פינדרוס מתייחס לגיוס הדת"ל סטטוס קוו ותקציב החינוך
ח"כ יצחק פינדרוס מיהדות התורה התייחס היום (ב') בכנס השנתי לחברה משותפת של המכון הישראלי לדמוקרטיה למחיר הכבד שמשלם הציבור הדתי הלאומי במלחמה, והסביר מדוע למרות זאת הציבור החרדי לא שולח את בניו לשירות הצבאי. במענה לשאלה של העיתונאית דקלה אהרון-שפרן אמר פינדרוס :"אני מסכים איתך, אין לי איך להסתכל להם בעיניים. אבל אני רואה את המחיר שהם משלמים ביציאה מהדת, וזו התשובה לשאלה למה אני לא נמצא שם". בנוסף אמר פינדרוס על סוגיית שינוי הסטטוס קוו הדתי בישראל: "אני לא בטוח מי רוצה לפתוח את כל העסקה מחדש, כי יהיו לכך הרבה מאוד משמעויות… אולי תצא מזה רפורמה משפטית מרחיקת לכת, ובית הדין הרבני יהיה הגוף העליון". באשר לדיון בבג"צ על תקצוב רשתות החינוך החרדיות: "משרד החינוך לא ממנה מפקחים, ומשרד האוצר לא מוכן לחתום על הסכמים. זה בדיוק איך שמחזיקים אותנו קצר. אחרי 75 שנה עם המשחקים האלה לא נעלמנו ואנחנו לא מתכוונים להיעלם". www.maariv.co.il/news/politics/article-1160197
נשלח ב-30/12/2024 18:08
שבאמת לא יסתכל.
נשלח ב-30/12/2024 20:48
פינדרוס דווקא ימני מאד- זה ההתרשמות שלי כבר כמה שנים. הוא מכיר טוב את הציבור הדל"י.
הדיבו, המרגלים חשבו שהכניסה לארץ תוריד לעם ישראל את הכיפה?
נשלח ב-5/1/2025 07:29
זה על בסיס השפת אמת בפרשת שלח
נשלח ב-5/1/2025 14:34
איך זה על בסיס דברי השפת אמת כשהוא לא אומר דבר כזה?
ירידה בדרגה שווה לעשיית עבירה ממש?
נשלח ב-5/1/2025 14:52
כתבתי שזה על בסיס איזה רעיון זה. יש כאן רעיון כלשהו, אפשר להתכחש לו או לקחת רותו בקיצוני, לקחת חצי מהרעיון - כאילו השפ"א באמת שאל את המרגלים וזה מה שהם ענו לו ולכן יש כאן פרשנות מאוד רזה - זה כבר תפיסה מעניינת של הגישה החסידית...
נשלח ב-5/1/2025 19:14
לא חצי מהרעיון. הרעיון כולו לא מתקרב למה שהוא הסיק ממנו. וביחוד שרצון ה' היה שאכן צריך לחיות בארץ במובן הארצי.