בית פורומים בחדרי חרדים

הרב יצחק יוסף, אכלו לי שתו לי, די זה כבר נמאס

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-12/3/2025 14:04 לינק ישיר 

עם כל הכבוד, האבא שלו מנוחתו עדן, המציא את השיטה של להשתלח בציבור האחר, ותוך רמיסה וליגלול על פוסקיו וגדוליו, יתכבדו וישבו בשקט, או יקשקשו והרכבת תעבור.

מי אמר על גדול הפוסקים האשכנזיים, הרמ"א, "הגיע אחד איסרליש, וקישקש עליו"?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-12/3/2025 14:21 לינק ישיר 

גשרהמיתרים כתב:
עם כל הכבוד, האבא שלו מנוחתו עדן, המציא את השיטה של להשתלח בציבור האחר, ותוך רמיסה וליגלול על פוסקיו וגדוליו, יתכבדו וישבו בשקט, או יקשקשו והרכבת תעבור.

מי אמר על גדול הפוסקים האשכנזיים, הרמ"א, "הגיע אחד איסרליש, וקישקש עליו"?

אני לא מאמין שהרב עובדיה התבטא כך על הרמ"א, תוכל לתת הפניה?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-12/3/2025 15:14 לינק ישיר 

אין לי כוונות עלומות ונסתרות.
פשוט מאוד, הגרב"צ אב"ש אימץ לעצמו, כמה וכמה חכמי תורה אשכנזיים, כמובילים את דרכי הפסיקה שלו, בראשם מרנא החזון איש זלל"ה. שזכורני לאחר פטירתו שאמרו שהיה בקי בספרו (!). כלומר היה לו קשר מיוחד עם תורתו. וזו דוגמא אחת לכללות סגנונו.
לכן באופן טבעי נמשכו אחריו בעיקר הספרדים בני התורה, הכרוכים גם אחר המורשת האשכנזית, ואינם קנאים (נחיתים) ל'שיטה הספרדית' דווקא.
זאת ועוד, בהיות שהגרב"צ לא שימש כרב וכדיין ברבנות, היה לו פחות היכרות עם ה'עמך'. והיה יותר כמו שאומרים 'ישיבישר'. (דווקא באופיו האישי, היה מהספרדים של פעם, דיבר בשפה עממית, עם הברה שמרנית, וכל ההלוך-ילך המנטלי היה ספרדי לגמרי).
בניגוד גמור אליו, הגרע"י, לקח את דגל 'שיטת הפסיקה הספרדית' לראש מעיינו. כמו כן שימש בפועל כמגדלור לעמך בית ישראל, ולפי עדות בנו בעל הילקוט יוסף שליט"א, הרי אביו בעצמו לא נהג תמיד כפסקי עצמו בחיבוריו, שם הקיל מתוך אחריות לכלל הדור, האנשים הפשוטים והבסיסיים ביהדות (חלק מהאחים מכחישים זאת, כנהוג במשפחה המפורדת).
גם היה איש הרבנות, ורב מטעם, שמשתתף בכל מיני אירועים רשמיים של המדינה וכו' וכו'. כל זה הקנה לו את כללות הציבור הספרדי מהפריפריה, אבל ציבור הספרדים האיכותיים (האליטיסטים) היו בזמנים מסוימים פחות קשורים לו. (דבר שהשתנה עם השנים, כמו כלל יהדות ספרד שהפכה ליותר חרדית מאשר לפני חצי יובל).
אולם בוודאי, המעוף ההיקף והרוחב של פסקי הרע"י, שחלש על כל התורה כולה - השמטתו ממהדורת דרשו, היא צורמת בכל קנה מידה, למרות שדרך פסיקתו שונה וייחודית כנ"ל, אבל ראוי היה להסתופף בבמה של 'פוסקי זמנינו' לצד רבנים אחרים שהם לכל קנה-מדה פחותים ממנו בערכם התורני.
אך בעלי הוצאת דרשו, כבר שגו בדבר לא רק כלפי הספרדים, גם כלפי אמריקאים, כגון מרן רבי משה פיינשטיין כמעט ולא מובא שם (ביחס לרבי ניסים קרליץ למשל) למרות, שפוסקי זמנינו הגריש"א והגרשז"א היו כפופים לו והיו נחרדים למשמע דבר ה' בהלכה מפי רבי משה מאמריקה. אך זו לדעתי לא 'הנדסת תודעה', אלא משהו שהישראלים כאן בארץ היו פחות חשופים לגדלותו הענקית של רבי משה. שכל רז לא אנס ליה. ובארה"ב כל הרבנים מכל החוגים, רואים ברבי משה 'עמוד ההלכה' לדורות עולם. מה שפחות מוכר בארץ.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-12/3/2025 15:30 לינק ישיר 

