפה ומחלוקות ותרומות וכשמגעים לחתונות הילדים עם ישראל עוזר
נ.ב כשכותבים בדפים נפל לחובות של מאות אלפי בגלל עסקאות כשלות זה בדרך כלל אומר חייתי כמה שנים כמו מלך על חשבון אחרים עד שהכל התפוצץ
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-5/12/2024 09:58 |
|
| |
| בונדמן כתב: |  | כל יום יומיים נוחת בשטיבלעך שבכל עיר ירושלמי תורן, נעמד על יד ארון הקודש, באמצע שיר של יום, והזריזים, עוד לפני זה,ומתחיל לדרוש במונולוג ארוך, ומי התיר להם להפריע באמצע התפילה ? ואז אותו סיפור, חותני מחתן את הילד השביעי, ההורים לא מתפקדים עקב בעיות נפשיות, וגם עקצו אותו ועל ידי זה הוא נפל לחובות כבדים, ומי שיכול לתת מאה שקלים הכלה תתפלל עליו ביום חופתה,
מעניין שרק הירושלמים מחתנים את הילד השביעי, וזה נהיה דרך חיים לחתן על חשבון כלל ישראל, ושאר החסידים והליטאים לא מחתנים ? ואף על פי כן לא הולכים לדרוש דרשות באמצע התפילה,
המושג של לנסוע לחו"ל להכנסת כלה קיים כבר עשרות שנים בכל המיגזרים, אבל הדרשות והעלונים זה מושג חדש יחסית השמור רק לירושלמים,
חבר'ה, זה לא עובד יותר, כמה כבר אפשר לאסוף כשעשרות ומאות עושים את אותו דבר, תתחילו לחשוב על מקור הכנסה יותר מקורי, תלמדו מקצוע ותביאו פרנסה, אני מניח שנציגיהם פה בפורום יקללו שאני מדבר כמו חילוני שמדבר על ללכת לעבוד, אכן, אם זה מגיע לקיבוץ נדבות, אין היתר לשבת וללמוד, זה בכלל לא כבוד ויושר להכריז אבא שלי לומד כל היום ויש לו 14 ילדים ואין לו לחם לאכול, נכון שהמשכורות והעבודות שיש לציבור החרדי להציע זה לא משהו, אבל זה אחרת אם בן אדם מביא מהכולל 2000 ש"ח, או שהוא מלמד שוחט סופר סת"ם וכו' ומביא 9000.
שלא לדבר על החילול השם שזה עושה כשהם לא פוסחים על בתי הכנסת של הדת"לים והמסורתיים מעדות המזרח |
|
מיזרוחניק ! בקצב הזה עוד תחגוג החודש שבת ארגון.
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-5/12/2024 13:15 |
|
| |
איש חשוב, תודה על תגובתך הארוכה והבהירה. לדעתי דבריי לא הובנו (מכל מיני סיבות, בעיקר עניין של שפה ותרבות). כדלהלן: 1. לגבי התיאור של מקבצי הנדבות, לא התכוונתי מעבר ללתאר מי הם. כתבתי שיש ויש בכל המובנים וכתבתי מי הרוב. אפשר לדון את זה לחיוב וגם לשלילה, אני בכל מקרה לא נכנסתי לזה. 2. כתבתי שקופת העיר *בעיר שלי* הם נוכלים והסברתי היטב למה הם נוכלים (ולא אמרתי שהם לא עושים מעשים טובים, רק כתבתי שהם גם נוכלים). מנהל הקופה סיפר לי בפירוש, שכשמזרוחניק שואל אותו אם הוא תורם רק לחרדים, הוא עונה לו שכן, וזה לא נכון כי הוא תורם רק לחרדיים. עכלה"ק. ואם כן הוא או שיקר עליי או שיקר על אותו מזרוחניק, אבל זו נוכלות טהורה. דבר שני ציינתי שהם אוספים לעניים ובסוף הרבה כסף מגיע לאברכי כולל שיכולים ללכת לעבוד ולהגדיל את ההכנסה הביתית. זה נגד ההלכה, כי אסור לתלמידי חכמים לקבל צדקה שמיועגת לעניים (ראה ערוה"ש יו"ד רנג,ז, מקורות רבים בנושא). 3. לקחתם את זה למקום לא טוב. אני לגמרי בעד שאנשים יולידו הרבה ילדים, והוא דאפשר למיקם בסיפוקייהו. אם הוא חשב שיוכל לעמוד בזה ואח"כ קרה משהו, אני יכול להבין שיש לו קשיים, אבל אני מאוד תמה איך הוא לא מתבייש לעמוד ולהגיד שצריכים לעזור לו *רק* בגלל החלטה כזו, הרי כל שוטה יודע שגיגול ילדים כרוך בהוצאות רבות. בכל מקרה לרגע לא דיברתי על השאלה אם צריך לתרום לאדם כזה כסף.
