| נשלח ב-24/2/2003 12:02 |
|
| |
תנו לחיות לחיות
http://net.nana.co.il/Article/?ArticleID=56210&sid=10
הרבה ארגונים הם נגד אכילת בשר בכלל ונגד שיטות הריגה של חיות בפרט, ראו את הכתבה הנ"ל, בקרו באתר ואולי גם תחוו דיעה. ואי לכך יש נ"מ לעניין הקרבת קרבנות שדובר באשכול אחר, בכוונה פתחתי אשכול חדש על נושא דומה, ובו ברצוני לדון על משקל שונה והוא הזכויות של בעלי החיים. מהם והאם עלינו "לאכוף" את זכויות אלו?
תוספת לינק
תוקן על ידי לינקזעצער ב- 24/11/2009 20:26:39
|
|
|
|
| נשלח ב-24/2/2003 14:24 |
|
| |
צלמות,
השאלה אם ניתן לדרוש לרגישות כזאת שהתחנכו נגדה?
ביותר, קשה לנהל קמפיין נגד האכילה בדיעבד. אלא מאי נגד ההורגים? תיתקל נגד אינטרס כלכלי חזק.
חוץ מזה אצל דתיים שהם האמורים לפתח רגישויות עדינות, היתר אכילת הבשר מעוגן חזק בדת. לכן ניגוד לתעשיית ניצול החי וחייו, נשמע כתוספת על המצוות וממילא כמרידה בתורה.
אני חושב שכבר התריעו [נדמה שבוגי] בפורום על צורת הטיפול האכזרית שבהובלת בעלי החיים בדרכם למשחטה לפני הדרך לבטן אנוש ואין שום רב שיפצה פה או ירים קולמוס.
זה המצב וכשם שמצוה לומר דבר הנשמע, כך... אבל ודאי ראוי שכל אחד לעצמו לא יתכחש לזיהויו.
תוקן על ידי עצכח ב- 26/12/2007 0:47:23
|
|
|
|
| נשלח ב-25/2/2003 08:38 |
|
| |
אם לא יודעים לתת לבני אדם לחיות, איך יחשבו בכלל על לתת לחיות?
מי שבכלל חשב כבר על החיות, זה או אנשים מעודנים ביותר או גסים ביותר שרצו לחפות על גסותם (הגרמנים).
|
|
|
|
| נשלח ב-25/2/2003 10:55 |
|
| |
אני מודע לבעיתיות הגדולה שבדברים האמורים,
אך אולי נבחן את הדברים בצורה של "קשוט עצמך",
קודם לעצמינו ולבנינו,להחדיר את המודעות לדורות הבאים בצורה שאף דברים המעוגנים בדת יפרסו כנפיים ויעברו מן העולם.
ויש לומר אף שהדברים המעוגנים דורשים עדכון משום עדינות הנפש הנצרכת כאן.
אפ' אם נרחיק לכת ונאמר שלבעלי החיים אין מודעות עצמית ותחושות כאב נסבלות ,
עדיף משום דרכי חינוך ועדינות הנפש הראויה לחנך כנגד שיטות ההריגה בכלל ואולי גם אכילת בשר בפרט. (וצ"ע לגבי אכילת בשר)
|
|
|
|
| נשלח ב-25/2/2003 11:19 |
|
| |
צלמוות,
המגמה נכונה מאד כאשר היא נובעת אך ורק מהשיקול הענייני וכך נראית מגמתך!
אבל ישנם אחרים העלולים להתקסם מהרעיון מפני ה"בל תוסיף" שבזה.
אני מכיר אדם הרגיש לענין ולפעמים הוא אוכל מעט בשר רק בכוונה שלא ליצור "מצוות" חדשות. זה לא רק משום שיש בכך זלזול וטשטוש לתורה, אלא גם לכיוון ההפוך ש"מצוות" יש כבר מספיק! [לכן אני חושב שהוא עושה את זה רק לגבי אכילה, אבל לא היה הורג בעל חי מלכתחילה בשביל הכוונה הזו!]
|
|
|
|
| נשלח ב-25/2/2003 11:49 |
|
| |
"בל תוסיף?",מעניין,
הרי אין כאן משום "בל תוסיף" כי הדבר אינו בבחינת לאו מוחלט,
כי יש לעיתים אדם שצריך לאכול בשר אדום מפאת מחלה ויש מקומות שבהם נדרשת הריגת בעלי חיים (פרה משוגעת),
ווטו ידידי-הרי לדברים אין סוף,
לכן אני חושב שיש מקום לעצמינו להגדיר דברים בצורה יותר אישית ופחות אימפריאליסטית-הלכתית.
|
|
|
|
| נשלח ב-28/2/2003 14:37 |
|
| |
צלמות,
אסביר את עצמי!