הבעיה שלך היא שאנחנו דנים כאן במקובלותו בחוגים אשכנזים. אפילו קנאיים שאני בא מהם. כמובן שהרב עובדיה לא היה מקובל אבל הרב בן ציון כן. ביודעי קא אמינא.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-12/3/2025 19:03 לינק ישיר 

למספרי הסיפורים שהאשכנזים התענינו בדעתו של הרב בן ציון.....

אפשר בבקשה לתת הפניה לתחזק את הבדיחה הזאת? חוץ ממשנ"ב דרשו, בשום ספר תשובות לא דנים כלל בדבריו, ואיך שכחתי את ספר וזאת הברכה שהגדיל לעשות וחוץ מהרב בן ציון הוא מרבה לצטט גם את הרב מרדכי אליהו, והעיקר לא להזכיר חלילה את הרב עובדיה.
לכעס של הרב יוסף הבן יש הרבה יותר סימוכין מהקשקשת כאן

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-12/3/2025 20:48 לינק ישיר 

בחיפוש פשוט בבר אילן, ראיתי כעת, כי שמו של שו"ת אור לציון מוזכר מאות פעמים בספרים של מחברים אשכנזיים. ואילו שו"ת יביע אומר, שמוזכר בכלל השותי"ם אלפי פעמים. אך בחיבורים אשכנזיים מוזכר מעט ביותר. בפרט בהתחשב בשלל הנושאים שהוא מקיף, עשרת מונים מהגרב"צ.

היה מקום להסיק שיש כאן 'חרם לא רשמי'. אבל זו לא הסיבה, כי בכל זאת אותם המחברים שכן מביאים אותו, אבל מעט מאוד. כך שהוא לא 'מוחרם'. רק כנראה המשקל של הסברות שלו, וההכרעות שלו, לא מקובל ולא חשוב די, בקרב הפוסקים האשכנזיים.

תוקן על ידי יוחנןש ב- 12/03/2025 20:53:35

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-12/3/2025 21:35 לינק ישיר 

אפשר קצת פירוט בבקשה? מאות פעמים בספרים אשכנזים, תן לנו לטעום

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-12/3/2025 21:38 לינק ישיר 

החרם שהוא מדבר אינו על ספרי השותי"ם שהם בהכרח נאלצים לצטט כיל מה לעשות קצת קשה בלעדיו בכתיבת תשובה,החרם בהכרח נמצא בספרי ההלכות והקיצורים למיניהם ששם הוא מושמט לחלוטין, אבל גם הרב ב"צ מוזכר רק אצל אלו שחובבים את הקינטור כנגד הר"ע ווממש לא מהערכה מיוחדה לרב"צ 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-12/3/2025 22:26 לינק ישיר 

איזה ספרי אשכנזים מיינסטרים (שאינם שו"תים) נמצאים בפרויקט השו"ת?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-13/3/2025 00:43 לינק ישיר 

