|
בית
|
פורומים
|
בחדרי חרדים
|
הנותן תשועה למלכים היום הכתרת ידיד ישראל דוֹנַלְד ג'וֹן טְרַאמְפּ יר"ה לנשיא ארה"ב
|
|
|
|
| נשלח ב-3/3/2025 23:45 |
|
| |
אני מבין שההגדרה של "שחצן" השתנתה, כתוב לנו בבקשה מה ההגדרה החדשה. על הדרך, תן לנו תמליל מדויק שבו טראמפ אומר שהוא הכי חכם והכי מבין בדברים הבאים: 1. פיזיקה גרעינית, 2. ההתחממות הגלובלית, 3. ביטוח רפואי, מיסים. אתה כמובן יכול להרחיב את הרשימה כי תכלס כל מה שכתבת עד כאן זה תחום וחצי. (שים לב: אל תכתוב לי שמומחה x אמר ככה וטראמפ החליט אחרת, יש הרבה מומחים לכל דבר ובכל מקרה בקבלת החלטות אנחנו לא תמיד מצייתים למומחים. תביא מקורות ברורים שבהם הוא טוען בפירוש שהוא הכי מבין, יותר מכל האנשים עלי אדמות)
|
|
|
|
| נשלח ב-4/3/2025 07:03 |
|
| |
ההגדרה השתנתה? תגיד לי מה הייתה ההגדרה הראשונה ובמה היא השתנתה?
דוגמית;
"Technology — nobody knows more about technology than me." (December 2018.)
ובעברית, איש לא יודע על טכנולוגיה יותר ממני.
|
|
|
|
| נשלח ב-4/3/2025 08:13 |
|
| |
ההגדרה הראשונה היא "אדם מדבר על עצמו כהכי טוב בכל דבר ועניין", ההגדרה השנייה מסייגת למי שניתן לשאול עליו: "מבין הכל טוב יותר מהמומחים? הוא הכי יפה, הכי חכם, הכי עשיר, מבין בפיזיקה גרעינית כי היה לו דוד פרופסור באוניברסיטה, מבין בהתחממות כדור הארץ, מבין בביטוח רפואי, במסים, ועוד ועוד". כלומר, לפי ההגדרה השנייה (שלך), צריך שלא יתכן שאותו אדם באמת יהיה הכי חכם. זה ההבדל בין ההגדרות. לגבי הדוגמית שהבאת, אני לא בקי באורח חייו של טראמפ, אבל יתכן שהוא מרגיש (ואולי בצדק) שהוא מבין גדול בטכנולוגיה ויתכן שזה גם נכון, והאמירה שמי כמוני מבין לא חייבים לפרש אותה כפשוטה (היה מישהו שאמר "אני יחיד באהלות, אני יחיד בנגעים"; זו שחצנות? זה אומר שהוא היחיד שמבין שהוא מבין יותר מכולם?). ואולי הוא גם בטמת המבין הכי גדול, אני לא מכיר אותו ולא מבין ממש בתחום הזה. כדי לתייג אדם לא מספיק דוגמיות, צריך לדעת את כל מכלול הנתונים מכל הכיוונים...
|
|
|
|
| נשלח ב-4/3/2025 08:14 |
|
| |
בכל מקרה זה באמת דיון עקר ולא מעיקר הנושא של האשכול אז אולי נעצור כאן ומי שרוצה להמשיך לעסוק בנושא האשכול שיגיב לגופו של העניין שלשמו נפתח האשכול.
|
|
|
|
| נשלח ב-4/3/2025 10:18 |
|
| |
כשאתה מרגיש שאתה מגחיך עצמך לדעת אתה מעדיף לסגת מהדיון...
יש אדם בעולם שאינו יודע שטראמפ אינו מבין בטכנולוגיה יותר מכל אדם? הוא מבין יותר ממהנדסי טסלה, בל, או אפילו מרצים בבתי ספר לטכנולוגיה?
