בית פורומים בחדרי חרדים

"תלחצו עלינו": רבנים מלב העולם הליטאי מדברים על סוגיית הגיוס

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-9/12/2024 21:17 לינק ישיר 

התחלתי לקרוא והפסקתי אחרי הקטע הראשון ,ביום ילדותי ושקוף של ראיון שלא היה ולא נברא אלא שנאה עמוקה ורצון עז להסית את האדיוטיים השימושיים נגד הברית עם החרדים,אני לא יופתע שזה בכלל השתלה של שליח סמוי של הקרן החדשה .
תכלס הם חושבים שלחנוק את החרדים יביא לגיוס והם לא מבינים שזה רק גורם להפך להסתגרות,כל מי שבוחר בדרך התורה מוותר על הרבה מתענוגות החיים.
ושוב לדעתי זה נסיון שקוף לנתק את הברית עם החרדים(ודרך אגב לציבור הדתי יש הרבה יותר מה להפסיד ואת זה סמוטריץ מבין היטב ,הוא יודע לאיפה באמת הולך הכסף הגדול ,ושלא לדבר מבחינה מדינית)

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-9/12/2024 22:26 לינק ישיר 

חריף_ומקשה כתב:
אין ספק שמדובר בחרדים ליטאים אותנטיים.
זה ניכר היטב מההתמצאות שלהם בניואנסים החרדיים.
וחלקם אף אומרים דברי טעם.
האם הם רבנים? זו כבר שאלה אחרת.

העיתונאי בעצמו גדל בבני ברק (אם אני זוכר נכון) ולמד בעבר בישיבה חרדית, ככה שהוא יכול גם ללמד אותם בעצמו את אותם ניואנסים...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-10/12/2024 00:12 לינק ישיר 

אהבתי את הביטוי כאילו המלחמה מעבר להרי החושך. אבל ככה זה באמת נראה אצל החרדים. נכון ש70 שנה לא התגייסו אבל מה לעשות שהמצב השתנה בשנה האחרונה.אם לא יחזור השקט לארצינו אז במצב הנוכחי ובגודל המדינה הנוכחית של 10 מליון להערכתי יש לאפשר עתודה תורנית של 3000 עד 4000 שישבו וילמדו כל היום ומהם יצמחו רבנים ומורי הוראה .כל השאר צריכים לתרום למדינה ולכלכלה ולא לטמון ראשם בחול להתעלם מהמציאות ולצייר מציאות מדומה של שקר. זה המצב היום אצל החרדים כאילו חיים על הירח. כמובן צריכים לדרוש תנאים שמתאימים לבן תורה עד כמה שאפשר ובאמת לצבא לא חסר איפה להשתפר בנושא ועדיין זה לא סיבה להתחמק

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-10/12/2024 06:54 לינק ישיר 

יש משהו בהגדרה של הפינוק, למרות רמת החיים הנמוכה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-10/12/2024 07:32 לינק ישיר 

ברכת_החמה כתב:
אהבתי את הביטוי כאילו המלחמה מעבר להרי החושך. אבל ככה זה באמת נראה אצל החרדים. נכון ש70 שנה לא התגייסו אבל מה לעשות שהמצב השתנה בשנה האחרונה.אם לא יחזור השקט לארצינו אז במצב הנוכחי ובגודל המדינה הנוכחית של 10 מליון להערכתי יש לאפשר עתודה תורנית של 3000 עד 4000 שישבו וילמדו כל היום ומהם יצמחו רבנים ומורי הוראה .כל השאר צריכים לתרום למדינה ולכלכלה ולא לטמון ראשם בחול להתעלם מהמציאות ולצייר מציאות מדומה של שקר. זה המצב היום אצל החרדים כאילו חיים על הירח. כמובן צריכים לדרוש תנאים שמתאימים לבן תורה עד כמה שאפשר ובאמת לצבא לא חסר איפה להשתפר בנושא ועדיין זה לא סיבה להתחמק
אתה בעצם חוזר לשיטת המכסות והעילויים?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-10/12/2024 12:02 לינק ישיר 

המילים מכסות ועילויים נשמעות רע, אבל ככה כלל ישראל התנהג אלפי שנים. לדעת רבן גמליאל ברכות כח: אפילו פחות. גם לדעת רבנן מדובר על מאות ולא על עשרות אלפים.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-10/12/2024 14:54 לינק ישיר 

ברכת_החמה כתב:
נכון ש70 שנה לא התגייסו 

לא מדויק.
חלק ניכר מהסבים של המלשב"ים החרדים היום, שירתו בצה"ל.

