בית פורומים בחדרי חרדים

טרמינולוגיה חרדית קלאסית נגד החרדים

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-17/12/2024 23:01 לינק ישיר 
טרמינולוגיה חרדית קלאסית נגד החרדים

מאת הרב מלמד - אהבתי, זה מה שנקרא לגזול את החנית מיד המצרי 

ייתכן שזו תמונה של ‏‏הכותל המערבי‏ ו‏טקסט‏‏

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/12/2024 00:52 לינק ישיר 

אני כאן טרמינולוגיה, את החרדית אני לא מוצא..
זוהי משנתו של רב דתי, שמבחינתו החובה להציל את א"י גדולה יותר מבעיית ההתחלנות - השתמדות של כל הבא לצבוא צבא בכור ההיתוך הישראלי.
להביא את הגרש"ז אויערבאך והרב עובדיה זצ"ל לא רלוונטי, הצבא של לפני 30-50 שנה היה הרבה פחות בעייתי מזה של היום, ולכן חלק גדול מהסבים שלנו השתתפו בצבא ומופיעים לנו באלבומים המשפחתיים במדי צבא.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/12/2024 06:58 לינק ישיר 

יש רק דבר אחד רלבנטי, הביזיון בלוויה בבני ברק. שם את הכל בפרפורציות.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/12/2024 07:36 לינק ישיר 

יותר ממה שזה מלמד על הכותב זה מלמד על פותח האשכול שאין לו שום מושג מה הטרמינולוגיה החרדית

ועדיין הוא מנסה להטיף לחרדים בלי להכיר אותם אפילו

לך תבין

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/12/2024 08:58 לינק ישיר 

אני רואה שלא הבנתם, אז אנסה לנקד:
טרמינולוגיה חרדית = מי ש"לא בהשקופע" שלי לא יכול להיות אדם גדול...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/12/2024 09:45 לינק ישיר 

איש_חשוב כתב:
אני כאן טרמינולוגיה, את החרדית אני לא מוצא..
זוהי משנתו של רב דתי, שמבחינתו החובה להציל את א"י גדולה יותר מבעיית ההתחלנות - השתמדות של כל הבא לצבוא צבא בכור ההיתוך הישראלי.
להביא את הגרש"ז אויערבאך והרב עובדיה זצ"ל לא רלוונטי, הצבא של לפני 30-50 שנה היה הרבה פחות בעייתי מזה של היום, ולכן חלק גדול מהסבים שלנו השתתפו בצבא ומופיעים לנו באלבומים המשפחתיים במדי צבא.
מי שלימד אותך הבנת הנקרא, עשה את מלאכתו רמייה

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/12/2024 09:47 לינק ישיר 

מצדרביעי כתב:
אני רואה שלא הבנתם, אז אנסה לנקד:
טרמינולוגיה חרדית = מי ש"לא בהשקופע" שלי לא יכול להיות אדם גדול...
מצדר, גם אתה לא הבנת משהו. כשאומרים לחרדים "רואים לכם, קלטנו אתכם, תראו כמה אתם מגוחכים". אז מיד מגיעה טרמינולוגיה חרדית שאומרת "איזה פיכסה אתה, אתה בכלל לא חרדי!". איכשהו זה אמור להוכיח שמיינסטרים החרדי הוא חכם...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/12/2024 10:46 לינק ישיר 

הבנו מצוין שראשי ישיבה חרדים אינם מסוגלים לקבור נפטא בלי ערכאות.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/12/2024 12:04 לינק ישיר 

מלבד כמובן היומרה להחליט מיהו גדול בתורה, מי שמך - הוא צודק בכל מילה, מלבד בטענה שבפיקוח נפש מיידי (מחבל בחדר מדרגות) בסאטמר היו משתמטים מלהינצל ולהציל. זה פשוט שקר.
הוויכוח העקרוני הוא בדיוק בסיטואציה שהוא משרטט: פיקוח נפש מיידי, כאשר בצה"ל עצמו נשמעים בלי סוף קולות שונים ומשונים בעד ונגד הגיוס, 174,000 חיילי מילואים בכלל לא מגוייסים, משחררים קצינים בגלל דעות פוליטיות וכו' וכו'. פוליטיקה (להפלת נתניהו) ממש ממש לא נכללת בפיקוח נפש מיידי...
במלחמת השחרור רוב בחורי הישיבות גוייסו כי באמת היה פיקו"נ מיידי ולא היו מספיק חיילים, למשל הגר"ח קנייבסקי נשלח עם ישיבת לומז'ה לחזית הדרום, למשל בחורים מחברון וקול תורה שחפרו שוחות בירושלים ועוד ועוד.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/12/2024 12:40 לינק ישיר 

אני מניח שהרב מלמד לא מכיר את רבי יואל מסאטמר זצ"ל ואת שיטתו, המדובר במי שהיה אחד מגדולי ישראל בדורו וכולם הכירו בגדלותו, והגם שחלקו עליו הוא נחשב מבין הגדולים ביותר

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/12/2024 12:58 לינק ישיר 

הדיבוק כתב:

איזה קטע שאתה הבנת את "הבנת הנקרא" של מצד רביעי, רק שניה אחרי שהוא הסביר לכולם למה התכוון בחידתו..
ועכשיו לך תטען ש"בטח הבנתי את זה לפני זה, ורק עכשיו ראיתי את ההודעה / החלטתי להגיב עליה".. נו נו.

