בית פורומים בחדרי חרדים

פוסט ויראלי על המגזר החרדי: המנגנון שלה מתופעל על ידי רשעים. חסידויות מסוימות פועלות כנסיכויות רשע

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-26/3/2025 15:20 לינק ישיר 
פוסט ויראלי על המגזר החרדי: המנגנון שלה מתופעל על ידי רשעים. חסידויות מסוימות פועלות כנסיכויות רשע

הפוסט של עוז סימינובסקי:

רשע הוא לב. הוא סנטר. הסנטר של הרשע שולח זרועות לכל מקום, אבל הבעיה היא שהלב רשע. זו בעיה מהותית.

אני חושש מאוד לכתוב על המגזר החרדי. לא כי אני מפחד מאדם. להיפך אין קל מלצאת על החרדים בפייסבוק, זו לא גבורה בכלל.

דווקא לכן אני חושש. כי אין לזה קונטרה. אני חושב כל הזמן על דבר אחד: במעיינות בגולן וחופים נפרדים בכינרת אנחנו משלימים זה לזה מניין. חרדים וסרוגים. אין לאף אחד מאיתנו הסמכות לחתוך את זה ולנדות אותם, להוציא אותם מכלל ישראל. צריך להיות זהיר איתם כי עם ישראל זה פיקדון יקר מאיתנו שהופקד בין השאר בידינו.

אבל מהעבר השני בכל פעם שאיזה גולדקנופף תורן נותן שפריץ אקראי של רשע ספונטני, והזעם של הציבור עולה, מתפזר לפה ולשם ושוכך במהירות, אני מרגיש חייב להציב מולנו את העובדות ואת ההוגנות.

צריך לאחוז במורכבות הזאת, לזכור ולשנן שעל אף הכל הם עם ישראל. שאנחנו עדיין משלימים איתם מניין ומקבלים עדות שלהם וכשרות שלהם והתורה לא נעשית לשתי תורות.

ואחרי ההקדמה הזאת.

החברה הדתית לאומית היא חברה טובה עם בעיות.
החברה החילונית היא חברה טובה עם בעיות. גם המסורתית.

החברה החרדית אינה חברה עם בעיות.
היא חברה שהמנגנון שלה מתופעל על ידי רשעים, ועומדת על יסודות של רשע בלעדיהם לא היתה קיימת.
וזה לא משנה שבתוכה הרבה מאוד אנשים טובים. ושנותרו בה מעלות גם בתחום הקהילתי והחברתי. תכונות טובות לא מפצות על מנגנון מכונן של רשע.

נזכיר את גולדקנופף. למי אכפת שהוא רוקד לצלילי שלטון הכופרים שמכופרים. גולדקנופף הוא אירוע הרבה יותר גדול.
גולדקנופף הוא עשיר גדול שעשה הון בעזרת הניצול המחפיר והמזעזע ביותר שיש של העובדות החלשות ביותר במגזר
החרדי. כולל לפטר את סייעות הגנים ולהחזיר אותן לעבודה בקביעות, כדי שלא יהיו זכאיות כחוק לפנסיה.

כי כך החברה הזו פועלת.

העלמת מס בחברה החרדית היא גאווה. רשתות אדירות של בעלי עסקים גנבים, שמעלימים את מלוא המס מאחיהם בעם ישראל בעוד הם יולדים בבית חולים ונוסעים על כבישים ומוגנים על ידי שוטרים. גם גניבה וגם הפקרות מוחלטת כלפי הכלל והצורך שלו במיסים.

גזענות מחרידה בין אחים יהודים היא סמל סטטוס. לא רק כלפי יוצאי ארצות האיסלאם, גם כלפי סתם כהים. יש מכסות לספרדים במוסדות, כמו שהיה בחצי האפל של המאה העשרים, ליהודים. ספרדים מושפלים מבוזים ומדוכאים בצורה המחרידה ביותר באופן ממוסד ומאורגן בחברה החרדית. זה לא שוליים וזה לא בטעות. זו אמונה תמימה ואנטי-יהודית בגזע נחות וגזע נעלה. אי אפשר לספור את העדויות שסופרו לי על זה.

חסידויות מסוימות פועלות כנסיכויות רשע בפני עצמן. גור, החסידות של גולדקנופף עצמו, היא כת מטורפת בה מוכים הפורשים עד זוב דם ברחוב, בתי כנסת מושחתים ומחוללים בהוראת האדמור, חנויות של פורשים מהחסידות נהרסות וילדים בכמה מקרים נחטפו על ידי החסידות. כן כן. החברה החרדית מעוצבת בידי רשעים, שרואים ויודעים את כל זה, פרט לפרט. מכות הרצח מצולמות. החטיפות ידועות. הכללים הסוטים והמעוותים של החסידות מוכרים לכולם. אבל גור מובילה בעולם החרדי ובעלת כח אדיר בפוליטיקה. אז כת רשע מטורפת מנהיגה את המגזר החרדי בכנסת ובממשלה. האם יש שם ביקורת על זה? דיון? לא. במגזר החרדי הערך היהודי הזה בוטל. ביקורת תנדה אותך, אם אתה ליטאי. אם אתה חסיד גור, תקווה להשאר בחיים.

החברה החרדית מכשירה ומקדמת ומגינה מערכתית על הפושעים הגדולים ביותר בתולדותיה, כמו המפלצת אליעזר ברלנד שם רשעים ירקב. אדם שעל שמו רשומים עבודה זרה, גילוי עריות ושפיכות דמים, לא כביטוי אלא אורגינל. אנשי הכת שלו מקורבים לראשי מפלגת הרשע החרדית אשכנזית והם עושים מה שאפשר כדי להקל עליו ולקדם אינטרסים של בני החסידות שלו.