 |
|
|
|
|
|
| נשלח ב-5/12/2024 14:14 |
|
| |
פלדלפי תבדוק שוב, הציבור הזה יושב ברובו בכוללים, יש מהם מספיק בשומרי החומות ובבית שמש וכו'
|
|
|
|
| נשלח ב-5/12/2024 14:34 |
|
| |
| הדיבוק כתב: |  | | לקחתם את זה למקום לא טוב. אני לגמרי בעד שאנשים יולידו הרבה ילדים, והוא דאפשר למיקם בסיפוקייהו. אם הוא חשב שיוכל לעמוד בזה ואח"כ קרה משהו, אני יכול להבין שיש לו קשיים, אבל אני מאוד תמה איך הוא לא מתבייש לעמוד ולהגיד שצריכים לעזור לו *רק* בגלל החלטה כזו, הרי כל שוטה יודע שגיגול ילדים כרוך בהוצאות רבות. בכל מקרה לרגע לא דיברתי על השאלה אם צריך לתרום לאדם כזה כסף. |
|
הדרך הזאת של "תכנון המשפחה" וכמות הילדים שיהיו במשפחה, איננה דרך חרדית, (ואולי אף אינה הלכתית, אך לא אכנס לזה זה מצריך אשכול נפרד, ואולי אף אינו מתאים לדיון ציבורי), גם לא החשיבה של "לא אביא עוד ילד כי אין לי כסף לגדל אותו", כשמגיע אלי אברך עם משפחה ברוכת ילדים, ומבקש את עזרתי בגידול ילדיו או הוצאת נישואיהם, אני רואה בשמחה את השותפות הזאת, מלבד מצוות גמילות חסד.
|
|
|
|
| נשלח ב-5/12/2024 15:06 |
|
| |
אפשר לזהות מגמות חדשות בסקטורים החרדיים.
אצל הירושלמים יש הרבה גבירים בזעיר אנפין. הרבה מעמד ביניים. משהו שלא היה לפני כמה שנים.
יש מצב שבעלי היכולת במגזרים הללו הם באחוזים יותר גבוהים משאר מגזרים, כגון ליטאים והרבה חסידיים ארצישראליים.
אולי בגלל העדר לימודי הליב"ה וכדומה (כמו הסטמרים באמריקה), יש או שנו"ר או עסקים רציניים. לא רופאים, לא עודי"ם לא עוסי"ם לא נגרים ולא אינסטולטורים. בעלי מלאכות אלה לא הופכים לגבירים.
|
|
|
|
| נשלח ב-5/12/2024 15:53 |
|
| |
אישחשוב תכנון משפחה - עם הרבה שמות יפים, או תירוצים שתמיד תקפים רק לאשתי ולא לאשתך - קיימים כמעט בכל המגזרים. ברוב הבתים החרדיים, איכשהו אין 25 ילדים, ותמיד יש הוראה פרטית והסברים והאישה חולה וכו (והסיבה האמיתית ברורה לכולם ונכונה, כי חביבה נפשם של ישראל לפני הקב"ה ולכן חושבים עליהם יותר מעל פופקורן). אני לא נגד לעזור לאלטרואיסטים, ועוד יותר אני בעד שהורי ה15 יעזרו להורי ה15, כי הרי הם מאוד מאמינים בזה!!
|
|
|
|
| נשלח ב-6/12/2024 03:12 |
|
| |
עיוות של המציאות, ועוד אתה כותב שזה "ברוב הבתים החרדיים". לידיעתך, ב100% מהבתים החרדיים (למעט חרדים מודרנים כמובן) אין תכנון, דהיינו מניעת הריון יזומה, ללא סיבה אמיתית, וזה שאין 25 ילדים, זה כי אין הריון בזמן הנקה, מה שנותן מרווח טבעי של שנתיים - שנתים וחצי בין ילד לילד, אם כן ההיפך הוא הנכון, זה שיש למשפחה ממוצעת 8-10 ילדים אומר שכולם לא מתכננים כלום.
