|
בית
|
פורומים
|
בחדרי חרדים
|
פוסט ויראלי על המגזר החרדי: המנגנון שלה מתופעל על ידי רשעים. חסידויות מסוימות פועלות כנסיכויות רשע
|
|
|
|
| נשלח ב-27/3/2025 08:25 |
|
| |
פוסט שנאה קלאסי החושף את מה שהדלי"ם חושבים עלינו, כי הם מעדיפים לשים את עצמם בצד החילוני - תחת ההגדרה של 'חברה עם בעיות' - ולבודד את החרדים כ'רשעים'. אם יש כאן מישהו שמצליח לראות בכל סביבתו החרדית כ'עומדת על יסודות של רשע' - הוא כבר מזמן לא היה כאן, ואני ממש לא מבין מה הוא מחפש פה. אם ההגדרה של הנ"ל נכונה זה אומר שהתוצאה הישירה של קיום התורה על פי המסורת החרדית היא - רשע.
הכותב משתמש באופן מניפולטיבי בכך שמבנה הקהילה החרדית הדוק יותר וקהילתי הרבה יותר, וזה אומר שההירככיה משפיעה יותר, יתכנו יותר מקרים של רבי'ס השולטים ביד רמה, ומקום השלטון שמה הרשע - כי כוח והשפעה אם הם לא על פי אורים ותומים הם בהכרח מידי פעם 'רשע'. אז לכן גור = 'רשע', והציבור החרדי = גור. שתי משוואות הזויות ומכלילות שמטרתן אך ורק לשפר את ההרגשה החלולה של דלי"ם וריקים. (עם כל טענותיי על גור, כולנו יכולים רק להתקנא בתמיכה הקהילתית שלא מאפשרת לאף אחד ליפול, להיררכיה הדתית יש לא מעט יתרונות, אשריכם ישראל).
היררכיה קיימת גם שם, כי עדיין הם דתיים וקהילתיים יחסית לחילונים, ולכן גם שם היו סיפורים לא כל כך נעימים כגון 'הרב' שיינברג ועוד, שהשתמשו ב'כוח' התורה וההירכיה הדתית כדי לאסור נשים על בעליהן ולהרוס חיים של בחורים תמימים. נראה לי שבגור זה קורה פחות....
ובכלל, כתבה שכל כולה נועדה רק לטפוח לעצמם על השכם ולהרגיש טוב יותר מאחרים זה בעיניי גועל נפש צרוף, אפילו חריף יבין את זה - הוא לעולם לא יביא לכאן מאמר מטופש מעין זה שיצביע באופן הכי משוחד אך ורק על מעלות הציבור החרדי לעומת האחרים...
תוקן על ידי ירו_שלמי ב- 27/03/2025 08:30:39
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-27/3/2025 09:12 |
|
| |
חסד כעשה הקב"ה עם עוז וחבריו שגולדקנופף הוא דובר המגזר החרדי.
|
|
|
|
| נשלח ב-27/3/2025 11:34 |
|
| |
ירושלמי, אתה כל כך בפוזיציה להגן על עצמך ולקלל את מי ששונה ממך (על זה שלדעתך הוא מקלל את מי ששונה ממנו), שאפילו לא הבנת מה הוא כותב ועל מה/מי הוא מדבר. מן השמים תנוחם
|
|
|
|
| נשלח ב-27/3/2025 16:12 |
|
| |
הדיבוק
אני קיללתי? קראתי פעם לדלי"ם סדום וממלכת רשע?
ההודעה שלך ממש הפתיעה אותי, מישהו פה ייצא מטומטם - וזה או אני או אתה... התואיל להאיר את עיניי באיזה משפט טעיתי עד כדי חוסר הבנת כל ההקשר?
אתה בטח לא מדבר על זה שהרקע שלו דתי יותר מאיפה שהוא היום, כי זה רק מסביר יותר את השנאה הגובלת באנטישמיות שקשה להאמין שיצאה מעטו של יהודי עם כיפה. כתבה שאין בה שום קו מנחה (ואני דוקא חושב שכן הבנתי מה הוא כותב) מעבר ללקט אובססיבי של כל נושא שעלה אי פעם בכותרות העיתונות החילונית נגד החרדים.
