בית פורומים בחדרי חרדים

החרדים בישראל 2024: צניחה בילודה, זינוק בשימוש באינטרנט

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-3/1/2025 01:33 לינק ישיר 

הדיבוק כתב:
איש_חשוב, אני לא ראוי להביע דעה בנושא הקשר שבין לימודים אקדמיים לירידה ברוחניות, אבל אם כבר אקדמיה, אני מציע לראות את הדברים מזווית מחקרית, בצורה קצת יותר רחבה: כשאני קובע (ובואו לא נתווכח על הקביעה הזו), שסופר סתם הוא אדם ירא שמים כמו שהיה בכולל, ואילו איש עם תואר ראשון שעובד בהייטק, יש לו פחות יראת שמים. אני בעצם מדבר עם שני נתיבים שיש בהם הרבה מאוד פרטים וקשה לבודד את כל הפרטים. לדוגמה, דראייווער של שנוררים בחו"ל, צריך לדעת אנגלית וקצת שפה של "חכמים", אבל כנראה אין לו תואר והוא לא צריך תואר. מצד שני, הרבה אנשים לומדים תואר עם אנגלית וכו' והם יותר דומים בסגנון העבודה שלהם לסופרי סתם; נניח פסיכולוגים, מורים או רופאים. כך שקשה לומר שהאקדמיה או הדרישה לאנגלית ומתמטיקה הן הנה שמוציאים את האדם מהעולם. בעיה נוספת שאתה לא מתייחס אליה, זה האם באמת יש מספיק עבודה בשביל עוד כמות גדוחה של אנשים שכבר לא יכולים להסתדר עם המלגה של הכוילל (או שהם עוזבים את הכולל מ1001 סיבות אחרות)? הרי בסופו של דבר האנשים רוצים לעבוד ולהתפרנס וגם להנות במקום העבודה שלהם, וקשה מאוד להגביל לעבודות, בפרט שלפעמים אין הקומץ משביע את הארי וקשה חהגיד לבן אדם "תכניס פחות כסף". לכן, אני חושב שהמשוואה שלך מאוד מורכבת ואני אפילו לא בטוח שהיא נכונה. ככלל, מקומות עבודה, בפרט בחברה לא חרדית, דורשים התמודדות עם פתיחות מסוימת, ועובדתית לא ניתן למנוע את קיומן של עבודות כאלה לחלוטין. אז אולי עדיף לנסות לחזק את העובדים - כמו מה שלכאורה עושים אחוות התורה וכדו' - ולא לדרוש את הכחדתם?

על הנקודה הראשונה שהעלית, הבעיה כמובן אינה בעצם עבודתו של רופא / פסיכולוג, אלא מסלול הלימודים של חיבה ואקדמיה בעיקר עליה כבר התריעו רבים מגדולי הדור, שהיא עושה סוף לחרדיותו של המתלמד, והופכת אותו לחרדי מודרני, אם משום סוג המורים המלמדים שם, אם בגלל החברים והסביבה, אתה לא יכול ללמוד יומיום עם סביבה וחברים ולהישאר מרוחק מהם מנטלית, לא ניסתי את מסלול התהום הזה ברך השם כך שאינני יכול לקבוע מה בדיוק גורם לירידה הרוחנית, אבל המציאות הנגלית לעינינו, רוב גדול של חרדים שהולכים לאקדמיה חוזרים משם חרדים מודרנים.

על הנקודה השניה שהעלית, כתבתי גם מילה משמעותית מאוד - "עצמאיים", שזה כולל אינספור עבודות לחרדים, לפני 30-40 שנה ידעת שאם אתה מחפש אינסטלטור, מגיע אדם ללא כיפה.. אפילו מוכרי חנויות ברובם היו חילונים, מלצרים רק חילונים ולפעמים דתיים, היום יש לך מכל אלו חרדים, וגם כאן המציאות מדברת בעד עצמה, רוב החרדים עובדים, מסתדרים יפה וגומרים את החודש, לא תמצא הרבה מובטלים, ואולי אף ההיצע לחרדים גדול יותר משל החילונים, (רק מזכיר שהשוק מוצף בעורכי דין מובטלים וכדו').

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/1/2025 01:39 לינק ישיר 

רעיונוביץ כתב:
איכשהו, מבלי לדעת או לפרט את הסיבה, לימודי אנגלית מתמטיקה ואחר כך אקדמיה מסתיימים תמיד בירידה עצומה ברוחניות, הבנאדם לא אותו בנאדם.
לכן עדיף לוותר על משכורת גבוהה, כדי שלא להפסיד אפילו טיפה אחת של יראת שמים, ולהישאר אותו יהודי.
וזאת מבלי להתייחס עדיין לירידה של הדור הבא של הצאצאים.
אפשר להיות מלמדים, מגידי שיעורים, סופרי סת"ם, או עצמאיים, אקדמיה אינה מתאימה לרוח ואורח חיים חרדי.

