בית פורומים בחדרי חרדים

הרב יצחק יוסף, אכלו לי שתו לי, די זה כבר נמאס

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-13/3/2025 23:18 לינק ישיר 

כאן בלינק הרב יעקב יוסף זצ"ל מספר על חכם בן ציון, ודי מורגש שהוא, שהיה תלמידו, מעריכו כגדול הדור אולי אף מעל אביו. בכל אופן מספר שהרב עובדיה היה נעזר בחכם אבא שאול בפיצוח דברים מוקשים בכוח ישרותו ועיונו הזך. https://youtu.be/C66qsQo6VsY?si=puIRibv4DK2euF3U

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-13/3/2025 23:40 לינק ישיר 

דמיונות, תלמידי הרב אבא שאול די יעלבו מהצגתו כאחד התלמידים, הוא עשה שבת לעצמו.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/3/2025 00:50 לינק ישיר 

לא הבנתי את הדיון, אם הרב יעקב יוסף למד בישיבתו והוא היה חבר של אביו, ברור שיש לו הרבה סיפורים עליו וסביר שהוא מעריך אותו. אבל זה עדיין לא הופך אותו לאעזה תלמיד מובהק שלו וכדו

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/3/2025 04:54 לינק ישיר 

חטא הנחש הקדמוני?... וכי אמרתי תלמיד מובהק? וכי אמרתי שלא עשה שבת לעצמו? ס"ה הבאתי מדבריו על גדלותו של הרב אבא שאול ולמה סביר שהיה מקובל גם על חוגי האשכנזים, שאת זה אני יודע גם בהכרה אישית.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/3/2025 08:42 לינק ישיר 

ההסרטה שהבאת מאוד יפה. אגב אני סקרן לדעת, מי היה יותר פופולרי באזור האשכנזי/קנאי של ירושלים בימים ההם, הרב בן ציון או הרב זצקה?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/3/2025 20:06 לינק ישיר 

לבי נוטה שמבחינת פסיקה חכם בן ציון.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-17/3/2025 08:17 לינק ישיר 

הרב צדקה לא שייך לפסיקה כלל, ומבחינה תורנית אין השוואה בינו להרב ב"צ שהיה מרא דתלמודא.

הדיון מי היה יותר פופלרי באיזור האשכנזי הירושלמי קצת מגוחך, כאילו ליד מישהו מהם המתינו האשכנזים הירושלמים לשאול שאלות או לקבל ברכות, כספרדים הם היו מוכרים שהם הספרדים הלא עמרצים באיזור, הא ותו לא.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-17/3/2025 14:31 לינק ישיר 

הרב צדקה פסק וכתב תשובות בהלכה, לפחות בכתיבה הוא היה יותר משמעותי מהרב בן ציון (וזה להגיד מעט מאוד). שאלתי את מי יותר העריכו, אני לא כ"כ בטוח שספרדים רגילים (לא משתנזים ואינטרסנטים) היו עומדים בתור של מישהו מהם עם שאלות קונקרטיות בהלכה. (שימו לב שהטענה של הרב עובדיה הייתה שחלק מהשאלות היו מקופיא, בדרך לאוטו ובדרך לאיפשהו... הטענה הזו מעולם לא הוכחשה, מה שאומר שהמעט מאוד שו"ת שנשאר ממנו גם הוא לא מאיזה מו"מ רציני עם תלמידי חכמים)

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-17/3/2025 15:28 לינק ישיר 

למה אתה מקשקש ושם את עצמך לצחוק.

אין מושג כזה של תשובה בהלכה מהרב צדקה, יש לו ספר אחד "קול יהודה" הערות קצרות על מה שלמדו בישיבת פורת יוסף, ורוב הספר הוא דרושים לפרשת השבוע, אצל הרב"צ אכן לא התמסר לכתיבה אבל כל מה שיש ממנו זה בעיקר בהלכה, וספרדים רבים היו מתדפקים על שיעורי ההלכה שלו.
הרב עובדיה ענה מקופיא? בדרך לאוטו? הטענה הזאת מעולם לא הוכחשה כי היא כלל לא נטענה, 10 חלקי יביע אומר הם תשובות למכתבי שאלות שהוא נשאל ולזה אתה קורא מעט?
למה יש תחושה שמותר לקשקש כאן בחינם?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-17/3/2025 16:09 לינק ישיר 