את האמת, קראתי שוב בגלל תגובתך, חשתי בחילה של ממש, אני לא מצליח לתפוס איך אנשים שמתחברים איכשהו לאתר חרדי זה - מוכן בכלל להגן ולו במהו על מאמר כל כך נוטף שנאה ותיעוב לכל פיפס שקשור לאורח חייו של החרדי. הוא לוקח ציבור איכותי, לומד, פשע נמוך יחסית, והופך אותו למקור כל הרוע, אנחנו ה'סדום' וממלכת הרשע במדינה שכל כולה דבש ונופת צופים? במה אתם חרדים?
בעצם, במה אתם יהודים?? איך יהודי מסוגל לכתוב כך על קהילה שיש לו שורשים כל כך קרובים אליו?
[התשובה שאני מוצא כמניחה טיפה את דעתי היא, שעומק השנאה כעומק המצוקה - בה נתון הציבור הדל"י, הוא הקריב המון בתקופה האחרונה, הקרבה שאין לה מחיר, אחרי ההתנתקות חלק קטן התקרב יותר לחרדים אך היו גם כאלה שאף הגבירו את הריצה המטורפת לזרועות העולם החילוני, לפחות בקטע של 'ראו מה בין בני לבין בני החרדים'? הם לא הבינו שכל עוד יהיו נאמנים ליהדות, אף אם למחצה לשליש ולרביע, השנאה רק תגבר ככל שינסו להתקרב יותר. (ע"ע המשכילים שחשבו שהיציאה מהגטו ההשכלה והחילון יעקרו את האנטישמיות המופנית אליהם, והתבדו). עכשיו זה קרה להם שוב שביתר עוצמה, הלהט שלהם והמוכנות להקריב רק מפחידה יותר את התקשורת החילונית ומאזיניה, הם מרגישים עוד יותר את חוסר השליטה במדינה שבנו לעצמם. התסכול הוא עצום, והמצוקה מספיק קשה כדי לגרום לחיפוש שעיר לעזאזל החלש ממך, בכדי 'להחזיר' לו על מה שאחרים עשו, תופעה פסיכולוגית ידועה).
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-27/3/2025 18:29 |
|
| |
ירושלמי, לפעמים דווקא השנאה מוכיחה על קרבה. כמו שחסיד סלאנים (שחור) שונא יותר את עסקני חסידי סלונים (לבן) מאשר סתם חסיד וק"ו מאשר ליטאי..
|
|
|
|
| נשלח ב-27/3/2025 23:09 |
|
| |
ירושלמי, סלח לי שלא קראתי את כל דבריך לעומק. התכוונתי בפשטות, שהפוסט הזה לא בא ללכלך על החרדים אלא על ההנהגה הפוליטית שהיא בהחלט מלוכלכת ומטומטמת וכך חושבים הרבה חרדים. זה הכל (ובדיוק בגלל זה אני לא רואה בפוסט הזה איזו ביקורת נוקבת וכדו, אלא סתם דברים שהן כמעט קונצנזוס). העיסוק האובססיבי שלך במה הדלים חושבים ורוצים וכל מיני הוכחות מסובכות שלך כמה הם מסכנים (אאל"ט זה 99%+ מההודעות שלך), איך נאמר, לי זה גורם לרחם עליך. תתעסק עם הבעיות שלך, ואם הם מסכנים זה לא כ"כ אמור להזיז לך. לא הרגשתי שאתה כ"כ אוהב אותם ולכן ממש עצוב לך שזה לא מספיק הדדי...
תוקן על ידי הדיבוק ב- 27/03/2025 23:10:11
|
|
|
|
| נשלח ב-28/3/2025 01:27 |
|
| |
יש משהו בדברי הדיבוק שהכותב ניסה להציג מצג שהוא מבקר רק את ההנהגה החרדית ואת השכבה השלטת, הן הרוחנית והן העסקנית והעסקית, אבל צודק גם ירושלמי שקילף מתחת למעטה הזה את האשמה החמורה, הייתי אומר אפילו אנטישמית, שיסודות החברה החרדית הן על רשע וכו'.
