בית פורומים בחדרי חרדים

הגב' קולדצקי ממליצה לנשים שהיו בהייטק לעשות הסבת מקצוע

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-11/12/2024 13:29 לינק ישיר 
הגב' קולדצקי ממליצה לנשים שהיו בהייטק לעשות הסבת מקצוע

נשים שעסקו בענף ההייטק פנו לאחרונה לבתו של הגר"ח קנייבסקי זצ"ל הגב' קולדצקי, המכונה במיגזר 'הרבנית' לייעוץ עקב המשבר שפוקד את הענף והחשש לפיטורים, הרבנית יעצה להם לעשות הסבת מקצוע וללכת להיות גננות ומורות, 

רבנית נכבדה, זה לא תכלית, 

אומנם לפני ארבעים וחמישים שנה חונכה כל בת סמינר ליטאית להיות מורה או גננת, אבל היום אי אפשר לבנות על הענף הזה, במקצוע הגננות, העושק החרדי זועק לשמים (האמת, אני לא יודע מה קורה בשוק הכללי) הרשתות המעסיקות גננות, הם מנובלים ברשות התורה, וחדשים לבקרים הגננות נאלצות לפנות לערכאות על עוד עושק שהן חוו, ואילו אצל המורות, המשכורות הם גם לא משהו, אבל השוק הזה שמור למקרובים ובעלי הפרוטקציה, שהצליחו להשחיל את הבת והכלה למוסד המתאים, ואם היא מתאימה למקצוע או לא, זה כבר סיפור אחר, הכלל, שאין מספיק משרות בתחום זה, ספק אם רבע מהנשים בגיל העבודה יכולות למצוא פרנסה בתחום זה, 

על כל פנים הדרישה המהדהדת שבשעתו הופנתה לדוד המלך 'עמך ישראל צריכים פרנסה' עומדת בעינה, ונדרש יצירתיות לפותרה. 

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-11/12/2024 14:17 לינק ישיר 

בונדמן

אלטע פייגע היא גב' או רבנית, עליה יש שאלות?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-11/12/2024 16:32 לינק ישיר 

אם יהיו עוד גננות, כוח המיקוח שלהן יקטן וינצלו אותן עוד יותר.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-11/12/2024 17:25 לינק ישיר 

ענף ההייטק לא במשבר ומי שמפוטרת מתקבלת למחרת בחברה אחרת. הסיפור נראה מפוברק. שכן, אף אחת שמוכשרת לעבוד בהייטק לא תוותר על העבודה בתחום היוקרתי ועל השכר הפנטסטי כדי להיות מורה או גננת.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-11/12/2024 20:23 לינק ישיר 

כך דיווחו הצייצנים, אני כבר לא זוכר מי, כהן, או רבינא או קולדצקי (משפחה?) או מישהו דומה 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-11/12/2024 20:49 לינק ישיר 

לפי מה שהבנתי, אנשים מייחסים לרבנית הנל כוחות על וקדושה מיוחדת. אם כך, היא כמו כל בבא - אסור להרהר אחריה וכדאי מאוד לקיים את עצתה (אני כמובן מדבר על מי שמאמין בקדושתה וכו).

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-11/12/2024 20:53 לינק ישיר 

בונדמן כתב:
היום אי אפשר לבנות על הענף הזה, במקצוע הגננות, העושק החרדי זועק לשמים (האמת, אני לא יודע מה קורה בשוק הכללי) הרשתות המעסיקות גננות, הם מנובלים ברשות התורה, וחדשים לבקרים הגננות נאלצות לפנות לערכאות על עוד עושק שהן חוו, ואילו אצל המורות, המשכורות הם גם לא משהו, אבל השוק הזה שמור למקרובים ובעלי הפרוטקציה, שהצליחו להשחיל את הבת והכלה למוסד המתאים, . 
יתכן שכאן הטעות של כבודו, אולי הרבנית התכוונה לעבודה כגננות/מורות במוסדות ממשלתיים, שם יש שכר נאה מאוד פר שעה, ויש ביקוש רב (ומאוד אוהבים שם נשים דתיות/חרדיות). אגב יש זליגה מסוימת של הייטקיסטים לכיוון חינוך, אבל זה נושא ארוך ומסובך שדורש דיון נפרד.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-12/12/2024 10:11 לינק ישיר 

הזליגה של הייטקיסטים לכיוון חינוך, היא למיטב ידיעתי אצל אנשים שאין להם בעייה כספית, ועוברים לחינוך "בשביל הנשמה", תתקן אותי אם אני טועה...

