|
|
| נשלח ב-26/1/2025 14:32 |
|
| |
יפה
ועכשיו תעיין עוד פעם בהודעתך הקודמת
|
|
|
|
| נשלח ב-26/1/2025 15:53 |
|
| |
אם הבנתי נכון, הדיון אינו אם מותר לה להכנס למכונית ולנסוע בשבת כדי לפגוש את בתה.
השאלה היא אם מותר לה להגיע בערב שבת לשהות בבסיס הצבאי אליו היא תגיע, ולהצטרף אליה לנסיעה באמבולנס אל בית החולים.
זאת שאלה לא פשוטה.
נשאל את זה כך, האם מותר לבעל להתלוות באמבולנס לאשתו היולדת בשבת? ברור שכן, גם אם מדובר בתמיכה נפשית מכיון שהיולדת נחשבת מסוכנת. להלכה אם יולדת עוורת אפילו מבקשת שידליקו נר (גם אם היא אינה יכולה לראות ואין לה שום תועלת בנר) להלכה מדליקים כדי שתתישב דעתה.
אז החטופה בודאי שאינה בחזקת יולדת. אבל אני לא מו״צ ולהבדיל מהחכמים הגדולים דכאן אין לי יכולת לפסוק הלכה. אני יודע מספיק כדי לומר שזה לא לגמרי פשוט.
אגב, אני הייתי שואל למה שהיא פשוט לא תשכור חדר בבית החולים ותמתין שם לביתה אבל מן הסתם אני לא יודע מספיק פרטים.
בינתיים ראיתי שהגר״י זילברשטיין בזמנו לא התיר. הוא אמר לאם חטופה שהוא לא יכול לאסור עליה לנסוע אבל יש ברכה גדולה אם לא תיסע.
אולי יהיה ת״ח כאן שיעלה את הצדדים השונים בסוגיה.
בינתיים חזר אלי ת״ח שאמר שבאמת הפסק של הרב יוסף לא מובן וגם אם יש כאן פרטים אישיים להקל, לא ברור למה לפרסם.
תוקן על ידי אלי_ו ב- 26/01/2025 15:54:50
 |
|
|
|
|
|
| נשלח ב-26/1/2025 19:21 |
|
| |
| אלי_ו כתב: |  | אם הבנתי נכון, הדיון אינו אם מותר לה להכנס למכונית ולנסוע בשבת כדי לפגוש את בתה.
השאלה היא אם מותר לה להגיע בערב שבת לשהות בבסיס הצבאי אליו היא תגיע, ולהצטרף אליה לנסיעה באמבולנס אל בית החולים.
זאת שאלה לא פשוטה.
|
|
אם אתה כבר דן ומפלפל בהלכה, אולי תוכל לענות על איזה איסור עובר מי שעולה על רכב שנוסע בשבת, לצורך חולה כמובן, במידה והוא נזהר למשל לא לפתוח או לסגור את הדלת אלא עולה ביחד עם החולה. (מלבד הבעיה של מראית עין שכמובן לא שייך כאן)
|
|
|
|
| נשלח ב-27/1/2025 00:34 |
|
| |
הוא עובר על אותו איסור שעובר מי שנוסע שלא לצורך חולה. (כל נהג יודע שעוד קילו מכביד על הרכב, וזה לפני שדיברנו על חיישנים שונים ומשונים שיש ברכבים המאדערנים שיש רק לחילוינים ואדמורים)
תוקן על ידי הדיבוק ב- 27/01/2025 00:35:39
|
|
|
|
| נשלח ב-27/1/2025 01:47 |
|
| |
אתה מתכוון לאותו איסור שלא עובר כל מי שנוסע שלא לצורך? עוד קילו מכביד על הרכב, אבל זה אפילו לא גרמא, כשבערת המנוע נגרמת אך ורק על ידי דוושת הנהג. אם זאת היתה בכלל שאלה, זה היה יכול שאלה אם רכב נוסע ומישהו עולה עליו באמצע ותוך כדי הנסיעה. והאם אתה יודע בבירור שהיה שם באותו רכב חיישנים שונים ומשונים שיש רק לחילוייינים ואדמויירים?
|
|
|
|
| נשלח ב-27/1/2025 11:51 |
|
| |
גם אם עסקינן ברכבים חשמליים, או שיוכח שאין הבערה בהוספת עומס על המנוע, בכל אופן, זילותא דשבת יש ועוד איך
|
|
|
|
| נשלח ב-27/1/2025 13:26 |
|
| |
לך תדע, מה לך ולזילותא?
|
|
|
|
| נשלח ב-27/1/2025 17:47 |
|
| |
| איש_חשוב כתב: |  | אתה מתכוון לאותו איסור שלא עובר כל מי שנוסע שלא לצורך? עוד קילו מכביד על הרכב, אבל זה אפילו לא גרמא, כשבערת המנוע נגרמת אך ורק על ידי דוושת הנהג. אם זאת היתה בכלל שאלה, זה היה יכול שאלה אם רכב נוסע ומישהו עולה עליו באמצע ותוך כדי הנסיעה. והאם אתה יודע בבירור שהיה שם באותו רכב חיישנים שונים ומשונים שיש רק לחילוייינים ואדמויירים? |
|
ברור שזה לא גרמא. כל ברקס וגז מושפע מהכובד של האוטו, אם אתה שם ואתה לא אמור להיות שם, עשו מלאכה בידיים, רק כי אתה שם. מה לא מובן? (אגב לא נלקח בחשבון שהחטופות מגיעות לבתי חולין במרכז, כך שיש נסיעה של יותר מי"ב מיל; ומי דיבר על השאלה אם האמא לוקחת איתה משהו שזה יכול להיות טלטול ברה"ר)
|
|
|
|
| נשלח ב-27/1/2025 21:55 |
|
| |
על זה בדיוק כתבתי, שגם אילו היה אדם עולה תוך כדי נסיעה, זה גרמא בלבד, ואין כאן חילול שבת דאורייתא, מה שהותר לצורך חולה, בקשר לרה"ר, אם יש היום רה"ר, הרי ששום עירוב לא היה מועיל לו וכולם עוברים על איסורי דאורייתא, גם בלא נסיעה ברכב, לרוב רובם של כל הפוסקים אין כיום כמעט רה"ר כי כמעט ואין כבישים שעוברים בהם 60 ריבוא בני אדם ביום וכו'. לא מבין מאיפה "הקרצת" עכשיו איסור רשות הרבים.