וזה לפני שדיברנו על הפשע שמציק לנו יותר מכל, כי הוא גם נוגע לנו וגם לא טורח להיות מוסתר. פשע הבגידה הנורא ביהודים הנרצחים והמחוללים. ראשי סדום החרדית מסרבים לסכן את אחרוני יושבי הפיצוציות ושולי השוליים של הנושרים, כיון שהבטלנים שלא מסתדרים בישיבות הם מכונות כסף עבור המגזר החרדי. מקבלים עליהם תקציב כפול, גם מהדתות וגם מהרווחה והם מוחזקים בקייטנות עתירות כסף עם חוגים ואטרקציות כדי שרק יהיו איפשהו ולא יהפכו חלילה לאנשי מלאכה כפי שציוו המשנה, הגמרא, הפוסקים. הם לעולם לא אומרים את הסיבות האמיתיות להשתמטות, כי מי שחי כגנב אנוס לחיות גם כשקרן. הם משקרים וממציאים עולם תיאולוגי חדש ומופרך על הגנה מיסטית של לומדי התורה שאין לה דוגמה באף פרק מדברי הימים של עם ישראל. ואת כל הבטלנים שירושלים כולה מכירה מהפיצוציות, מהמשחקים של ביתר והזיצים למיניהם בעיר העתיקה - הם מכנים "עולם התורה" מתוך ידיעה ברורה ששמונה עשר מנדטים יכולים לקנות לך שקר מוסכם ומציאות חלופית.

ולבסוף - הסתה מחרידה כנגד שאר הציבור. עולה בכם כעס כלפי הפוסט הזה? חשים שהוא פוגעני מידיי כלפי החרדים? הציצו בבקשה במיטב הקריקטורות של המאיירים הכי גדולים ומוכרים במגזר החרדי, בעיתונים הכי מוכרים שלהם. חילונים וסרוגים מצויירים כמפלצות, כילדים נרקומנים שהולכים לבתי הספר עם סכינים. אלימים, חצופים ומטילי אימה. אין לי כח לצרף לכם את הקריקטורות האלה כי כבר עשיתי את זה לא פעם.

ואי אפשר לסבול את הטיעון הנגדי המביך והמטופש "יש שם המון ארגוני חסד". גם לחיזבאללה ולחמאס יש ארגוני חסד ולמעשה לכל חברה דתית, קיצונית ומרושעת ככל שתהיה, יש ארגוני חסד למכביר. לא כך מסבירים חבורה ששולטת במגזר שלם ומנהיגה אותו לדרך המבוססת על גניבה, שקר, עינוי החלשים, בגידה בנרצחים ועזות מצח מהגהינם.

כן. יש שם לימוד גמרא רציני. לא אכחיש את זה. זה כרטיס המחילה שלהם לכל פשע בעולם, ישיבות מפוארות עם לימוד תורה רציני. ואכן, תפקידנו כשומרי תורה ומצוות לחזק את לימוד התורה הציוני ולהפסיק את החילול השם בו יש צורך בחברה שמנהיגיה הם העתק של נבואות ירמיהו מבית ראשון כדי שתהיה תורה בעם ישראל.

החברה הזאת גדלה מהר יותר משאר החברות בישראל ולא צריך לימודי ליבה כדי להבין ששאר העם לא יוכל לשאת אותם עוד זמן רב. הרי זה פשוט. כל עוד יוכלו להמשיך לא להתגייס ולא לעבוד (בלבן) - הם לא יתגייסו ולא יעבדו וגם לא ילמדו. אבל לאכול הם יצטרכו. העוני יתרחב ואיתו הסיוע מהמדינה (מי זה המדינה? אלה שכן עובדים) ולא ניתן יהיה לפרנס את כולם. זה לא איום של השבעה באוקטובר. זה איום של התפוררות מדינת ישראל וגלות נוספת. מדברים פה על קונספציות? ממשלת ישראל, ממשלה שכל חבר שני בה מסתובב עם ראיות לכך שהזהיר עוד מששת ימי בראשית על האסון המגיע מעזה - הממשלה הזאת הולכת אל מגמה של חורבן בראש מורם בנפש חפצה ובזריקת האשמות כלפי מי שיאמר על כך מילה. מקהלת ועד השמאל הקיצוני כל כלכלני ישראל מזהירים שהגדילה החרדית יחד עם הסירוב לשינוי הם קרחון קטלני בדרכה של הספינה הישראלית. מי שיורק ככה על סכנה קיומית מסוג אחד - אמור לשכנע אותי שאכפת לו מסכנה קיומית מסוג שני?

אורח החיים החרדי הוא יצירה של משלם המיסים הישראלי. משלם המיסים מאפשר לחברה הפסדית כלכלית להתקיים. ביום שהציבור הציוני יפסיק, ממלכת הרשע הזאת תהיה חייבת לבנות את עצמה מחדש ולמצוא לעצמה ריפוי. זה חטא ופשע שלנו. אם לא נתקן אותו בהקדם, המצב הפוליטי ייקח אותנו מעבר לנקודת האל חזור. ואז נתגעגע להיות מדינה מתפקדת שמה שמוציא אותה מדעתה זה שר רוקד לצלילי שיר.