לימודי אנגלית ומתמטיקה לא גורמים לשום ירידה ברוחניות,

יש מאות אלפי יהודים חרדים בחו"ל שיודעים אנגלית והם יראי שמים,

לימודי מתמטיקה מלמדים את האדם,

לראות עד כמה הקב"ה ברא את העולם בצורה מתוחכמת,

(אותי אישית זה חיזק ביראת שמים, מבינים מהר מאוד שיש מנהיג לבירה) 

זה בעיקר מלמד את האדם לחשוב בצורה לוגית ! בהיגיון ישר !

כי שניים ועוד שניים, תמיד יהיה ארבע ולא משנה איזה סברא תמציא.

הנה נתון חשוב !

בשנת תשפ"ב קיבלו 4700 בוגרים של החינוך החרדי תואר אקדמי ! 1100 גברים 3600 נשים

בכל שנה המספר עולה,

רעיונוביץ יקר, אל תכעס אבל הויכוחים איתך הם לפעמים כמו ויכוחים בין סבתות, כתבת פה כמה משפטים, כולם נכונים, אבל לא ענית כלום בעצם.
נתפסת כאן בטרחנות לנושא לימודי אנגלית ומתמטיקה, והתעלמת ממילה אחת חשובה - אקדמיה, הרי כתבתי "מסלול אנגלית מתמטיקה ואחר כך אקדמיה מורידים את החרדי מחרדיותו", עשית לעצמך עבודה קלה ושכחת את המילה "אקדמיה".

לקינוח כתבת ש4700 חרדים סיימו בהצלחה לימודי אקדמיה, אבל לא כתבת וגם אינך יודע כמה הם חרדים עכשיו.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/1/2025 11:09 לינק ישיר 

איש_חשוב, כמדומני שלא ירדת לסוף דעתי. התכוונתי שהחלוקה היא לא אקדמיה/לא אקדמיה, אלא יותר מקום עבודה/עצמאות או עבודה בתוך המגזר. מהניסיון הקטן שלי באקדמיה, דווקא באקדמיה אנשים מאוד מכבדים זא"ז ויש אפילו חוסר נעימות לשנות מנהגים/לבוש וכדו' (ואם דיברת על גדוילים, אז כשאני הייתי בתהליך לימודים, התייעצתי עם אחד מרבותיי שהוא בהחלט אחד ומיחוד מגדולי דורינו בכל פרמטר, ואם רק הייתי שומע לעצתו הייתי היום פרופסור :) מה שאומר, שלכל אדם יש שאלות והחלטות לפי מצבו הייחודי, וההוראות הכלליות והמכתסים הם בעיקר דרך לפרנס את העיתונאים). אני חושב שהחלוקה העיקרית היא בין אנשים כמו הרבה סופרי סתם ועורכי דין ופסיכולוגים, שהם מאוד עצמאיים ובונים את הקריירה לעצמם, לעומת אנשי הייטק וכדו' שמקום העבודה שלהם הוא פחות דתי. עכ"פ אני חושב שעובדתית אין הקומץ משביע את הארי ואין הבור מתמלא מחולייתו, וזה שכל האינסטלטורים החרדים לא מובטלים זה גם בגלל שהרבה אנשים הלכו להייטק אז יש פחות אינסטלטורים. והשיטה היא לא לחפש את הפגמים באקדמיה (או את העובדים מהסוג שתיארתי) אלא למצוא דרכים לחזק את האקדמאים.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/1/2025 12:23 לינק ישיר 

אבל איפה כתבתי שכל האינסטלטורים החרדים אינם מובטלים?
כתבתי שהחרדים אינם מובטלים, וזה בגלל מגוון העבודות הגדול אליו נכנסו חרדים, ושהחרדים למדו לפרנס זה את זה, ולהזמין דווקא טכנאי חרדים למיניהם, או לפנות לעצמאיים חרדים בכל נושא.
אפשר להכביר מילים, אבל המציאות מדברת בעד עצמה, וכל חרדי שיוצא לעבוד מוצא עבודה, מתפרנס יפה, וגומר את החודש.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/1/2025 13:27 לינק ישיר 