הוא בעצם השווה את החברה החרדית לחיזבאללה וחמאס שגם להם יש אירגוני חסד.
לא אעסוק כרגע ביסודות החברה החרדית, כי דבריו הם מתחת לכל ביקורת. הכללה גסה כזו מגונה גם כלפי החברה החילונית ק"ו בן בנו של ק"ו לחברה החרדית.
|
|
|
|
|
| נשלח ב-28/3/2025 03:39 |
|
| |
הדיבוק, קצת הגזמת עם ה-99+ אבל יש משהו בדבריך, לאחרונה לפחות, בביקורים הלא תכופים שלי בבחדרי זה מה שקופץ לי מול העיניים, רוב הזמן אני בורח מהאתר רדוף השנאה העצמית.
וזה לא הדלי"ם, תופתע אולי שאני דוקא מאוד מעריך אותם ולפעמים מעריץ, מה שתופס אותי זה ההתרפסות של רבים מהחרדים, הפזילה והקנאה במי שכביכול פתוחים יותר וחיים יותר את החיים ה'אמיתיים', ישנם לא מעט שבחרו לגן גביר, ואף לסמוטריץ וגם בנט בזמנו, זה התחיל בהערצה לביבי (אודה וגם אבוש, גם אני מאלו ברוב הזמן), המשיך לימין בכלל, ועבר ל'ימין על מלא' של בנגביר, הלקאה עצמית על ההתנתקות, ציונות משיחית והזויה, וכלה בשנאה לא פרופוציונלית לכל בדואי ודרוזי.
לא שאתה תשתכנע בזה, בשבילך זה ניצחון - עבורי זה הפסד, פשיטת רגל של החינוך החרדי בקרב קהלים לא מעטים. גדולי ישראל החרדים היו ממש לא ציוניים, הם היו פרגמטים והתפללו בשלומה של מלכות אבל לא סברו שיש למסור את הנפש ולהתגרות מלחמה על כל באסטה לא יהודית בשוק חברון.
ותודה קלעפער.
|
|
|
|
| נשלח ב-28/3/2025 03:46 |
|
| |
| חריף_ומקשה כתב: |  | ירושלמי, לפעמים דווקא השנאה מוכיחה על קרבה. כמו שחסיד סלאנים (שחור) שונא יותר את עסקני חסידי סלונים (לבן) מאשר סתם חסיד וק"ו מאשר ליטאי.. |
|
זה נכון, ברור שזה חלק מהסיבה. אבל השנאה הזו הביאה לידי קיטלוג הדלי"ם בצד של המסורתיים והחילוניים לעומת החברה החרדית - ממלכת הרשע.
קו הגבול בין שנאת אחים לבין מלחמה של התנכרות מוחלטת עובר בנקודה ספציפית: ברגע שבו פונה צד אחד החוצה ומתחבר לשונאים שמחוץ למשפחה - אבדה הקרבה.
משל לילד שרב עם אחיו, תוך כדי עובר ילד אחר ומכה את אחד האחים, בדרך כלל האח השני יקפוץ כנגד הזר, אף שלפני רגע רב גם הוא עם אותו אח. כי לך, ילד זר, אין זכות לפגוע במשפחה שלי.
סמוטריץ' ניצב פתאום בצד של בית המשפט שפסל שוב ושוב את חוק הגיוס, ומוסיף ומלבה את השנאה כלפינו באכזריות וללא שום רגש של קרבה. לי אישית זה מזכיר כל הזמן את הפסוקים היותר עצובים במגילת איכה על אדום שכנתנו ואחותנו שהצטרפה בשמחה אל האויבים שבאו מרחוק ולעגו למשבתנו.
|
|
|
|
| נשלח ב-28/3/2025 03:49 |
|
| |
(תוספת לדבריך. מילא שיהיו ציונים פרגמטיים אבל חלקים גדולים מהציבור החרדי נוהים אחרי הציונות המשיחית.)