מקור:
www.facebook.com/story.php?story_fbid=3998157593845104&id=100009527095731

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-26/3/2025 15:31 לינק ישיר 
קרלינער

עוז סימנובסקי, צעיר דתי שהתפלל תפילת מנחה באזור כיכר דיזנגוף בתל אביב, נדהם כשלפתע ניגש אליו אדם וביקש ממנו להפסיק להתפלל. הגבר, בשנות ה-50 לחייו, ביקש מסימינובסקי להפסיק להתפלל בתואנה כי מעשה התפילה "הורס את הרומנטיקה פה".
בשיחה עם ערוץ 7 סיפר סימינובסקי: "אתמול בערב ישבתי עם חברים בבית קפה בתל אביב. היה כמעט שקיעה, אז הלכתי לפינה שקטה יחסית והתפללתי שתים-שלוש דקות מנחה". "סיימתי ובא אליי איש מבפנים, נראה היפסטר בן חמישים", סיפר. "אמר לי 'אח שלי, לא מתאים להתפלל פה. יש פה בחורות, יש פה רומנטיקה, לא מתאים. מקווה שאתה מבין אותי כן'". סימינובסקי לא נותר חייב. "אמרתי לו אני בעיקר מרחם עליך", ציין. "הוא אמר 'קפוץ לי', והלך".
בפוסט שפרסם בפייסבוק לאחר המקרה כתב סימנובסקי: "לגבר התל-אביבי הנחמד, שביקש ממני היום לא להתפלל מנחה ליד פאב, כי 'זה הורס את הרומנטיקה פה', והוסיף 'אני מקווה שאתה מבין אותי'. אבא שלי גדל בתל אביב. וההורים שלו. סבא וסבתא של אבא שלי, משני הצדדים, חיו בתל אביב. אנשים פשוטים שברחו מאירופה לארץ, כולם דתיים. זוג אחד בדיזנגוף, זוג אחד בשינקין. היית מאמין?". לדבריו, "הם התפללו בבתי הכנסת הענקיים שבמרכז תל אביב. בתי כנסת גדולים ומפוארים של שורדי שואה, ששירתו קהילות ענקיות ועומדים היום ריקים. עם מניין של קשישים מופלגים שעוד מחזיק אותם פתוחים. אח יקר, תל אביב היא לא העיר שלך, היא העיר שלי. אתה והחברים החילוניים שלך דחקתם את הדתיים מהעיר. אתה יודע? אתם בוכים על הדתיים שמפריעים לכם לצביון של העיר, שמזהמים לכם אותה. חייתי בתל אביב בעצמי ארבע שנים. אתה יודע כמה קללות שמעתי בזכות החזות הדתית הבולטת שלי? כמה הערות ומבטים? העיר הזו ליברלית, ברור, לחברים שלה. דחקתם את הדתיים החוצה ועכשיו אתם מתבריינים עליהם שלא יחזרו. הלם אחי, אבל זו האמת". "אז היפסטר בן חמישים יקר שזורם על שתן של כלבים ליד הפאב שלו אבל לא מוכן שאתן שלוש דקות של תפילת מנחה", כתב. "גזגז. זו העיר שלי. ואני כל כך הולך להתפלל בה". pastinghttps://www.inn.co.il/news/601156

תוקן על ידי קרלינער ב- 26/03/2025 15:32:03

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-26/3/2025 16:01 לינק ישיר 

פוסט מטונף, שרואה בכל חרדי - גור, ובכל גורי הוא רואה גולדקנופף.
הפוסט מטונף, וגם מי שמהדהד אותו.

הוא לא רואה 68% חרדים עובדים ומשלמים מיסים, "כל החרדים מעלימים מיסים"
"כל החרדים מגינים על ברלנד"..
"כל המגזר החרדי מושתת על יסודות רשע".

נכון ש90% מהחילונים שותים ולוקחים סמים
נכון ש80% מהחילונים בוגדים במשפחות שלהם
נכון שכמעט כל יושבי בית הסוהר הם חילונים וערבים, וקרוב ל0 חרדים.

אבל.. החילונים הם טובים, היסודות שלהם טובים..
אין מי שיצחק.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-26/3/2025 16:11 לינק ישיר 

פוסט מעולה ביותר, שמסביר לנו בדיוק מי הם המיזרוחניקעס, ומדוע רבותינו בדור העבר ראו בהם גרועים יותר מהחילונים, והיו קוראים להם 'מסרוחיניקעס' לכל אלו שמתפעלים מאיזה שמונה עשרה של בחור מתנחל, ורוצים להסביר לנו שהיום זה לא פעם, ויש להם יראי שמיים ולומדי תורה, הנה, הרי שלכם לפניכם.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-26/3/2025 16:24 לינק ישיר 

ממורמר הבחור 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-26/3/2025 18:27 לינק ישיר 

תגובות על הפוסט ששותף ברשת:

Rachel Wities גילוי נאות: אני יוצא המגזר ובוגר של מוסדות החינוך שלו

לפני כשנתיים נפגשנו בכנסת עם ח"כ פינדרוס. הגענו קבוצה של בוגרי החינוך החרדי ממין זכר בשנות העשרים לחייהם, שלא למדו טיפת ליבה במערכת החינוך ומתקשים בעקבות זאת להשתלב באקדמיה (כולנו למדנו באותה העת במכינה האקדמית לבוגרי החינוך החרדי, של האוניברסיטה העברית). חלקנו היו חרדים (השאר גדלו במערכת החינוך הזו, אבל כבר לא השתייכו אליה) ואפילו לבשו שחור לבן.

ביקשנו מפינדרוס שכח"כ ידאג לבוגרי החינוך החרדי שמעוניינים לצאת לעבוד ולהשלים את לימודי הליבה בגיל מבוגר, לאחר שלאורך כל השנים, מערכת החינוך של המגזר במכוון מונעת זאת מהם.