אם תוציא מהמגוון הזה, את כמות החרדים שעובדים במקצועות הדורשים לימודים אקדמיים, סביר שתיווצר אבטלה לא קטנה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-4/1/2025 22:06 לינק ישיר 

אחוז החרדים העובדים בעבודות כאלו נמוך מאוד, לא יודע כמה אבל אני משער 3%

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/1/2025 00:13 לינק ישיר 

מה זה עבודות "כאלו"? על בסיס מה הקביעה שלך? אם הכוונה לעבודות שדורשות תואר אקדמי, אז זה כמעט כל העבודות בשוק וזה הנתח הכי גדול של הביקוש וההצע (תסתכל כמה פרסומות יש בכל מקום על תארים ולימודים...), זה בטח לא 3%, מאמין שגם לא 30%

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/1/2025 01:37 לינק ישיר 

מה מענין אותי כמה "עבודות בשוק" דורשות תואר אקדמי.
הרי אנחנו מדברים כאן על אחוז החרדים העובדים בעבודות כאלו, כמה עורכי דין רופאים וכאלה יש בציבור החרדי? לא יותר מ3%.
לא מבין איך שוב הגענו לשיח חרשים, האם לא הבנת שאנחנו מדברים כאן על אחוז החרדים העובדים בעבודות אלו, ולא על כל שוק העבודה?
הרי תגובתי באה לתגובה שלך, והנה הציטוט ממנה "אם תוציא מהמגוון הזה, את כמות החרדים שעובדים במקצועות הדורשים לימודים אקדמיים, סביר שתיווצר אבטלה לא קטנה".

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/1/2025 07:28 לינק ישיר 

אכן התכוונתי לעבודות במגזר החרדי. אני מאמין שלפחות 40% מהעובדים החרגיים פונים לעבודות שדורשות לימוגים בסגנון אקדמי (מורים ועובדי חינוך והוראה למיניהם, פסיכולוגים ומטפלים רגשיים למיניהם, עו"דים, רו"חים, הייטק, מהנדסים וכו וכו). בציבור הכללי זה בטח 80%, בציבור החרדי אני די בטוח שזה באזור 40%. כשאני אומר תסתכל על פרסומות, אני מתכוון שתסתכל בעיתוני המגזר. כמובן שאם יש לך נתונים אחרים אתה מוזמן להביא...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/1/2025 13:06 לינק ישיר 

1. פתאום שינית ל"סגנון אקדמי", עד עכשיו דיברת על לימודים אקדמאיים, לא שאני יודע מה זה "סגנון אקדמי".. דבר אחד בטוח, מורים ועובדי חינוך לא לומדים באקדמיה, רוב המטפלים הרגשיים החרדים לא דורכים שם, רובם המכריע לומד אצל צישינסקי וכדו', רואי חשבון לא קשורים בכלל לאקדמיה, יש מסלולים בסמינרים החרדיים למשל מהם יוצאות אלפי רו"ח עם תעודה מבלי לדרוך באקדמיה, לא מבין מאיפה הבאת את כל הרשימה, (אולי עכשיו תטען שהתכוונת כל הזמן ל"סגנון אקדמי", המושג החדש שלך, אבל רואות חשבון מורים וכל אלו יש כבר 30-40 שנה באלפיהם בציבור החרדי)
מספר העורכי דין החרדיים, כבר התייחסתי מקודם אליהם, מספר אפסי ממש בציבור החרדי, אולי עשירית האחוז.. כך גם הייטקיסטים.
הפרסומת היחידה שיש בעיתונות החרדית על לימודים אקדמאיים, הוא שגדול"י אסרו ללכת לשם..

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/1/2025 14:23 לינק ישיר 

דיברתי כל הזמן על לימודים בסגנון אקדמי, כלומר לימודים בסגנון מדעי (לא יהודי-דתי) עם דרישות ידע באנגלית ומחקר וכדו', ניסיתי לא להתייחס לשאלה אם צריך תואר אקדמי. למרות שאני חושב שגם אם הפרמטר הוא תואר אקדמי, גם בזה אני אצדק. לידיעתך, 1. במדינת ישראל, מורים ככלל לומדים תואר אקדמי; 2. שום רואה חשבון לא למד בסמינר של בית יעקב, סתם קטע מגדרי מוזר כזה; 3. יש הרבה יותר עודים ועוסים והייטקיסטים וכו ממה שאתה חושב; 4. לא הבנתי מה אכפת לי אם הגדוילים אסרו את המקומות האלה (זה גם לא נכון אבל נניח), הרי עובדתית אתה רוצה להוציא את האופציה הזו ולהפחית בהיצע איזה אחוז נכבד, ובמצב כזה לא תהיה מספיק עבודה לכולם ובוודאי שחלקן עבודות לא ככ מכניסות וכו. זו הטענה המקורית.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/1/2025 18:06 לינק ישיר 