כתבת שהורי 15 ילדים יתנו צדקה להורי 15, שוב, הקיטלוג הזה אינו דרך היהדות, כשיהודי נזקק לעזרה, עוזרים, בלי חשבונות של "הוא היה צריך לעשות ככה וככה".
|
|
|
|
| נשלח ב-6/12/2024 11:11 |
|
| |
כמדומני שגם בבתים הכי שמרניים, נשים לוקחות נרות\פתילות קוטלי זרע, שבשילוב עם הנקה שוללות את הסיכוי להריון, לאחר תקופת ההנקה, הסיכוי להריון גובר דרמטית גם כאשר משתמשים בנרות. אבל זה עדיין מצליח להעניק מרווח בין הריון להריון. כמובן הכול בהיתר רב המקובל בקהילה ורק לתקופות קצובות ומדודות.
|
|
|
|
| נשלח ב-6/12/2024 12:53 |
|
| |
כמדומני...........
|
|
|
|
| נשלח ב-6/12/2024 13:03 |
|
| |
פלדלפי
| איש_חשוב כתב: |  | עיוות של המציאות, ועוד אתה כותב שזה "ברוב הבתים החרדיים". לידיעתך, ב100% מהבתים החרדיים (למעט חרדים מודרנים כמובן) אין תכנון, דהיינו מניעת הריון יזומה, ללא סיבה אמיתית, וזה שאין 25 ילדים, זה כי אין הריון בזמן הנקה, מה שנותן מרווח טבעי של שנתיים - שנתים וחצי בין ילד לילד, אם כן ההיפך הוא הנכון, זה שיש למשפחה ממוצעת 8-10 ילדים אומר שכולם לא מתכננים כלום.
כתבת שהורי 15 ילדים יתנו צדקה להורי 15, שוב, הקיטלוג הזה אינו דרך היהדות, כשיהודי נזקק לעזרה, עוזרים, בלי חשבונות של "הוא היה צריך לעשות ככה וככה". |
|
אתה מנותק מהמציאות !!! כמה נשים מניקות שנתיים ? לכמה ההנקה אכן עושה מניעה ? אין כמעט היום רב לא נותן היתר למניעה אפי' רבנים שבעבר התנגדו הבינו שהדור השתנה ומתירים רב גדול שיברתי איתו לאחרונה על הנושא אמר לי שמספיק שהאישה אומרת שהיא לא מסוגלת לראות את עצמה שוב בחדר לידה או שאינה מסוגלת לחשוב על הריון כשיש לה ילדים קטנים וזה כבר חשש פיקוח נפש ! אם אישה אומרת שהיא לא מסוגלת זה חשש לאיבוד השפיות! ויש לה היתר למניעה
|
|
|
|
| נשלח ב-6/12/2024 13:11 |
|
| |
אני לא מבין גדול ברבונים והיתייירים, וגם לא ממש בא לי להיכנס לאזורים שמכניסים אליהם נרות. אני מדבר סטטיסטיקה ועדיין לא הבנתי את העובדות שמנסה אישחשוב ליישב. עובדתית, משפחה חרדית קלאסית עם 10+ ילדים נחשבת משפחה גדולה, וזה נכון גם בקהילות הכי שמרניות במיינסטרים הליטאי והחסידי. מיעוט קטן יש להם בממוצע 15 ילדים ואיכשהו אין הרבה סטיות תקן של 25 ילדים (והמשפחות המרובות מתחלקות למשפחות איכותיות - קרי משפחות עשירות או אצולה, לעומת משפחות מסכנות של חזבתים או חלק מצאלמרס וכדו שהעתיד של הילדים די ברור). זה לא קורה באופן טבעי, זה תוצאה של התערבות כלשהי, ואני מדבר גם על משפחות עם 15 ילדים, ראיה שממוצע די זהה, ללא קשר לפערי גילים, גיל נישואין וכו. למכור לי שאין שום התערבות בילודה נשמע לי בלוף. (אישחשוב כתב ש"כשיהודי נזקק לעזרה, עוזרים". אשמח לדעת מתי חלקתי על זה...)
|
|
|
|
| נשלח ב-6/12/2024 13:35 |
|
| |
| פלדלפי כתב: |  | עיוות של המציאות, ועוד אתה כותב שזה "ברוב הבתים החרדיים". לידיעתך, ב100% מהבתים החרדיים (למעט חרדים מודרנים כמובן) אין תכנון, דהיינו מניעת הריון יזומה, ללא סיבה אמיתית, וזה שאין 25 ילדים, זה כי אין הריון בזמן הנקה, מה שנותן מרווח טבעי של שנתיים - שנתים וחצי בין ילד לילד, אם כן ההיפך הוא הנכון, זה שיש למשפחה ממוצעת 8-10 ילדים אומר שכולם לא מתכננים כלום.