פינדרוס הסתכל עלינו ומבלי למצמץ אמר את המשפט הבא: "לנו (המגזר החרדי) יש מלחמה (על אופי החברה) עם המגזר הכללי, ובמלחמה יש הרוגים. אתם ההרוגים..."
ובכנות, אם זה לא רשע, אני לא יודע מי ומה כן...

https://t.me/Ozsimi/8658

הפוסט של ניר שטרן
ניר שטרן
18 במרץ ב-21:17  ·
אני מעתיק לכאן תגובות שכתבתי בכאב ליוסף לייב לרר, לגבי היחס לציבור החרדי. הוא כתב שביקורת על הציבור החרדי, אם היא באה ממי שלא גדל שם, לוקה בחוסר היכרות והמניע שלה הוא לרוב שנאה. ואילו אם כותב הביקורת בא מאותו ציבור הוא יכתוב ביקורת עניינית ולא מתוך שנאה. זה מה שכתבתי על זה:
במחילה, דבריך נשמעים לי תמוהים מאין כמותם.
אתה כותב שמי שגדל כחרדי יבקר לא מתוך שנאה.
למה שחרדי לשעבר לא ישנא את החרדיות (לא מדובר בשנאה לאנשים פרטיים אלא בתרבות כמהלך כללי. או אידיאולוגיה, השקפה, חינוך, וכו')? הרי מי שנפגע מהרשע החרדי זה בעיקר אנשים פרטיים חרדים, שחיים או חיו שם.
מי שהכי שונא את סטאלין אלה אנשים שגדלו בבריה"מ.
מי שהכי שונא את תרבות הפשע של משפחות הפשע זה אנשים שהיו חברים במשפחה כזו, וחוו את הזוועות על בשרם.
אם אתה באמת מאמין שבתרבות החרדית אין זוועה ורשע נורא, זה לדעתי, אחר בקשת המחילה, ומתוך הערכה ואהבה, איזשהו תסביך שנשאר בך, אולי רגשי אשמה או משהו.
כחרדי שהיה שם עמוק הכי שאפשר, אין אצלי שום ספק שזו תרבות פושעת מאין כמותה, תרבות רשע וחושך. למה שלא אשנא אותה?
שמעתי באזני, כרב שעוסק בטיפול במשפחות, איך הרב אלישיב, הרב שטיינמן ורבי חיים קנייבסקי אומרים שאין להעניש מי שמנצל מינית ילדים. כי אם לא נאפשר לו הוא יחטא עם אשת איש, שמבחינה הלכתית זה הרבה יותר גרוע, וגם חברתית, שייהרסו משפחות ויהיו ממזרים.
והילד לא יודע מה קרה לו, הוא לא יודע להבדיל אם ליטפו אותו עם היד או עם האיבר. והוא יישכח.
ושאלתי מה עם הנפש של הילד, והתשובה היא "אין דבר כזה נפש". זה המצאה של חילונים. כמ"ש החזו"א למה שהם קוראים אהבה אנחנו קוראים כרת.
.
ניגשתי לרבי חיים קנייבסקי ואמרתי לו שנפשי מתמוטטת מלגלגל גמ"חים של 300$ והגעתי לחוב של 50000, ובלי קשר לשאלות בהלכות אמונה ובטחון, נפשי לא עומדת בזה. והוא צעק עלי בזילזול "אין דבר כזה נפש", זה הכל בילבולים של יצר הרע. אתה בעל כשרון אז שב ותלמד.
איך אני יכול שלא לשנוא את זה? בתיעוב עמוק, עד בחילה, תיעוב שלא יהיה לאף אחד שלא בא משם.
ועבדתי עם נוער, וראיתי מה עושים לנערים ממשפחות תורניות חשובות שאין להם סבלנות ללמוד. איך הורסיטם אותם באופן שיטתי ואכזרי נורא למען הכבוד של המשפחה הרבנית.
ועוד ועוד ראיתי, וזה מעורר בי רצון לשרוף, ואני חס על העצבים שלי. כמה נפגעתי, לאשה מוכה אסור לשנוא בזעם את הבעל שהיכה אותה כשחיה איתו?
הייתי חבר של אברך שאשתו ושלושת ילדיו נשרפו מול עיניו בפיגוע שהיה ביריחו שזרקו בקבוק תבערה על אוטובוס. ולחצו עליו מאוד ושטפו לו את המוח להתחתן עם אחותה של אשתו פחות מחודשיים אחרי האסון. ושאלתי אותו אותו האם הוא בשל לנישואין, ומה עם הנפש? והוא אמר שהרב שלו אמר לו שאין דבר כזה "נפש" ועליו לעשות מתוך עבודת ה' (הוא צריך לחזור ללמוד, וילדיו צריכים אמא) ולא מתוך בילבולי יצר כגון "נפש".
עבדתי הרבה מול גדולי הדור, הרב אלישיב, הרב שטיינמן והרב חיים קנייבסקי, מתוך שטיפלתי במשפחות והיו מקרים מסובכים שהצריכו "דעת תורה", ומכולם שמעתי שאין דבר כזה "נפש".
נכנסתי לגור בדירה השכורה שגר בה אותו אברך שילדיו נספו, בטבריה, לא היו דירות אחרות פנויות באיזור החרדי. היו שם נעלי תינוק מפוזרות על הרצפה. אשתי נכנסה מזה למשבר נפשי חמור. לפי כן נכנסתי לגדולי הדור לשאול על המגורים האלה, ואמרו לי שהקהילה החרדית צריכה חיזוק, ואני חושב לכולל ששם, ולכן עלי להכנס לגור שם, ולשאלתי איך אפשר לגור שם מבחינה נפשית, ושוב התשובה היתה שאין דבר כזה "נפש". זה רק היצר שמסית אותי נגד עבודת ה'.  
