אין שום שו"ת בקול יהודה, יש שם איזה 2 (התכוונת: 3) תשובות מתוכן אחד (התכוונת: שתיים) לנכדו תלמיד ישיבה ביאור כמדומני בקצוה"ח וממש לא בהלכה, תפסיק לעשות צחוק מעצמך מר דיבוק
כתבתי מתוך הזיכרון, כעת נכנסתי לאוצר החכמה לבדוק ואני רואה שאכן יש מאמרי הלכה רבים (חלקם יותר מעשיים וחלרם פחות, אבל המחבר קרא להם מאמרי הלכה וזה בשונה מהחידושים על הש"ס; ואגב הם הרבה יותר מעמיקים ומקיפים מהאור לציון ח"א), אבל הם לא מופנים לאדם מסוים. יישר כח על ההערה, ומסגנון הכתיבה שלך ניכר שמאוד נעלבת ממני אז אני מתנצ מעומק ליבי. לא התכוונתי להוציא ממך כזו שפה שמבזה אותך
נשלח ב-17/3/2025 22:12
בנשק כתב:
הרב צדקה פסק וכתב תשובות בהלכה, לפחות בכתיבה הוא היה יותר משמעותי מהרב בן ציון (וזה להגיד מעט מאוד). שאלתי את מי יותר העריכו, אני לא כ"כ בטוח שספרדים רגילים (לא משתנזים ואינטרסנטים) היו עומדים בתור של מישהו מהם עם שאלות קונקרטיות בהלכה. (שימו לב שהטענה של הרב עובדיה הייתה שחלק מהשאלות היו מקופיא, בדרך לאוטו ובדרך לאיפשהו... הטענה הזו מעולם לא הוכחשה, מה שאומר שהמעט מאוד שו"ת שנשאר ממנו גם הוא לא מאיזה מו"מ רציני עם תלמידי חכמים)
אתה טועה לגמרי! אלו שהולכים לפי פסקי הרב בן ציון, הם הכי לא משתכנזים. מדובר באסכולה מסוימת, בעיקר מבוגרי ישיבת פורת יוסף, שהוא מורה ההוראה שלהם.
יתכן שאני טועה או שאנחנו מכירים אנשים שונים. מי שאני מכיר הם לא תלמידי פורת יוסף ובמה שנם יכולים הם מתקרבים לאשכנזים
נשלח ב-18/3/2025 00:34
תפסיק לבזות את עצמך ולגלגל מצחוק את כולם, אתה פשוט לא מכיר כלל וכלל.
נשלח ב-18/3/2025 00:42
דיבוק יקר
תוכל להפנות אותי לתשובה הלכתית בספר קול יהודה?
חפשתי ולא מצאתי
נשלח ב-18/3/2025 02:53
הדיבוק, קשה להוכיח, ודאי לא בפורמט הזה, היקף, אבל לדעתי הענייה ההיקף של האור לציון עולה על של הרב צדקה. אבל שוב זה עניין שקשה להתווכח עליו. בכל אופן כמות החומר באופן כללי גדולה יותר אצל האור לציון שהרב אלישיב מכנהו שר התורה.
נשלח ב-18/3/2025 07:02
מסכים איתך, וזה גם באמת נושא שולי שסטיתי אליו. לא ממש משנה ההשוואה בין האור לציון לקול יהודה
נשלח ב-18/3/2025 07:05
מפשפשמרדין כתב:
דיבוק יקר
תוכל להפנות אותי לתשובה הלכתית בספר קול יהודה?
חפשתי ולא מצאתי
כתבתי, אכן טעיתי ואין תדובות הלכתיות ממוענות. אבל תקרא במאמרי הלכה שם, יש הרבה שאלות של הלכה למעשה. נבולט והמפורסםמהוא המאמר על "שביעית בזמן הזה", שעוסק בנושא של היתר מכירה (גם הפלפול הכאילו תיאורטי בשאלת שביעית בזה"ז, משמעותי לדיון וכל מי שכתבעל היתר מכירה עסק גם בזה). אבל יש גם מאמרים באורח חיים.
