זה בדיוק מה שהציבור שלו רוצה לשמוע, הוא שואל את היועצים שלו שמגיעים מהציבור שלו, אגב התלונה שלו על דרשו שמחקו את הרב עובדיה והאדירו את הרב אבא שאול מאד מובנת מההסתכלות של הציבור שלו
נשלח ב-11/3/2025 14:08
אף אחד לא עובד אצלו וגם לא אצל אבא שלו, אם הוא רוצה הוא יכול להקים ארגונים מתחרים לדרשו ועוז והדר וקול הלשון או כל ארגון שימצא לנכון
נשלח ב-11/3/2025 14:53
לא צודק. מותר לו לבקר על הנדסת התודעה. שהם כביכול 'מנחילי ההלכה לעתיד לבוא' - וכשמאדירים את שם הגרב"צ על פני הגרע"י, הם קובעים עובדות. וידוע (עדיין) לכל בני דורנו, שבפועל זה לא ככה, הגרע"י היה ראש וראשון לפוסקי ספרד - הגרב"צ לקהל יעד מסוים, לנישה מסוימת. האמת חייבת להיאמר ולהיזעק.
גם נכון שמבחינה יחצני"ת נכון שלא לבכות על כך מדי הרבה. זה פועל הפוך. וזה אכן חולשה שניכרת ברי"י.
נשלח ב-11/3/2025 15:34
לא מביע דעה בעיקר הנושא, אני באמת חושב שלרב עובדיה נעשה עוול היסטורי, בפרט שאחרי הרבה שנים ואחרי שרוב בעלי המחלוקת נפטרו או הזקינו, קל מאוד לראות שהייתה יד מכוונת להדיר את הרב עובדיה, וזה חרף העובדה שהוא בפירוש אחד מגדולי התורה היותר חשובים ומשמעותיים שהיו בשנים האחרונות. לגבי הראשל"צ לשעבר, איך נאמר, ההתבכיינויות שלו לא חדשות, תמיד הוא היה כזה (כמדומני שהוא הוציא פעם "ילקוט יוסף - קול תורה" או משהו כזה, שנועד ליישב את כל השאלות על אביו, והדבר היה כל כך מביך שהפסיקו להדפיס את זה...). לשבחו יאמר, שגם ככה אין לו הרבה מה למכור חוץ מה"אבא שלי אמר" ו"אבא שלי חשב" (שאגב עד כמה שזכור לי, תפסתי אותו כמה פעמים מסנן "אבא שלי אמר לי" במקרים שלא הייתה כ"כ היתכנות שאבא שלו אמר לו משהו בנידון). אז שייהנה, לכל אדם יש את העבודה שהוא יכול לעשות...
נשלח ב-11/3/2025 16:15
מאי שנא מבריסק או סקוויר שגם שם מזכירים כל הזמן את האבא ואת מעשיו והנהגותיו¿¡
רק הוא בוכה כל הזמן שמבזים את אבא שלו, וכל מי שכתב בספר משהו דלא כיביע אומר אז הוא תוקף אותו בגסות
נשלח ב-11/3/2025 18:12
למה הרב אבא שאול נחשב לפוסק לנישה? ומהי הנישה הזו?
נשלח ב-11/3/2025 20:02
נישת הרב בן ציון, קשורה לרב בן ציון בערך כמו שכתב רש"י קשור לרש"י.
נשלח ב-11/3/2025 23:37
יבוא יוחנן ויגן על אמירתו.
נשלח ב-12/3/2025 00:08
הרב''צ זצ''ל מקובל על הבני תורה והר''ע זצ''ל על העמך.