|
|
|
|
| נשלח ב-28/3/2025 14:38 |
|
| |
ציונות משיחית! זה התנך! ר מאיר כהנא לא המציא דברים! הכל כתוב בתנך! זה שאנשים לא יודעים תנך! ולא זוכרים מה שהם מתפללים! זו כבר בעיה קשה! הישמעלים רוצים לראות את כל היהודים צפים בים! גם אם הם יהיו האנטי ציונים הכי גדולים! נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-28/3/2025 14:51 |
|
| |
ירושלמי, אתה טיפה שיפוטי כלפיי. אני לא מחפש ולא מזהה שום ניצחון של אף אחד. לגבי הנהירה, אני באופן אישי לא כ"כ רואה אותה. כן נראה מלמעלה, שבן גביר מראש מוצג כא-מגזרי ולכן יש חרדים שמסוגלים להכיל גם את השקפותיו והנהגותיו בתוך החרדיות שלהם. אם הייתי רואה כאן בעיה שגורמת לכל התופעות האלה, זה הקטע שבמגזר החרדי הבעת דעות פוליטיות היא על גבול האסורה, וכל העמדות הפוליטיות תמיד מתלבשות בטענות של גדויילים וכדו', ורק לגפני וולדר וכדו מותר להביע עמדות פוליטיות טהורות; זה מה שגורם שכשחרדי רוצה להיות שותף הוא מוצא את עצמו בחוץ, וזה יכול להיות בנגביר אבל ממש לא בטוח שרק אצלו. אבל זו באמת הסתכלות שלי על הסובבים אותי, יתכן שאחרים מכירים מציאויות אחרות. עכ"פ אני לא חושב שזו נהירה אלא יותר צורך בהזדהות, שחלקו מגיע לכיוון ההוא
|
|
|
|
| נשלח ב-28/3/2025 14:52 |
|
| |
כשלומדים תנ"ך ללא היצמדות לתורה שבעל פה וביאורי גדולי הדורות הראשונים והאחרונים, מקבלים פרצוף ד"לי ומשיחי, אפשר לקחת את זה לכהניזם או בנטיזם, אבל לא לכיוון של יהודי בן תורה ושומר תורה ומצוות כראוי
|
|
|
|
| נשלח ב-28/3/2025 14:58 |
|
| |
לתשומת ליבך בונדמן. בלי להכיר אותך, אני מבטיח לך שהרב כהנא הי"ד היה יהודי בן תורה ושומר תורה ומצוות כראוי, פי כמה וכמה ממך ומרוב מכריך. אתה מוזמן גם ללמוד את ספריו ולראות שהוא למד והעמיק והתבסס על תורה שבעל פה. אני בטוח שבשונה ממך, הוא לא היה מוציא לעז על המתים בלי לבדוק.
|
|
|
|
| נשלח ב-28/3/2025 15:32 |
|
| |
ניוטרל, במה אתה מנסה לשכנע, אתה לא יודע שחרדים לא לומדים תנ"ך??
הדיבוק, מתנצל אם הייתי שיפוטי, אכן ההתרשמות לפי תגובותיך היא שאתה יותר שם מכאן, אבל נראה שטעיתי.
אני לא חושב שאנשים באמת מפחדים להביע דעה כיום, אבל בהחלט הקוד 'גדוילי ישראל' הוא טיעון מנצח, זה באמת חלק בסיסי בהשקפה החרדית. כמובן הטיעון תקף רק לגבי ה'גדול' שלי... אני למשל רואה את ה'נהייה' (תיקנתי מ'נהירה'..) גם של רבי'ס מסויימים ומתבאס, וכמובן שלא כל טיעון כזה אפשר להעלות בפורום 'בחדרי חרדים', אבל בחדרי חדרים ובמקוואות בהחלט נהוג לתקוף גם גדוילים ורבי'ס.
תכל'ס אישית הייתי שמח לקצת יותר פתיחות בציבוריות החרדית לביקורת, עיתונאות חופשית יותר, בהחלט יש מה לתקן.
|
|
|
|
|