|
|
| נשלח ב-6/12/2024 14:08 |
|
| |
התעלמת מדבריי שמשפחות עם 10 ילדים הן משפחות גדולות, כלומר הממוצע בקהילות השמרניות הקלאסיות הוא באזור 5-8 ילדים. אם הנשים כ"כ שמחות במשפחות גדולות, אין לי מושג למה הן מניקות, לא עדיף להביא ל25-30 ילדים? והאם אין נשים שלא מניקות וכדו, ולמה כמעט אף אחד לא הגיע ל20 ילדים? כשאני אומר שהמשפחות עם ה15 ילדים תתאומנה לחברותיהן, זו הצעה עסקית מאוד טובה. אם הם כ"כ מסודרים בשכטנה שלהם, למה הם מבזבזים זמן וכסף כדי להגיע לערים רחוקות כמו העיר שלי? הרבה יותר הגיוני שהקהילה שלהם תתחזק את עצמה מתוכה, לא ככה?!
|
|
|
|
| נשלח ב-7/12/2024 23:20 |
|
| |
| איש_חשוב כתב: |  | | הדרך הזאת של "תכנון המשפחה" וכמות הילדים שיהיו במשפחה, איננה דרך חרדית, (ואולי אף אינה הלכתית, אך לא אכנס לזה זה מצריך אשכול נפרד, ואולי אף אינו מתאים לדיון ציבורי), גם לא החשיבה של "לא אביא עוד ילד כי אין לי כסף לגדל אותו", כשמגיע אלי אברך עם משפחה ברוכת ילדים, ומבקש את עזרתי בגידול ילדיו או הוצאת נישואיהם, אני רואה בשמחה את השותפות הזאת, מלבד מצוות גמילות חסד. |
|
"תכנון משפחה" זה באמת נשמע חילוני גמור, אבל הפרש מועט בין ילד אחד לשני זהו דבר נחוץ עבור בריאות האשה מבחינה פיזית ונפשית. ויש פוסקים המתירים שנתיים מניעה אחרי לידה בלי שאלת מו"צ.
ואכן אם מעט נתבונן, הקב"ה טבע בעולמו הפרש של 3 שנים בין ילד לילד: שנתיים הנקה (לפחות), לאחר מכן 3 חודשים (בערך) עד שנקלטת שוב, ואז 9 חודשים הריון. באופן כזה, מגיל 20 עד גיל 40 (שאח"כ כבר קצת מסוכן בימינו להביא ילדים לעולם) מגיעים לעולם לכל היותר 7 ילדים, ואם הכלה נישאה בגיל 17, אז 8 ילדים שזוהי משפחה מכובדת ויפה.
אבל מה עושים היום, נותנים לילד מטרנה (או שההנקה חלשה, או שהגופות חלשים) ומתעברים כל שנה, הילדים גדלים בלי תשומת לב נאותה, ילדים בגיל 30 מוצאים עצמם עם עשרה ילדים (ורק אז נזכרים למנוע) וקורסים תחת הנטל, לאחר מכן צריך לחתן ילד שנה אחרי שנה - אין אפשרות נורמלית אפילו לחסוך כמה גרושים בין ילד למשנהו עבור הוצאות מינימליות.
|
|
|
|
| נשלח ב-7/12/2024 23:36 |
|
| |
| איש_חשוב כתב: |  | לא מבין מה הקושי שלך בהבנה, אשה ממוצעת שמניקה שנה-שנה וחצי, אינה יכולה ללדת יותר מ15 ילדים. ההבדל בין משפחות חרדיות רגילות של 10 ילדים, למשפחות ירושלמיות של 15 ילדים, תלוי במשך זמן ההנקה, בה כידוע אין אפשרות להיכנס להריון (ב99%, יש מקרים יוצאי דופן) |
|
כיום משפחה חרדית קלאסית היא 6-7 ילדים. הממוצע החרדי הוא 6.2 לידות, והחילוני הוא 2.3 לידות.