בטח קראת את הספר קול יהודה כמו שקראת את הודעתי ולכן הגבת ככה. בשונה מאור לציון, בקול יהודה מופיעות כמה תשובות רציניות שנשלחו חאנשים (לא הרבה), ובאור לציון אאל"ט אפילו את זה אין. את הטענה שהתשובות היו בדרך לאוטו, זו טענה של הרב עובדיה ביחס לאור לציון חלק ב (והלאה), שזה שו"ת קצר בעל פה, וטענת הרב עובדיה שלא הוכחשה, היא שאפילו התשובות האלה לא היו שישבו תלמידי חכמים בבית הוראה ושאלו שאלות רציניות; זה היה יותר כזה תחביב או מקריות, שאנשים פגשו את הרב"צ ושאלו שאלה בלי הרבה מחשבה. זו הייתה כוונתי.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-17/3/2025 16:39 לינק ישיר 

טעיתי בשליחה. סליחה.

תוקן על ידי יוחנןש ב- 17/03/2025 16:40:57

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-17/3/2025 16:56 לינק ישיר 

הדיבוק כתב:
בטח קראת את הספר קול יהודה כמו שקראת את הודעתי ולכן הגבת ככה. בשונה מאור לציון, בקול יהודה מופיעות כמה תשובות רציניות שנשלחו חאנשים (לא הרבה), ובאור לציון אאל"ט אפילו את זה אין. את הטענה שהתשובות היו בדרך לאוטו, זו טענה של הרב עובדיה ביחס לאור לציון חלק ב (והלאה), שזה שו"ת קצר בעל פה, וטענת הרב עובדיה שלא הוכחשה, היא שאפילו התשובות האלה לא היו שישבו תלמידי חכמים בבית הוראה ושאלו שאלות רציניות; זה היה יותר כזה תחביב או מקריות, שאנשים פגשו את הרב"צ ושאלו שאלה בלי הרבה מחשבה. זו הייתה כוונתי.

היו שאלות בדרך. אבל בעיני חזיתי שאלות בשבתך ובקומך. חכם בן ציון היה פוסק פסוקו ואינו מתווכח. דומה להר אליישיב לרוב.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-17/3/2025 17:07 לינק ישיר 

הדיבוק כתב:

אתה בטוח שיש שו"ת בספר קול יהודה? אין הספר תחת ידי אבל כמדומני שאין שם שו"ת.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-17/3/2025 17:43 לינק ישיר 

אין שום שו"ת בקול יהודה, יש שם איזה 2 תשובות מתוכן אחד לנכדו תלמיד ישיבה ביאור כמדומני בקצוה"ח וממש לא בהלכה, תפסיק לעשות צחוק מעצמך מר דיבוק

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-17/3/2025 18:14 לינק ישיר 

הדיבוק כתב:
הרב צדקה פסק וכתב תשובות בהלכה, לפחות בכתיבה הוא היה יותר משמעותי מהרב בן ציון (וזה להגיד מעט מאוד). שאלתי את מי יותר העריכו, אני לא כ"כ בטוח שספרדים רגילים (לא משתנזים ואינטרסנטים) היו עומדים בתור של מישהו מהם עם שאלות קונקרטיות בהלכה. (שימו לב שהטענה של הרב עובדיה הייתה שחלק מהשאלות היו מקופיא, בדרך לאוטו ובדרך לאיפשהו... הטענה הזו מעולם לא הוכחשה, מה שאומר שהמעט מאוד שו"ת שנשאר ממנו גם הוא לא מאיזה מו"מ רציני עם תלמידי חכמים)

אתה טועה לגמרי!
אלו שהולכים לפי פסקי הרב בן ציון, הם הכי לא משתכנזים.
מדובר באסכולה מסוימת, בעיקר מבוגרי ישיבת פורת יוסף, שהוא מורה ההוראה שלהם.

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > אקטואליה וחדשות > בחדרי חרדים > הרב יצחק יוסף, אכלו לי שתו לי, די זה כבר נמאס
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 4 5 6 7 לדף הבא סך הכל 7 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.