לא התכוונתי "בל תוסיף" כעבירה. דווקא לכיוון ההפוך. הרי אם מבחינה אינטואיטיבית איני נגעל מאכילת בשר, אלא שאני מכבד את חיי בעלי החיים.
הרי כמובן שלא אהפוך לשוחט. גם לו זו היתה הפעם הראשונה שמציעים לי לאכול בשר, הייתי נרתע מחמת כבוד הבעל חי המושרש בי כבר. אבל כיום, אם מחמת הרגל או איזו סיבה שהיא איני נרתע טבעית, אלא ששכלית אני רוצה להעפיל לרמת כיבוד החי עד כדי שלא לאכול בדיעבד ולכן אני עושה לעצמי חוק חדש שלא לאכול, הרי זו בעצם יצירת מצווה חדשה.
אז לזה אני חושב קודם עלי להסתדר עם המצוות הקיימות לפני שאני מוסיף עוד. [דובר כבר שזה רעיון התרת נדרים בפתח ליום כיפור. טרם תעשה סדר במצוות המקוריות הורד את הנוספות.]
|
|
|
|
| נשלח ב-15/3/2003 20:24 |
|
| |
שמעתי שהמלבים בפרשת נח כותב שהתחילו לחיות פחות מפני שהתחילו לאכול בעלי חיים. אמנם היה היתר אבל רק משום התאווה אבל זה לא המזון הראוי לאדם מצד טבעו!
|
|
|
|
| נשלח ב-15/3/2003 23:56 |
|
| |
לדון על נושא כזה בלי להזכיר
את הקונטרס שהוציא הרב קוק שהיה צמחוני
בעצמו ?
ובלי להזכיר את ר' יוסף אלבו בספר העיקרים?
ובלי להזכיר את האברבנאל ?
נו, שוין ..
|
|
|
|
| נשלח ב-16/3/2003 00:21 |
|
| |
בעל עגלה.
כנראה עגלתך מלאה בספרים וקונטרסים,
אנו הסוסים גם את זה לא יודעים.
אנא הלעיטנו מהאבוס שבעגלה.
סליחה שהתפרצתי בפעם ראשונה בצורה כזו, הייתי חייב.
שלום לכולם.
|
|
|
|
| נשלח ב-16/3/2003 00:33 |
|
| |
הנושא המרכזי שנידון הוא האם אכילת בשר
הינה עניין אופטימלי או חוסר ברירה
היינו עקב חטא דור המבול וכד'
ולכן לפי דעות שונות לעתיד לבוא לא יאכלו בשר
ראו למשל גמ' סנהדרין נ"ט :
ספר העיקרים מאמר שלישי פרק ט"ו
אברבנאל שמות ט"ז ד'
שם ספרו של הרב קוק - חזון הצמחונות והשלום
לעניין צער בעלי חיים
ראו גם הסיפור על ר' יהודה הנשיא והעגל שלא ריחם עליו והתייסר - ב"מ פ"ה
אבל אפשר גם לעיין בכה עשו חכמינו ...
|
|
|
|
| נשלח ב-16/3/2003 13:32 |
|
| |
למה לא נוכל להניח שנח היה נוח לו באכילת בעלי חיים בזמן שהותו בתיבה, ולכן היה ברור לו ביציאתו שהאל אישר לו את הדבר?
|
|
|
|
|
| נשלח ב-16/3/2003 14:16 |
|
| |
בוגי
ומשה רבנו ידע מזה? או שמא רק אתה? 
|
|
|
|
| נשלח ב-16/3/2003 14:35 |
|
| |
בוגי
אין מדרש כזה?

|
|
|
|
| נשלח ב-16/3/2003 14:40 |
|
| |
בוגי
אם התכוונת שזו הייתה המנטליות הטבעית בהקשר לנסיבות המבול והצלת נוח ומחייתו בתיבה, אזי אוכל לענות בפה מלא לקונילמל שאכן גם משה רבינו ידע את דבריך, והבין שנתינת הרשות לאכול את בעלי החיים היא יחסית למנטליות שהתפתחה בתיבה.
והראיה על כך שבזמן מתן תורה חוזרת התורה להדגיש שהיתר האכילה אינו לכתחילה אלא בדיעבד וכלשון הכתוב "וכי תאוו תאווה לאול בשר וכו'" שמשמעותו שאינו אוכל טבעי אלא אוכל הבא כמענה לאיזו תאווה, וכו שדייקו כן ממפרשי הכתוב.
אך אם אתה מתכוון לומר שנוח היה נגוע וחטא באכילת הבשר ואחר כך הצדיק זאת בזיוף מאמר ד' לא היה בשום אופן הזיוף מקבל תוקף אלוקי בתורה.
אולי באת לערער על אמינות התורה ח"ו, איני מאמין.
|
|
|
|
| נשלח ב-16/3/2003 16:04 |
|
| |
יהוסף,
כפתור ופרח, שפתיים ישק משיב דברים נכוחים!
|
|
|
|
|