.
.
המשך:
חלק ממה שגרם לי לכתוב את האמירה הלא הוגנת, הפוגעת ולא לגיטימית, שאתה לא מביע דעה אלא כותב מתוך תסביך, זה חוסר הסובלנות שלך למי ששונא את החרדים. כולם כותבים בשנאה על כולם, ולרוב זה מתוך בורות, אבל רק כשזה מגיע לחרדים אתה קופץ ונעשה מגינם במסי"נ.
אם מישהו יכתוב בשנאה על תרבות הפרוטקשן של משפחות הפשע, לא יהיה אכפת לך כמה הוא מכיר אותם וכמה מדוייקים ועמוקים דבריו.
והרי החברה החרדית אלימה באופן מבהיל, כמו תרבות המאפיה בסיציליה, ואין כמעט צדקה שלא מועלים בה, והם נלחמים שהכספים הקואליציוניים יישארו לא מפוקחים, וכו'.
כאברך צעיר אשתי לא עבדה והתקיימנו עם שני תינוקות רק מקצבת הכולל, ובמשך שנה ו 3 חודשים לא קיבלתי שקל בטענה שזה לא נקלט במחשב. ובמקרה מכרה של המשפחה היתה בכירה במשרד ובדקה ואמרה שזה נקלט כבר לפי שנה והיא מכירה היטב את הטריקים האלה. ואז עשו לי שיחת נזיפה עם שני רבנים חשובים וידועים שאני זורק אבן לבור ששתיתי, ואני "מויסר", ולא מכבסים בחוץ, וסילקו אותי מהכולל בבושת פנים. סבלתי ממש רעב, עם התינוקות. ימח שמם של מנהלי הכולל, כל גיהנום לא חמה מספיק בשביל החלאות האלה.
וכך בכל מקום מוצאים השחתה מאין כמוה.
יש לי חתן, אדם יקר בעל לב ונפש, שעבד באיסוף תרומות לקופת צדקה מפורסמת ונחשבת. הוא קיבל רק חצי מהסכום שנתרם, כשבעלי התפקידים בקופה כמובן לקחו עוד הרבה, ואמר שזה בסדר כי במקומות אחרים עובדי הקופה מקבלים הרבה יותר וכמעט שום דבר לא מגיע לנזקקים.
.
הכרתי אישית כמה מנפגעי הפוגרום האכזרי שעשו בבתי וורשא, הביאו בלוני גז והכניסו לבתים, והציתו אותם בתים כשישנו בהם תינוקות, באמת רק נס הציל אנשים מלמות שם. והכל רק למען בצע כסף.
זה לא מקרים חריגים אלא זה הצבע הכללי השולט של התרבות הזו. עבדתי כמטפל במשפחות, בעיות זוגיות וחינוך, וראיתי מה שחרדי מהשורה לא מכיר, ואני בטראומה רק מהחשיפה לעולם כל כך חשוך מרושע אכזרי מכוער ונתעב. (שוב, יש אנשים פרטיים חרדים נפלאים מאוד כמו בכל מקום, אני מדבר רק על התרבות הכללית)
בכל הפגנה חרדית צועקים: "נאצים!". זה לא מיעוט ולא שוליים קיצוניים. אין הפגנה בלי שכמעט כולם צועקים את זה. מה זה?!
באיזו חברה תמצא שנאה שחורה כזו וטמטום כזה? איזו רמה.
איך עוברים על זה לסדר היום? לאיזה עוד ציבור היו סולחים על דבר כזה, איך זה ייתכן?
.
והגזענות הנוראה העזה, והשולטת בכל הציבור החרדי, נגד הספרדים. איך זה נסלח?! באיזה מקום אחר יש גזענות כזו?! חברה שבה גזענות כזו היא נורמה מקובלת, זה לבד כבר מגדיר אותה כחברה הכי נחותה ומנוולת ומרושעת  ופרימיטיבית שקיימת.
כשהייתי אברך ליטאי, היה לי חבר קרוב. אשתו היתה אשכנזייה למהדרין, הוא בא ממשפחה מתחזקת, מיוצאי עירק המשכילים. משפחתו היו כולם דוקטורים רופאים ופרופסורים, אמא שלו היתה רופאה חשובה. הוא נראה בהיר, ועם פרצוף של אינטלקטואל. הוא הצליח להכנס לישיבה ליטאית טובה, והיה מהבחורים הכי רציניים ומוכשרים בסגנון הליטאי הכי "איכותי". שם המשפחה שלו לא היה ספרדי בולט כמו בוזגלו או תורג'מן, אבל לא שם אשכנזי. אני ממציא שם בדוי רק להמחשה, משהו כמו בשן. כשבא לרשום את בניו למוסדות חינוך ליטאיים שנחשבים איכותיים, בגלל שם המשפחה עשו עליו בירור, וכשנודע שהוא ספרדי לא קיבלו את ילדיו.