זה משהו שכלל צריך לדון בו? אם הוא מרגיש כך הוא שחצן וטיפש, או חולה רוח. ומי שנאחז בקרנות השטויות רק כדי להצדיק עצמו בדיון בפורום ראה מה זה פוזיציה ומה זו חסידות...
|
|
|
|
|
| נשלח ב-4/3/2025 10:20 |
|
| |
גם החלוקה בין שתי ההודעות שלי המשלימות זו את זו, ולהפוך אותן לשתי הגדרות שונות באשר לשחצנות אין לה על מה לסמוך אלא על חוסר הבנה.
|
|
|
|
| נשלח ב-4/3/2025 11:05 |
|
| |
אין מה להבין, תקרא את ההודעות שלך ושלי ותראה הכל ברור, שהייתה הגדרה ראשונה ושאלתי אותך עליה ולאחר מכן נתת הגדרה אחרת (אגב, לשנות או לחדד דעות זה ממש בסדר, כל מי שלא שחצן - מרגיש מאוד בנוח עם זה!). אמירה כללית של "אני הכי מבין" לא חייבת כפשוטה (אם אתה עוסק בנוירולוגיה/פסיכיאטריה, אתה בטח יודע לאיזו אוכלוסייה יש נטייה לפרש דברים כפשוטם...). ולזרוק בכלליות "כל מהנדסי טסלה" זו כמובן אמירה מתלהמת, עדיין עומד בפניך אדם שנבחר לאיש החזק בעולם ויש לו רקורד מאוד עשיר במנהיגות (מניח ששוב תתפס לקטנות, רק קח בחשבון שכמה עשרות מליונים חולקים עליך..). אם יש מנהדס ספציפי שאתה מכיר, אתה מוזמן לערוך מבחן אובייקטיבי ולשלוח לשניהם ולבדוק מי יותר חכם. הסיסמא "כל מהדסי טסלה" שווה הרבה פחות מהסיסמה "אני הכי מבין בטכנולוגיה". ולגבי סיום הדיון, כתבתי פעמיים שזה נושא שולי בדיון ולכן אין טעם להקדיש לו יחס (נניח שאתה צודק וטראמפ שחצן, אז מה??). מי שבחר להתמקד בטפל ולברוח מהנושא זה לא אני. אבל עדיין אני מציע שנעצור את הדיון כי אתה שונא את טראמפ מכל מיני סיבות (כי הוא אנס?) וכל השיח זה סתם תירוצים למה שאתה רוצה לחשוב. אותי לא הצלחת לשכנע ואין לי הרבה איך לעזור לך בזה. אני כן מציע לך באופן כללי ובעיקר כאדם שעוסק במטא-קוגניציה, שלפחות בחייך האישיים הסיבות תשלוטנה על המסקנות ולא להיפך.
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-4/3/2025 11:16 |
|
| |
אמרתי לך שאתה חסיד, אפילו ברמה שאתה מפרש את דברי טראמפ "לא כפשוטם"...
|
|
|
|
| נשלח ב-4/3/2025 11:20 |
|
| |
לשאול אם הוא מבין יותר ממהנדסים זו אמירה "מתלהמת"...
מזל שלא אמרת שזו גם אמירה מסיתה ופוגענית...
|
|
|
|
| נשלח ב-4/3/2025 15:05 |
|
| |
ועכשיו נסטה מהנושא שאליו סטינו? עזוב, אתה שונא את טראמפ ואת זה הבנו. כל השאר זו טחינת מים. (אגב גם הפעם, כל שאלותיך האחרונות נענו לעיל. בגלל הקושי שלך עם המיינד שגורם לך להבין דברים כפשוטם, אענה לך ברמיזה בקטנה: תיאורטית, אדם שאומר "אני הכי חכם", זה לא אומר שהוא יותר חכם מצוות, או חכם בכל תת תחום כמו מי שמתמחה רק בתת התחום הזה. כך או כך, חובת ההוכחה שטראמפ בוודאות לא יכול לחשוב שהוא עונה על התואר בשום דרך של פרשנות פשטנית, היא עליך). אני שב ופוטר אותך מלענות, בוא נחזיר את האשכול לנושא שלו.
|
|
|
|
| נשלח ב-5/3/2025 00:35 |
|
| |
Axios
Axios
Jan 5, 2019 -
Politics & Policy
Everything Trump says he knows "more about than anybody"
Haley Britzky
facebook (s in new window)
twitter (s in new window)
linkedin (s in new window)
email (s in new window)
President Trump, winking.
Photo: Nicholas Kamm/AFP/Getty Images
President Trump this week revealed yet another subject matter in which he claims to have expertise: drones and drone technology.
"I know more about drones than anybody. I know about every form of safety that you can have."
The big picture: President Trump says he's an expert on a lot of things, including ISIS, taxes, technology, nuclear arms and even Sen. Cory Booker.