|
|
|
|
| נשלח ב-27/1/2025 23:27 |
|
| |
אני בפירוש כתבתי שזה לא גרמא, זה לדעתי הכי מעשה בידיים. אם כשבולמים יותר או פחות ועוצמת האוטו משתנה רק בגללך, אז כל פעולה של הנהג היא בגללך. אני לא שמעתי שמותר לקחת טרמפ עם אמבולנס שבלא"ה נוסע, כדי להביא אקמול לחולה שאין בו סכנה, אולי תחכים אותי איזה רב היה מתיר דבר כזה. לגבי רה"ר, רכב שנוסע ממעבר ארז עד תל השומר או שיבא, ואתה יכול לנחש שהוא נוסע בכבישים בינעירוניים, הוא בוודאות עובר באזורים שלפי הרבה פוסקים הם רה"ר דאורייתא ונוסע הרבה יותר ממיל.
תוקן על ידי הדיבוק ב- 27/01/2025 23:28:19
|
|
|
|
| נשלח ב-28/1/2025 00:40 |
|
| |
לפי דבריך ברכבת, שההשפעה לא קיימת, מותר יהיה לנסוע?
|
|
|
|
| נשלח ב-28/1/2025 01:14 |
|
| |
| הדיבוק כתב: |  | אני בפירוש כתבתי שזה לא גרמא, זה לדעתי הכי מעשה בידיים. אם כשבולמים יותר או פחות ועוצמת האוטו משתנה רק בגללך, אז כל פעולה של הנהג היא בגללך. אני לא שמעתי שמותר לקחת טרמפ עם אמבולנס שבלא"ה נוסע, כדי להביא אקמול לחולה שאין בו סכנה, אולי תחכים אותי איזה רב היה מתיר דבר כזה. לגבי רה"ר, רכב שנוסע ממעבר ארז עד תל השומר או שיבא, ואתה יכול לנחש שהוא נוסע בכבישים בינעירוניים, הוא בוודאות עובר באזורים שלפי הרבה פוסקים הם רה"ר דאורייתא ונוסע הרבה יותר ממיל.
|
|
1. האם אינך מבין את פשר המילים "מעשה בידים"? האם אתה מבין שלאוין דאורייתא הנעשים כלאחר יד (וצריך בירור עמוק מהו כלאחר יד ולא לרוץ על שום היתר בלי בירור) אינו דאורייתא?למה לכתוב שאדם שמשקלו נמצא על הרכב נחשב ל"מעשה בידים"? אתה מעוות את ההלכה!
2. הוספת כאן בתחכום לא רב.. שתי מילים "שאין בו סכנה", כאן טמון כל ההבדל בין אסור למותר, לא כתבנו כאן עד עכשיו את צמד המילים הזה, והכנסת אותו מהדלת האחורית, בלי לדון באיזה רמה של חולי נמצא בו שבוי שיצא זה עתה משביה בת 470 יום בתנאים מחרידים, סביר להניח שפסקו של הרב היה אחרי בירור מעמיק יותר במצב החטופים, ממה שאתה עשית. האם כפי הידוע לך, האמא באה לתת לה אקמול? יש הלכה מפורשת למשל על תינוק שנתקע לבד בחדר, ועלול לבוא לידי סכנה בגלל המצב הנפשי והפחד בו הוא שרוי, שמותר לפרוץ את הדלת גם כשזה חילול שבת (צריך לברר אצל רב בכל מקרה לגופו ולא לסמוך על הלכות שנכתבות כאן בכלליות) אולי בדק הרב את מצבן הנפשי של החטופות המשתחררות משם אצל מומחים, והגיע למסקנה שהם במצב של תינוק זה שננעל בחדר? אל תמהר להשוות את זה לאקמול לחולה שאין בו סכנה.
3. הצבעתי על נתון חשוב מאוד שחסר כאן, ושבגללו לדעת הפוסקים אין כיום רה"ר דאורייתא, והוא שיעברו 600 אלף אנשים ביום במקטע הרחוב הזה, ובכן, האם יש לך משהו לומר בנושא? יש לך מידע על כביש מסוים בו עוברים מידי יום 600 אלף אנשים?
תוקן על ידי איש_חשוב ב- 28/01/2025 01:18:44
|
|
|
|
| נשלח ב-28/1/2025 01:28 |
|
| |
ביצה כ"ה , ת"ר ואין יוצאין בכיסא ראה רש"י במקום
|
|
|
|
| נשלח ב-28/1/2025 02:15 |
|
| |
"אין יוצאים בכיסא".. לאיפה? לרשות הרבים. הדיון כאן הוא האם יש כיום רשות הרבים.
תחזור למטבח..
|
|
|
|
| נשלח ב-28/1/2025 03:09 |
|
| |
תודה על העצה המועילה. השיבותי על השאלה של קלעפר. רש"י במקום מבהיר את הגמרא שמדובר בסוג של רכבת
|
|
|
|
|