כתבת שהורי 15 ילדים יתנו צדקה להורי 15, שוב, הקיטלוג הזה אינו דרך היהדות, כשיהודי נזקק לעזרה, עוזרים, בלי חשבונות של "הוא היה צריך לעשות ככה וככה".
אתה מנותק מהמציאות !!! כמה נשים מניקות שנתיים ? לכמה ההנקה אכן עושה מניעה ? אין כמעט היום רב לא נותן היתר למניעה אפי' רבנים שבעבר התנגדו הבינו שהדור השתנה ומתירים רב גדול שיברתי איתו לאחרונה על הנושא אמר לי שמספיק שהאישה אומרת שהיא לא מסוגלת לראות את עצמה שוב בחדר לידה או שאינה מסוגלת לחשוב על הריון כשיש לה ילדים קטנים וזה כבר חשש פיקוח נפש ! אם אישה אומרת שהיא לא מסוגלת זה חשש לאיבוד השפיות! ויש לה היתר למניעה |
|
מי שמנותק מהמציאות אבל לגמרי.. זה אתה, לא חשבת שיש גם 9 חודשי הריון? זה שיש שנתיים מרווח בין ילד לילד, אומר על הנקה של שנה פחות או יותר. רוב הרבנים דווקא לא שינו את דעתם, אולי רבנים בקהילות מסוימות אבל לא "רוב גורף", ובמקרה שאשה "חוששת לאיבוד השפיות" בוודאי מתירים, אבל רוב הנשים (לא מודרניות) שמחות במשפחה גדולה.
|
|
|
|
| נשלח ב-6/12/2024 13:40 |
|
| |
| הדיבוק כתב: |  | | אני לא מבין גדול ברבונים והיתייירים, וגם לא ממש בא לי להיכנס לאזורים שמכניסים אליהם נרות. אני מדבר סטטיסטיקה ועדיין לא הבנתי את העובדות שמנסה אישחשוב ליישב. עובדתית, משפחה חרדית קלאסית עם 10+ ילדים נחשבת משפחה גדולה, וזה נכון גם בקהילות הכי שמרניות במיינסטרים הליטאי והחסידי. מיעוט קטן יש להם בממוצע 15 ילדים ואיכשהו אין הרבה סטיות תקן של 25 ילדים (והמשפחות המרובות מתחלקות למשפחות איכותיות - קרי משפחות עשירות או אצולה, לעומת משפחות מסכנות של חזבתים או חלק מצאלמרס וכדו שהעתיד של הילדים די ברור). זה לא קורה באופן טבעי, זה תוצאה של התערבות כלשהי, ואני מדבר גם על משפחות עם 15 ילדים, ראיה שממוצע די זהה, ללא קשר לפערי גילים, גיל נישואין וכו. למכור לי שאין שום התערבות בילודה נשמע לי בלוף. (אישחשוב כתב ש"כשיהודי נזקק לעזרה, עוזרים". אשמח לדעת מתי חלקתי על זה...) |
|
לא מבין מה הקושי שלך בהבנה, אשה ממוצעת שמניקה שנה-שנה וחצי, אינה יכולה ללדת יותר מ15 ילדים. ההבדל בין משפחות חרדיות רגילות של 10 ילדים, למשפחות ירושלמיות של 15 ילדים, תלוי במשך זמן ההנקה, בה כידוע אין אפשרות להיכנס להריון (ב99%, יש מקרים יוצאי דופן)
כתבת שאתה מבין שהורי 15 ילדים, אמורים לתרום להורי 15 ילדים, מכאן נשמע שמי שאין לו 15 ילדים או לא חושב שצריך 15 ילדים אמור לקפוץ את ידו, על זה עניתי כשיהודי נזקק לעזרה, עוזרים, בלי חשבונות.
|
|
|
|
|