Campaign finance: "I think nobody knows more about campaign finance than I do, because I'm the biggest contributor." (1999.)
TV ratings: "I know more about people who get ratings than anyone." (October 2012.)
ISIS: "I know more about ISIS than the generals do." (November 2015.)
Social media: "I understand social media. I understand the power of Twitter. I understand the power of Facebook maybe better than almost anybody, based on my results, right?" (November 2015.)
Courts: "I know more about courts than any human being on Earth." (November 2015.)
Lawsuits: "[W]ho knows more about lawsuits than I do? I'm the king." (January 2016.)
Politicians: "I understand politicians better than anybody."
The visa tem: "[N]obody knows the tem better than me. I know the H1B. I know the H2B. ... Nobody else on this dais knows how to change it like I do, believe me." (March 2016.)
Trade: "Nobody knows more about trade than me." (March 2016.)
The U.S. government tem: "[N]obody knows the tem better than I do." (April 2016.)
Renewable energy: "I know more about renewables than any human being on Earth." (April 2016.)
Taxes: "I think nobody knows more about taxes than I do, maybe in the history of the world." (May 2016.)
Debt: "I'm the king of debt. I'm great with debt. Nobody knows debt better than me." (June 2016.)
Money: "I understand money better than anybody." (June 2016.)
Infrastructure: "[L]ook, as a builder, nobody in the history of this country has ever known so much about infrastructure as Donald Trump." (July 2016.)
Sen. Cory Booker: "I know more about Cory than he knows about himself." (July 2016.)
Borders: Trump said in 2016 that Sheriff Joe Arpaio said he was orsing him for president because "you know more about this stuff than anybody."
Democrats: "I think I know more about the other side than almost anybody." (November 2016.)
Construction: "[N]obody knows more about construction than I do." (May 2018.)
The economy: "I think I know about it better than [the Federal Reserve]." (October 2018.)
Technology: "Technology — nobody knows more about technology than me." (December 2018.)
Drones: "I know more about drones than anybody. I know about every form of safety that you can have." (January 2019.)
Drone technology: "Having a drone fly overhead — and I think nobody knows much more about technology, this type of technology certainly, than I do." (January
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-5/3/2025 00:39 |
|
| |
תילי תילים של תירוצים והתפתלויות והכל בגלל שאתה מעריץ של טראמפ. כוח ההערצה לבן אנוש הוא דוגמת כוח העבודה זרה, עד לרמה שמביאים ראיות מהקב"ה לטראמפ...
אדם רציני היה לוקח את הדוגמית הזו ועושה אחת מהשתים, בודק האם זה דפוס אצל טראמפ, או לפחות מבקש עוד דוגמאות.
אבל כשמעריצים לא ממתינים מיד רצים לפלפל פילפולי הבל.
|
|
|
|
| נשלח ב-5/3/2025 00:40 |
|
| |
אגב, גם הרשימה מאקסיוס שהבאתי לעיל, למרות אורכה, אינה מלאה, יש עוד.
|
|
|
|
| נשלח ב-5/3/2025 01:20 |
|
| |
כתבתי תגובה אבל באמת נראה לי שהנושא הובן וכנראה אם לא אעצור נישאר לנצח בלופ המטופש הזה. לא שכנעת אותי שטראמפ שחצן או שאם הוא שחצן צריך לקלל אותו ולייחל למפלתו. אני גם לא חושב שצריך תירוצי תירוצים כדי לא להכפיש אדם, ההגיון הצר שלי אומר בדיוק הפוך. בכל מקרה אני מאחל לך כט"ס ואשמח מאוד להידיין ולשמוע את דעתך בכל מה שלא מסתכם בתירוץ למה אתה שונא מישהו..
|
|
|
|
| נשלח ב-5/3/2025 03:17 |
|
| |
אם לא פרסמת, מה זה חשוב שכתבת תגובה? אתה חושש שחלילה נחשוב שאין לך מה לענות?
מעולם לא אמרתי שאם הוא שחצן אז צריך לקללו או לייחל למפלתו. אמרתי שהוא שחצן. והבאתי לכך דוגמאות. רבות. אבל גם אם הוא יאמר שהוא לא צריך לבקש סליחה מאלוקים תגיד שהוא אינו שחצן.
כמובן שהמברך יתברך בכפליים.
|
|
|
|
|