הקטסטרופה במצב האשפה והלכלוך בעיר
תגובת דובר העירייה
בוקר טוב לכולם.
כמו כולכם גם אני ראיתי צפיתי והרחתי את מצב הניקיון בסופ"ש. כאחד שמלווה את הסיפור של הניקיון מאז כניסת הפרויקטור, תרשו לי לכתוב פה כמה מילים ומעט נתונים. (אומר מראש. אין בדברים כדי לתרץ את המצב, כי אכן, כל הנתונים והמילים היפות לא משנים את המציאות וכעיריה האחריות שלנו שהעיר צריכה להיות נקייה בכל רגע נתון ובכל תאריך במעגל השנה)
כבכל ערב פסח. העיר אלעד מייצרת כמות של כ - 1500 -1700 טון. במשך השבועיים שלפני החג. כאשר המסה הגדולה יותר מתרכזת דווקא בשבוע האחרון ולשם כוונו רוב התיגבורים והתוספות בעלות של מעל 300,000 ש"ח.
השנה. באופן חריג, (יתכן בגלל פסח שחל בער"ש אנשים מתארגנים קודם...)
נאספו מהעיר בשבוע שעבר 800 טון. ובמוצאי שבת בלבד! 300 טון. אלו כמויות שמכלי האצירה בעיר לא יודעים להתמודד איתם (עד הטמונים בעז"ה) וככה"נ התוצאה של זה - המראות שראינו במהלך השבת, זוהי כמות ששום מערכת עירונית לא יודעת להתמודד איתה. ואכן גם בערים אחרות (ויש לי תיעודים) המצב השנה חריג.
הערכה שלנו שעברנו את הפיק הגדול וכעת עובדים במרץ ליישר קו ולהבריק את העיר עד החג בעז"ה.
וכמה מילים על עבודת 'הפרויקטור'
העבודה של חברת 'פורטל' שנכנסה לעבוד בעיר אחרי בחינה של מספר חברות בתחום, מתמקדת בשלושה מישורים 1. ניהול שוטף של התברואה ולמידת המערכת העירונית. 2. הכנת תכנית תברואה קבועה ומקצועית לעיר, ע"פ הנתונים שנלמדו במהלך העבודה השוטפת בעיר. 3. הכנת תכנית לטמונים. במהלך 3 החודשים האלו צוות מיוחד עבר בניין בניין בעיר בחן את הצרכים והכמויות והכין תכנית מפורטת להפיכת כל העיר לפחים מוטמנים, התכנית הזו עוברת כעת להנדסה לבחינת התאמה לתשתיות, ובעז"ה תוך כמה חודשים העיר הזו לראשונה תיהפך להיות כולה עם מערכת פינוי אשפה בתצורה 'מוטמנת'
מדגיש שוב. אין בדברים כדי לתרץ את המצב. אך בהחלט נעשית פה עבודה רצינית ויסודית של ראש העיר והצוות הבכיר, בכל תחום בעיר גם אם לא תמיד הכל כאן ועכשיו,
נ.ב הדברים נכתבו למבקרים העניינים ולא לחבר'ה מהאופוזיציה שתפקידם זה לתקוף, והם כנראה ימשיכו בכך גם אם יהיה פה שוויץ, כל אחד צריך לעשות את עבודתו ו'כרגע' הם בצד הזה.
המשך יום מקסים לכולם.
זו כבר שנה שלישית
וזה מייעל את העבודה פי כמה.
האתר כמעט ומפונה מידי ערב לחירייה עם רמסות כפולותרק שבועיים
הרבה פחות נעים שזה ישאר ליד הבית.
משאית שיוצאת בבוקר לחירייה כבר לא חוזרת
 |
|
|