|
|
| נשלח ב-26/12/2024 23:39 |
|
| |
נניח שאתה צודק (לא זכורה לי פסקא כזו בצוואה, אבל אולי לא קראתי טוב או ששכחתי). אבל עדיין לא הבנתי איך זה עונה על שאלתי
|
|
|
|
| נשלח ב-26/12/2024 23:59 |
|
| |
שוב, איש לא מבקש שהם לא יממשו את הצוואה-באשר את מי למנות לאדמור, אבל האדמור הנוכחי יכול לצוות להשאיר את האמא בדירה, כי הוצאתה מהדירה אינה נוגדת את הצוואה, וכאמור בצוואה: על פיו יישק דבר
|
|
|
|
| נשלח ב-27/12/2024 02:05 |
|
| |
גם את זה אתה כבר שאלת בעבר, וגם על זה כבר עניתי לך, ואפשר לראות את כל הדו שיח הזה באשכולות על סדיגורה, וכנראה תשאל שוב ושוב את אותם שאלות.
אדמור לא יכול לבוא לחסידים/גבאים שלו, ולומר להם "תנו לאמא שלי או לאחות שלי את הדירה שלכם כי אני אדמור וכך אני רוצה", הוא לא יעשה את זה, כי או שהחסידים יגידו לו "קיש מיר", או שיעשו מה שהוא רוצה אבל יהיו עליו, על האדמור, טענות ומענות, מה אתה סוחב דירות שלא שלך?
|
|
|
|
| נשלח ב-27/12/2024 07:55 |
|
| |
לךתדע, שתהיה בריא, קודם אמרת שזו צוואה מפורשת, פתחנו את הצוואה ואין בה סעיף כזה. עכשיו אתה אומר שאתה חושב שככה הוא צריך לנהוג. אז עם כל הכבוד, כל עוד אין שום צוואה מופרשת שממנה אותך לאדמור אדמור/י סדיגורה, תשאיר לו לקבל החלטות לבד. אבא שלו אמר ששיקול הדעת שלו מכריע, אז זהו הור מחליט. אי אפשר גם לחשוב שהוא קדוש וגם לדרוש ממנו איך להיות קדוש. (ואל תציג את זה כאיזו טרגדיה לאלמנה, מדובר באישה עשירה ודעתנית, שיכולה להסתדר מצוין גם בלי הדירה הזו, ושבצדק הם לא רוצים אותה על הראש שלהם והיא זו שהביאה את זה על עצמה. אני לא אומר מי צודק במשפטים האלה, אבל כשיש שני צדדים בוא נשאיר להם להחליט מה לעשות)
תוקן על ידי הדיבוק ב- 27/12/2024 07:56:33
|
|
|
|
| נשלח ב-28/12/2024 20:08 |
|
| |
מסתבר שלא נחשפת לנספחיה השונים של הצוואה, אבל לא נאריך כאן, כי קצר המצע מהשתרע, כשהצטווינו על כיבוד אב ואם, לא סייגו את הציווי בגודל עושרם של ההורים, בייחוד שמדובר באלמנה וזו לא הדרך...
תוקן על ידי לךתדע1 ב- 28/12/2024 20:14:58
|
|
|
|
| נשלח ב-28/12/2024 23:51 |
|
| |
ספר לנו על נספחיה השונים של הצוואה, ותביא תיעוד המאושש את דבריך. לא הבנתי איפה העברת מקום מגורים של אשה בריאה וצעירה בעלת אמצעים לחיי עושר, נוגד את מצוות כיבוד אב ואם. (שוב, אני לא אומר מי צודק וכו, אבל כן ניתן להבין שהגבאים לא רוצים את הצרה הזו בבית המדרש שלהם, וזו טובת כל הציבור שגוברת על מקום המגורים של הרבנית שהוא במובנים רבים חסר משמעות לכל הצדדים)
|
|
|
|
| נשלח ב-29/12/2024 00:06 |
|
| |
1. איך יכול אדם להוריש לאשתו דברים שאינם שלו? הדירה שייכת לעמותה ולא לו. 2. פתאום אתה כן רוצה לקיים את צוואתו, בויכוחים אז "שכחת" מהחלק בצוואה המתייחסת למי ינהיג אחריו.