אה - ואם ננחה את כלל הציבור ללכת לעבוד בחינוך במוסדות ממשלתיים, יום אחד גם לממשלה תיגמר הכסף...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-12/12/2024 12:04 לינק ישיר 

1. אין משבר בהייטק אבל כן יש בעיה קשה למסיימות סמינר למצוא עבודה ראשונה 
יש הצפה בשוק ובנות מוכנות לשלם בשביל עבודה! קיבלתי לא מעט טלפונים מבנות שממש משוועות לכמה שעות ניסיון 

2. הרבנית צודקת! כל מי שהיא מכירה לומדת הוראה ומצאת עבודה בקלות וגם מתפרנסת יפה רק שהיא לא יודעת שזה בגלל שהם מהמשפחה שלה...

3. לגבי מה שכתבו פה ללכת ללכת למסדות ממשלתיים כבר ראיתי בבית הכנסת בעלון החינוך הטהור והקדוש שהם הכריזו על זה מלחמה.. מחתימים רבנים לאסור את זה כי ההתקרבות בין הציבורים גורמת לקילקולים ול"ע מורה סיפרה שהיא התרגשה לשמוע את התקווה או הרגישה קשר ליום העצמאות אחרי שנאלצה ללמד את המזרוחניקים 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-12/12/2024 12:46 לינק ישיר 

עכשיו על הרבנית מוטלת החובה לשכנע את הבחורים היקרים בישיבות הדגל, שכדאי-וראוי להתחתן עם גננת ולא חייבים לחפש את האחת שעובדת בהייטק, משום שהיא תתחזק אותו יותר טוב ועוד יותר טוב

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-12/12/2024 14:26 לינק ישיר 

פלדלפי כתב:
אין משבר בהייטק אבל כן יש בעיה קשה למסיימות סמינר למצוא עבודה ראשונה 

פילדפי, אתה לגמרי צודק. אבל חוסר ניסיון היא משוכה בהרבה מקצועות. כך אצל עורכי הדין, רואי
החשבון, מהנדסים, טייסים, אדריכלים, רופאים, ועוד ועוד. לא אני ולא אתה היינו רוצים לטוס לחו"ל
עם טייס חסר ניסיון. 

היו זמנים שגדולי הדור הועידו את חינוך הבנות ללימודי הוראה וגננות בלבד. הם לא רצו להתיר שום
מקצוע אחר. אבל כורח המציאות הוביל עם השנים לשינויים מפליגים והיום נשים חרדיות משולבות
בכל המקצועות החופשיים, ומאות רבות מהן מועסקות בתחומי ההייטק בצבא כאזרחיות עובדות צה"ל.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-12/12/2024 14:43 לינק ישיר 
פלדלפי

גרשום כתב:
אין משבר בהייטק אבל כן יש בעיה קשה למסיימות סמינר למצוא עבודה ראשונה 

פילדפי, אתה לגמרי צודק. אבל חוסר ניסיון היא משוכה בהרבה מקצועות. כך אצל עורכי הדין, רואי
החשבון, מהנדסים, טייסים, אדריכלים, רופאים, ועוד ועוד. לא אני ולא אתה היינו רוצים לטוס לחו"ל
עם טייס חסר ניסיון. 

נכון בכל משרה העבודה הראשונה היא הקשה אבל הדוגמאות לא דומות. 
טיס עובד לבד ומטיס מטוס ששווה מליונים עם עשרות אנשים לעומת מתכנת מתחיל שכותב קוד פשוט בפיקוח של ראש צוות 
כ"כ רופא מסיים תואר אחרי סטז' כך שהוא כבר עם ניסיון ומוכר בסביבה 

רואה חשבון או עו"ד מתחיל בתפקיד זוטר בחברה ועושה עבודה שחורה עד שצובר ניסין אבל בהייטק אין עבודה שחורה... כולם כותבים קוד.. וכולם רוצים שהקוד יהיה ברמה גבוהה ואין זמן ללמד ולתרגל 
בעבר היו מקומות קטנים ולא יוקרתיים שלא יכלו לשלם משכורות גבוהות ושם היו מתחילים הצעירים אבל היום כנראה בגלל שכולם רוצים את הכסף הגדול ואלפי בנות מסיימות כל שנה לימודים נוצר מצב שהמון המון תקועות 

נ.ב אחד הייתרונות הגדולים של הצבא זה שיוצאים משם עם ניסיון של כמה שנים ישר למגדלים הגבוהים ... 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-12/12/2024 15:04 לינק ישיר 

פילדלפי, אני מסיר את הכובע בפניך.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-12/12/2024 15:13 לינק ישיר 

ישנה רוויה בשוק התכנות. עובדות חדשות כמעט ולא משיגות עבודה, עובדות ותיקות ישנם הרבה פיטורים.

בהוראה, כיום המצב שבבתי הספר מתחננים למורות, ומוכנים לתת הרבה פריווילגיות על כך.

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > אקטואליה וחדשות > בחדרי חרדים > הגב' קולדצקי ממליצה לנשים שהיו בהייטק לעשות הסבת מקצוע
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר

bholext