| נשלח ב-26/2/2025 15:19 |
|
| |
סמוטריץ: את אורחות החיים של הציונות הדתית כן מכבדים בצבא?
שר האוצר בצלאל סמוטריץ' התייחס לסוגיית גיוס החרדים, וטען בכנס מנהלי המגזר הדתי של אשחר & More באילת כי "עד לפני המלחמה אף אחד לא רצה אותם. העדיפו שנשים ישירו בצבא (במקום לגייס חרדים). את אורחות החיים של הציונות הדתית, 'הפראיירית' ששולחת לצבא בכל מצב, מכבדים? הרי אני מקבל כל יום פניות של ישיבות ההסדר". www.ynet.co.il/news/article/h1wdwyh9kg
|
|
|
|
| נשלח ב-26/2/2025 17:48 |
|
| |
חוץ משמירת נגיעה במקרה הטוב, מה עוד מאפיין את "אורחות החיים של הציונות הדתית" שאין להם בצבא?
|
|
|
|
| נשלח ב-26/2/2025 18:00 |
|
| |
שיגיד תודה שחיילי ההסדר משרתים רק 16 חודש ובנוסףישיבות ההסדר מקבלות תקצוב כפול ואף אחד לא מתלונן כולל החרדים שדורשים מהם 32 חודש כמו המגזר הכללי
|
|
|
|
| נשלח ב-26/2/2025 22:02 |
|
| |
| muki28 כתב: |  | | שיגיד תודה שחיילי ההסדר משרתים רק 16 חודש ובנוסףישיבות ההסדר מקבלות תקצוב כפול ואף אחד לא מתלונן כולל החרדים שדורשים מהם 32 חודש כמו המגזר הכללי |
|
ככה זה כשאתה מעצמך רוצה לתרום ורוב הציבור שלך הולכים לקרבי הכי מלוכלך... כשהחרדים קיבלו הטבות עד אין קץ בשחר כחול ובינה בירוק (אתה יכול להסביר לי למה פטרו אותם משמירות? זה נוגד איכשהו את אורחות חייהם), ותכלס הם הגיעו לעבודה ויצאו עם ניסיון והרבה כבוד - עדיין הם לא הגיעו....
|
|
|
|
| נשלח ב-26/2/2025 23:03 |
|
| |
| עצם_הענין כתב: |  | | חוץ משמירת נגיעה במקרה הטוב, מה עוד מאפיין את "אורחות החיים של הציונות הדתית" שאין להם בצבא? |
|
הלא תבוש להוציא שם רע על אחיך? יש בידיך מד יראת שמים ויראת חטא?
|
|
|
|
| נשלח ב-27/2/2025 10:45 |
|
| |
יצא המרצע מן השק. הצבא אינו מתאים לאדם דתי. נקודה.
|
|
|
|
|
| נשלח ב-27/2/2025 11:51 |
|
| |
| הדיבוק כתב: |  | | שיגיד תודה שחיילי ההסדר משרתים רק 16 חודש ובנוסףישיבות ההסדר מקבלות תקצוב כפול ואף אחד לא מתלונן כולל החרדים שדורשים מהם 32 חודש כמו המגזר הכללי
ככה זה כשאתה מעצמך רוצה לתרום ורוב הציבור שלך הולכים לקרבי הכי מלוכלך... כשהחרדים קיבלו הטבות עד אין קץ בשחר כחול ובינה בירוק (אתה יכול להסביר לי למה פטרו אותם משמירות? זה נוגד איכשהו את אורחות חייהם), ותכלס הם הגיעו לעבודה ויצאו עם ניסיון והרבה כבוד - עדיין הם לא הגיעו.... |
|
רק שמתי מראה לצבועים שרוממות השיוויון בגרונם זה הכל. אין שיווין בצבא נקודה. נשים משרתות שליש מגברים, הסדרניקים חצי מהמגזר הכללי, בנות המגזר הדתי בשירות לאומי, ערבים כלל וכלל לא, לדרוזים, בדואים, אתיופים ועוד מגזרים יש הקלות משלהם ומהחרדים דורשים שיוויון וגיוס מלא. אני הראשון שבעד שבחור שלא מסוגל לשבת ללמוד שילך לצבא ולעבוד במקום לחמם את הספסל, אבל צריך להבין שכמו שלעוד הרבה מגזרים יש התאמות והקלות למיניהם, גם המגזר החרדי צריך התאמות ולא כולם ישרתו כי מה לעשות אנחנו לא רוסיה, הצבא לא שיוויוני ואי אפשר לגייס בכפיה.