הנקה מונעת הריון רק אם האשה לא קיבלה מחזור, וההנקה מתרחשת במרווחי זמן קבועים וקצרים, ללא הפסקה ארוכה בלילה, וללא מתן תוספות כלשהם, אפילו באופן חד פעמי, ואפילו לא חלב אם שנשאב לבקבוק.
היות וכיום התנאים הללו לא מתקיימים לאורך זמן (בטח שלא לשנתיים), ההנקה לא מהווה אמצעי מניעה.
|
|
|
|
| נשלח ב-8/12/2024 03:16 |
|
| |
| הדיבוק כתב: |  | | התעלמת מדבריי שמשפחות עם 10 ילדים הן משפחות גדולות, כלומר הממוצע בקהילות השמרניות הקלאסיות הוא באזור 5-8 ילדים. אם הנשים כ"כ שמחות במשפחות גדולות, אין לי מושג למה הן מניקות, לא עדיף להביא ל25-30 ילדים? והאם אין נשים שלא מניקות וכדו, ולמה כמעט אף אחד לא הגיע ל20 ילדים? כשאני אומר שהמשפחות עם ה15 ילדים תתאומנה לחברותיהן, זו הצעה עסקית מאוד טובה. אם הם כ"כ מסודרים בשכטנה שלהם, למה הם מבזבזים זמן וכסף כדי להגיע לערים רחוקות כמו העיר שלי? הרבה יותר הגיוני שהקהילה שלהם תתחזק את עצמה מתוכה, לא ככה?! |
|
במחילה אני לא מבין מדוע אינך מתייחס לנושא "מניעת הריון", ואומר שהבנת סוף סוף מדוע יש לרוב החרדים 8-10 ילדים למרות שאינם לוקחים גלולות וכדו' למניעת הריון.
השאלה שהעלית כאן עכשיו אינה מובנת, האם אינך מבין בעצמך מדוע נשים מניקות? כל הזמן יוצאים קופות החולים ועוד גופים בפרסומים שאין תחליף אמיתי ובריא להנקת אם, איפה נשמע דבר כזה שאשה יולדת ונותנת מיד תחליפי חלב? למה צריך כל כך להגזים ולהקצין בכל דבר? לכל דבר יש הקצנה לשני הצדדים ויש את דרך האמצע, הקצנה זה לא להניק בכלל, או להניק יותר משנתיים, וממוצע הוא להניק שנה - שנה וחצי, וזה כי לא כולם מצליחים לינוק או להניק בכלל עד גיל שנתיים, ולכן הממוצע בציבור החרדי בין ילד לילד הוא שנתיים עד שנתיים וחצי, בהדגשה, ללא אמצעי מניעת הריון כמו כדורים וכדו'.
|
|
|
|
| נשלח ב-8/12/2024 03:27 |
|
| |
| Safra כתב: |  | כיום משפחה חרדית קלאסית היא 6-7 ילדים. הממוצע החרדי הוא 6.2 לידות, והחילוני הוא 2.3 לידות.
הנקה מונעת הריון רק אם האשה לא קיבלה מחזור, וההנקה מתרחשת במרווחי זמן קבועים וקצרים, ללא הפסקה ארוכה בלילה, וללא מתן תוספות כלשהם, אפילו באופן חד פעמי, ואפילו לא חלב אם שנשאב לבקבוק.
היות וכיום התנאים הללו לא מתקיימים לאורך זמן (בטח שלא לשנתיים), ההנקה לא מהווה אמצעי מניעה. |
|
הממוצע בסטטיסטיקה הוא 6-7 ילדים, אבל זה כולל משפחות בהם יש רק 2-4 ילדים, יש משפחות עם בעיות פריון, בכל משפחה מורחבת יש 1-2 משפחות כאלו עם 2-4 ילדים בלבד. הממוצע האמיתי אם כך למשפחה רגילה לא בעיות מסוימות, ולא שההורים התחתנו מאוחר וכדו' הוא דווקא 8-9 ילדים.