יוחנן
בבקשה קצת פירוט אייזה אשכנזי מצטט בדיוק את הרב ב"צ

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-13/3/2025 02:41 לינק ישיר 

884 פעמים הוא מוזכר בספר ילקוט יוסף

371 פעמים בספר פסקי תשובות

39 פעמים ביביע אומר

4 פעמים משנה הלכות

18 פעמים וישב הים לרבי יעקב משה הלל

10 פעמים דף על הדף

ועוד מאות פעמים בקובצים תורניים

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-13/3/2025 07:20 לינק ישיר 

רבינו, הציונים האלה לא אומרים לי כלום, בפרט שלא הבאת את ההשוואה לרב עובדיה. 1. שאלתי אותך כמה ספרים אשכנזיים מיינסטרים שהם לא שותים יש בכלל בפרויקט, והנה הבאת את הפסקי תשובות ודף על דף. כל השאר הם שותים ו/או ספרדים. 2. כשאתה מביא את הרב בן ציון אתה לא מביא שום ראיה לכלום. אין סיבה שהוא לא יצוטט, וכיום שעשו מתורתו כמה וכמה כרכים, טבעי שהוא יצוטט. לאף אחד אין בעיה איתו אז למה שלא יצטטו? הטענה שלי היא שמעיקרא כשהוא היה חי לא הרבה פנו אליו, וזה אפשר לראות שאין לו כמעט תשובות בכתב, והמעט שיש זה על נושאים קונקרטיים שהתפרסמו בין הרבנים, וכל השאר אלו תשובות קצרות בעל פה, וגם הן לא רבות בהשוואה לשום רב מורה הוראה (תספור כמה סימנים יש בכל כרכי אור לציון ב-ד, כזו כמות של שאלות יכול לתת לך כל מו"צ כל שנה). 3. חלק מהספרים שהבאת הם דוגמה גרועה, המשנה הלכות היה מעריץ של הרב עובדיה והרב עובדיה מופיע אצלו לא מעט (יהיה לך קשה למצוא, כי הוא אלוף ביצירת ראשי תעבות מוזרים). דווקא מספר המובאות הקטן של הרב בן ציון, ממחיש כמה ספרי הרב בן ציון לא משמעותיים לדיון שותי מעמיק. לעומת זאת, וישב הים הוא ספר של מתנגד מובהק של הרב עובדיה ולכן טבעי שהוא ינסה למצוא דרכים להביא את הרב בן צין (בלי קשר, אם הייתי צריך להוכיח את דברים ד,ו, לא בטוח שהייתי פונה לוישב הים).

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-13/3/2025 11:15 לינק ישיר 

ספר אוצר הלכות לא נמצא במאגר השו"ת, אבל בדקתי באוצר החכמה, אין שם עדיין את כל הכרכים, יש שם רק 6 מתוך 12, אבל יביע אומר לא מופיע בו אפילו פעם אחת, ואור לציון מופיע למעלה ממאה פעמים.

הוא אחד מהספרים הכי פופלארים היום בציבור החסידי הקנאי, המחבר הוא אחד מהרבנים של הקהילות השייכות לסאטמר בארה"ב

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-13/3/2025 16:38 לינק ישיר 

הדיבוק כתב:
. רוב המחזיקים בנישת הרב בן ציון הם בוגרי ישיבות אשכנזיות מאוד שאין להם בכלל קשר משמעותי עם הרב בן ציון (לגבי חלקם, אני בספק כמה קשר בכלל היה להם איתו בהשוואה לרבנים אחרים).

ממש לא נכון!
רובם של ההולכים על פי פסקיו של הרב בן ציון אבא שאול, הם המשפחות הספרדיות הוותיקות בירושלים, בוגרי ישיבת פורת יוסף של פעם (וכמובן שחלק מדור ההמשך שלהם למדו גם בישיבות אשכנזיות).

וכמובן יש את הנישה של הציבור הספרדי שהיה קשור להרב יצחק ניסים, ואחריו הרב מרדכי אליהו, שהיו חלוקים על גישתו של הרב עובדיה בפסיקת ההלכה.