תוקן על ידי הדיבוק ב- 18/03/2025 07:07:41
נשלח ב-18/3/2025 08:59
זה שיעור שהוא מסר בענין בישיבה, ממש לא תשובה הלכתית, הוא לא כתב שום תשובה הלכתית וגם לא היה בתקן של מורה הוראה כלל, הוא היה בהגדרה ראש הישיבה אך בפועל היה סוג של מלמד מבחינה תורנית, את ההערות למטה שיש בהוצאות האחרונות כתב בנו רבי משה, עי' בהקדמה
נשלח ב-18/3/2025 09:07
לא הבנתי את דבריך. הוא קורא לזה הלכה ומגיע למסקנות הלכתיות, מה אכפת לי אם זה שיעור או שהוא כתב את זה בבית? להיפך, אם זה שיעור, זה אומר שהוא היה מוסר שיעורי הלכה וזה גם סוג של השפעה הלכתית. (כבר כתבתי שטעיתי ואכן אין בספר שו"ת הלכתי במובן של תשובות ממוענות, זו הייתה שגגה שלי מתוך זיכרון שכיזב בי)
נשלח ב-18/3/2025 09:09
אגב, תסתכל על הנושאים של המאמרים, אלו לא שיעורים שנמסרו על סדר הלימוד השגרתי בישיבה. רוב הנושאים הם לא על מסכתות/סוגיות ישיבתיות. יתכן שאלו שיעורים סעודה שלישית וכדו'. בכל מקרה, אם זה שיעורים זה רק מעצים את תפקידו כפוסק הלכה. (כך או כך, גם אור לציון וגם קול יהודה הם ספרים מאוד דלים במושגי התפקיד וההשפעה של מחבריהם)
נשלח ב-18/3/2025 13:49
רועה בקר
האיש הזה י"י חיבר ספר בשם י"י, שכולל בין היתר הבלי שווא (כגון שני מיני תכלת ...!), שקרים וסילופים שלא נראו דוגמתם בספרי הלכה, והוא מהווה חילול השם נורא ואיום. בחוברת המעין, מחודש תמוד תשפ"ד שעבר (גיליון 250), פורסם מאמר שמנתח שני קונטרסים שפורסמו בספר י"י, ומתברר שהאיש הזה י"י מסלף את דברי גאון עוזנו החזו"א, וארבעה גדולי ישראל מתלמידי החזו"א פירסמו כרוז נגד הסילוף הזה (נדפס בספרו של הגאון ר' נסים קרליץ), והוא מעיז בחוצפתו לטעון כנגדם מדוע לא דברו עמו והיה 'מוכיח' להם מ'עשרות' פוסקים שהוא צודק. באמת הוא נוקב רק בשם תשעה מחברים, שכביכול עומדים לצידו, אלא שבאמת הכול שקר וכזב, והמחברים שהביא כתבו בפירוש ההיפך מדבריו ...! שומו שמיים על התנהגות נלוזה כזו.עברו כבר תשעה חדשים מזמן פרסום המאמר הנ"ל, ואין תגובה! והעולם שותק ואינו מזדעזע מחילול השם הגדול שנעשה בזה, להעליל על גדול הדור דברי שקר, להחציף פנים לתלמידיו גדולי ישראל, ולהטיח בפניהם שקרים גלויים. מה זו שתיקה!?
נשלח ב-18/3/2025 14:24
אז הוא נפל בתמימותו בסיפור של התכלת, מה קרה? יש לך עוד דוגמאות חוץ מזה?
אביו ז,ל גם יכל לשגות בכאלו דברים, לא נורא
נשלח ב-18/3/2025 15:13
ליאלאומה עם הבנת הנקרא? הלוא צויין בפירוש מאמר בהמעין, ותואר מה כתוב בו, זו לא דוגמא?! אולי צריך לצרף סריקה של המאמר
נשלח ב-18/3/2025 15:19
תכניס בבקשה לינקים למקורות שלך
נשלח ב-18/3/2025 16:32
לומר שהרב עובדיה היה נכשל בשני עולמות ושתי תכלת וכו' זו הוצאת שם רע כפשוטו, אפילו מחמת הספק. הרב עובדיה היה מרא דכולא תלמודא ולא מסתבר שהיה נופל בשטות מביכה כזו.