הנקה מונעת הריון, לגמרי, זה די נדיר שיש הריון בזמן הנקה, וזאת למרות שרוב הילדים כיום מקבלים אחרי חצי שנה אוכל רגיל כמו גרברים ולאט לאט אוכל ביתי רגיל, לא יודע איזה מציאות אתה מכיר, אבל כרגיל אתה לוקח את מה שאתה מכיר, ומציג את זה כאמת האבסולוטית.
קח באיזי את זה שמישהו חושב וכותב כאן אחרת ממך, ואל תתחיל להשתולל עכשיו..
|
|
|
|
| נשלח ב-8/12/2024 06:57 |
|
| |
הדיבוק
תמנע יהודי ממצווה?
וכשאת תורם לצורכי פסח, אתה מתנה שיאכל מצה פשוטה ולא שמורה?
|
|
|
|
| נשלח ב-8/12/2024 08:07 |
|
| |
כששאגת מליץ יושר והדיבוק מקטרג
זה מוכיח שוב ושוב - כי המזרחי הם יותר אידיאליסטים מאשר המודרנים הפשרנים החדשנים הנהנתנים
|
|
|
|
| נשלח ב-8/12/2024 11:48 |
|
| |
יש קורלציה בין מספר הילדים במשפחה לבין מידת העניות.
אמר אביי, היינו דאמרי אינשי: בתר עניא אזלא עניותא.
|
|
|
|
| נשלח ב-8/12/2024 13:43 |
|
| |
הצ׳אלמרים לא מסתובבים כאן, אז למה להוציא כאן קיטור?
|
|
|
|
| נשלח ב-8/12/2024 20:45 |
|
| |
איש חשוב, אני מרגיש ששוב הויכוח גולש כמו רוב הויכוחים איתך. אתה אומר שהכי חשוב זה הרבה ילדים וזה הכי כיף והנשים מתות על זה וכו וכו. ואז שואלים אותך, אם הן כ"כ מתות על זה למה הן מניקות ולמה אין משפחות עם 20-30 ילדים (בפרט שעובדתית לא כולן מניקות ולא כולן יכולות להניק ובוודאי שלא להניק ולאורך זמן וכו), ואז אתה עונה שקופת חולים אומרת שזה הכי בריא. כאילו קופת חולים אומרת שזה ממש בריא ללדת 18 ילדים. לא כ"כ מובן אם אתה הולך לפי התורה, לפי המציאות, לפי מה שנשים רוצות או לפי מה שקופת חולים אומרת. אני אומר לך בפשטות, לא כדי לזלזל בדבריך חלילה אלא להיפך- להסביר אותך. שעובדתית כולם מונעים או מפסיקים בדרך זו או אחרת ותמיד יש הוראה פרטית והיתר מיוחד וכו. וזה בסדר גמור. אני רק לא מבין למה יותר חשוב שהאישה תניק ושיהיה לה הרבה ילדים וכו, מאשר שהילדים שלה לא יחזרו על הפתחים? זו שאלתי. (שאגת, כתבתי כבר פעמיים, אני מדבר על הקבצנים ולא על התורמים. אחרי שמגיע מצב ואדם פושט יד, התורם שואל שאלות אחרות לגמרי ממה שאנחנו מדברים כאן)
תוקן על ידי הדיבוק ב- 08/12/2024 21:43:42
|
|
|
|
| נשלח ב-8/12/2024 21:37 |
|
| |
אשמח מאוד אם תראה לי את הציטוט מתי אמרתי ש"הכי חשוב זה הרבה ילדים, ונשים מתות על זה וכו' וכו'".. זה די חשוב, כי אתה טוען שעל זה ענית בשאלה "למה הן מניקות בכלל, הרי עדיף ללדת 20-30 ילדים". אז בבקשה תביא ציטוט כזה או אפילו רק משהו דומה מן הדומה לו.