|
|
|
|
| נשלח ב-29/12/2024 01:12 |
|
| |
יש כנראה יותר אדמורים צעירים שיש להם כוח לנהל גם מלוה מלכה ברבים
|
|
|
|
| נשלח ב-29/12/2024 11:52 |
|
| |
| איש_חשוב כתב: |  | 1. איך יכול אדם להוריש לאשתו דברים שאינם שלו? הדירה שייכת לעמותה ולא לו. 2. פתאום אתה כן רוצה לקיים את צוואתו, בויכוחים אז "שכחת" מהחלק בצוואה המתייחסת למי ינהיג אחריו. |
| מי שנצמד לצוואה כאחוז בקרנות המזבח יואיל נא למלאות אחר כל סעיפי הצוואה ולא שיפרצו לבית-כ "שודדים" לרמוס ולשבור את חפצי הבית. דעתי האישית היא כדעתו של הגאון פינחס אפשטיין: חסידים הם לא עדרי צאן שמועברים בירושה. אלא כל אחד יבחר לו את הנכד הרצוי לו...
תוקן על ידי לךתדע1 ב- 29/12/2024 12:29:34
|
|
|
|
| נשלח ב-29/12/2024 12:30 |
|
| |
הצוואה ידועה. העובדות גם כן ידועות. אז מה? יש מכחישי שואה. יש גם מכחישי ה 7.10 ויש גם 'לך תדע'. עדיף שתכתבו/תדברו אל הקיר. בניגוד לרעבצן ההזויה 'לך תדע' ,לפחות לא מגיב בדברי הבל.
|
|
|
|
| נשלח ב-29/12/2024 16:11 |
|
| |
מה קרה לך? אז גילו שגם לר' שאול יש נדלן, אז מה, זה סוף עולם?! או הטעות המביכה שלו בהדלקת הנרות-זה מה שמוציא אותך מדעתך? הרי תמיד טענתי שאין הבדל מהותי בין גור "תורה" לגור נדל"ן! הכול ענין של זמן עד שהרפש יצוף מעל פני המים...
תוקן על ידי לךתדע1 ב- 29/12/2024 16:20:24
|
|
|
|
|
| נשלח ב-29/12/2024 16:42 |
|
| |
איש_חשוב, אולי אתה כחסיד, תוכל להסביר לי את התופעה המוזרה הזו "לךתדע1", שטוען טענות ללא ביסוס ותוקף לגופו של אדם בלי שום הסבר משכנע? מה גורם לאדם לסגל דעות שהוא לא מסוגל להסביר?? (כליטוואק תמיד חשבתי שהעדר/מיעוט העיון בישיבות מסוימות, גורם לבוגריהן להיות גסי שכל, אבל לךתדע עולה על כל דמיון גם ביחס להסבר הזה)
|
|
|
|
| נשלח ב-29/12/2024 20:12 |
|
| |
אותה קלות דעת שמביאה אדם לכתוב על רבנים בשפה כאילו הם חברים שלו, אותה קלות דעת מביאה אותו לכתוב אינספור דברים שהוא מתחרט עליהם, אבל גם מתבייש להודות בכך.
|
|
|
|
| נשלח ב-29/12/2024 20:26 |
|
| |
| לךתדע1 כתב: |  | מי שנצמד לצוואה כאחוז בקרנות המזבח יואיל נא למלאות אחר כל סעיפי הצוואה ולא שיפרצו לבית-כ "שודדים" לרמוס ולשבור את חפצי הבית. דעתי האישית היא כדעתו של הגאון פינחס אפשטיין: חסידים הם לא עדרי צאן שמועברים בירושה. אלא כל אחד יבחר לו את הנכד הרצוי לו...
|
|
קודם כל לא ענית האם אתה נמצד לצוואות או לא שנית, הבנתי שהם נכנסו כדי לקיים את הצוואה ולקחת חפצים שהבן הצעיר קיבל לפי הצוואה.
|
|
|
|
| נשלח ב-29/12/2024 21:46 |
|
| |
| לךתדע1 כתב: |  | | דעתי האישית היא כדעתו של הגאון פינחס אפשטיין: חסידים הם לא עדרי צאן שמועברים בירושה. |
|
הזכרתי שיש אסכולות שבנן שימוש בהיגיון הוא לוקסוס. האם שמת לב שזה בדיוק מה שציווה הרבי מסדיגורה, שהאדמורות לא תעבור כירושה אלא תועבר לראוי שביניהם?
|
|
|
|
|