בית פורומים בחדרי חרדים

הרב אור שרקי בקביעה: צה״ל עובר על רצח ושפיכות דמים - מג׳ החמורות

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-14/1/2025 23:54 לינק ישיר 

הדיבוק כתב:
קלעפער, זה מאוד מעניין מתי אתה מטיל ספק ובמה אתה בטוח. לתשומת ליבך, ככלל, קואליציות בין לאומיות לא הצליחו כמעט אף פעם לעשות שינוי; מדינות שעברו בשאט נפש על החוק הבינל עדיין קיימות וחזקות ועשירות; במדינות שמאוד לא יישרו קו, חולים לא מתו ולהיפך, שירותי הבריאות היו ועוגם מצוינים (תבגוק קצת על שירותי הבריאות בבלארוס או בקובה). הארגונים שסביבנו מפרים כל הזמן את החוק הבינל, ואיכשהו ארהב מלקקת את הספונסרים שלהם מכל הכיוונים (ואם כל הסיפור שלך זה כל מיני תיאוריות של עבדאללה צוואלחה או איך שלא קוראים לו, שהבעיה של ישראל זה שהיא מדינה, ורק לארגונים הכל מותר... מעניין מה דעתך שנקים מליציות שיממונו על ידי ישראל וככה נהיה פטורים מהחוק הבינל?)
אני לא בטוח בשום דבר ועניין. חיי מלאו חידה וספק. יש דברים שאני חש בהם יותר בטוח ובדיון אני מציג עמדה שבעיני קרובה לאמת אבל זה המיעוט. השאלה למה ישראל שונה משאר הארגונים היא משנית. יש שיאמרו אנטישמיות לשמה ויש שיתווכחו כלל אם זה נכון. אבל במצב הקיים כו"ע מודים שיש כאן סכנה לאמברגו. כבר היה בדברי ההיסטוריה של המדינה אמברגו אמריקאי. ואת זה אסור לגרום. אם תצליח לשכנע אותי שאין סכנה כזו יש מצב שאסכים לכך שישראל תפעל ב"מופרעות"( שמתי במרכאות כדי שלא תציע דברים שלא העלתי על דעתי ותגיד שזה נכלל בהסכמה שלי)

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-15/1/2025 09:59 לינק ישיר 

ההבנה שלי בצבא כיום או ברמות אופרטיביות של החוק הבינל, נמוכים מכדי שאביע דעה ספציפית. ככלל, אני מניח שבמלחמות ובעיקר במלחמות נגד ארגוני טרור, לא מציאותי לשמור לחלוטין על חפים מפשע (ובכלל המושג "בלצי מעורבים" הוא אמורפי בהקשר הזה). השאלה היא כמה זהירות מול כמה ניצחון אתה יכול להרשות לעצמך מול איזה ביטחוניים/ צבאיים או אחרים. כאן הימין מבקש למתוח את החבל לצד אחד והפוסט ציוניים מנסים למתוח את החבל לצד השני (אני בכוונה לא משתמש בביטוי: שמאל). אני מבין שאתה רואה את הדברים בפריזמה של חשש מפני חרם בינל וכדו, ואני הק' דווקא חושב שלמתוח את החבל לצד השני יוביל להבנות יותר גדולות. המציאות היא שהעולם לא אוהב לעשות חרמות ויש לזה הרבה סיבות (פחד מהתעצמות של אויבים; בריתות ואינטרסים; עובדה שתמיד יש מי ששובר את החרם; הפסד של משאבים - בישראל זה בעיקר משאבים טכנולוגיים - שאתה יכול לקבל מ"המוחרם"). תראה בעצמך, ארהב וקואליציות ענק ישבו באפגמיסטאן ועיראק מליון שנה ולא קרה כלום ברמה המדינית. הצלב האדום נמצא בישראל, מצפצף את חובותיו ומקבל את זכויותיו פעם אחר פעם, ועדיין לא הציבו להם אוליטמטום. ככה זה, החוקים והקואליציות זה סתם מילים גבוהות, וכל עוד אתה לא שובר לחלוטין את החוק, במקום שאתה תפחד מאנטישמיות, האנטישמיים יצטרכו לפחד ממך, ותבוא הרבה יותר חזק לכל מו"מ. זו דעתי וכמובן ניתן לחלוק עליה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-16/1/2025 04:31 לינק ישיר 

רוסיה לא תחת סנקציות? דרום אפריקה לא הייתה תחת סנקציות אימתניות? רוצה עוד רשימה ארוכה? אל תשווה לארה"ב בעירק, אנחנו לא ארה"ב למרבה הצער, ואפילו ארה"ב השתדלה לעמוד בחוק הבינלאומי ואף העמידה חיילים למשפט כשהם חרגו מכך. לא כל מה שמותר לפריץ מותר ליהודי...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-16/1/2025 23:21 לינק ישיר 

קלעפער כתב:
אל תשווה לארה"ב בעירק, אנחנו לא ארה"ב למרבה הצער, ואפילו ארה"ב השתדלה לעמוד בחוק הבינלאומי ואף העמידה חיילים למשפט כשהם חרגו מכך. לא כל מה שמותר לפריץ מותר ליהודי...
שים לב שכוונתי הייתה שאפילו עירק ואפגניסטאן אחרי הרבה שנים של התערבות צבאית פיזית ארה"ב, בסוף ארהב הלכה והן נשארו אותן מדינות עם אותן בעיות. אז המשוואה פשוטה, שאם מחר ישראל תהיה פחות מתחשבת (לרגע לא דיברתי על הפרות מוחלטות של החוק הבינל, לגבי זה אין לי דעה), אז יגידו: מה כבר אפשר לעשות, אמברגו נשק סיים את המלחמה ברוסיה? התערבות צבאית שינתה את פניה של אפגניסטאן? אז יאללה בואו ננסה לרצות את מדינת ישראל ולעשות לה פוצי מוצי (שים לב שזו בדיוק הלוגיקה כשמדובר ברש"ף או חמאס). ואז בעצם אתה על הגל והם מתחננים אליך, במקום שיהיה הפוך.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-17/1/2025 01:24 לינק ישיר 

רוסיה היא מדינה אוטרקית. ישראל לא. אתה מציע משהו שאולי יעבוד ואולי לא. אני מציע לא להמר בחיי יהודים.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-17/1/2025 07:06 לינק ישיר 

אתה מציע משהו שאולי יעבוד ואולי לא. אני מציע לא להמר בחיי יהודים!

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > אקטואליה וחדשות > בחדרי חרדים > הרב אור שרקי בקביעה: צה״ל עובר על רצח ושפיכות דמים - מג׳ החמורות
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 סך הכל 2 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.