הוא הרגיש שהוא חייב לשנות את שם המשפחה, ושינה לשם אשכנזי, למשל משהו כמו וישינסקי. כדי שילדיו לא יסבלו מאפליה וקיפוח. כמה זה נורא ועצוב ומרושע. האשכנזים מתרצים שהם לא מקבלים ספרדים כי הספרדים לא עומדים בסטנדרטים "רוחניים" מספיקים. זה שקר גמור, כמו כל התירוצים שלהם. זו גזענות לשמה. במלוא כיעורה. דווקא על זה גדולי התורה זעקו, וקראו לא להפלות ספרדים ולא לעשות מכסות. הם אומרים בגלוי לספרדים שאי אפשר לקבל אותם כי כבר התמלאה המכסה. במקומות הכי נאורים, כמו למשל בישיבת קול תורה שבה למדתי, המכסה גדולה ועומדת על ארבעים אחוז. יש מקומות שהמכסה לשחורים היא 15 או 10 אחוז. ויש מקומות, חסידיים בעיקר, שלא יקבלו אפילו פרענק אחד. מפורסם הסרטון של הרב שטיינמן שצועק שזו רק גאווה, ולפניו הסטייפלר והרב ש"ך צעקו על זה מאוד. בגלל זה הרב ש"ך הקים את ש"ס, בראשות הרב יצחק פרץ, וקיבל את הרב עובדיה יוסף כראש מועצת חכמי התורה של ש"ס. כדי שלא תהיה מפלגה בחסות אשכנזית אלא ספרדית אותנטית. הרב ש"ך קרא גם לאשכנזים להצביע ש"ס, כדי לתקן את האפלייה, עד שדרעי השתלט עליה והחריב את העניין. וזו עוד דוגמה איך הציבור החרדי הכי פרום (אדוק), בכלל לא שומע לגדולים.  מנהלי התלמודי תורה ובית יעקב אומרים שהם לא יכולים שלא להפלות ספרדים כציווי גדולי התורה, כי אז ההורים האשכנזים לא ישלחו אליהם. וזה נכון. הם כציבור לא באמת שומעים לגדולי התורה בהרבה מאוד תחומים. רק כשנוח להם, או כשזה הקצנה, הם מנופפים בשקר כאילו הם עושים הכל לפי דעת תורה וגדולי התורה. כמו חברי הכנסת שעושים ככל העולה על רוחם, וכשנוח להם הם פתאום אומרים אנחנו רק שלוחים של גדולי התורה. כמו ילד בגן שמבקשים ממנו להתחלק בבמבה והוא אומר אבל אמא שלי לא מרשה לי לתת.
.
אז למה עליהם אתה נזעק להגן, ואתה בטוח שמי שגדל שם יכתוב בלי שנאה. ואתה לא מרגיש שכל ביקורת על תרבות פשע כזו טוב שנאמרה.
עכשיון ערוותם מתגלה גם למי שלא גדל שם, בהשתמטות מלקחת חלק בעול הצבא, שמלווה בבוז ושנאה, ובסחטנות של כספים בשעה שכל הציבור נושא במחיר הכלכלי של המלחמה.
לרוב כואב לי לראות כמה נוסטלגיה יש בעולם החילוני כלפי החרדים, כאילו זו היהדות האמיתית, מסורת הסבים של כולנו, וכאילו חובתנו לכבד דעות שונות משלנו. וכמה צדדים יפים אפשר למצוא בהם (עזרה הדדית, אינטלקטואליות ועוד) ולמה להיגרר לשנאה והתלהמות ולא לנהוג בכבוד. אלה אנשים שלא מכירים מבפנים והם יפי נפש מתוך בורות.
אני שמח שנגלה קלונם ברבים והתמימות כלפיהם חלה בה התפקחות מסויימת. כועסים שמשלמים להם בעד שלמות הקואליציה, אבל למה לכעוס רק על מי שמשלם להם. למה לא מצפים שהם מיוזמתם יאמרו שכיוון שאיננו מתגייסים לפחות ניקח חלק בעול הכלכלי ונוותר מרצוננו על תוספות תקציביות שלא היו בשנים קודמות. כי איננו עיוורים למצב של כל העם שגם כלכלית הוא קשה. אף אחד לא מצפה לדבר כזה. אם אלה היות קציבים מסודרים ומפוקחים היה אפשר לומר שגם להם מגיע כמו לשאר האזרחים, והיו נכנסים לחשבון אם חלקם גדול משל האחרים או לא. אבל הם עומדים על רגליהם האחוןריות להילחם שלא יהיה שום פיקוח על הכספים האלה. ועדיין אין עליהם פיקוח. עסקנים לוקחים את זה ומאז נעלמו עקבות הכסף. לזה אין הצדקה חוץ מבצע כסף, שלא נעצר גם כשכולם מצטמצמים, מפונים מתקשים לחזור ועסקים של מילואימניקים קורסים, ויש קיצוץ רוחבי שפוגע גם בחלשים ביותר, ברווחה וכו'. למה לא מצפים מהם? הרי שיודעים שמדובר באנשים מושחתים לגמרי, ועדיין יפי הנפש מגינים עליהם,
החרדים שונאים את החילונים בכל שנאה אפשרית, בהתנשאות ובוז וניכור, לחילוני יש בעיניהם הצדקה לקיום רק כי הוא חומר גלם לחזרה בתשובה. כחילוני בלי שיחזור בתשובה אין לו זכות קיום כלל בעיניהם. והחילונים מהדרין מן המהדרין בזהירות מפני שנאת אחים ושנאת חינם וכו'. ועוד החרדים הם אלה שמנופפים בדגל של אהבת חינם לכל יהודי.
.