הנושא שנפתח כאן בתוך האשכול הוא, האם כטענתך "רוב הנשים החרדיות לוקחות אמצעי מניעת הריון למיניהן", כולל גלולות וכל מיני פתרונות, והא ראיה שאין בכל משפחה חרדית 20-30 ילדים, שהסברתי לך שהמרווחים הן כתוצאה מהנקה בשנה וחצי שנתיים שאחרי הלידה, הנקה מונעת כמעט לחלוטין הריון חדש, ללא שום צורך באמצעי מניעה, הדבר די ניתן לבדיקה ובירור, כמו שאפשר לברר אם עכשיו זה בוקר או לילה, טענת שיש כאלו שאינן מניקות ושאינן יכולות להניק וכו', אבל כן כל הנשים מניקות, וגם אלו שיוצאות לעבוד, מניקות שלא בשעת העבודה, ושואבות בזמן העבודה, ומעטות מאוד שיש להם בעיה של הנקה, מעטות ברמה של פחות של 3-5% (באחד האתרים ראיתי שזה 2.4%) אלו אכן עושות שאלת רב ועל פי רוב מתירים להם לקחת גלולות מניעת הריון כדי שלא יכנסו להריון מיידי שוב, אבל לא באנו מן הסתם לדבר על 3% מהאוכלוסיה, העיקר הוא שזה לא נכון כמו שאמרת, בחוסר ידיעה מוחלט, שזה שאין לכל הנשים החרדיות 20-30 ילדים הוא בגלל אמצעי מניעה, שזה בכל נפוץ בציבור החרדי.
עד כאן לנושא אמצעי מניעה, ועכשיו העלית כאן שאלה נוספת, למה ללדת 10-15 ילדים, אם אחרי זה צריך ללכת לקבץ נדבות, אולי עדיף ללדת פחות. האם אתה באמת סבור שכל ההורים למשפחות ברוכות ילדים הולכים לקבץ נדבות? כמה אחוז מהם לדעתך הולך לקבץ נדבות? אתה ממש הוזה, אילו היו כל ההורים למשפחות ברוכות ילדים הולכים לקבץ נדבות, היו יותר קבצנים ממתפללים. על כל מקבץ נדבות יש 50 אנשים שלא מקבצים, ואגלה לך עוד סוד, יש גם מקבצי נדבות עם 4-5 ילדים. ודבר אחד נוסף, אף אחד לא מתכנן כשהוא מתחיל ללדת ילדים, האם בעוד 15 שנה הוא ילך לקבץ נדבות, כל אחד הולך במסלול רנדומלי לגמרי בחיים, שזה כולל גם הרבה נתונים אחרים שגורמים לו ללכת לעבוד או לקבץ נדבות.