נשלח ב-12/3/2025 00:21
שני המגיבים מעליי, אסביר את כוונתי. קיימת נישה שונה מהרב עובדיה, שבגדול היא תוצר של התקרבות לרב שך ולמיינסטרים הליטאי (זה לא בדיוק התקרבות לאשכנזים, כי לטעמי גם הרב עובדיה קרוב לאשכנזים יותר מברי הפלוגתא שלו, כמו הרב משאש וכדו, וגם הגישה שלו מאוד נתמכת בספרים ולא במסורת ומנהגים ספרדיים). עם זאת, הנישה הזו בעיקר נושאת את שמו של הרב בן ציון לשווא, כי חיפשו אדם ממעמד שווה כדי להיתלות בו לחלוק על הרב עובדיה. רוב המחזיקים בנישת הרב בן ציון הם בוגרי ישיבות אשכנזיות מאוד שאין להם בכלל קשר משמעותי עם הרב בן ציון (לגבי חלקם, אני בספק כמה קשר בכלל היה להם איתו בהשוואה לרבנים אחרים). המיוחדות של הרב בן ציון הייתה כאמור, היותו בן גילו וחברו של הרב עובדיה, ועוד יותר היותו חולה ותלוי בדעת אחרים כך שניתן לספר בשמו סיפורים והוא לא יוכל להכחיש (אל תשכחו שבנו וצאצאיו צעירים בהרבה מהדור הבא אחרי הרב עובדיה). גם ניתן לראות בעיניים שלא נשאר הרבה מהרב בן ציון, שו"ת אור לציון חלק א הוא ספר מאוד דל, פלפולים כלליים שנכתבו בחוםזה לאורך המון שנים וכמדומני שאין שם כמעט (או בכלל) מכתבי תשובה ממשיים; מה שמלמד שבחייו, כשהוא רצה להדפיס, לא היו לו כמעט חומרים ערוכים בהלכה או בפלפול, יהוא הוצרך לקבץ שאריות של "חבורות" ודרשת בר מצוה וכדו' (אגב גם ספרו של הרב צדקה לא מרשים בהרבה..). חלק ב והלאה, שיצא על ידי תלמידיו, זהו גם כן מעט תשובות קצרות זעיר שם זעיר שם, שכל מו"צ מצוי יכול לייצר תוך שנה. בקיצור, קיימת נישה שונה מהרב עובדיה ובטח בחלק מהדברים יש לה על מה להתבסס (לפעמים היא מרגישה לי יותר ראקציה מאשר גישה יציבה שעומדת בםני עצמה, אבל האמת שהחרדיות ככלל פועלת כיום כריאקציה אז קשה להגדיר עד כמה הם פחות מוצלחים מאחרים). אבל יחד עם זאת, אני בספק מה הקשר של כל זה לרב בן ציון
נשלח ב-12/3/2025 00:23
רב"צ היה מקובל גם על הרבה אשכנזים בני תורה, כל עוד זה לא סותר את המקובל במסורת הפוסקים האשכנזים הקדמונים, ואפילו בנושאים שמנהג עדות המזרח לפסוק אחרת מהאשכנזים, לפעמים רב"צ נכנס לברר כיצד צריכים לנהוג האשכנזים לשיטתם.
רב"צ היה מקובל גם על הרבה אשכנזים בני תורה, כל עוד זה לא סותר את המקובל במסורת הפוסקים האשכנזים הקדמונים, ואפילו בנושאים שמנהג עדות המזרח לפסוק אחרת מהאשכנזים, לפעמים רב"צ נכנס לברר כיצד צריכים לנהוג האשכנזים לשיטתם.
מה זה אומר "מקובל"? שהעריכו אותו כתלמיד חכם? זה לא אומר שטרחו לשאול אותו וללבן את ה"נישה" שלו...
נשלח ב-12/3/2025 13:51
משהו כרונולוגית לא מסתדר עם התיזה שלך. הרב אבא שאול היה מקובל בחוגים אשכנזים (ואני יודע על שאלות שנשאל על ידי רבים) עוד הרבה לפני שהרב שך היה במרכז הבמה. ולא בכוונה להעמיד אותו מול הרב עובדיה, הוא פשוט פיזית היה מסתובב בינותם והיה נגיש.