מול דברים מהסוג הזה החרדים מצופפים שורות, עונים בסגנון של עורך דין, לא מהססים לפגוע בכותב, מציירים תמונה שהיא שקר גמור, מנופפים שאצלם יש חינוך לתפארת, כיבוד הורים, עזרה הדדית, זק"א וכו', והנה החרדי הזה שירת בצבא, והחרדי הזה עובד ומשלם מיסים. ויש לדבריהם אותה רמת אמינות כמו של עורך דין. זה טוהר מלאכי וקסום שכולו שקר מזוקק. אין שם בכלל עזרה הדדית, הרבה פחות מהציבור החילוני, ויש מעטים מאוד שמרצונם החופשי עובדים בזק"א הצלה וכו', כי חסר להם אקשן ומשעמם להם בישיבה, ואין אצלם שום כבוד לאף אחד.
זו לא חברה לומדת או אינטלקטואלית. לימדתי גמרא בישיבות וכתבתי ספרים בלמדנות ישיבתית על מסכתות, שזכו להסכמות נלהבות מגדולי הדור, ואני מעיד שגם לפי מה שמוגדר במסורת הלימוד הישיבתית כהבנה, בזמננו זה כמעט לא קיים. הרוב הגדול לא מבינים שום דבר ממה שהם לומדים, סתם משננים בלי שום הבנה, או מתוך הבנה עקומה ושטחית להפליא. הרוב הגדול יושבים בכולל ומפטפטים שעות על מחירים של מוצרים או פוליטיקה. אם אשתו של מישהו באה לבקר החברים מודיעים לו, והוא מכבה את הסיגריה ורץ מהחצר לכולל ופותח גמרא גדולה להראות כאילו הוא לומד. אם מדברים עם בחור או אברך מה הוא יודע על המסכת שהוא למד חצי שנה, זה פשוט שערורייתי איך הוא לא יודע שום דבר. יש כאלה שלומדים ברצינות והבנה (שוב, גם אם נודה שמה שהם קוראים לו הבנה זו הבנה ממשית), אבל הם מיעוט קטן. יש להם מקומות שמיועדים לשכמותם ומהכירותם את אותו המקום ודומיו הם יכולים לחשוב שיש לימוד רציני בעולם החרדי, אבל זו אשלייה.  
.
.
המשך:
ממה שאני מכיר יוצאים בשאלה, נבונים וברי לבב, עבדתי כשנתיים יום יום בעמותת הלל, כמעט כולם שונאים את העולם החרדי עד להשחית, ולא תמצא שנאה כזו במקומות אחרים.
רובם הם אנשים מדממים, מרוסקים, מהאכזריות של העולם החרדי. שאצלם הוא נחשב כת השטן ובכינויים כאלה מכנים אותו. הם פגועים מהורים, מלמדים, שמכח חובתם החרדית הקריבו אותם לעולה.
.
.
לגבי מה שכתבתי בכמה תגובות לקשור את דעותי על החברה החרדית למצבי הנפשי.
מבחינתי כל דעה שאדם כותב, גם אם היא הכי רציונלית ומנתחת עובדות באופן מאוזן ושקול בשכל, היא לא דעה על המציאות אלא סיפור על מצבו הנפשי של הכותב. ככה אני קורא כל דעה שהיא.
ניטשה כתב שהנחל זורם במסלולו, ומי הנחל (השכל) חושבים שהם קובעים את המסלול, אבל באמת הם זורמים לפי תוואי השטח (המצב הרגשי במובן העמוק התשתיתי).
יש בקדמונים שהמשילו את זה לראש (השכל), והצוואר (המצב הרגשי, הלב). הראש סבור שהוא קובע אבל הוא מסתכל רק למקום שלשם הצוואר מפנה אותו.
במו"נ א' י"ז כתב שהצורה נמשלת לזכר והחומר לנקבה, ולכן במבנה המסורתי האיש הוא הפוסק בכל דבר, אבל האשה היא כמו הצוואר והיא מכוונת את הראש והכל הולך אחר האשה, ומלך האיברים הוא הלב ולא המוח. (ועי' במו"נ בביאור המילה "לב", והקדמונים האריכו בזה)
אמנם אמרו שצדיקים ליבם ברשותם, כלומר מצבם הרגשי נשלט על ידי שכלם, לא אאריך בזה. רבי ירוחם מאריך בעניין, כשהוא לומד את המחלוקת בין אברהם לשרה על גירוש הגר וישמעאל, שנאמר לו שמע בקולה, ומשמע שברגיל היא שומעת בקולו (אברהם מייצג את השכל ושרה את הרגשות), וביאר למה כאן הוא צריך לשמוע בקולה, ואכמ"ל.   
אני משתדל לקיים קשוט עצמך, ולפני שאני אומר לאחרים שדעותיהם הם שיקוף של מצבם הנפשי, אני מחפש בתוך עצמי איפה הדעות שלי נובעות ממצבי הנפשי.
אני כבר בן 63 וכל השנים למדתי ועבדתי והעניין הזה הולך ומתבאר אצלי יותר ויותר, והוא יסוד מאוד חשוב בעיני.
.
.
אני מאריך כי בעיני אתה לא סתם עוד כתבן פייסבוק, אלא בעיני אתה אדם מאוד חכם ועמוק ומלא כשרון, ובצדק רבים מקשיבים לך. לכן במיוחד כואב לי על עיקום כל כך גדול שלענ"ד אני רואה בדבריך