תוקן על ידי איש_חשוב ב- 08/12/2024 21:50:25
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-8/12/2024 21:52 |
|
| |
| איש_חשוב כתב: |  | | רוב הרבנים דווקא לא שינו את דעתם, אולי רבנים בקהילות מסוימות אבל לא "רוב גורף", ובמקרה שאשה "חוששת לאיבוד השפיות" בוודאי מתירים, אבל רוב הנשים (לא מודרניות) שמחות במשפחה גדולה. |
|
את הודעתי האחרונה כתבתי מקופיא, מניח שהסתמכתי על דבריך כאן. בבופו של דבר המסר הוא אותו מסר
|
|
|
|
| נשלח ב-8/12/2024 22:06 |
|
| |
| איש_חשוב כתב: |  | (1)הנושא שנפתח כאן בתוך האשכול הוא, האם כטענתך "רוב הנשים החרדיות לוקחות אמצעי מניעת הריון למיניהן", כולל גלולות וכל מיני פתרונות, והא ראיה שאין בכל משפחה חרדית 20-30 ילדים, שהסברתי לך שהמרווחים הן כתוצאה מהנקה בשנה וחצי שנתיים שאחרי הלידה, הנקה מונעת כמעט לחלוטין הריון חדש, ללא שום צורך באמצעי מניעה, הדבר די ניתן לבדיקה ובירור, כמו שאפשר לברר אם עכשיו זה בוקר או לילה, טענת שיש כאלו שאינן מניקות ושאינן יכולות להניק וכו', אבל כן כל הנשים מניקות, וגם אלו שיוצאות לעבוד, מניקות שלא בשעת העבודה, ושואבות בזמן העבודה, ומעטות מאוד שיש להם בעיה של הנקה, מעטות ברמה של פחות של 3-5% (באחד האתרים ראיתי שזה 2.4%) אלו אכן עושות שאלת רב ועל פי רוב מתירים להם לקחת גלולות מניעת הריון כדי שלא יכנסו להריון מיידי שוב, אבל לא באנו מן הסתם לדבר על 3% מהאוכלוסיה, העיקר הוא שזה לא נכון כמו שאמרת, בחוסר ידיעה מוחלט, שזה שאין לכל הנשים החרדיות 20-30 ילדים הוא בגלל אמצעי מניעה, שזה בכל נפוץ בציבור החרדי.
(2)עד כאן לנושא אמצעי מניעה, ועכשיו העלית כאן שאלה נוספת, למה ללדת 10-15 ילדים, אם אחרי זה צריך ללכת לקבץ נדבות, אולי עדיף ללדת פחות. האם אתה באמת סבור שכל ההורים למשפחות ברוכות ילדים הולכים לקבץ נדבות? כמה אחוז מהם לדעתך הולך לקבץ נדבות? אתה ממש הוזה, אילו היו כל ההורים למשפחות ברוכות ילדים הולכים לקבץ נדבות, היו יותר קבצנים ממתפללים. על כל מקבץ נדבות יש 50 אנשים שלא מקבצים, ואגלה לך עוד סוד, יש גם מקבצי נדבות עם 4-5 ילדים. ודבר אחד נוסף, אף אחד לא מתכנן כשהוא מתחיל ללדת ילדים, האם בעוד 15 שנה הוא ילך לקבץ נדבות, כל אחד הולך במסלול רנדומלי לגמרי בחיים, שזה כולל גם הרבה נתונים אחרים שגורמים לו ללכת לעבוד או לקבץ נדבות.
תוקן על ידי איש_חשוב ב- 08/12/2024 21:50:25 |
|
מסםרתי שיהיה נוח על מה אני מדבר: 1. אני לא נכנס לאנשים לחדר המיטות ולטכניקות וקישקעס, אני רק אומר שקיים איזשהו תכנון בסיסי, כי אם כולם היו משתדלים להביא כמה שיותר ילדים, ועובדתית לכל אישה ומשפחה יש מאפיינים שונים של גיל נישואין, הנקה וכו, אז היו אמורים להיות סטיות תקן שונות ומשונות. איכשהו עובדתית אפשר להגדיר את המשפחות הגדולות בכלים סוציולוגיים, וזה אומר שגם הם מתכננים את הדברים בדרך זו או אחרת. 2. אתם שוב ושוב מכניסים לי לפה דברים שלא אמרתי. כתבתי שאני לא מבין איך אדם לא מתבייש לטעון שהולדת 15 ילדים מצדיקה שהוא יקבץ נדבות. לא אמרתי שכל אנשי המשפחות הברוכות מקבצים נדבות ולא אמרתי שכל המקבצים הם הואי 15 ילדים. אני גם לא חושב שאדם שהוליד 15 ילדים בתקווה שיוכל לפרנס אותם, לא רשאי לקבץ נדבות. מצד שני אני כן מצפה שאנשים נורמליים לא יחיו רנדומלית ופתאום יבקשו ממני כסף (ה"ממני", משמעו תמיד- קהילות שבהן אין כ"כ 15 ילדים... תוציאו אותי מהמשוואה), אם היה לאנשים כסף הם היו מולידים בעצמם 15 ילדים.
