| נשלח ב-27/3/2025 15:36 |
|
| |
גרשום, עם הרבה כבוד לדעתך החשובה, לדעתי יש חוק והגיון, וזה שאדם סבל לא פוטר מעונש על החוק ועל הריגת בנו. יש משניות שהאב גולה ע"י הבן והבן ע"י האב, אף אחד לא אומר שזה אבא שלו והוא עשה בטעות ואיזה מאמי וכל כך עצובוש. חוק זה חוק. אם תתיר את זה, אתה בהחלט יכול להתיר גם את סיפור דניאל מעוז (לי אין ספק שדניאל מעוז מאוד הצטער שהוריו נפטרו; כל חודש שלהם = עוד פנסיה = עוד כמה גרמים של משהו). נהפוך הוא, כל הסחר-מכר הזה שעושים כדי לרחם על מחבלים ועל רוצחים והתחשבויות עד אין קץ, זה מזעזע ואף הם מרבים רוצחים וכו' (אגב יש מערכון מאוד יפה של הגשש בנושא הרחמים והעסקאות עם פושעים, עי"ש)
תוקן על ידי הדיבוק ב- 27/03/2025 15:37:17
|
|
|
|
| נשלח ב-27/3/2025 16:31 |
|
| |
| הדיבוק כתב: |  | | לי אין ספק שדניאל מעוז מאוד הצטער שהוריו נפטרו |
|
נפטרו???
|
|
|
|
| נשלח ב-27/3/2025 16:35 |
|
| |
זו תופעה פסיכולוגית הדורשת הסבר, אבל אני בודק אותה שוב ושוב והיא בהחלט קיימת, במה דברים אמורים?
מישהו משאיר את הילד שלו ישן בבית, אני אומר לו - אתה לא מפחד? "לא, הוא אף פעם לא קם באמצע השינה".
אבל אתה יודע, אם יקרה לו משהו אתה צפוי למשפט ולעונשים... הגישה פתאום משתנה ויש הרבה יותר סיכויים שישתכנע לא לעשות זאת.
למה? כי פחד המוות עצמו פחות נוכח, כי קל ואף מפתה להתרגל ל'סמוך' ו'יהיה בסדר' - כשמדובר במשהו שכלל לא מסוגלים נפשית לחשוב עלי: ה' יעזור, בוא לא נחשוב על אפשרויות מפחידות כל כך.
אבל ברגע שהאחריות עצמה עולה על הפרק, לא הפחד מהמוות אלא הפחד מהאחריות, ואולי גם הבושה בכל שיאשימו אותי בהפקרת ילדי, זה הרבה יותר 'נכנס ללב' וגורם לאי נוחות.
אני חלילה לא אומר ש'מגיע לו' כי הוא בהחלט נענש מספיק, והלוואי וכולנו היינו נקיים בעניינים אלו, אבל עדיין כחוק זה הגיוני, והפחד מהענוש כן יש לו תפקיד בעניין.
|
|
|
|
| נשלח ב-27/3/2025 16:39 |
|
| |
הסבר אפשרי נוסף שעכשיו עולה לי:
הפחד מהמוות הוא רחוק גם סטטיסטית, לרוב לא קורה דבר כזה. אבל האיסור החוקי נמצא כאן ועכשיו, זה אסור בכל מצב, והעונש הוא גבוה - אם במצב בו לא קרה כלום - עונש קל יחסית, ואם במצב בו כן קרה משהו - בהתאם. אבל זה רצף של עונשים שקיים כאן ועכשיו בעצם העבירה על החוק.
|
|
|
|
| נשלח ב-27/3/2025 20:13 |
|
| |
| לךתדע1 כתב: |  | יש איסור להזכיר אלילים אפילו בהקשר של כתובת מסוימת שנמצאת ליד אליל פלוני. כמה קרירות ביהדות אפשר לקבל מקריאת ההודעות שלך בפורום! יא איש מוזר שאני לא מבין איך נפלת פה ולמה..אתה טמבל עם דיפלומה. אין אזכור שם אליל במה שכתבתי. יתרה מזאת לך תעשה שיעורי בית בנושא. |
|
אז הנה שיעורי בית בנושא מתוך ויקיפדיה: "למרות שנחשבה לאלה עם מקדש משלה ופולחן ברומא". מה זה אם לא עבודת אלילים? מקדש, פולחן. ותחסוך מאיתנו עכשיו פלפולים חריפים בנושא, אתה מכניס לכאן מושגים מוזרים ומתועבים.
|
|
|
|
| נשלח ב-27/3/2025 23:15 |
|
| |
| גרשום כתב: |  | לי אין ספק שדניאל מעוז מאוד הצטער שהוריו נפטרו
נפטרו??? |
|
הם נפטרו בדיוק כמו שנפטר הילד החמוד הזה. בעיניי אין הבדל גדול בין הדברים
|
|
|
|
| נשלח ב-27/3/2025 23:16 |
|
| |
| ירו_שלמי כתב: |  | הסבר אפשרי נוסף שעכשיו עולה לי:
הפחד מהמוות הוא רחוק גם סטטיסטית, לרוב לא קורה דבר כזה. אבל האיסור החוקי נמצא כאן ועכשיו, זה אסור בכל מצב, והעונש הוא גבוה - אם במצב בו לא קרה כלום - עונש קל יחסית, ואם במצב בו כן קרה משהו - בהתאם. אבל זה רצף של עונשים שקיים כאן ועכשיו בעצם העבירה על החוק. |
|
אוסיף על דבריך, שבדיוק בשהיל זה יש חוקי מדינה ויש מצוות של התורה ויש "לא פלוג" במצוות. כדי שאנשים לא יגיעו לבעיות הליבתיות ויזלסלו בהן
|
|
|
|
| נשלח ב-27/3/2025 23:31 |
|
| |
הדיבוק. אולי אתה מתבלבל. דניאל מעוז רצח את הוריו בדקירות סכין.
|
|
|
|
| נשלח ב-27/3/2025 23:45 |
|
| |
נכון. אתה חושב שדניאל מעוז היה יותר מודע ויותר רשע מהיהודי היקר הזה מבני ברק? אני מעריך שהבני ברקי שלנו מספיק חכם, ובשונה מדניאל מעוז הוא לא היה נרקומן בקריז. קשה לכתוב את זה, אבל אם 100% ממה שקרה זה רק מה שמתואר בכתב האישום, אני חושב ששניהם רוצחים בערך באותה רמה.
|
|
|
|
| נשלח ב-27/3/2025 23:53 |
|
| |
הדיבוק. צר לי, אני לא מצליח להבין את הלך המחשבה שלך. הדיבור איתך בעניין, תם ונשלם. לילה טוב לך.
|
|
|
|
|