|
|
|
|
| נשלח ב-27/2/2025 21:43 |
|
| |
מסכים איתך לחלוטין, כבר מזמן הנצלנים פיתחו תיאוריות למה אי שוויון הוא השוויון האמיתי (מה שנקרא לפעמים הפליה מתקנת, בכל מקום זה עם שם אחר; המטרה היא שיהיו כאלה שאיכשהו תמיד יקבלו יותר בשם השוויון)
|
|
|
|
| נשלח ב-28/2/2025 11:06 |
|
| |
| דווקא_לא כתב: |  | חוץ משמירת נגיעה במקרה הטוב, מה עוד מאפיין את "אורחות החיים של הציונות הדתית" שאין להם בצבא? הלא תבוש להוציא שם רע על אחיך? יש בידיך מד יראת שמים ויראת חטא?
|
| או שכבודו מתמם או שמכחיש ביודעין.
ואגב, הם אינן מתביישים בזה כלל ועושים זאת בריש גלי.
|
|
|
|
| נשלח ב-28/2/2025 11:12 |
|
| |
| על_הדרך כתב: |  | שר האוצר בצלאל סמוטריץ' התייחס לסוגיית גיוס החרדים, וטען בכנס מנהלי המגזר הדתי של אשחר & More באילת כי "עד לפני המלחמה אף אחד לא רצה אותם. העדיפו שנשים ישירו בצבא (במקום לגייס חרדים). את אורחות החיים של הציונות הדתית, 'הפראיירית' ששולחת לצבא בכל מצב, מכבדים? הרי אני מקבל כל יום פניות של ישיבות ההסדר". www.ynet.co.il/news/article/h1wdwyh9kg |
| עובדא שהמזרחיים הלכו והולכים לצבא בלי שיציבו דרישות להתאים את הצבא ל׳ארחות החיים׳ שלהם, ואפילו אם ביניהם (יש כמה זרמים) היו שהפריע להם ההתנהגות הפוקרת של הצבא - לא נמנעו מלהתגייס ולשרת, משום שבסולם הערכים שלהם הצבא והמדינה קודם לשמירת תורה ומצות (אפילו הדל והרזה שלהם).
תוקן על ידי פלנטה ב- 28/02/2025 11:12:22
|
|
|
|
| נשלח ב-28/2/2025 11:56 |
|
| |
ואללה, איך ששמירת המצוות שלכם שמנה ועשירה
|
|
|
|
| נשלח ב-1/3/2025 20:29 |
|
| |
| שאגתשביט כתב: |  | | ואללה, איך ששמירת המצוות שלכם שמנה ועשירה |
|
יותר משלהם
|
|
|
|
| נשלח ב-1/3/2025 21:33 |
|
| |
יש קטע כזה, שמי שבאמת יר"ש ומנסה להקפיד על כמה שיותר קלות כמו כמה שיותר חמורות, לא מכפיש בקלות מגזרים שלמים. אני מציע ל"איני מכיר" לבוא ליום יומיים לכרם ביבנה, מרכז הרב או הר המור ולהביא איתו כל תלמיד ישיבה חרדי שבא לו ולערוך חידון בין כל תלמיד מהישיבות הנל מול התלמיד הכי "מדליק שהוא ימצא". אני די בטוח שאחר כך הוא יודה: כתבתי את ההודעה כי "איני מכיר", אם הייתי מכיר הייתי לומד לשתוק
|
|
|
|
| נשלח ב-2/3/2025 13:33 |
|
| |
| שאגתשביט כתב: |  | | ואללה, איך ששמירת המצוות שלכם שמנה ועשירה |
|
בא נניח שאני חילוני לגמרי, ולכן העובדא שכתבתי אינה נכונה?
|
|
|
|
| נשלח ב-3/3/2025 23:49 |
|
| |
| פלנטה כתב: |  | חוץ משמירת נגיעה במקרה הטוב, מה עוד מאפיין את "אורחות החיים של הציונות הדתית" שאין להם בצבא? הלא תבוש להוציא שם רע על אחיך? יש בידיך מד יראת שמים ויראת חטא? או שכבודו מתמם או שמכחיש ביודעין.
ואגב, הם אינן מתביישים בזה כלל ועושים זאת בריש גלי. |
|
מי זה הם? לא מעט מה"הם" שאני מכיר, יכולים ללמד אותך הרבה מאוד תורה ויראת שמים ודקדוק במצוות, כולל את המצוות שאתה כביכול מקפיד בהן והסוגיות שאתה חושב שאתה לומד ויודע.
|
|
|
|
| נשלח ב-4/3/2025 07:07 |
|
| |
רוב האנשים שאיתם משתמשים כמראה ותצוגה לרצינות המגזר הסרוג הרי תומכים בהשתמטות החרדית, אז מה טעם להביא אותם כראיה? ובנוסף הם עצמם משרתים פחות מחילוני רגיל.
|
|
|
|
|