www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=614203188275521&id=100090575355127&ref=embed_post

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-26/3/2025 18:29 לינק ישיר 

עצם_הענין כתב:
ממורמר הבחור 

מן הסתם הוא מקבוצת ה"ממורמרים" שפרשו מגור והלכו אחרי הסיטרא אחרא שאסור להזכיר את שמו..

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-26/3/2025 18:38 לינק ישיר 
קרלינער

להלן מאתריו של ניר שטרן הנ''ל:

ניר שטרן - למה אינני מקיים מצוות:

https://nirstern.wordpress.com/2018/08/26/24-%d7%9c%d7%9e%d7%94-%d7%90%d7%99%d7%a0%d7%a0%d7%99-%d7%9e%d7%a7%d7%99%d7%99%d7%9d-%d7%9e%d7%a6%d7%95%d7%95%d7%aa-%d7%94%d7%94%d7%a1%d7%91%d7%a8-%d7%94%d7%a2%d7%99%d7%a7%d7%a8%d7%99/

\
עוד הסתכלות על הסיבה  שאינני מקיים מצוות

https://nirstern.wordpress.com/2021/09/07/227-%d7%a2%d7%95%d7%93-%d7%94%d7%a1%d7%aa%d7%9b%d7%9c%d7%95%d7%aa-%d7%a2%d7%9c-%d7%94%d7%a1%d7%99%d7%91%d7%94-%d7%a9%d7%90%d7%a0%d7%99-%d7%9c%d7%90-%d7%9e%d7%a7%d7%99%d7%99%d7%9d-%d7%9e%d7%a6%d7%95/

תוקן על ידי קרלינער ב- 26/03/2025 18:54:53

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-26/3/2025 22:19 לינק ישיר 

יש שמה קצת ביקורת הגונה שטובעת בכמות שטויות שמכסה על הכל. לדוגמא, שממש הציקה לי, אני לא מאמין לרגע שהרבנים המוזכרים אמרו שטות כזו על מי שחוטא בילדים. זה ברור כשמש שקר וכזב!

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-26/3/2025 23:24 לינק ישיר 
עצם_הענין

קלעפער כתב:
יש שמה קצת ביקורת הגונה שטובעת בכמות שטויות שמכסה על הכל. לדוגמא, שממש הציקה לי, אני לא מאמין לרגע שהרבנים המוזכרים אמרו שטות כזו על מי שחוטא בילדים. זה ברור כשמש שקר וכזב!

כל גישתו לנושא ברית קודש מובאת כאן: https://mikyab.net/%D7%A9%D7%95%D7%AA/%D7%94%D7%A8%D7%91-%D7%9E%D7%9B%D7%99%D7%A8-%D7%90%D7%AA-%D7%A0%D7%99%D7%A8-%D7%A9%D7%98%D7%A8%D7%9F/

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-26/3/2025 23:46 לינק ישיר 

אין לי כוח וגם עניין לעבור על המגילות שלו, אבל לא בטוח שזה אותו ניר שטרן. במה שהבאת הוא טוען שמקבל על עצמו את דעת גדולי ישראל ללא סייג.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-27/3/2025 00:00 לינק ישיר 

קלעפער כתב:
אין לי כוח וגם עניין לעבור על המגילות שלו, אבל לא בטוח שזה אותו ניר שטרן. במה שהבאת הוא טוען שמקבל על עצמו את דעת גדולי ישראל ללא סייג.

מה שפשט טלפיו ברישא לומר כשר אני, אין זה מסתיר את גישתו המתירנית שמובעת בהמשך. גם מכל הפוסטים שלו שהביא קרלינער מוכח ששנה ופירש על רקע בעיות נפשיות ופיזיולגיות...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-27/3/2025 00:11 לינק ישיר 

היו עליו מספר דיונים בפורום ספרים וסופרים (כמדומני שיש שם אשכול בשם "מיהו מחבר הספר ברכת שמואל המבואר" או משהו על הספר "אדם חי" או משהו כזה). כפה"נ מדובר באדם חכם וצדיק מאוד שהיה ת"ח וחיבר ספרים מעניינים במיוחד. עם השנים עבר שינויים כל שהם בחייו (בהודעות דלעיל נראה שהוא מפרט מה היו אבני הדרך שלו החוצה). בהמשך הוא הקים אתר עם הרבה דברי חכמה. כמדומני שהוא שומר תומ"צ. כדאי מאוד לאנשים חכמים לעיין במאמרים ובניתוחים שלו כפי שמאפשר הזמן. ככל הוא טוב מאוד בניתוח תיאוריות, (לטעמי התיאוריות שלו לא תמיד מעוגנות במציאות. כלומר הוא מנתח אירוע בצורה מאוד יפה, אבל לפעמים האירוע כלל לא התרחש באופן שהוא מציג אותו) וכמובן לא חייבים להסכים עם שום מסקנה של אף אחד

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-27/3/2025 01:47 לינק ישיר 

חריף_ומקשה כתב:
תגובות על הפוסט ששותף ברשת:

תגיד חמודי, אם מישהו היה כותב פוסט משמיץ על אבא שלך גם היית בא להדהד אותו כאן?
תגיד לי את מי אתה מצטט ואומר לך מי אתה..
מה מענין אותנו מה כותבים עלינו כמה דרעקים שלא מניחים תפילין?

תוקן על ידי איש_חשוב ב- 27/03/2025 01:48:13

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-27/3/2025 05:11 לינק ישיר 

עצם_הענין כתב:
מה שפשט טלפיו ברישא לומר כשר אני, אין זה מסתיר את גישתו המתירנית שמובעת בהמשך. גם מכל הפוסטים שלו שהביא קרלינער מוכח ששנה ופירש על רקע בעיות נפשיות ופיזיולגיות...
שוין, אם זה בעיות נפשיות הכל מובן.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-27/3/2025 07:44 לינק ישיר 

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > אקטואליה וחדשות > בחדרי חרדים > פוסט ויראלי על המגזר החרדי: המנגנון שלה מתופעל על ידי רשעים. חסידויות מסוימות פועלות כנסיכויות רשע
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
1 2 3 4 5 לדף הבא סך הכל 5 דפים.

bholext