תוקן על ידי חריף_ומקשה ב- 10/12/2024 14:54:25

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-10/12/2024 15:09 לינק ישיר 

ואני עוד אמור להאמין שאף אחד בכוילל לא פתח את החלב והעוגיות

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-10/12/2024 21:06 לינק ישיר 

קלעפער כתב:
המילים מכסות ועילויים נשמעות רע, אבל ככה כלל ישראל התנהג אלפי שנים. לדעת רבן גמליאל ברכות כח: אפילו פחות. גם לדעת רבנן מדובר על מאות ולא על עשרות אלפים.
אני מאוד מזדהה עם מה שאתה כותב, הלוואי שראשי הישיבות והמנהיגים היו באמת לוקחים אחריות והופכים את עולם הישיבות לצבא קטן ומקצועי, ואכן בחואי הישיבות "העילויים" היו ציבור קטן ואיכותי מאוד (אני טוען שההישארות של הבטלנים בישיבות, לא רק שאינה תורמת שום דבר אמיתי, היא גם מזיקה לתורה ולעמל התורה). עם זאת, במצב הנוכחי שאין שום הסדרה (וכאמור יש לכך כל מיני אשמים), רוב הסיכויים שהצבא או הקומבינטורים ידאגו לחברה' שלהם ל"פטור עילויים" ויהיה העולם שומם מתורה. זה החשש שלי בגדול, אם כי כמובן יש הרבה פרטים שאיננו יודעים וכו

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-11/12/2024 01:21 לינק ישיר 

בדורינו הירוד, הפרוץ כל כך, שכל כך הרבה נושרים בו מהדת, גם במצב הקיים בו 100% מהחרדים הולכים לישיבות נופלים ונושרים כל כך הרבה, מה יקרה אם רוב הבחורים/אברכים צעירים לא יהיו בישיבות, ורק "קומץ קטן של עילויים"? לאן עוד יתדרדר הציבור החרדי?
מלבד זאת ידוע הכלל 1000 נכנסים לישיבה ואחד יוצא להוראה, אין לדעת מי יהיה עילוי ומי יצליח יותר, זה תלוי הרבה פעמים בהתמדה ולא רק בכשרונות, וההתמדה משתנה מזמן לזמן אצל האדם עצמו, בקיצור, המצב הקיים זה מה שצריך לקרות, אסור להחריב את עולם התורה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-11/12/2024 08:38 לינק ישיר 

המצב הנוכחי שבו לכולם יש תבנית אחת אין חינוך אמתי ומושרש לערכים וחשיבה אלא לעדריות לא מקטין נשירה אלא מגדיל אותה בעולם שלנו

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-11/12/2024 12:44 לינק ישיר 

איש_חשוב כתב:
בדורינו הירוד, הפרוץ כל כך, שכל כך הרבה נושרים בו מהדת, גם במצב הקיים בו 100% מהחרדים הולכים לישיבות נופלים ונושרים כל כך הרבה, מה יקרה אם רוב הבחורים/אברכים צעירים לא יהיו בישיבות, ורק "קומץ קטן של עילויים"? לאן עוד יתדרדר הציבור החרדי?
מלבד זאת ידוע הכלל 1000 נכנסים לישיבה ואחד יוצא להוראה, אין לדעת מי יהיה עילוי ומי יצליח יותר, זה תלוי הרבה פעמים בהתמדה ולא רק בכשרונות, וההתמדה משתנה מזמן לזמן אצל האדם עצמו, בקיצור, המצב הקיים זה מה שצריך לקרות, אסור להחריב את עולם התורה.

ואולי צריך לחשב מסלול מחדש? לא שאני יודע מהו המסלול הנכון, אבל להתחיל להרהר.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-11/12/2024 13:34 לינק ישיר 

(1) איפה יש עילויים?
(2) מי קובע מה זה עילויים ?
(3) האם יש עילויים בכלל ?
(4) איפה העילויים האלה ?
(5) נניח שכמו בכל ציבור יש מוכשרים האחוזים של המוכשרים לא אמורים להיות שונים בין ציבור לציבור.
(6) גם אם יש עילויים ונניח שיש דבר כזה במה זה מתבטא ?
(7) למה יש ישיבות שלא שומעים עליהם כלל וכלל האם יש ישיבות שאין בהם עילויים ? איך זה הגיוני
(8) מי בכלל אמר  שמי שיוצא להוראה זה עילוי ?
(9)האם יכולה להיות ישיבה שבאנשי הצוות אין עילויים אבל בין התלמידים יהיו עילויים  ?

תוקן על ידי ברנהארד ב- 11/12/2024 13:59:53

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-11/12/2024 17:44 לינק ישיר 

אני רק שאלה אחת -
מה ההבדל בין שאלה 1 לשאלה 4?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-11/12/2024 18:10 לינק ישיר 

איש_חשוב כתב:
אין לדעת מי יהיה עילוי ומי יצליח יותר, זה תלוי הרבה פעמים בהתמדה ולא רק בכשרונות, וההתמדה משתנה מזמן לזמן אצל האדם עצמו.
לא אכנס לכל דבריך (כי בגדול אני מסכים איתך), רק לנושא הזה אני מאוד מסופק. לבוא ולהגיד "בוא לא נשלח אותו לצבא כי אולי מחר תיערה עליו רוח ממרום והוא יהפוך לשטייגניסט", זה אמירה בעייתית. לא כי זה לא יכול לקרות, אלא כי במצב סביר אתה לא מניח לדברים לקרות לבד. אתה בודק מה עכשיו ומה האפשרויות ואתה פועל בהתאם. האם בעולם חילוני, נניח, הורים אומרים "יאללה שיישב כל היום על חוף הים, מי יודע אולי ייצא לו איזה פוקס והוא יהפוך לאיינשטיין או מאסק"?!

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > אקטואליה וחדשות > בחדרי חרדים > "תלחצו עלינו": רבנים מלב העולם הליטאי מדברים על סוגיית הגיוס
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 4 5 לדף הבא סך הכל 5 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.