איש_חשוב כתב:
איכשהו, מבלי לדעת או לפרט את הסיבה, לימודי אנגלית מתמטיקה ואחר כך אקדמיה מסתיימים תמיד בירידה עצומה ברוחניות, הבנאדם לא אותו בנאדם.
לכן עדיף לוותר על משכורת גבוהה, כדי שלא להפסיד אפילו טיפה אחת של יראת שמים, ולהישאר אותו יהודי.
וזאת מבלי להתייחס עדיין לירידה של הדור הבא של הצאצאים.
אפשר להיות מלמדים, מגידי שיעורים, סופרי סת"ם, או עצמאיים, אקדמיה אינה מתאימה לרוח ואורח חיים חרדי.

לימודי אנגלית ומתמטיקה לא גורמים לשום ירידה ברוחניות,

יש מאות אלפי יהודים חרדים בחו"ל שיודעים אנגלית והם יראי שמים,

לימודי מתמטיקה מלמדים את האדם,

לראות עד כמה הקב"ה ברא את העולם בצורה מתוחכמת,

(אותי אישית זה חיזק ביראת שמים, מבינים מהר מאוד שיש מנהיג לבירה) 

זה בעיקר מלמד את האדם לחשוב בצורה לוגית ! בהיגיון ישר !

כי שניים ועוד שניים, תמיד יהיה ארבע ולא משנה איזה סברא תמציא.

הנה נתון חשוב !

בשנת תשפ"ב קיבלו 4700 בוגרים של החינוך החרדי תואר אקדמי ! 1100 גברים 3600 נשים

בכל שנה המספר עולה,

רעיונוביץ יקר, אל תכעס אבל הויכוחים איתך הם לפעמים כמו ויכוחים בין סבתות, כתבת פה כמה משפטים, כולם נכונים, אבל לא ענית כלום בעצם.
נתפסת כאן בטרחנות לנושא לימודי אנגלית ומתמטיקה, והתעלמת ממילה אחת חשובה - אקדמיה, הרי כתבתי "מסלול אנגלית מתמטיקה ואחר כך אקדמיה מורידים את החרדי מחרדיותו", עשית לעצמך עבודה קלה ושכחת את המילה "אקדמיה".

לקינוח כתבת ש4700 חרדים סיימו בהצלחה לימודי אקדמיה, אבל לא כתבת וגם אינך יודע כמה הם חרדים עכשיו.

יש היום אלפי חרדים שיש להם תואר אקדמי,

והם נשארו חרדים בדיוק כפי היו ערב לימודי התואר,

מניסיון שאני מכיר,

יש מקומות שבהם אתה רואה ירידה רוחנית בלימודי התואר,

ויש מקומות שאתה לא רואה ירידה רוחנית,

צריך לדעת לאן ללכת, וצריך לדעת להתמודד עם ניסיונות,

צריך הרבה עקשנות, וצריך לדעת לא אחת להתמודד עם בדידות,

כי יש מעט מאוד חרדים בלימודים אקדמאיים, במוסדות חילוניים,

אבל בסוף, כמעט תמיד, העקשנות משתלמת.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/1/2025 20:37 לינק ישיר 

רעיונוביץ, לא היית אומר ככה על מקום של סכנה גופנית, מקום בו נכנסים אנשים, חלקם יוצאים בחיים חלקם לא.
האם היית נכנס למקום כזה?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/1/2025 20:55 לינק ישיר 

איש_חשוב כתב:
רעיונוביץ, לא היית אומר ככה על מקום של סכנה גופנית, מקום בו נכנסים אנשים, חלקם יוצאים בחיים חלקם לא.
האם היית נכנס למקום כזה?
יש מצב שבישיבה החסידית לא למדו נודע ביהודה תנינא יו"ד סימן י?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-6/1/2025 01:51 לינק ישיר 

אפשר להבין מדבריך שלא רק שבישיבה שלך למדו את הנודע ביהודה, אלא גם אתה זוכר אותו..
תביא את תוכן דבריו שאתה רוצה לצטט, כי הפרק הזה ארוך.

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > אקטואליה וחדשות > בחדרי חרדים > החרדים בישראל 2024: צניחה בילודה, זינוק בשימוש באינטרנט
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 4 לדף הבא סך הכל 4 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.