 |
|
|
|
|
|
| נשלח ב-9/12/2024 01:50 |
|
| |
| הדיבוק כתב: |  | | 1. אני לא נכנס לאנשים לחדר המיטות ולטכניקות וקישקעס, אני רק אומר שקיים איזשהו תכנון בסיסי, כי אם כולם היו משתדלים להביא כמה שיותר ילדים, ועובדתית לכל אישה ומשפחה יש מאפיינים שונים של גיל נישואין, הנקה וכו, אז היו אמורים להיות סטיות תקן שונות ומשונות. איכשהו עובדתית אפשר להגדיר את המשפחות הגדולות בכלים סוציולוגיים, וזה אומר שגם הם מתכננים את הדברים בדרך זו או אחרת. 2. אתם שוב ושוב מכניסים לי לפה דברים שלא אמרתי. כתבתי שאני לא מבין איך אדם לא מתבייש לטעון שהולדת 15 ילדים מצדיקה שהוא יקבץ נדבות. לא אמרתי שכל אנשי המשפחות הברוכות מקבצים נדבות ולא אמרתי שכל המקבצים הם הואי 15 ילדים. אני גם לא חושב שאדם שהוליד 15 ילדים בתקווה שיוכל לפרנס אותם, לא רשאי לקבץ נדבות. מצד שני אני כן מצפה שאנשים נורמליים לא יחיו רנדומלית ופתאום יבקשו ממני כסף (ה"ממני", משמעו תמיד- קהילות שבהן אין כ"כ 15 ילדים... תוציאו אותי מהמשוואה), אם היה לאנשים כסף הם היו מולידים בעצמם 15 ילדים. |
|
1. נראה שלא הבנת כראוי, ולכן אכתוב את זה כך, מה היה קורה אילו פריון אשה היה ממשיך עד גיל 60, ולצורך הענין נאמר שאנשים היו חיים עד 120 (מה שהיה אמור להיות..) כך שאשה היתה להניק כראוי את תינוקיה שנתיים, ועדיין ללדת 20+ ילדים, זה מה שחרדים היו עושים, אולי למעט אחוז קטן זניח שאומרים אין לי כוח לגדל יותר מ8 וכדו', המצב הנוכחי בו רוצים להניק את התינוק שנתיים, גרם למצב בו הילודה היא 8-10 ילדים למשפחה, כן ירבו. השאלה איך הם יחתנו אחר כך 20+ילדים, היא שאלה בדיוק כמו איך מחתנים 5 ילדים, מאיפה יש לאנשים פתאום חצי מליון שקל לחתן 5 ילדים? לחתן ילד 15 זה בדיוק כמו ילד 6-7-8-9-10, ואני כותב את זה כאחד שכבר חיתן כמה ילדים ב"ה.
2. פספסת פה את הנקודה שהדגשתי, שגם הורי 5 ילדים מקבצים נדבות, בזמן שרוב מוחלט, הייתי אומר 95% מהורי 15 ילדים אינם מקבצים נדבות, הנושא הוא לא ריבוי ילדים, אלא טבע האדם + אנשים מסוימים שלא מסוגלים להביא כסף ע"י עבודה מכל הסיבות שהן, לא בריאים וכו'. אנשים אלו לא הולכים לבתי כנסת שלכם, לקהילות שלכם, אלא מסתובבים בשטיבלאך חרדיים, עפ"י רוב, שם מסתובבים גם כפי שכתבתי מקודם, דתיים מזרחיסטים מבוגרים חסרי בית וכדו', וחרדים כמו חרדים תורמים להם כמו לקבצנים חרדים.
|
|
|
|
|