תוקן על ידי איש_חשוב ב- 18/12/2024 12:59:33

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/12/2024 13:07 לינק ישיר 

hhaavv כתב:
מלבד כמובן היומרה להחליט מיהו גדול בתורה, מי שמך - הוא צודק בכל מילה, מלבד בטענה שבפיקוח נפש מיידי (מחבל בחדר מדרגות) בסאטמר היו משתמטים מלהינצל ולהציל. זה פשוט שקר.
הוויכוח העקרוני הוא בדיוק בסיטואציה שהוא משרטט: פיקוח נפש מיידי, כאשר בצה"ל עצמו נשמעים בלי סוף קולות שונים ומשונים בעד ונגד הגיוס, 174,000 חיילי מילואים בכלל לא מגוייסים, משחררים קצינים בגלל דעות פוליטיות וכו' וכו'. פוליטיקה (להפלת נתניהו) ממש ממש לא נכללת בפיקוח נפש מיידי...
במלחמת השחרור רוב בחורי הישיבות גוייסו כי באמת היה פיקו"נ מיידי ולא היו מספיק חיילים, למשל הגר"ח קנייבסקי נשלח עם ישיבת לומז'ה לחזית הדרום, למשל בחורים מחברון וקול תורה שחפרו שוחות בירושלים ועוד ועוד.

שכחת לגמרי את הסיפור שהצבא מחלן היום לגמרי את כל מי שבא בשעריו, הצבא אינו אותו צבא שהיה במלחמת השחרור בזמן קום המדינה.
אם היום תלך לשאול רב מה עושים כשיש פיקוח נפש, אבל מצד שני הרבה מההולכים לצבא ישובו בלי כיפה, מחללי שבת וכל התורה כולה, האם גם אז יפסוק הרב שילך לצבא?
כאן זה תלוי, רב חרדי יפסוק שיש למסור את הנפש כדי שלא להשתמד, רב דתי, או כלשון הרב מלמד "רב אמיתי", יפסוק שאפשר ללכת לצבא כזה העיקר לשמור על הנפש.
עד היום לא חשבתי שהרב מלמד אינו רב ואינו גדול בתורה רק כי דעתו שונה ממני, כנראה אין לי את ה"טרמינולוגיה החרדית".. של הרב מלמד, היום למדתי משהו חשוב, שמשהו לא בסדר אצלי, ואולי עלי לעבור קורס של "טרמינולוגיה חרדית".

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/12/2024 13:43 לינק ישיר 

האם יש כאן מי שחולק על דבריו שיש מצווה כזאת? ברור שהמחלוקת היא אם ראוי לגייס בעת הזאת לומדי תורה חרדים.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/12/2024 16:40 לינק ישיר 

איש_חשוב כתב:

איזה קטע שאתה הבנת את "הבנת הנקרא" של מצד רביעי, רק שניה אחרי שהוא הסביר לכולם למה התכוון בחידתו..
ועכשיו לך תטען ש"בטח הבנתי את זה לפני זה, ורק עכשיו ראיתי את ההודעה / החלטתי להגיב עליה".. נו נו.

תוקן על ידי איש_חשוב ב- 18/12/2024 12:59:33

עוד הוכחה לקושי בהבנת הנקרא. מצדר הסביר למה זו טרמינולוגיה חרדית. ההודעה שלך וההודיה שלי אליך לא עסקה הכלל בדבריו דל מצדר אלא בדבריו של הרב מלמד עצמו.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/12/2024 16:41 לינק ישיר 

אלי_ו כתב:
האם יש כאן מי שחולק על דבריו שיש מצווה כזאת? ברור שהמחלוקת היא אם ראוי לגייס בעת הזאת לומדי תורה חרדים.
זה בדיוק הכעס שהובע כאן. שהרב מלמד טוען שסאטמר חולקים על זה, וזה ממש לא נכון

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/12/2024 17:18 לינק ישיר 

איש_חשוב כתב:

שכחת לגמרי את הסיפור שהצבא מחלן היום לגמרי את כל מי שבא בשעריו, הצבא אינו אותו צבא שהיה במלחמת השחרור בזמן קום המדינה.
אם היום תלך לשאול רב מה עושים כשיש פיקוח נפש, אבל מצד שני הרבה מההולכים לצבא ישובו בלי כיפה, מחללי שבת וכל התורה כולה, האם גם אז יפסוק הרב שילך לצבא?
כאן זה תלוי, רב חרדי יפסוק שיש למסור את הנפש כדי שלא להשתמד, רב דתי, או כלשון הרב מלמד "רב אמיתי", יפסוק שאפשר ללכת לצבא כזה העיקר לשמור על הנפש.
עד היום לא חשבתי שהרב מלמד אינו רב ואינו גדול בתורה רק כי דעתו שונה ממני, כנראה אין לי את ה"טרמינולוגיה החרדית".. של הרב מלמד, היום למדתי משהו חשוב, שמשהו לא בסדר אצלי, ואולי עלי לעבור קורס של "טרמינולוגיה חרדית".

ברור ללא כל ספק, אבל עובדתית מה שהוא מדבר עליו -פיקוח נפש מיידי - זה פשוט דמגוגיה.
אם זה באמת פיקו"נ, למה אנחנו צריכים 'לוותר' על הרוחניות שלנו, אולי שהם יוותרו על אג'נדת החילון? אה, זה לא, כמובן, זה לא עד כדי כך פיקו"נ כדי שהם יוותרו על משהו.

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > אקטואליה וחדשות > בחדרי חרדים > טרמינולוגיה חרדית קלאסית נגד החרדים
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
1 2 לדף הבא סך הכל 2 דפים.

bholext