תוקן על ידי בנשק ב- 13/03/2025 16:39:18

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-13/3/2025 21:11 לינק ישיר 

אני חושב שהאשכול התחיל משני נושאים והתפרס לכל מיני כיוונים שאפשר לראות בכל מיני דרכים. הנושא העיקרי היה הצנזור של הרב עובדיה בספרים מסוימים, כאן לא מדובר בכמויות אלא בצינזור מוחלט. דוגמה זה מ"ב דרשו והספר אוצר ההלכה וכדו שהובא לעיל, שיש בזה פרנציפ ברור ועם כל הכבוד, זכותו של כל עורך/מחבר לקבוע מהם גבולות הגזרה שלו. גם לרב עובדיה היו צנזורות כאלה וככותב אני מכיר עוד הרבה צנזורות גם בחוגים ליברליים (לגבי הרב עובדיה, קל לראות שהוא לא מצטט שום חיבור של הרב גורן, גם בנושאים שבוודאות הוא הושפע מהכתיבה של הרב גורן, כמו בכתיבתו על כניסה להר הבית, שכפה"נ בהשפעתו הוא שינה את הכותרת לטיסה מעל הר הבית. הרב עובדיה בעצמו אמר שהוא נמנע מציטוטים של ספרות ברסלב - למרות שעובדתית ליקוטי מוהר"ן כן מצוין ביביע אומר - ובשנים האחרונות פרסם הרב ג"י רוונה כמה מאמרים בנושא הספרים שהרב עובדיה לא ציטט/החזיק בביתו). אם אני מבין נכון, כעסו של הראש"ל הקודם, מופנה בעיקר לאלו שכן מכירים ברב עובדיה אבל מצטטים רק מעט או מכבדים אבל מקטינים בערכו וכדו. זה כעס שקצת יותר מאפשר דיון רציני גם לאנשים יותר חכמים מהראש"ל הקודם. עד כאן בנושא הרב עובדיה. לגבי הרב בן ציון, לענ"ד נוצר ערבוב קצת בין נושאים: 1. כבוד לרב בן ציון, ברור שכולם מכבדים את הרב בן ציון, הוא היה צדיק וחכם וראש ישיבה הרבה שנים. בנוסף יש מי שראה את הכבוד לרב"צ כקונטרה לכבוד הראוי לרב עובדיה. 2. השפעה הלכתית, אני משער (לא מתוך ידיעה!), שההשפעה בחייו הייתה זניחה, גם כרב וגם כראש ישיבה. עובדתית, ישיבת פורת יוסף בתקופתו נחשבה לישיבה בינונית ומטה ורוב המוצלחים והיחסנים למדו בישיבות אשכנזיות (אגב, שני גאונים יחסנים שלמדו בפורת יוסף מדור הביניים, הרב יעקב יוסף והרב"צ מוצפי, ממש לא נחשבים לתלמידיו המובהקים). בקיצור, כיבדו כרב ופוסק, אולי פנו מדי פעם לשאלות כמו שפונים לכל אחד, אבל לא נראה שהייתה קהילה גדולה ומוגדרת (מישהו כאן הכניס את תלמידי הבא"ח והרב ניסים, לא הבנתי איך זה קשור לרב"צ שבכלל היה פרסי...). 3. פיתוח מתודולוגיה פרשנית/הלכתית (נישה?), כמובן אפשר לחקור את דרך חשיבה של כל מוכר ירקות, אבל אנחנו חוקרים את מי שמעניין אותנו ואנחנו רוצים ללמוד ממנו. עובדתית, הרב בן ציון בחייו מסר הרבה שיעורי גמרא, שיצאו אחר כך בסדרה על הש"ס, ומשום מה לא זכור לי מישהו שטוען שהוא רכש ממנו את שיטת הלימוד העיונית שלו. מבחינה הלכתית זה עוד יותר גרוע, כי נשאר ממנו מעט מאוד כתוב, מכל סוגות הכתיבה ההלכתית. מה שמטיל ספק בהיותו פוסק משמעותי ובהיתכנות שיש שמי שפיתח נישה הלכתית על פיו.

תוקן על ידי הדיבוק ב- 13/03/2025 21:21:48

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > אקטואליה וחדשות > בחדרי חרדים > הרב יצחק יוסף, אכלו לי שתו לי, די זה כבר נמאס
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 ... 5 6 7 לדף הבא סך הכל 7 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.